X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Jejuu co tu taka cisza? Co u Was dziewczyny? Dotka jak się czujesz? Kiedy wizyta? Wiesz ze JP od jutra do 17.09 na urlopie

Ja byłam dziś na monitoringu chyba już 5 albo 6 raz w tym cyklu i dalej nic 22dc a moje jajka jak miały po 13,15,18 mają tyle samo.. Więc w tym momencie wierzę pani dr u której byłam się umawiać na histero i laparo że w faktycznie był ten pęcherzyk w lewym jajniku. Ehh dwóch dobrych i znanych lekarzy i dwie wersje i bądź tu mądry..

I co Ci JP kazal dalej robic?
    Ja sie czuje nie najgorzej tylko te jajniki z torbielami klują. Za 10min bede miala wynik bety z dzisiaj...boje sie...na wizytę ide 22.09

Edit beta 1475 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 13:37

didik34, Natalia01, efta, Malwas lubią tę wiadomość

• Natalia01 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dał mi Duphaston na 7dni na wywołanie i na następny cykl wypisal clo + lamette..

Wow co za piękna beta <3 rosnijcie zdrowo :) a te torbiele nie wchlona się?

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ale pamiętaj że podgląd pierwszy max do 5dc bo musisz sprawdzić czy te pecherzyki wchloneły się przed kolejną stymulacją.

A tak nawiasem to ja dziś po histero i mam zapalenie endo. Wynik biopsji za 2 tyg ale to tylko formalność.Poprzednia histero była w pierwszej fazie cyklu przy której endometrium jest ciekie i wykazał endomende i polip a teraz wykonana histero w drugiej fazie cyklu ( stymulacja letrizolem) wykazała przekrwioną błonę macicy "twardą" a nie gąbczastą :(

Więc dobrze ze trafiłam do gin która to na drugim usg uchwaliła.
    Więc od 1dc zaczynam brać doksycykline + antyki

didik34, GorzataMał, Natalia01 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze trafiłaś na mądrego lekarza:) teraz już z górki ! Mnie wciąż dręczy myśl, ze mam endomendę...

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Super, ze trafiłaś na mądrego lekarza:) teraz już z górki ! Mnie wciąż dręczy myśl, ze mam endomendę...
    Endomendę potwierdzi jedynie laparo ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Dał mi Duphaston na 7dni na wywołanie i na następny cykl wypisal clo + lamette..

Wow co za piękna beta <3 rosnijcie zdrowo :) a te torbiele nie wchlona się?
    Do 13 tygodnia powinny ale szybko na pewno nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Natalia ale pamiętaj że podgląd pierwszy max do 5dc bo musisz sprawdzić czy te pecherzyki wchloneły się przed kolejną stymulacją.

A tak nawiasem to ja dziś po histero i mam zapalenie endo. Wynik biopsji za 2 tyg ale to tylko formalność.Poprzednia histero była w pierwszej fazie cyklu przy której endometrium jest ciekie i wykazał endomende i polip a teraz wykonana histero w drugiej fazie cyklu ( stymulacja letrizolem) wykazała przekrwioną błonę macicy "twardą" a nie gąbczastą :(

Ja sie zastanawiam na ile to endometrium ważne, mialam transfer przy nieciekawym, niejednorodnym w sumie z głupa tak bez większej nadziei i co? I dzidziulek dal rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 07:47

Natalia01 lubi tę wiadomość

• efta Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny.
    Iga przyszła na świat nie czekając na termin cesarki. Poród zaczął się samoistnie w nocy z 28/29 sierpnia. Mimo skurczów co 5 minut i tak poszłam pod nóż - bo tak chciałam. Iga urodziła się o 7:55 z wagą 2720 i wzrostem 53cm. Dostała 10 punktów.
    Zdjęcia Igi, dokładny opis porodu i pobytu w szpitalu można zobaczyć w moim pamiętniku - jak ktoś ma ochotę to zapraszam,
    dziękuje wam dziewczyny za te prawie 2 lata spędzone na forum. rok starań plus cały okres ciązy byłyście dla mnie pomocą i wsparciem. Jestescie kochane :)

witam nowe dziewczyny

Dootka - ogromne gratulacje!!!! tak się cieszę.

Buko - twoj stosunek lh do fsh, a do tego wysokie amh pachnie mi psoc. jak twoje jajniki wyglądają na usg?

Dootka_86, Flowwer, GorzataMał, Natalia01, summer86, Bea_, Malwas lubią tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta gratulacje!!! Caluski

efta lubi tę wiadomość

• GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Flowwer długo będziesz musiała brać antybiotyk? Rozumiem, że pani MP dała rada :) Ja już nie mogę doczekać się swojej wizyty.

