X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a chodzicie co miesiąc na monitoring zeby wiedziec kiedy wbic zastrzyk ? Czy po prostu wecie,ze tego i tego dnia należy wbic ? Wypytam wszystko gina ale to dopiero za 10dni :P wiec może dowiem sie wczesniej od was :)

frania czytałam,ze po clo jest więcej skutków ubocznych niz po letrazolu wiec jak nic nie odczuwasz to raczej na plus :)

Ja od jutra zaczynam brać Aromek przez 5 dni. Czytałam,ze niektóre z Was juz dosc dlugo sa tak stymulowane a i tak nic nie pomaga :/ mi gin zaproponował stymulacje tylko na 3 miesiące bo twierdzi,ze więcej nie ma sensu

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frania21 wrote:
    cześć dziewczyny. jak samopoczucie dziś? szczerze wam powiem że po co czułam się o wiele gorzej. tzn odczuwalna skutki jego zażywania. dziś mój 6dc , 4 z letrazolem i zero odczuwalnej reakcji. czy to można znaczyć że nie działa? jak u was?
    Działa :) u mnie też nie czułam nic. Bralam 3-7 Lamette. Teraz 12dc i dopiero czuję. Zresztą na monitoringu były 2pecherzyki. Dodam że naturalnie mam obu. A ten lek miał mi endo poprawić. Nic się nie martw:) uszy do góry! Efekt na monitoringu zobaczysz

Flowwer lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Dziewczyny a chodzicie co miesiąc na monitoring zeby wiedziec kiedy wbic zastrzyk ? Czy po prostu wecie,ze tego i tego dnia należy wbic ? Wypytam wszystko gina ale to dopiero za 10dni :P wiec może dowiem sie wczesniej od was :)

frania czytałam,ze po clo jest więcej skutków ubocznych niz po letrazolu wiec jak nic nie odczuwasz to raczej na plus :)

Ja od jutra zaczynam brać Aromek przez 5 dni. Czytałam,ze niektóre z Was juz dosc dlugo sa tak stymulowane a i tak nic nie pomaga :/ mi gin zaproponował stymulacje tylko na 3 miesiące bo twierdzi,ze więcej nie ma sensu
    Monitoring miałam teraz w 9dc i sam gon określił na podstawie badania w jakim dniu mam brać Ovitrelle. Miesiąc temu byłam wn12dc i też gin określił kiedy. Tzn monitoring musi być, ale lekarz określa kiedy masz brać. Ty sama nic na"czuja" :) spokojnie lekarz od tego właśnie jest i nie wróży :) a w tym cyklu bralam Lamette i poza sennością czy rozkojarzeniem bylo ok. I były dodatkowy pecherzyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 10:45

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali dlugo sie juz starasz ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez jakis czas tez byl problem u męża na haslo idziemy do lozka ale jakos mu przeszlo. Moze dlatego,ze przestalam mu o tym gadać spinac sie itp. Nie wiem. My juz dość dlugo sie staramy ale dopiero w poprzednim miesiacu zaczęliśmy szukac przyczyn. Mąż miał w maju badanie nasienia wyszlo bardzo dobrze a w tym cyklu lekarz wziął się za mnie.. Moze ta stymulacja pomoże.. Jutro robię badania hormonów wiec może tez sie cos wyjaśni. Do tego będą miała badana rezerwę jajnikowa i badanie na wrogość śluzu. Jezeli bedzie wszystko ok to juz nie wiem ... O inseminacji jak narazie nie rozmawialam z mężem. Póki co będziemy próbować naturalnie.. A który u Ciebie dc ? Juz masz myśli,ze sie nie udalo ? :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    U nas przez jakis czas tez byl problem u męża na haslo idziemy do lozka ale jakos mu przeszlo. Moze dlatego,ze przestalam mu o tym gadać spinac sie itp. Nie wiem. My juz dość dlugo sie staramy ale dopiero w poprzednim miesiacu zaczęliśmy szukac przyczyn. Mąż miał w maju badanie nasienia wyszlo bardzo dobrze a w tym cyklu lekarz wziął się za mnie.. Moze ta stymulacja pomoże.. Jutro robię badania hormonów wiec może tez sie cos wyjaśni. Do tego będą miała badana rezerwę jajnikowa i badanie na wrogość śluzu. Jezeli bedzie wszystko ok to juz nie wiem ... O inseminacji jak narazie nie rozmawialam z mężem. Póki co będziemy próbować naturalnie.. A który u Ciebie dc ? Juz masz myśli,ze sie nie udalo ? :P
    Ja też miałam hormony, rezerwę, HYFOSY (polecam, lepsze niz zwykle HSG), monitoringi, krzywa cukrowa, wszelkie na dziwne choroby, sama juz nie wiem co:) M. byl u androloga, wyniki nasienia super. Tylko, ze ze względu an jego pracę on musi znac "terminy" i jest zbytnia spina. Juz raz bylismy w ciazy biochemicznej. Jestem w 13 dc a owu mam w dniach 11-13...przy cyklach 28dniowych. Tylko ze od niedz mielismy cos działać niedz, pon, wt i czw, póki co tylko w pon coś wyszło... Ech. Wiem jedno teraz jak się nie uda to inseminacja i zapytam gina o to czy zna seksuologa jakiegos... Jakos musze odblokowac M. Do tej pory przy zwykłych kontrolach u stałego gian wszystko zawsze dobrze wychodziło. Ale wciąż dziecka brak, to w marcu rozpoczęłam badania...Ale już w specjalistycznej klinice, do której zachęcił mnie mój stały ginek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 22:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Mam pytanie- w tym cyklu Lametta, w niedz Ovitrelle, owu wg odczuć moich byla w pon/wt, serduszkowanie w pon(wiczor), a dziś rano hmm widać bylo taką jasna, delikatną krew...Sprawdziłam szyjke i faktycznie cos tam jest... Co to może znaczyć, ktoś wie? Ja dopiero za tydz mam wizyte...Kiedyś zdarzyło mi się tak w cyklach naturalnych. Ale tu leki były... Hormony w normie.

