Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mega awaria! Muszę wziąć ovitrelle a w żadnej aptece nie ma, w dwóch w których jest kosztuje 160zł!! Nie dam tyle skoro kupowałem po 65/70zł. Moje pytanie w jakim stężeniu macie pregnyl?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Dziewczyny mega awaria! Muszę wziąć ovitrelle a w żadnej aptece nie ma, w dwóch w których jest kosztuje 160zł!! Nie dam tyle skoro kupowałem po 65/70zł. Moje pytanie w jakim stężeniu macie pregnyl?
Kochana, a co do działań...rozumiem, co czujesz:( A kiedy Twój M będzie, może jeszcze jest szansa, warto próbować. Ja to z moim M ze względu na jego pracę muszę wręcz aż planować. Teraz go też nie ma, jutro ostatnia szansa...na 3 dni tylko raz coś wyszło:( może 4 dnia się uda. Zobaczysz wszystko się ułoży! Musi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 17:52
Natalia01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Mi dr powiedział, że jeszcze zakazu nie ma, ale zobaczymy co będzie dalej. 20 mm to są dobre pęcherzyki. Moje rosły max 17-18 mm a mimo to ciałko żółte się tworzyło więc miałam owu, dwóch lekarzy stwierdziło, że taka moja uroda, że mam takie pęcherzyki, to chciałam pomóc naturze i teraz mam co chciałam.
-
nick nieaktualnyDidik34 poki co nie mam zadnych dolegliwości i idac na usg bylam pewna ze nic nie uroslo. Zobaczymy co bedzie, mam nadzieje ze zostanie 2-3 wieksze a reszta sie skurczy, chociaz zawsze jest odwrotnie niż tego chcemy.
Ninkali ja juz jestem po dwoch nieudanych iui na naturalnym cyklu dlatego teraz tak nalegalam na podrasowanie owu i zrobienie iui na stymulowanym cyklu. -
nick nieaktualnyBuko wrote:Didik34 poki co nie mam zadnych dolegliwości i idac na usg bylam pewna ze nic nie uroslo. Zobaczymy co bedzie, mam nadzieje ze zostanie 2-3 wieksze a reszta sie skurczy, chociaz zawsze jest odwrotnie niż tego chcemy.
Ninkali ja juz jestem po dwoch nieudanych iui na naturalnym cyklu dlatego teraz tak nalegalam na podrasowanie owu i zrobienie iui na stymulowanym cyklu.didik34 lubi tę wiadomość
-
Natalia, jakbyś była w Krakowie to w tej aptece ovitrelle kosztuje 69 albo 79zl. Wszędzie indziej gdzie pytałam to 180+.
http://www.aprydz.plDootka_86, Natalia01 lubią tę wiadomość
04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
nick nieaktualnyNinkali nie byłam lametta( nie znalazłam podobnego wątku)stymulowana tylko gonapeptylem, fostimonem i mensinormem. Mam nadzieje ze lekarz wyciągnie wnioski z tego co się stało . Co mnie zastanawia to to ze bardzo był za tym żeby robić iui... a drugi lekarz który robił mi monitoring potwierdził nasze obawy i powiedział ze on iui by nie robił ..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:Ja kupuje za 100 zł-120zł, a u Ciebie aż taka różnica. o rety! A nie masz możliwości jechać do jakiegoś miasta obok?
Kochana, a co do działań...rozumiem, co czujesz:( A kiedy Twój M będzie, może jeszcze jest szansa, warto próbować. Ja to z moim M ze względu na jego pracę muszę wręcz aż planować. Teraz go też nie ma, jutro ostatnia szansa...na 3 dni tylko raz coś wyszło:( może 4 dnia się uda. Zobaczysz wszystko się ułoży! Musi!
Znalazłam za 90zł.. Do Krakowa mam 80km także na to samo by wyszło jakbym kupiła za 160..
