X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dostałam plemienie jeszcze nie skonczylam orgamitel i nie wiem czy mam zażywać czy nie jak mialam torbiel lekarz teraz jest na urlopie do 24 i niewiem czy odstawic?

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Kurcze dostałam plemienie jeszcze nie skonczylam orgamitel i nie wiem czy mam zażywać czy nie jak mialam torbiel lekarz teraz jest na urlopie do 24 i niewiem czy odstawic?

nie znam tego leku. on ma w składzie progesteron jak luteina czy duphaston? a który to twoj dzień cyklu? czas na @?

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ma progesteron dal mi żeby mi sie torbiel. Dzis mam 33 dzc wiec czas na okres

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Odstaw. Mi lekarz powiedział, że gdy pojawi się plamienie to odstawić i powinien rozkręcić się okres.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agape Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjanka trzymam za Ciebie mega kciuki. Wiem, co znaczy torbiel i ciąża. Tylko, że ja miałam torbiel, która pękła zaraz na początku ciąży i beta przestała rosnąć wtedy...

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Ennia Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie porażka.
    Właśnie wyszłam z kolejnej kontroli.
    12 d.c., tylko jeden pęcherzyk (mimo podwójnej dawki letrozolu) i endometrium tylko 6mm, a brałam już worek leków.
    W poniedziałek mam przyjść na kolejną wizytę - trzecią w tym cyklu i trzeci raz zrobić hormony.
    Nie wiem skąd na to brać pieniądze.
    W tym cyklu wydałam już na wizyty i badania 500 zł, leki ok. 100zł, w poniedziałek zapłacę kolejne 200zł, a do końca miesiąca chyba ściany będziemy gryźć.
    Do tego z pracy w końcu wylecę przez to cholerne "leczenie", które NIC nie daje.
    Za każdym razem 3-4 godziny przed wizytą muszę pobierać badania na hormony, a to oznacza, że w dniu wizyty cały dzień nie ma mnie w pracy. Nie byłam w środę, dzisiaj i teraz znowu nie pójdę w poniedziałek.
    Właściwie to już mogę składać wymówienie. Może przynajmniej jeszcze będzie za porozumieniem stron.

12.2015 Clo
    07.2016 hsg - jajowody drożne, ale poskręcane, zrosty okołojajowodowe
    08.2016 IUI - bezskutecznie
    09.2016 - podejrzenie endometriozy, skierowanie na laparo (termin na luty 2017)
    09.2016 - endometrium znikome => odrzucenie procedury IUI
    10.2016 - letrozol
    12.2016-skaryfikacja endometrium
  • lucjanka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ennia wrote:
    Lucjanka,jeśli chodzi o wypowiedzi Twojej szefowej, to rzeczywiście może to być mechanizm obronny.
    Ja co prawda nie wypowiadam się w tak okrutny sposób, ale też w pracy mówię, że jeszcze nie jesteśmy gotowi, że nie mamy warunków, że dzieci to koniec młodości, a my byśmy chcieli jeszcze skorzystać z życia...
    Tak, do pewnego momentu była to nawet prawda - nie mieliśmy mieszkania, ja stałej pracy. Ale teraz po prostu udaję przed wszystkimi :(
    Jedyne osoby, które znają prawdę, to mój mąż, moja mama i brat.
    A w pracy boję się pytań (co chwilę: czy tym razem się udało, co zamierzamy dalej itp.), boję się oceny (wiele osób wypomina mi, że jestem "stara dupa" i od razu zaczęłyby się złośliwe komentarze, że trzeba było dłużej czekać.
    W tej sytuacji wolę uchodzić za silną zołzę niż rozklejać się przy odpowiadaniu setny raz każdemu z osobna na te same, bolesne pytania.
    Tak po prostu łatwiej mi trzymać fason.
    może masz rację.....też w sumie jak ktoś się mnie pytał o dziecko a nam nie wychodziło, to mówiłam, że nie teraz, że praca itp....
    wiem co czujesz- też przez to wszystko przechodziłam.....najgorsze jest to gadanie....nie wiem jak Ty ale ja nie raz słyszałam kąśliwe uwagi...

