Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyefta wrote:witajcie dziewczyny.
Iga przyszła na świat nie czekając na termin cesarki. Poród zaczął się samoistnie w nocy z 28/29 sierpnia. Mimo skurczów co 5 minut i tak poszłam pod nóż - bo tak chciałam. Iga urodziła się o 7:55 z wagą 2720 i wzrostem 53cm. Dostała 10 punktów.
Zdjęcia Igi, dokładny opis porodu i pobytu w szpitalu można zobaczyć w moim pamiętniku - jak ktoś ma ochotę to zapraszam,
dziękuje wam dziewczyny za te prawie 2 lata spędzone na forum. rok starań plus cały okres ciązy byłyście dla mnie pomocą i wsparciem. Jestescie kochane
witam nowe dziewczyny
Dootka - ogromne gratulacje!!!! tak się cieszę.
Buko - twoj stosunek lh do fsh, a do tego wysokie amh pachnie mi psoc. jak twoje jajniki wyglądają na usg?efta lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Natalia ale pamiętaj że podgląd pierwszy max do 5dc bo musisz sprawdzić czy te pecherzyki wchloneły się przed kolejną stymulacją.
A tak nawiasem to ja dziś po histero i mam zapalenie endo. Wynik biopsji za 2 tyg ale to tylko formalność.Poprzednia histero była w pierwszej fazie cyklu przy której endometrium jest ciekie i wykazał endomende i polip a teraz wykonana histero w drugiej fazie cyklu ( stymulacja letrizolem) wykazała przekrwioną błonę macicy "twardą" a nie gąbczastą
Więc dobrze ze trafiłam do gin która to na drugim usg uchwaliła.
Więc od 1dc zaczynam brać doksycykline + antyki
Flowwer dzięki za info nawet o tym nie pomyślałam żeby iść i to sprawdzić, kolejny argument aby zmienić lekarza bo też nic o tym nie wspomniał..
czyli w której fazie lepiej robić histero?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Flowwer dzięki za info nawet o tym nie pomyślałam żeby iść i to sprawdzić, kolejny argument aby zmienić lekarza bo też nic o tym nie wspomniał..
czyli w której fazie lepiej robić histero?
Moje zdanie szkoda czasu na pierdoly, robic ivf i tyle...ja straciłam kupę czasu i po co...
Natalia01, GorzataMał lubią tę wiadomość
-
GorzataMał wrote:Flowwer długo będziesz musiała brać antybiotyk? Rozumiem, że pani MP dała rada Ja już nie mogę doczekać się swojej wizyty.
Rozumiem że to ta sama pani dr o której rozmawiałyśmy?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
GorzataMał wrote:Flowwer długo będziesz musiała brać antybiotyk? Rozumiem, że pani MP dała rada Ja już nie mogę doczekać się swojej wizyty.
przez 10 dni a MP jest konkretna i ma wiedzę gdzie widzę że podchodzi indiwidualnie a nie schematowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 20:54
Natalia01 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Malwas wrote:Rozumiem. Nie wiedziałam, że endometrioza ma wpływ na jakość komórek jajowych, myślałam, że chodzi głównie o trudność w dojściu plemników do nich. Jest tak wiele czynników... Rok temu lekarz w klinice na Kopernika w Krakowie też nam mówił, że jeśli mielibyśmy mieć in vitro to ta metoda byłaby dla nas lepsza... A wiesz coś na temat IMSI?
Ja trochę z innej beczki, jak oceniasz ten szpital na Kopernika w Krk? Będę mieć w nim robiona laparo i histero, pytam z ciekawości bo to będzie moja druga laparoskopia i ostatnia bo 3 raz na stół nie pójdę..no chyba że rodzic w sensie cc. Jeśli można zapytać u kogo tam byłaś?
Edit: wysłałam zaproszenie więc jak możesz to odpWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 23:05
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Natalia01 wrote:Flowwer dzięki za info nawet o tym nie pomyślałam żeby iść i to sprawdzić, kolejny argument aby zmienić lekarza bo też nic o tym nie wspomniał..
czyli w której fazie lepiej robić histero?
najlepiej w 1 fazie cyklu zaraz po @ jak endometrium jest cienkie bo są widoczne polipy, mięśniaki i endometrioza.
w drugiej fazie to oglądają strukturę endometrium. Ja miałam jedną i drugą.
