Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, bez MAR. W sumie podstawowe parametry razem z rodzajami nieprawidłowości.
Justys84 my robiliśmy jeszcze wiązanie z hialuronianem i chromatynę. Ile czasu się starcie? Może zapytaj lekarza co zrobić dokładnie, bo czasem warto coś rozszerzyć jak jest wskazanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 16:58
X 2010 - syn
IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI
VII 2017 - II IUI
XI 2017 - 31 dc beta 1240
-
GorzataMał wrote:Kurczę, jak czytam o tych wszystkich badaniach, to się serio zastanawiam czy to rzeczywiście wszystko jest potrzebne? Można się dosłownie na śmierć zabadać. Trzeba naprawdę jakiegoś mądrego lekarza, żeby dobrze doradził, a nie naciągał.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Jak badania to zależy na jakim etapie starań człowiek jest a bez badań immunologicznych do IVF bym nie podchodziła.X 2010 - syn
VII 2017 - II IUI
-
Justys84 wrote:A czy MAR ma sens skoro mamy już jedno dziecko? To się może tak nagle pojawić?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
GorzataMał wrote:Jakie robiłaś badania immunologiczne?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
GorzataMał wrote:Tak, bez MAR. W sumie podstawowe parametry razem z rodzajami nieprawidłowości.
Justys84 my robiliśmy jeszcze wiązanie z hialuronianem i chromatynę. Ile czasu się starcie? Może zapytaj lekarza co zrobić dokładnie, bo czasem warto coś rozszerzyć jak jest wskazanie.
Trudno powiedzieć ile się staramy, bo dwa lata temu zaczęłam się diagnozować, dlaczego nie wrócił mi okres. W sumie tak naprawdę zaczęliśmy się starać w styczniu, lekarz mówił, żeby mój m też się przebadał, ale on wtedy nie bardzo chciał o tym słyszeć. W tym miesiącu miałam dopiero pierwszą owulację, albo 2 (już nie sprawdzałam potem). Ale endo cienkie i problem jest na pewno po mojej stronie. Nasienie chcę na wszelki wypadek sprawdzić, bo skoro ja się tak posypałam i pakuje w siebie leki to chciałam wiedzieć, że m jest na 100% zdrowy.04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
Justys84
oczywiście, że tak, niech się przebada i będzie z głowy Mój mąż też nie cieszył się, ale nie ma innej drogi i jemu tez bardzo zależy, trzeba się poświęcić. Chodzisz do jakiejś kliniki czy zwykły ginekolog?X 2010 - syn
VII 2017 - II IUI
-
Chodzę do gin-endokrynologa, ale zna się na tym co robi. Już na samym początku sugerował, że powinniśmy oboje się przebadać, ale mąż dopiero teraz do tego dojrzał. Długo czeka się na wynik?04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
Flowwer, czy te badania da się zrobić w sieciowych labolatoriach (ALAB,Diagnostyka?), czy tylko w bardziej wyspecjalizowanych?
Zastanawiam się czy nie zrobić tych badań po laparoskopii. -
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Flowwer, czy te badania da się zrobić w sieciowych labolatoriach (ALAB,Diagnostyka?), czy tylko w bardziej wyspecjalizowanych?
Zastanawiam się czy nie zrobić tych badań po laparoskopii.
zależy które ? ja wykonuję w Diagnoscyce i z ANA najlepiej wykonać ANA 2 z typem świecenia oraz miano. cena 50-70 zł
zespół antyfosfolipidowy składa się;
antykoagulant toczniowy;
przeciwciała antykardiolipinowe;
przeciwciała beta2-glikoproteinowe I;
przeciwciała fosfatydyloserynowe. cena w diagnostyce 300 zł
Immonofenotym to już w klinice i na dodatek trzeba się umawiać, ważne jest by wykonać w II fazie cyklu. Cena w Provita 400zł.
P/c p plemnikom w diagostyce cena 80 zł.
summer86 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Dootka_86 wrote:Ja mam ana 2 1:2560 i jakoś to lekarz olewa...immunolog mówi ze jak nie ma antykardiolipinowych to anami się tylka nie zawraca sobie
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer, dziękuję za szczegółową odpowiedź postaram się chociaż część ogarnąć latem po laparoskopii.
Flowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:P/c p plemnikom w diagostyce cena 80 zł.
Flowwer, że tak zapytam, to badanie jak wygląda? Jestem zielona, a też się badam w Diagnostyce. Chciałabym wiedzieć, bo widzę, że mają:
P/c. p. plemnikom w nasieniu w klasie IgA
P/c. p. plemnikom w nasieniu w klasie IgG
Czym się to różni i czy to jest analiza nasienia? -
Ania1003 wrote:Flowwer, że tak zapytam, to badanie jak wygląda? Jestem zielona, a też się badam w Diagnostyce. Chciałabym wiedzieć, bo widzę, że mają:
P/c. p. plemnikom w nasieniu w klasie IgA
P/c. p. plemnikom w nasieniu w klasie IgG
Czym się to różni i czy to jest analiza nasienia?
A małżonek to miał z nasienia test MAR.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:ja mam 1;320 ale nie pomoże immunolog tylko roumatolog przy takim mianie jak ty mojej siostrze właśnie roumatolog kazał utrzymać D3 na poziomie 50 i do zajścia w ciążę brała ercorton. A jaki masz typ świecenia ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 22:24
-
efta wrote:nie wiem jak odebrać ten twój wpis... (pozytywnie czy negatywnie bo nie wiem czy się nabijasz czy wręcz odwrotnie)
ja nie piszę tu po to aby się mądrować, bo do mądrości to mi dużo brakuje. Po prostu mam "bogate doświadczenia" w tym temacie i tym co wiem dziele się z wami.
Niestety lub stety zdobyłam tą wiedzę podczas intensywnego leczenia i zapamiętałam to czego się dowiedziałam.
W pozytywnym, oczywiście Pełen szacun dla CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 08:42
efta, Natalia01 lubią tę wiadomość
65cs, 30 lat