X 2010 - syn
    IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
    HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI :(
    VII 2017 - II IUI :(
    XI 2017 - 31 dc beta 1240 :)
    ganns65gde9ketft.png
  • GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta gratuluję! Trzymajcie się dziewczyny zdrowo! <3 <3 <3

efta lubi tę wiadomość

X 2010 - syn
    ganns65gde9ketft.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Kurcze, myślisz, że to mogło być od stosowania letrozolu?
    Ja po tym leku mam krwawienia brunatne przedłużające się, przez co dopiero dzisiaj mogłam powtórzyć chlamydie, biocenoze pochwy i cytologie, pewnie nie będę miała wyników na przyszły tydzień, nie wiem, czy w związku z tym mi wykonają inseminację.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Kurcze, myślisz, że to mogło być od stosowania letrozolu?
    Ja po tym leku mam krwawienia brunatne przedłużające się, przez co dopiero dzisiaj mogłam powtórzyć chlamydie, biocenoze pochwy i cytologie, pewnie nie będę miała wyników na przyszły tydzień, nie wiem, czy w związku z tym mi wykonają inseminację.
    U mnie jest tak samo po letrozolu, nawet po najmniejszej dawce - normalnie miesiączka trwa 5 dni, a po letro brudzenie jest nawet 9 -10 dzień.

X 2010 - syn
    ganns65gde9ketft.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GorzataMał wrote:
    U mnie jest tak samo po letrozolu, nawet po najmniejszej dawce - normalnie miesiączka trwa 5 dni, a po letro brudzenie jest nawet 9 -10 dzień.
    Zastanawiam się, czy letrozol może rozwijać endometriozę... W końcu zwiększa ilość estronu i estradiolu, a jedną z przyczyn endometriozy jest właśnie większa ilość estrogenów. Ale wiadomo, że stosowanie tych wszystkich hormonów u nas wiąże się z różnymi działaniami ubocznymi :(.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Zastanawiam się, czy letrozol może rozwijać endometriozę... W końcu zwiększa ilość estronu i estradiolu, a jedną z przyczyn endometriozy jest właśnie większa ilość estrogenów. Ale wiadomo, że stosowanie tych wszystkich hormonów u nas wiąże się z różnymi działaniami ubocznymi :(.
    Pojadę końcem miesiąca do lekarki, to zapytam. Bo ja już w sumie tego letrzolu najadłam się przez 4 cykle. Niby nie duże, ale zastanawiam się, czy np. nie zrobić by jeszcze jednego (w sumie już 3 i pewnie ostatniego) IUI z gonal F? Bo ten letrozol po raz 3 przy IUI nie wiem czy jeszcze coś zdziała. Brałam go też i bez IUI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 10:39

X 2010 - syn
    ganns65gde9ketft.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Kazda stymulacja nakręca endomende...to oczywiste...mi torbiel urosła po stymulacji do ivf

• Malwas Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Kazda stymulacja nakręca endomende...to oczywiste...mi torbiel urosła po stymulacji do ivf
    Dootka masz piękną betę, super że wam się udało za pierwszym podejściem :), na pewno jesteś mega szcześliwa ;). Masz rację, niestety te wszystkie leki takie są... A jaki to będzie miało wpływ na nas za pare lat, też nie wiadomo. Moja ciocia ma teraz obrzęk stóp, normalnie słoniowacizne.. Ale wcześniej też leczono innymi dawkami. Chciałam zapytać skąd wybór ICSI? Ostatnio zaczęłam czytać na temat in vitro.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GorzataMał wrote:
    Pojadę końcem miesiąca do lekarki, to zapytam. Bo ja już w sumie tego letrzolu najadłam się przez 4 cykle. Niby nie duże, ale zastanawiam się, czy np. nie zrobić by jeszcze jednego (w sumie już 3 i pewnie ostatniego) IUI z gonal F? Bo ten letrozol po raz 3 przy IUI nie wiem czy jeszcze coś zdziała. Brałam go też i bez IUI.
    U mnie to będzie 5 cykl, 4 cykle po 2 tabl, teraz 1 tabl, bo miałam za dużo pęcherzyków :). Jak to jest z gonadotropinami nie mam pojęcia, ale myślę, że to są silne leki i wolałabym je brać już do stymulacji do in vitro.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Dootka masz piękną betę, super że wam się udało za pierwszym podejściem :), na pewno jesteś mega szcześliwa ;). Masz rację, niestety te wszystkie leki takie są... A jaki to będzie miało wpływ na nas za pare lat, też nie wiadomo. Moja ciocia ma teraz obrzęk stóp, normalnie słoniowacizne.. Ale wcześniej też leczono innymi dawkami. Chciałam zapytać skąd wybór ICSI? Ostatnio zaczęłam czytać na temat in vitro.
    Icsi bo mimo znośnych wyników meza z powodu endometriozy sa kiepskie komórki woec zeby nie ryzykować ta metoda jest pewniejsza. I efekt na 6 zsplodnionych komórek piec blastocyst :)

Malwas lubi tę wiadomość

• Malwas Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Icsi bo mimo znośnych wyników meza z powodu endometriozy sa kiepskie komórki woec zeby nie ryzykować ta metoda jest pewniejsza. I efekt na 6 zsplodnionych komórek piec blastocyst :)
    Rozumiem. Nie wiedziałam, że endometrioza ma wpływ na jakość komórek jajowych, myślałam, że chodzi głównie o trudność w dojściu plemników do nich. Jest tak wiele czynników... Rok temu lekarz w klinice na Kopernika w Krakowie też nam mówił, że jeśli mielibyśmy mieć in vitro to ta metoda byłaby dla nas lepsza... A wiesz coś na temat IMSI?

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