Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Jejuu co tu taka cisza? Co u Was dziewczyny? Dotka jak się czujesz? Kiedy wizyta? Wiesz ze JP od jutra do 17.09 na urlopie
Ja byłam dziś na monitoringu chyba już 5 albo 6 raz w tym cyklu i dalej nic 22dc a moje jajka jak miały po 13,15,18 mają tyle samo.. Więc w tym momencie wierzę pani dr u której byłam się umawiać na histero i laparo że w faktycznie był ten pęcherzyk w lewym jajniku. Ehh dwóch dobrych i znanych lekarzy i dwie wersje i bądź tu mądry..
I co Ci JP kazal dalej robic?
Ja sie czuje nie najgorzej tylko te jajniki z torbielami klują. Za 10min bede miala wynik bety z dzisiaj...boje sie...na wizytę ide 22.09
Edit beta 1475Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 13:37
didik34, Natalia01, efta, Malwas lubią tę wiadomość
-
Dał mi Duphaston na 7dni na wywołanie i na następny cykl wypisal clo + lamette..
Wow co za piękna beta rosnijcie zdrowo a te torbiele nie wchlona się?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Natalia ale pamiętaj że podgląd pierwszy max do 5dc bo musisz sprawdzić czy te pecherzyki wchloneły się przed kolejną stymulacją.
A tak nawiasem to ja dziś po histero i mam zapalenie endo. Wynik biopsji za 2 tyg ale to tylko formalność.Poprzednia histero była w pierwszej fazie cyklu przy której endometrium jest ciekie i wykazał endomende i polip a teraz wykonana histero w drugiej fazie cyklu ( stymulacja letrizolem) wykazała przekrwioną błonę macicy "twardą" a nie gąbczastą
Więc dobrze ze trafiłam do gin która to na drugim usg uchwaliła.
Więc od 1dc zaczynam brać doksycykline + antykididik34, GorzataMał, Natalia01 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
didik34 wrote:Super, ze trafiłaś na mądrego lekarza:) teraz już z górki ! Mnie wciąż dręczy myśl, ze mam endomendę...
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Natalia ale pamiętaj że podgląd pierwszy max do 5dc bo musisz sprawdzić czy te pecherzyki wchloneły się przed kolejną stymulacją.
A tak nawiasem to ja dziś po histero i mam zapalenie endo. Wynik biopsji za 2 tyg ale to tylko formalność.Poprzednia histero była w pierwszej fazie cyklu przy której endometrium jest ciekie i wykazał endomende i polip a teraz wykonana histero w drugiej fazie cyklu ( stymulacja letrizolem) wykazała przekrwioną błonę macicy "twardą" a nie gąbczastą
Więc od 1dc zaczynam brać doksycykline + antyki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 07:47
Natalia01 lubi tę wiadomość
-
witajcie dziewczyny.
Iga przyszła na świat nie czekając na termin cesarki. Poród zaczął się samoistnie w nocy z 28/29 sierpnia. Mimo skurczów co 5 minut i tak poszłam pod nóż - bo tak chciałam. Iga urodziła się o 7:55 z wagą 2720 i wzrostem 53cm. Dostała 10 punktów.
Zdjęcia Igi, dokładny opis porodu i pobytu w szpitalu można zobaczyć w moim pamiętniku - jak ktoś ma ochotę to zapraszam,
dziękuje wam dziewczyny za te prawie 2 lata spędzone na forum. rok starań plus cały okres ciązy byłyście dla mnie pomocą i wsparciem. Jestescie kochane
witam nowe dziewczyny
Dootka - ogromne gratulacje!!!! tak się cieszę.
Buko - twoj stosunek lh do fsh, a do tego wysokie amh pachnie mi psoc. jak twoje jajniki wyglądają na usg?
Dootka_86, Flowwer, GorzataMał, Natalia01, summer86, Bea_, Malwas lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Natalia ale pamiętaj że podgląd pierwszy max do 5dc bo musisz sprawdzić czy te pecherzyki wchloneły się przed kolejną stymulacją.
Więc od 1dc zaczynam brać doksycykline + antykiX 2010 - syn
IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI
VII 2017 - II IUI
XI 2017 - 31 dc beta 1240
-
Flowwer wrote:Natalia ale pamiętaj że podgląd pierwszy max do 5dc bo musisz sprawdzić czy te pecherzyki wchloneły się przed kolejną stymulacją.
Więc od 1dc zaczynam brać doksycykline + antyki
Ja po tym leku mam krwawienia brunatne przedłużające się, przez co dopiero dzisiaj mogłam powtórzyć chlamydie, biocenoze pochwy i cytologie, pewnie nie będę miała wyników na przyszły tydzień, nie wiem, czy w związku z tym mi wykonają inseminację.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas wrote:Kurcze, myślisz, że to mogło być od stosowania letrozolu?
Ja po tym leku mam krwawienia brunatne przedłużające się, przez co dopiero dzisiaj mogłam powtórzyć chlamydie, biocenoze pochwy i cytologie, pewnie nie będę miała wyników na przyszły tydzień, nie wiem, czy w związku z tym mi wykonają inseminację.X 2010 - syn
VII 2017 - II IUI
-
GorzataMał wrote:U mnie jest tak samo po letrozolu, nawet po najmniejszej dawce - normalnie miesiączka trwa 5 dni, a po letro brudzenie jest nawet 9 -10 dzień.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas wrote:Zastanawiam się, czy letrozol może rozwijać endometriozę... W końcu zwiększa ilość estronu i estradiolu, a jedną z przyczyn endometriozy jest właśnie większa ilość estrogenów. Ale wiadomo, że stosowanie tych wszystkich hormonów u nas wiąże się z różnymi działaniami ubocznymi .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 10:39
X 2010 - syn
VII 2017 - II IUI
-
nick nieaktualnyMalwas wrote:Zastanawiam się, czy letrozol może rozwijać endometriozę... W końcu zwiększa ilość estronu i estradiolu, a jedną z przyczyn endometriozy jest właśnie większa ilość estrogenów. Ale wiadomo, że stosowanie tych wszystkich hormonów u nas wiąże się z różnymi działaniami ubocznymi .
-
Dootka_86 wrote:Kazda stymulacja nakręca endomende...to oczywiste...mi torbiel urosła po stymulacji do ivf
GorzataMał wrote:Pojadę końcem miesiąca do lekarki, to zapytam. Bo ja już w sumie tego letrzolu najadłam się przez 4 cykle. Niby nie duże, ale zastanawiam się, czy np. nie zrobić by jeszcze jednego (w sumie już 3 i pewnie ostatniego) IUI z gonal F? Bo ten letrozol po raz 3 przy IUI nie wiem czy jeszcze coś zdziała. Brałam go też i bez IUI.
nick nieaktualnyMalwas wrote:Dootka masz piękną betę, super że wam się udało za pierwszym podejściem , na pewno jesteś mega szcześliwa . Masz rację, niestety te wszystkie leki takie są... A jaki to będzie miało wpływ na nas za pare lat, też nie wiadomo. Moja ciocia ma teraz obrzęk stóp, normalnie słoniowacizne.. Ale wcześniej też leczono innymi dawkami. Chciałam zapytać skąd wybór ICSI? Ostatnio zaczęłam czytać na temat in vitro.
Malwas lubi tę wiadomość
-
Dootka_86 wrote:Icsi bo mimo znośnych wyników meza z powodu endometriozy sa kiepskie komórki woec zeby nie ryzykować ta metoda jest pewniejsza. I efekt na 6 zsplodnionych komórek piec blastocyst
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;