Straszne to jest tyle poświęceń leków monitoringow itd a tu nici bo nie ma kiedy działać wczoraj rano było przytulanko ale nie robię sobie nadzieji.. Trzymam kciuki za CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 08:49
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
nick nieaktualnyNatalia a kiedy iui? My dzisiaj seminogram, test mar i wymaz na chlamydie...odliczam dni do rozpoczęcia gonapeptylu. A mój synek na zielonej szkole uszkodził palec i wylądował na SOR w Myślenicach...cale szczęście nie złamał ale ile moich nerow...masakra...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 20:28
-
ninkali wrote:Dziewczyny dalej mnie martwi to hmmm jakby plamienie/brudzenie na papierze widac cos... rano bylo i teraz tez, a w ciagu dnia nic, to 14 dc i mialam w pon/wt owu...znowu pewnie nic...
U mnie też jest plamienie, nigdy tak długo go nie miałam max 10/11dc a dziś 16dc nie mam pojęcia o co z tym chodzi..
Co do lul to miałam mieć w tym cyklu przy 4 pęcherzykach ale przerosły i musieliśmy odpuścić ale gin powiedział żeby jeszcze działać dziś.. Mam tylko nadzieję że pekna te gigantyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 20:34
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia01, jak ja Ciebie kochana rozumiem! Wlaśnie tyle leków, monitoringi, latanie po lekarzach, masa badań, kasaaaa, ale najgorsze to ta nadzieja co rodzi sie i znowu...to rozczarowanie i cala gama okropnych odczuć. I najgorsze, że tyle zachodu i nie ma jak działać! Czasem mam ochote tak wydrzeć się na mojego M. ale potem głęboki wdech i nie mówie nic, tylko wpadam w płacz z tej bezradności. Ja jutro mam działać wg wskazań ginka i dopiero jutro też wraca z pracy. Uda się nam!!! Nam tu wszystkim no ja w to wierzę i nie spocznę jak nie zrobię wszystkiego co w mojej i medycyny mocy
Czyli udalo się kupić ovitrelle? Nie martw się. Choć łatwo się pisze, a w środku aż rzuca... Mocnoooo tulę!!!Jestem całym sercem z Toba!Natalia01, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyninkali wrote:hmm to faktycznie. A jakiś inny lek zamiast Lametty? Przecież no coś ten ginek musi miec innego, w razie takich przypadków jak kilka pęcherzyków...Kiedy masz wizyte?
Idę jeszcze w piątek na monitoring, podejrzewam, że w poniedziałek też. Jeśli okaże się, że jednak jest za dużo pęcherzyków i dostanie zakaz to pójdę na wizytę zapytać co dalej. Chociaż ciągle jestem w szoku że na clo 1 tabl. od 3 do 7 dc wyhodowałam jeden pęcherzyk, który urósł do 17 mm, przy letrozolu takie cuda. -
nick nieaktualnyBuko, to faktycznie! Niesamowita rozpiętość, może cos jeszcze innego wymysli gin? Ja nie moge clo, bo mam słabe endo, tylko Lamette na jego wzrost dostałam, a pecherzyki to "efekt uboczny" u mnie mial byc. Nie mam takiej wiedzy odnośnie leków, ale jeszcze dwa dni szybko zlecą i bedzie wiadomo co i jak:) Bo bez stymulacji tez masz owu prawda?
-
nick nieaktualnyTak, mam bez stymulacji, tzn. pęcherzyki ostatnio rosną kiepsko, nigdy nie są większe niż 18-19 mm, ale już kilka razy miałam na usg ciałko żółte widoczne i mam bardzo regularne cykle, więc wg dr owu mam na pewno i dlatego nie chciał się zgodzić na stymulację (dlatego się zastanawiam czy dziś specjalnie wyolbrzymił problem, żeby pokazać, że miał rację i powinnam go słuchać, a nie upierać się przy swoim, mam nadzieję, że w piątek ktoś inny będzie robi monitoring), ale z drugiej strony staramy się od dwóch lat, za nami dwie inseminacje i żadnej ciąży.
-
no i dupa blada.jedna kreska a okresu brak
na pocieszenie dziś mój syncio konczy roczek. Kocham go najbardziej na świecie. Powiem, że ten rok nie należał do łatwych ale dzięki niemu wiem po co żyjestymulacja clo x 6 cykli brak ciąży
zioła o Sroki 2x ciąża ale 2 razy poronienie
femara+Menopur+ IUI = szczęśliwa jedyna ciąża w drugim cyklu
teraz ciąża naturalna zakończona poronieniem mimo leków
jestem na zestawie clexane acard encorton w trakcie staran
teraz próbujemy stymulacji z femara