Jak byś poszła do MP to raz dwa uchwyci w jakiej fazie cylu masz coś nie tak.
Natalia01, GorzataMał lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Malwas wrote:Rozumiem. Nie wiedziałam, że endometrioza ma wpływ na jakość komórek jajowych, myślałam, że chodzi głównie o trudność w dojściu plemników do nich. Jest tak wiele czynników... Rok temu lekarz w klinice na Kopernika w Krakowie też nam mówił, że jeśli mielibyśmy mieć in vitro to ta metoda byłaby dla nas lepsza... A wiesz coś na temat IMSI?
Do tej pory zagadkowe były trudności z zajściem w ciążę u pacjentek z niewielkimi ogniskami ektopowej błony śluzowej macicy. Okazuje się, że błędnie zlokalizowane komórki endometrium mogą wywoływać reakcje autoimmunologiczne i powstawanie przeciwciał. Może prowadzić to do niemożności implantacji zarodka lub przyczyniać się do nawykowych poronień. Naukowcy więc coraz częściej zaliczają endometriozę do chorób o podłożu autoimmunologicznym.
Na podstawie najnowszych badań zaobserwowano, że receptywność endometrium macicy jest gorsza u kobiet z endometriozą. Oznacza to, że „przyswajalność” zarodka jest gorsza. Dlatego kobiety te mają znacznie niższy odsetek ciąż po inseminacji - limitowane jest to niewłaściwą implantacją.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Do tej pory zagadkowe były trudności z zajściem w ciążę u pacjentek z niewielkimi ogniskami ektopowej błony śluzowej macicy. Okazuje się, że błędnie zlokalizowane komórki endometrium mogą wywoływać reakcje autoimmunologiczne i powstawanie przeciwciał. Może prowadzić to do niemożności implantacji zarodka lub przyczyniać się do nawykowych poronień. Naukowcy więc coraz częściej zaliczają endometriozę do chorób o podłożu autoimmunologicznym.
Na podstawie najnowszych badań zaobserwowano, że receptywność endometrium macicy jest gorsza u kobiet z endometriozą. Oznacza to, że „przyswajalność” zarodka jest gorsza. Dlatego kobiety te mają znacznie niższy odsetek ciąż po inseminacji - limitowane jest to niewłaściwą implantacją.
Ja mam endomende i jak widać musiało w ogole nie dochodzić do zapłodnienia a implantacja bez problemu... -
Dootka_86 wrote:Moje zdanie szkoda czasu na pierdoly, robic ivf i tyle...ja straciłam kupę czasu i po co...
Tylko że u Ciebie jest endometrioza, a u mnie nic więc może na histero coś wyjdzie albo na biopsji endometrium.. wolę to zrobić jak mam możliwośc tym bardziej że na NFZ. Z tego co pamiętam to gin wspominał że będzie to konieczne przed ivf więc jest to pierwszy krok w tym kierunku19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Flowwer wrote:najlepiej w 1 fazie cyklu zaraz po @ jak endometrium jest cienkie bo są widoczne polipy, mięśniaki i endometrioza.
w drugiej fazie to oglądają strukturę endometrium. Ja miałam jedną i drugą.
Jak byś poszła do MP to raz dwa uchwyci w jakiej fazie cylu masz coś nie tak.
Mam do niej termin na grudzień dopiero, z jednej strony dobrze bo będę wtedy po laparo,histero, biopsji więc może coś się wyklaruje. Hmm Zadzwonię jutro z ciekawości zapytam o termin może coś wcześniej się znajdzie..19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Natalia01 wrote:Mam do niej termin na grudzień dopiero, z jednej strony dobrze bo będę wtedy po laparo,histero, biopsji więc może coś się wyklaruje. Hmm Zadzwonię jutro z ciekawości zapytam o termin może coś wcześniej się znajdzie..