• Misia_mama Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali może coś się podrażniło przy stosunku? cieżko stwierdzić

dziewczyny dzis drugi dzien po odstawieniu dupka, ile mam czekac na @? wiem, że to nierealne ale juz zaczynam sie łudzić, że może sie udało. a potem znowu to rozczarowanie. Kusi mnie żeby zatestować ale musiałabym wyjsc do rossmana..Dziecko mi zasneło, więc może jak wstanie. Tylko czy iść po ten test czy czekać na małpe?

stymulacja clo x 6 cykli brak ciąży
    zioła o Sroki 2x ciąża ale 2 razy poronienie
    femara+Menopur+ IUI = szczęśliwa jedyna ciąża w drugim cyklu
    teraz ciąża naturalna zakończona poronieniem mimo leków
    jestem na zestawie clexane acard encorton w trakcie staran
    teraz próbujemy stymulacji z femara
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia mama, ja wzięłam ostatnią tabletkę dupka w pt rano, w ndz bylo lekkie plamienie, w poniedziałek @... trzymam kciuki, żeby u Ciebie @ nie przyszła w ogole! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia _Mama masz racje istnieje taka możliwość :) mam nadzieję że u Ciebie @nie przyjdzie :) zawsze można zrobić test. Ja jestem z tych co wytrzymać nie mogą :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja się prawdopodobnie przestymulowałam. Byłam na usg i dr stwierdził, że jest 4-5 pęcherzyków, które są większe niż powinny być jak na 10 dc, w piątek idę znowu sprawdzić co się dzieje. A co ciekawe nic zupełnie nie czuję, a przy cle całe podbrzusze mnie rwało, a miałam raptem jeden pęcherzyk 17 mm. Więc znowu z mojego iui chyba nic nie będzie.

• GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witam Was po długiej przerwie. Właśnie wróciłam z histerolaparoskopii i...chyba dalej nie znam przyczyny moich kłopotów. Na wypisie jest tylko info, że niepłodność wtórna, jajniki obustronnie drożne, usunięto zrosty prawego jajnika z otrzewną. Czy to mogło być przyczyną niepłodności? Id na wizytę dopiero za tydzień. W szpitalu nic mi więcej nie powiedzieli :(

X 2010 - syn
    IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
    HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI :(
    VII 2017 - II IUI :(
    XI 2017 - 31 dc beta 1240 :)
    ganns65gde9ketft.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko... cholercia, stracony cykl wkurza strasznie... buuu.... koniecznie daj znać w piątek po wizycie!
    A czym się dokładnie stymulowalas, przez ile dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letrozol, przez 5 dni po 1 tabl. od 3 do 7 dc. zobaczymy co z tego będzie, bo naturalnie pęcherzyki u mnie rosły do 12 dc, a później zwalniały i były takie max 17-18 mm, ale wg usg owu miałam z nich. I uparłam się, że coś z nimi jest nie tak i chcę stymulację, więc dziś chyb dr z małą satsyfakcją mówił, że będzie zakaz współżycia w tym cyklu i że jak zwykle on miał rację.

