Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Alisa wrote:Niet niet. Inna będzie wartość AMH z 2 dc, a inna z załóżmy dnia 2 fazy.
Wejdź na wątek AMH i poczytaj.
Pytanie, czy na wątku AMH wypowiadają się specjaliści czy amatorzy którym się wydaje że tak jest
Co do lekarzy na których się wszyscy powołują, też wiemy, że czasem gadają bzdury. Nie twierdzę że moj jest nieomylny, ale nie wierzę ślepo w to, co czytam. -
Alisa wrote:Zgadza się, trzeba mieć po prostu szczęście.
Ja i tak uważam że lekarze zapieprzają skutecznosc IUI bo się do nich nie przykładają w sensie: kiedy podać zastrzyk, przy jakiej wielkości pęcherzyków robimy IUI itd.
Ostatnio to mojemu ginowi powiedziałam.
Zrobić byleby zrobić. Wrrr...
Wiesz, to nie taki dobry biznes jak przy in vitro -
nick nieaktualnyMama-Ali wrote:Pytanie, czy na wątku AMH wypowiadają się specjaliści czy amatorzy którym się wydaje że tak jest
Co do lekarzy na których się wszyscy powołują, też wiemy, że czasem gadają bzdury. Nie twierdzę że moj jest nieomylny, ale nie wierzę ślepo w to, co czytam.
Zrobisz jak uważasz Ali - tylko szkoda wtopić 200zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 12:31
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Zgadza się . Mój gin tez jest z kliniki niepłodności i kazał robić 2 lub 3 dc.
Zrobisz jak uważasz Ali - tylko szkoda wtopić 200zl.
Wiesz co, ja już nie robię AMH. Wiem, jakiego rzędu mam wynik, to mi wystarczy
A wiesz może czy na początku cykly wychodzi większe to AMH niż np w 2 połowie? -
Mama-Ali wrote:No własnie, ja dziś tez pewnie dostane luteinę na wizycie, więc jutro rano jeszcze zmierzę, a potem już stop. Bo po luteinie temperatura będzie wysoka, wprost proporcjonalna do moich nadziei
Lepiej bym tego nie ujęła.. No cóż taki nasz los łudzić się choćby jednym wskaźnikiemMama-Ali lubi tę wiadomość
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualnyMama-Ali wrote:Wiesz co, ja już nie robię AMH. Wiem, jakiego rzędu mam wynik, to mi wystarczy
A wiesz może czy na początku cykly wychodzi większe to AMH niż np w 2 połowie?Mama-Ali lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bardzo cienkie to endo. Przy ciąży faktycznie endo jest grubsze ale 5mm to może być Alisa zblizajaca sie @. Może dostaniesz wcześniej @? Kurcze bardzo mi przykro ze tym razem sie nie udało ale cieszę sie ze chcesz podejść do drugiej IUI. Nadal mocno trzymam za Ciebie kciuki i wierze ze w końcu sie uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 19:18
-
A co lekarz na to malejące endo??19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Alisa wrote:Byłam teraz na usg u gina. 21d c, endo 5mm.
Ja oczy ze takie małe. I się pytam jak to możliwe jak przy iui miało 10mm.
Wniosek: 1 iui nieudana. Ale martwi mnie to endo: do @ jeszcze 7 dni. Możliwe ze im bliżej tym endo maleje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 21:43
-
Dziewczyny, ja po wizycie, na razie wszystko wyglada dobrze. Potwierdzona owulacja- dwa ciałka żółte o wielkości 12 i 14 mm. Endo koło 11mm, śladowe resztki płynu. Teraz pozostaje czekać do kolejnej niedzieli, poniedziałku. Chociaż powiem Wam, ze to staranie o drugie dziecko trwa tyle, ze ciąża to dla mnie jakaś abstrakcja...
Alisa, Flowwer, Asia87 lubią tę wiadomość
-
Alisa wrote:Byłam teraz na usg u gina. 21d c, endo 5mm.
Ja oczy ze takie małe. I się pytam jak to możliwe jak przy iui miało 10mm.
Wniosek: 1 iui nieudana. Ale martwi mnie to endo: do @ jeszcze 7 dni. Możliwe ze im bliżej tym endo maleje? -
nick nieaktualnyDziewczyny, dzwoniła do mnie koleżanka innego wątku i mi wytłumaczyła co i jak.
Endo mam 10mm . Gin podał - a nie powinien wymiar 1 ściany, zamiast 2 ścian endometrium łącznie.
W każdym razie tak czy siak dziwne ze w dniu IUI miało 10mm i teraz w 21dc tez ma 10mm... -
nick nieaktualnyAsik84 wrote:Bardzo cienkie to endo. Przy ciąży faktycznie endo jest grubsze ale 5mm to może być Alisa zblizajaca sie @. Może dostaniesz wcześniej @? Kurcze bardzo mi przykro ze tym razem sie nie udało ale cieszę sie ze chcesz podejść do drugiej IUI. Nadal mocno trzymam za Ciebie kciuki i wierze ze w końcu sie uda