X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • efta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze dziękować :) rośniemy w siłę. W najcieplejsze dni trochę napuchłam i bolały mnie stopy, teraz sie trochę ochłodziło i już jest dobrze.
    Czas leci zdecydowanie za szybko. Niedawno jeszcze walczyłam o zajście w ciąze, a dziś zaczynam 7 miesiąc.

Natalia01, Miła mama, ninkali lubią tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta przy tobie to sobie uswiadamiam ile ja już na letrozolu.
    Nie wiesz ile można max cykl być nim stymulowanym bo ja już 6 cykl i gin zgodził się na jeszcze 2 z naciaganiem.

Miała któraś śluz po ovu twarożkowaty ?
    Co dopiero byłam u gina i aż skaczę na samą myśl o powrocie ehhhhh

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co tu było pisane to nie ma ograniczeń tak jak w przypadku clo.. No ale wiadomo wszystko ma swoje granice;)

Już 7msc?! Rzeczywiście czas leci nieubłaganie szybko widać to po dzieciach jak i po ciąży :)

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Z tego co tu było pisane to nie ma ograniczeń tak jak w przypadku clo.. No ale wiadomo wszystko ma swoje granice;)

Już 7msc?! Rzeczywiście czas leci nieubłaganie szybko widać to po dzieciach jak i po ciąży :)
    Właśnie wiem że wszystko ma swoje granice ale ile można max w przypadku letrozolu ?!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • efta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 10 cykli ciągiem . Nie wiem czy ktoś brał dłużej.

A twarozkowaty śluz nie brzmi dobrze. Jak nic infekcja. Na luteinie dopochwowej śluz jest inny taki wodnisty z domieszką nierozpuszczonych resztek lęku w konsystencji jak piasek. Ale do twarogu bym tego nie porownala

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Efta przy tobie to sobie uswiadamiam ile ja już na letrozolu.
    Nie wiesz ile można max cykl być nim stymulowanym bo ja już 6 cykl i gin zgodził się na jeszcze 2 z naciaganiem.

Miała któraś śluz po ovu twarożkowaty ?
    Co dopiero byłam u gina i aż skaczę na samą myśl o powrocie ehhhhh
    Twój twarozkowaty śluz to na 99% grzybica po encortonie. Wiem co mowie bo mnie dopadło. I walczylam z dziadostwem prawie 2 mies kilka roznych lekow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 15:53

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Ja miałam 10 cykli ciągiem . Nie wiem czy ktoś brał dłużej.

A twarozkowaty śluz nie brzmi dobrze. Jak nic infekcja. Na luteinie dopochwowej śluz jest inny taki wodnisty z domieszką nierozpuszczonych resztek lęku w konsystencji jak piasek. Ale do twarogu bym tego nie porownala

Ja brałam letrozol przez 15 cykli i pewnie, gdyby się nie udało to brałabym go nadal, w moim przypadku pomogła laparoskopia. Z tego co wiem to nie ma ograniczeń

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może głupie pytanie, ale czy stymulacja wplywa w jakiś sposób na wasz stan emocjonalny?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Twój twarozkowaty śluz to na 99% grzybica po encortonie. Wiem co mowie bo mnie dopadło. I walczylam z dziadostwem prawie 2 mies kilka roznych lekow
    Zobaczęjak jutro będzie wygladać czy to nie był incydent jednorazowy bo teraz jest normalny.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55monika5 wrote:
    Ja brałam letrozol przez 15 cykli i pewnie, gdyby się nie udało to brałabym go nadal, w moim przypadku pomogła laparoskopia. Z tego co wiem to nie ma ograniczeń
    Ja aktualnie 3 cykl po laparo dobrze wiedzieć że ograniczeń nie ma. Niby 4 pierwsze cykle są najbardziej owocne w fasolki później skuteczność spada.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszym cyklu stymulowanie clo i niestety nie udało się. teraz dostałam od 2dc do 6dc letrozol. 14dc wizyta. ciekawe czy cos ruszy. cała w to wierze;);)

efta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frania21 wrote:
    Jestem po pierwszym cyklu stymulowanie clo i niestety nie udało się. teraz dostałam od 2dc do 6dc letrozol. 14dc wizyta. ciekawe czy cos ruszy. cała w to wierze;);)

Ja mam identyczne zalecenia :-) Ale na monitoring lecę już 10dc :-) lada dzień @ i startujemy ;-) powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin na urlop i dlatego 14dc. potem zobaczymy. mam już wykupiony zastrzyk, dufas ton dostałam receptę na to wszytsko. trzymam kciuki. dawaj tu znać jak się czujesz. w którym jestes dc? u mnie 4.
    idą nam sie;);)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Dziewczyny, może głupie pytanie, ale czy stymulacja wplywa w jakiś sposób na wasz stan emocjonalny?
    Wszystkie hormony w jakiś sposób na nas działają. Ale gorzej znosiłam antyki

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frania21 wrote:
    mój gin na urlop i dlatego 14dc. potem zobaczymy. mam już wykupiony zastrzyk, dufas ton dostałam receptę na to wszytsko. trzymam kciuki. dawaj tu znać jak się czujesz. w którym jestes dc? u mnie 4.
    idą nam sie;);)

Ja dziś 1dc. Wychodzi na to, że w podobnym czasie będziemy na podglądzie:-) czekam ma relację z Twojej strony :-) no i oczywiście mocne kciuki za nas wszystkie!

• Miła mama Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jestem drugi cykl na letrazole.

w pierwszym cyklu owulacja była ale ciązy brak.

Mówił lekarz że da mi zastrzyk i duphaston żeby podkrecić drugą faze cyklu zobaczymy jak to teraz bedzie.

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Buko ja mam zwieche po stymulacjach... ale depresja jest skutkiem ubocznym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 08:13

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nika77 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama wrote:
    ja tez jestem drugi cykl na letrazole.

w pierwszym cyklu owulacja była ale ciązy brak.

Mówił lekarz że da mi zastrzyk i duphaston żeby podkrecić drugą faze cyklu zobaczymy jak to teraz bedzie.
    a jaki zastrzyk dostaniesz na podkręcenie drugiej fazy cyklu?
    ja teraz biorę Pregnyl na wzmocnienie ciałka żółtego

nika77
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Mi sie chciało spać i miałam wrażenie, że wszystko robię kilka razy wolniej. Jakoś czułam różnicę, nie wiem jak to wyjaśnić. Ale też może miało na to wpływ to, że branie leku bardzo mnie jakoś stresowało...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny, a ja byłam w pt u gina są te dwa w Lj i PJ...w niedz robiłam zastrzyk Ovitrelle. Kazał mi coś działać 4,5,6 i 8...Tylko, że wczoraj mój mąż zaniemógł (chyba brak wytrysku), byliśmy u androloga, psycholog...I ponoć to stres. Ja nie chciałam nic jemu mówić, ale czuję się fatalnie- bo to jest własnie główny problem u nas, nie natura biologiczna. Nabrałam się tych leków, a tu nic nie wyszło. Jeszcze pare dni, może się uda. Tylko czuję tyle emocji jak gniew, zawiedzenie, ech szkoda gadać. Nic tu nie pomaga świeczki, winko i inne duperele... On wie, że to ten czas( a musi wiedziec, bo ma taka pracę, ze nie jest w domu non stop)... Tyle zachodu po nic ;(
    Idę w następnym cyklu na inseminację, mogłam w tym nie odkładać tego... Już nie wiem co robić... Tu się nic nie da.

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