Wysłany: 14 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Lucjanka trzymam za Ciebie mega kciuki. Wiem, co znaczy torbiel i ciąża. Tylko, że ja miałam torbiel, która pękła zaraz na początku ciąży i beta przestała rosnąć wtedy...
    dziękuję :* a początek ciąży tzn. kiedy? kurde, ja wczoraj nawet się nie zapytałam w którym jestem tygodniu, ani ile mm ma nasza fasolka

Wysłany: 14 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ennia wrote:
    U mnie porażka.
    12 d.c., tylko jeden pęcherzyk (mimo podwójnej dawki letrozolu) i endometrium tylko 6mm, a brałam już worek leków.
    W poniedziałek mam przyjść na kolejną wizytę - trzecią w tym cyklu i trzeci raz zrobić hormony.
    W tym cyklu wydałam już na wizyty i badania 500 zł, leki ok. 100zł, w poniedziałek zapłacę kolejne 200zł, a do końca miesiąca chyba ściany będziemy gryźć.
    Do tego z pracy w końcu wylecę przez to cholerne "leczenie", które NIC nie daje.
    Za każdym razem 3-4 godziny przed wizytą muszę pobierać badania na hormony, a to oznacza, że w dniu wizyty cały dzień nie ma mnie w pracy. Nie byłam w środę, dzisiaj i teraz znowu nie pójdę w poniedziałek.
    Właściwie to już mogę składać wymówienie. Może przynajmniej jeszcze będzie za porozumieniem stron.
    no tak......ceny za nasze leczenie są mega drogie.....a składki niby za co płacimy?? Kurde wkurza mnie to......a w pracy się domyslają, dokąd tak ciagle biegasz? myślisz, że jest aż tak źle?

Wysłany: 14 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tak w ogóle to ja prawie całą noc nie spałam ze stresu- oczywiście czy nasz dzidziuś wytrzyma i co z pracą.....no ale o 15 poszłam do naszej kadrowej (wspaniała ponad 50-letnia pani Małgosia), popłakała się jak się dowiedziała, że jestem w ciąży (wiedziała o moich problemach) i powiedziała, aby niczym się nie przejmowała.....żebym tylko o ile chcę powiedziała swojej przełożonej, a jak nie to już w pon. abym nie przychodziła.....No ale po tej rozmowie z nią pogadałam z moją kier. i rozumie sytuację i mówiła, żebym się niczym nie przejmowała tylko szła na L4. Tak więc poczekam do środy i wezmę L4- nie będę już na nic patrzeć.......
    Wyczytałam gdzieś, że jak są torbiele to się powinno leżeć.....to prawda? bo różne opinie są....a moja lek.mi tego nie powiedziała...

• Ennia Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucjanka1986 wrote:
    no tak......ceny za nasze leczenie są mega drogie.....a składki niby za co płacimy?? Kurde wkurza mnie to......a w pracy się domyslają, dokąd tak ciagle biegasz? myślisz, że jest aż tak źle?

No właśnie w pracy dopytują, a ja już nie wiem co mam mówić :(
    Nie chcę im mówić prawdy, tam wielu ludzi tego nie zrozumie. Też już nieraz słyszałam kąśliwe uwagi...
    A składki to nie wiem, na 500+ chyba płacimy, bo na pewno nie na opiekę zdrowotną - za to trzeba osobno. I to moje dwie dniówki nie wystarczają na pół godziny w klinice. Bezowocne pół godziny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 17:43

12.2015 Clo
    10.2016 - letrozol
  • efta Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie. rewelacji nie ma . tzn pęcherzyk jest piękny i tłuściutki :) za to znów mi się endo posypało. dzis 12 dc. pęcherzyk 21,5mm a endo 5,8mm. No przecież nie może być idealnie ale już się przezwyczaiłam to takich nieciekawych wersji wydarzeń, że nawet się jakoś bardzo nie przejełem.
    Dostałam recepte na viagrę/ sildenafil i mam ją znów pchać co 6 godzin po pół tabletki. jak endo urośnie choć do 8 to w poniedziałek inseminacja. Tzn najpierw zastrzyki z ovitrelle i gonapeptylu o 1 w nocy z soboty na niedzielę.
    Czas pokaże

