Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamma-mia wrote:Laski, można zrobić AMH w 2dc? Czy musi być 3dc?
Dostałam @! Cieszę się ogromnie. Żadnego cholernego lyzeczkowania nie będzie!!!
Efta, też się chciałam pod kątem tej mutacji przebadać. Podpowiedzialabys mi jakie badania zrobić na początek i czy można to zrobić w 2dc?
Mój lekarz mówił że nie ma to znaczenia.
Warto tylko 2-3 dnia cyklu sprawdzić ilość pęcherzyków antralnych i porównać z wynikiem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alisa mimo Twojego pesymizmu trzymam nadal kciuki.
Ja dziś dziewczyny wzięłam pierwszą tabletkę, wieczorem druga i tak do niedzieli Więc zaczynamy!!Asik84, Natalia01 lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Pierwszy cykl stosuje Aromek, brałam od 2-6 dc po 1 tabletce. Zawroty głowy nieziemskie, ale co mnie martwi to brązowe plamienia. Jestem w 11 dc i dalej się pojawiają na wkładce. Zawsze miałam max 6-7 dni okres, a tu taki długi ogon
Któraś z was spotkała się z czymś takim, czy to może być skutek uboczny tego leku?7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Alisa wrote:Dzięki Asiu
Zrobiłam dziś test 10 dni po Ovitrelle - wyszła tylko 1 krecha.
Ja AMH jednak zrobie jutro - w 3 dc.
Bazylkove - stosowania letrozol w dawce 2.5 tabl. przez 10 dni,ale nie miałam plamien żadnych. Może to indywidualna sprawa... -
Zrobiłam dziś test 10 dni po Ovitrelle - wyszła tylko 1 krecha.Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualnybazylkove wrote:Cześć dziewczyny!
Pierwszy cykl stosuje Aromek, brałam od 2-6 dc po 1 tabletce. Zawroty głowy nieziemskie, ale co mnie martwi to brązowe plamienia. Jestem w 11 dc i dalej się pojawiają na wkładce. Zawsze miałam max 6-7 dni okres, a tu taki długi ogon
Któraś z was spotkała się z czymś takim, czy to może być skutek uboczny tego leku?
Ja jak jestem na Lamette to też mam długo plamienia na brązowo, tak gdzieś do 10-11dc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-Ali wrote:Dorotka, jak już wcześniej pisałam, temperatura może być zaburzona przez wiele czynników. Jeśli to jeden skok, jednego dnia, nie przywiązywałabym się do tego.
Możesz mieć jakąś lekką infekcję. Może to też być działanie leków.
Ja przez wiele cykli nie mierzylam temperatury, wróciłam do tego teraz, ale też zdarzało się że był jakiś jednodniowy wyskok.Przy 15mm pęcherzykach to raczej owulacji nie było. Ale jeśli się stresujesz, to nie unikaj seksu do czasu zastrzyku tylko kochaj się co dwa dni.
A w ogóle to skoro miałaś pecherzyki 15mm wczoraj, czyli we wtorek, to do piątku pecherzyki mogą same pęknąć. Zwykle rosną 2mm na dobę ale to tylko teoria. U mnie rosły, nawet na letrozolu 1mm na dobę, a w cyklu z clo zdarzyło się że urósł 3mm jednego dnia. Przy takich wielkościach to ja już bym zaufała testom owulacyjnym. One wskaza Ci czy przypadkiem piku nie będzie szybciej.
Testy mnie już kiedyś w konia zrobiły pokazały dwie krechy dopiero po owulacji. .z drugiej strony w zeszłym miesiącu miałam pęcherzyk 22mm w 14 dniu cyklu...pekl dzień później...wiec ten piątek jest całkiem prawdopodobny. Mimo wszystko musze i tak przeciez wziąć ten zastrzyk...a nie bede teraz za dużo serduchowac jak mam sobota i dwa razy w niedziele według zaleceń...
-
Zrobiłam dziś test 10 dni po Ovitrelle - wyszła tylko 1 krecha.
Bazylkove ja dopiero zaczęłam, ale mam nadzieje,że obejdzie się bez plamień, będę relacjonować
Dootka, ja zaczęłabym wcześniej.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Alisa wrote:Ma znaczenie. Temat wałkowany non stop. 2 lub 3dc!!!
Dziwne, bo invikcie! , klinice zajmujacej się głównie tematem niepłodności wlaśnie takie info dostałam...
Patrząc na to trzeźwo, to faktycznie, jest to hormon, który nie powinien się zmieniać w zależności od dc. Teoretycznie jest on stały. -
nick nieaktualnyMama-Ali wrote:Dziwne, bo invikcie! , klinice zajmujacej się głównie tematem niepłodności wlaśnie takie info dostałam...
Patrząc na to trzeźwo, to faktycznie, jest to hormon, który nie powinien się zmieniać w zależności od dc. Teoretycznie jest on stały.
Wejdź na wątek AMH i poczytaj. -
Alisa wrote:Po I IUI rzadko kiedy udaje się. Nie testuję jak na razie. Dziś 21dc
Eee, to tak jak z in vitro że rzadko się udaje ale jednak. Udaje się, to statystyka, bo dlaczego 2 raz miałby być bardziej udany niż 1? Za drugim razem hoduje się lepsze jajka? Są lepsze plemniki? To czysta loteria. -
nick nieaktualnyMama-Ali wrote:Eee, to tak jak z in vitro że rzadko się udaje ale jednak. Udaje się, to statystyka, bo dlaczego 2 raz miałby być bardziej udany niż 1? Za drugim razem hoduje się lepsze jajka? Są lepsze plemniki? To czysta loteria.
Ja i tak uważam że lekarze zapieprzają skutecznosc IUI bo się do nich nie przykładają w sensie: kiedy podać zastrzyk, przy jakiej wielkości pęcherzyków robimy IUI itd.
Ostatnio to mojemu ginowi powiedziałam.
Zrobić byleby zrobić. Wrrr... -
nick nieaktualny