Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze dziękować
rośniemy w siłę. W najcieplejsze dni trochę napuchłam i bolały mnie stopy, teraz sie trochę ochłodziło i już jest dobrze.
Czas leci zdecydowanie za szybko. Niedawno jeszcze walczyłam o zajście w ciąze, a dziś zaczynam 7 miesiąc.
Natalia01, Miła mama, ninkali lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna
2 IUI 
3IUI grudzień 2016
serduszko bije
pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga

-
Efta przy tobie to sobie uswiadamiam ile ja już na letrozolu.
Nie wiesz ile można max cykl być nim stymulowanym bo ja już 6 cykl i gin zgodził się na jeszcze 2 z naciaganiem.
Miała któraś śluz po ovu twarożkowaty ?
Co dopiero byłam u gina i aż skaczę na samą myśl o powrocie ehhhhh
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Z tego co tu było pisane to nie ma ograniczeń tak jak w przypadku clo.. No ale wiadomo wszystko ma swoje granice;)
Już 7msc?! Rzeczywiście czas leci nieubłaganie szybko widać to po dzieciach jak i po ciąży
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Właśnie wiem że wszystko ma swoje granice ale ile można max w przypadku letrozolu ?!Natalia01 wrote:Z tego co tu było pisane to nie ma ograniczeń tak jak w przypadku clo.. No ale wiadomo wszystko ma swoje granice;)
Już 7msc?! Rzeczywiście czas leci nieubłaganie szybko widać to po dzieciach jak i po ciąży

Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ja miałam 10 cykli ciągiem . Nie wiem czy ktoś brał dłużej.
A twarozkowaty śluz nie brzmi dobrze. Jak nic infekcja. Na luteinie dopochwowej śluz jest inny taki wodnisty z domieszką nierozpuszczonych resztek lęku w konsystencji jak piasek. Ale do twarogu bym tego nie porownala6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna
2 IUI 
3IUI grudzień 2016
serduszko bije
pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga

-
nick nieaktualnyTwój twarozkowaty śluz to na 99% grzybica po encortonie. Wiem co mowie bo mnie dopadło. I walczylam z dziadostwem prawie 2 mies kilka roznych lekowFlowwer wrote:Efta przy tobie to sobie uswiadamiam ile ja już na letrozolu.
Nie wiesz ile można max cykl być nim stymulowanym bo ja już 6 cykl i gin zgodził się na jeszcze 2 z naciaganiem.
Miała któraś śluz po ovu twarożkowaty ?
Co dopiero byłam u gina i aż skaczę na samą myśl o powrocie ehhhhhWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 15:53
-
efta wrote:Ja miałam 10 cykli ciągiem . Nie wiem czy ktoś brał dłużej.
A twarozkowaty śluz nie brzmi dobrze. Jak nic infekcja. Na luteinie dopochwowej śluz jest inny taki wodnisty z domieszką nierozpuszczonych resztek lęku w konsystencji jak piasek. Ale do twarogu bym tego nie porownala
Ja brałam letrozol przez 15 cykli i pewnie, gdyby się nie udało to brałabym go nadal, w moim przypadku pomogła laparoskopia. Z tego co wiem to nie ma ograniczeń -
nick nieaktualny
-
Zobaczęjak jutro będzie wygladać czy to nie był incydent jednorazowy bo teraz jest normalny.Dootka_86 wrote:Twój twarozkowaty śluz to na 99% grzybica po encortonie. Wiem co mowie bo mnie dopadło. I walczylam z dziadostwem prawie 2 mies kilka roznych lekow

Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ja aktualnie 3 cykl po laparo dobrze wiedzieć że ograniczeń nie ma. Niby 4 pierwsze cykle są najbardziej owocne w fasolki później skuteczność spada.55monika5 wrote:Ja brałam letrozol przez 15 cykli i pewnie, gdyby się nie udało to brałabym go nadal, w moim przypadku pomogła laparoskopia. Z tego co wiem to nie ma ograniczeń

Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfrania21 wrote:Jestem po pierwszym cyklu stymulowanie clo i niestety nie udało się. teraz dostałam od 2dc do 6dc letrozol. 14dc wizyta. ciekawe czy cos ruszy. cała w to wierze;)

Ja mam identyczne zalecenia
Ale na monitoring lecę już 10dc
lada dzień @ i startujemy
powodzenia!
-
nick nieaktualny
-
Wszystkie hormony w jakiś sposób na nas działają. Ale gorzej znosiłam antykiBuko wrote:Dziewczyny, może głupie pytanie, ale czy stymulacja wplywa w jakiś sposób na wasz stan emocjonalny?

Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyfrania21 wrote:mój gin na urlop i dlatego 14dc. potem zobaczymy. mam już wykupiony zastrzyk, dufas ton dostałam receptę na to wszytsko. trzymam kciuki. dawaj tu znać jak się czujesz. w którym jestes dc? u mnie 4.
idą nam sie;)
Ja dziś 1dc. Wychodzi na to, że w podobnym czasie będziemy na podglądzie:-) czekam ma relację z Twojej strony
no i oczywiście mocne kciuki za nas wszystkie!
-
Buko ja mam zwieche po stymulacjach... ale depresja jest skutkiem ubocznym...Buko wrote:Dziewczyny, może głupie pytanie, ale czy stymulacja wplywa w jakiś sposób na wasz stan emocjonalny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 08:13
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.

-
a jaki zastrzyk dostaniesz na podkręcenie drugiej fazy cyklu?Miła mama wrote:ja tez jestem drugi cykl na letrazole.
w pierwszym cyklu owulacja była ale ciązy brak.
Mówił lekarz że da mi zastrzyk i duphaston żeby podkrecić drugą faze cyklu zobaczymy jak to teraz bedzie.
ja teraz biorę Pregnyl na wzmocnienie ciałka żółtegonika77 -
nick nieaktualnyMi sie chciało spać i miałam wrażenie, że wszystko robię kilka razy wolniej. Jakoś czułam różnicę, nie wiem jak to wyjaśnić. Ale też może miało na to wpływ to, że branie leku bardzo mnie jakoś stresowało...Buko wrote:Dziewczyny, może głupie pytanie, ale czy stymulacja wplywa w jakiś sposób na wasz stan emocjonalny?
-
nick nieaktualnyEch dziewczyny, a ja byłam w pt u gina są te dwa w Lj i PJ...w niedz robiłam zastrzyk Ovitrelle. Kazał mi coś działać 4,5,6 i 8...Tylko, że wczoraj mój mąż zaniemógł (chyba brak wytrysku), byliśmy u androloga, psycholog...I ponoć to stres. Ja nie chciałam nic jemu mówić, ale czuję się fatalnie- bo to jest własnie główny problem u nas, nie natura biologiczna. Nabrałam się tych leków, a tu nic nie wyszło. Jeszcze pare dni, może się uda. Tylko czuję tyle emocji jak gniew, zawiedzenie, ech szkoda gadać. Nic tu nie pomaga świeczki, winko i inne duperele... On wie, że to ten czas( a musi wiedziec, bo ma taka pracę, ze nie jest w domu non stop)... Tyle zachodu po nic ;(
Idę w następnym cyklu na inseminację, mogłam w tym nie odkładać tego... Już nie wiem co robić... Tu się nic nie da.

t