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ennia wrote:
    U mnie porażka.

co by ci tu napisać. no nie ma rewelacji ale bardzo źle też nie jest, ja właśnie zrobiłam taki sam wpis jak ty. 12 dc , 1 pęcherzyk, endo 6.
    dostałaś jakieś leki na poprawę endo?
    Co do finansów faktycznie wesoło nie jest. Ja wydaje około 700-800zł co miesiąc na wizyty, badania i leki a do tego jeszcze trzeba doliczyć dojazdy. W sumie w takim zwykłym cyklu wychodzi 1000zł. Jak jest cykl z dodatkowymi badaniami to i 1800zł potrafiło mi wyjść. A teraz z inseminacją to około 2000 plus dojazdy.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Ennia Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    jestem po wizycie. rewelacji nie ma . tzn pęcherzyk jest piękny i tłuściutki :) za to znów mi się endo posypało. dzis 12 dc. pęcherzyk 21,5mm a endo 5,8mm. No przecież nie może być idealnie ale już się przezwyczaiłam to takich nieciekawych wersji wydarzeń, że nawet się jakoś bardzo nie przejełem.
    Dostałam recepte na viagrę/ sildenafil i mam ją znów pchać co 6 godzin po pół tabletki. jak endo urośnie choć do 8 to w poniedziałek inseminacja. Tzn najpierw zastrzyki z ovitrelle i gonapeptylu o 1 w nocy z soboty na niedzielę.
    Czas pokaże

Efta w jakiej dawce bierze z letrozol?

12.2015 Clo
    10.2016 - letrozol
  • efta Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ennia wrote:
    Efta w jakiej dawce bierze z letrozol?
    2 tab. dziennie przez 12 dni

km5sio4phtw80xcg.png
  • Ennia Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    co by ci tu napisać. no nie ma rewelacji ale bardzo źle też nie jest, ja właśnie zrobiłam taki sam wpis jak ty. 12 dc , 1 pęcherzyk, endo 6.
    dostałaś jakieś leki na poprawę endo? QUOTE]

No niestety :( Ja już od środy biorę estrofem 2xdz i 4xdz. po 1/4 tabletki sildenafil, 2xdz acesan.
    - I to już po lekach mam takie małe endo, więc nie mam co liczyć, że będzie lepiej.
    Martwi mnie też, że tylko jeden pęcherzyk :( Przy moich poskręcanych jajowodach i zrostach, to przecież zerowe szanse.
    Clomid pod tym względem był zdecydowanie lepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 18:08

12.2015 Clo
    10.2016 - letrozol
  • efta Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj to ty... przepraszam jakoś mi się pomyliło że kto inny też bierze sildenafil.
    od środy już go bierzesz i ile od tego czasu endo podrosło? czy wcale

km5sio4phtw80xcg.png
  • Ennia Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    2 tab. dziennie przez 12 dni

Ojej, ja miałam 2 tabletki dziennie, ale tylko przez 5 dni. A szkoda :(

12.2015 Clo
    10.2016 - letrozol
  • Ennia Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    aj to ty... przepraszam jakoś mi się pomyliło że kto inny też bierze sildenafil.
    od środy już go bierzesz i ile od tego czasu endo podrosło? czy wcale

Z 4,9 do 6mm. W sobotę miała być inseminacja.
    Teraz endo jest za małe na inseminację, a w poniedziałek to już na pewno będzie po owulacji, bo pęcherzyk ma 24 mm. Choć LH mam niby nadal bardzo niskie: 4,8

12.2015 Clo
    10.2016 - letrozol
  • efta Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ennia wrote:
    Ojej, ja miałam 2 tabletki dziennie, ale tylko przez 5 dni. A szkoda :(

w jakiej klinice się leczysz? bo ogolnie jeszcze nie spotkałam nikogo kto by brał takie dawki jak ja tzn tak długo. zazwyczaj lekarze trzymają się standardowej dawki/. takiej jak twoja

km5sio4phtw80xcg.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