• Esperanza Mia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Letrozol, przez 5 dni po 1 tabl. od 3 do 7 dc. zobaczymy co z tego będzie, bo naturalnie pęcherzyki u mnie rosły do 12 dc, a później zwalniały i były takie max 17-18 mm, ale wg usg owu miałam z nich. I uparłam się, że coś z nimi jest nie tak i chcę stymulację, więc dziś chyb dr z małą satsyfakcją mówił, że będzie zakaz współżycia w tym cyklu i że jak zwykle on miał rację.
    Ja miałam podobnie na naturalnych cyklach do 20mm rosły i koniec.
    Ostatnio miałam 4 pęcherzyki zakazu <3 nie miałam ale nie wyszło.
    czekam teraz co w tym cyklu się wyhodowało. ja brałam 2 tabletki przez 5 dni.

age.png
    age.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    21.03.2022 transfer 2AA
    5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
    7.06.22 prenetralne, synek
    18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
    22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
    30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
    12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA
    6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
    19.06.2020 pierwsze ruchy💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 gene 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr powiedział, że jeszcze zakazu nie ma, ale zobaczymy co będzie dalej. 20 mm to są dobre pęcherzyki. Moje rosły max 17-18 mm a mimo to ciałko żółte się tworzyło więc miałam owu, dwóch lekarzy stwierdziło, że taka moja uroda, że mam takie pęcherzyki, to chciałam pomóc naturze i teraz mam co chciałam.

• Natalia01 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie wielka d*** poszłam jednak w poniedziałek na podgląd i jak na złość skończył się wcześniej bo nie było pacjentek, wczoraj byłam w pracy więc poszłam dziś i tak jak myślałam jest za późno :( moje jajka mają jeden 27mm i drugi 30mm będzie cud jak wogole pekna, pozostałych dwóch wogole nie zmierzył. Takie giganty że chodzić ani siedzieć nie moge.
    Gin kazał jeszcze działać dzisiaj a tu męża nie ma :( jedynie co się pocieszam że nawet jakbym wczoraj poszła tak jak mi zalecił to i tak niczego by to nie zmieniło bo przy max 21mm powinno podać się zastrzyk..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 14:40

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Mi dr powiedział, że jeszcze zakazu nie ma, ale zobaczymy co będzie dalej. 20 mm to są dobre pęcherzyki. Moje rosły max 17-18 mm a mimo to ciałko żółte się tworzyło więc miałam owu, dwóch lekarzy stwierdziło, że taka moja uroda, że mam takie pęcherzyki, to chciałam pomóc naturze i teraz mam co chciałam.

Witajcie dziewczyny,Buko ja też zostałam przestymulowana. W poniedziałek miałam mieć IUI do której nie odważyliśmy się podejść. Wyhodowałam 5 pęcherzyków. Serduszkowaliśmy jedynie naturalnie;) Jestem teraz 4 dzień po owulacji i niepokoją mnie bóle jajników i w okolicy krzyża, jestem umówiona na jutro na usg kontrolne.
    Masz podobne dolegliwości?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01... ech... jak nie urok to... Ja wojowalam z torbielą w poprzednim cyklu... może ten bedzie szczesliwszy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Znowu tu zaglądam bo w poprzednim cyklu się wyłączyłam. Dzisiaj przy okazji robienia jak co miesiąc tsh (jestem po usunięciu tarczycy i lecę tylko na Letroxie), zrobiłam z ciekawości też inne badania. Akurat 2dc i miałam okazję.
    Co radzicie? Martwi mnie ta prolaktyna... testosteron też w górnej granicy... w 2cs AMH miałam 4.10. Ostatnio u innej gin jak byłam, bo spóźnił mi się okres, to powiedziała, że jajniki wyglądają trochę na PCOS. Ale że byłam w stanie przed @ to ciężko było jej to potwierdzić.
    Co myślicie o wynikach?

2dc
    TSH 1.29 (0.29-4.20)
    FT 3 2.87 (2.0-4.40)
    FT 4 1.97 (0.93-1.73) ^H
    FSH 10.04 (3.5-12.5 f. pęcherzykowata)
    LH 6.76 (2.4- 12.6 f. pęcherzykowata)
    Estradiol 49.31 (12.5-166 f. pęcherzykowata)
    Prolaktyna 37.47 (4.79-23.30) ^H napisane że konsultacja i do sprawdzenia,
    Testosteron 0.776 (0.06-0.82 kobiety)

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