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Dootka_86 wrote:Ja mam endomende i jak widać musiało w ogole nie dochodzić do zapłodnienia a implantacja bez problemu...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer cieszę się, że w sumie niedługo ten antybiotyk!
Natalia01 tak, chodzi o dr z naszych rozmów! Czyli obrałyśmy dobry kierunek. Mnie histeroskopię w Koperniku robił p. Zmaczyński. Laparo miałam w osobnym zabiegu, gdzie indziej.
Dootka_86 ja uważam, że w takich dziwnych przypadkach jak Natalia01 czy ja z każdym kolejnym miesiącem lekarz powinien pogłębiać diagnostykę i jednak szukać. Myślę o IVF, w sumie pewnie dzieli mnie od niego jeszcze jedno IUI, ale idę do nowego lekarza z nadzieją, że czegoś będzie chciała jeszcze szukać. Obawiam się, że to nieodkryte coś może zrujnować IVF.X 2010 - syn
IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI
VII 2017 - II IUI
XI 2017 - 31 dc beta 1240
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Tak tylko brałaś antyki wyciszenie endomendy
Torbiel w prawym jajniku przed antykami miala 2.5cm, po antykach niecałe 2cm a po kilkunastu dniach gonadotropin prawie 5cm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 07:55
-
GorzataMał wrote:Flowwer cieszę się, że w sumie niedługo ten antybiotyk!
Natalia01 tak, chodzi o dr z naszych rozmów! Czyli obrałyśmy dobry kierunek. Mnie histeroskopię w Koperniku robił p. Zmaczyński. Laparo miałam w osobnym zabiegu, gdzie indziej.
Dootka_86 ja uważam, że w takich dziwnych przypadkach jak Natalia01 czy ja z każdym kolejnym miesiącem lekarz powinien pogłębiać diagnostykę i jednak szukać. Myślę o IVF, w sumie pewnie dzieli mnie od niego jeszcze jedno IUI, ale idę do nowego lekarza z nadzieją, że czegoś będzie chciała jeszcze szukać. Obawiam się, że to nieodkryte coś może zrujnować IVF.
Kolejną wizytę mam 28.09 tam będziemy omawiać wstępne wyniki tych badań nasienia i moich wymazów, biopsj...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:W Provita też wykonują na NFZ te zabiegi, wystarczy że masz skierowanie a tam robią w jeden dzień wszystko bez cewników lewaty i takich tam....
Aha, mam skierowanie i wizytę kwalifikującą na 28.09 w Krakowie na Kopernika. Dzwoniłam dziś do Provita ale nie ma żadnych wolnych miejsc wcześniej..19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
GorzataMał wrote:Flowwer cieszę się, że w sumie niedługo ten antybiotyk!
Dootka_86 ja uważam, że w takich dziwnych przypadkach jak Natalia01 czy ja z każdym kolejnym miesiącem lekarz powinien pogłębiać diagnostykę i jednak szukać. Myślę o IVF, w sumie pewnie dzieli mnie od niego jeszcze jedno IUI, ale idę do nowego lekarza z nadzieją, że czegoś będzie chciała jeszcze szukać. Obawiam się, że to nieodkryte coś może zrujnować IVF.
Na szczęście ja będę mieć wszystko za jednym razem i będzie to robić dr Kabzinska -Turek. Ja mam takie same obawy że zdecyduje się na ivf a coś co nie jest zdiagnozowane zaszkodzi, nie będzie mnie stać na kolejne podejście więc póki mam możliwości chce zrobić kolejna laparo i histero i biopsje, do tego mam jeszcze wizytę w Parens i drugą w Provita. To są moje pierwsze kroki do ivf19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Natalia01 wrote:Ja trochę z innej beczki, jak oceniasz ten szpital na Kopernika w Krk? Będę mieć w nim robiona laparo i histero, pytam z ciekawości bo to będzie moja druga laparoskopia i ostatnia bo 3 raz na stół nie pójdę..no chyba że rodzic w sensie cc. Jeśli można zapytać u kogo tam byłaś?
Edit: wysłałam zaproszenie więc jak możesz to odpWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 19:11
Natalia01 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;