Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
A do mnie zero odzewu, dziś go nie było, na jutro nie ma miejsc na wizytę a na monitoringu nie powie mi nic na temat badań. Lekarka która ma mi robić zabieg w Krk też nie odpowiada, a na miejscu u mnie w mieście jest tylko raz w tygodniu.. W linkach wyniki moich badań..
https://zapodaj.net/8e89a794048ed.jpg.html
https://zapodaj.net/f83e57beb0dae.jpg.html
https://zapodaj.net/baf7c03f8c7f7.jpg.html19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Ale co jest strasznego w tych badaniach masz candide wrazliwa na wszystko wiec łatwa do likwidowania. Ta bakteria to gbs, ktora mam i ja i polowa ludzi, jej sie nie leczy...Spokojnie ja mialam gbs przed punkcja nawet antybiotyku nie dostałam, dają tylko antybiotyk przed porodem...tyle
-
Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa ale od jakiegoś czasu pi cichu Wam kibicuje i Was podglądam. Postanowiłam napisać cos o sobie i zapytac Was o zdanie. Staram się od kwietnia i po badaniach krzywej cukrowej i hormonów biore bromergon i euthyrox, prolaktyna się ustabilizowała, Tsh tez spadło i ostatnio trochę powyzej 1 wiec niezle ale co drugi cykl mam długi i bezowulacyjny a co drugi normalny 28 dni i niby z owulacja (potwierdzone na usg) ale na razie fasolki nie ma. Endokrynolog ginekolog wyregulowal hormony i poradził innego ginekologa. Ten nowy od ręki dał mi lamette, mam brać 3-8dc po 1 tabl i po dwóch cyklach się pokazać- jak nie zajdę to mówi ze sprawdzimy drożność. Z tego co czytam to lametta jest trochę lepsza i bezpieczniejsza niz clo ale mimo wszystko Czy nie jest to trochę dziwne Waszym zdaniem ze nie kazał monitorować cyklu i nie sprawdził drożności najpierw zanim dał Lamette? Będę wdzięczna za Wasze opinie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 18:48
PCOS. Leki: bromergon, euthyrox, ovarin. 01.2018- sono-hsg -
Ja miałam pierwsze 3 cykle z clo bez drożności jak zaczynaliśmy starania i po tym czasie dopiero była sprawdzana. Ale monitoring przy takich lekach powinien byc, bo nie wiadomo jak będziesz na niego reagować - czy endometrium rośnie prawidłowo, czy pęcherzyk rośnie i pęka.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas dzięki za odpowiedz. Właśnie tez o tym myślałam ze trzeba wiedzieć czy lek zadziałał. Byłam kilka razy na monitoringu u innego lekarza, okazuje się ze urosły 2 pecherzyki w lewym jajniku- w 13dc miały 24 mm i 20 mm a w 14 dc oba pękły wiec lametta zdała egzamin. teraz to juz kwestia szczęścia. Pozdrawiam
Flowwer lubi tę wiadomość
PCOS. Leki: bromergon, euthyrox, ovarin. 01.2018- sono-hsg -
hej dziewczyny, wpadłam się przywitac i powiedzieć że o was pamiętam. A tym które mnie nie znają, bo od niedawna są na forum powiedzieć że letrozol działa. Moje dzieci są tego przykładem. 3 ciąże dzięki klinice leczenia niepłodności oraz aromkowi/lamettcie - dwie donoszone , jedna utracona.
U nas wszytko dobrze. Iga ma już 3 miesiące. niesamowite jak ten czas leci.
Mała jest cudowna. Wesoła, mało płacze. Daje pospać (od kiedy skończyła miesiąc przesypia noce 10-11 godzin ciągiem bez jedzenia).
ładnie trzyma główkę, choć nie lubi leżeć na brzuszku. śmieje się już w głos (pierwszy raz 3 dni temu) to niesamowite jak dzieci się szybko rozwijają.
Flowwer, Malwas, spioch2 lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna2 IUI
3IUI grudzień 2016serduszko bije
pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Efta ale super
To ja dootka_86
no letrozol jak widac nie na wszystkich działa
u mnie zadziałało in vitro. Leos w brzuchu wazy uwaga 240g
ale widzialam go w 3d super sprawa, w 1 ciazy nikt mi 3d nie pokazywal
Ucałuj Igeefta, spioch2 lubią tę wiadomość
-
Efta cieszę się bardzo ze Iga rośnie bo ja mam w brzuszku fasolkę oby maleństwo dało radę !!
efta, spioch2 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dajecie dziewczyny nadzieję
. Efta całusy dla maleństwa, niech się pięknie chowa
. Dootka spokojnej dalszej ciąży
. Też chciałabym mieć zdjęcie 3d maluszka, super pamiątka
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
floweer, dotka no tak się ciesze
serdecznie gratuluje!!!!
rosnijcie spokojnieFlowwer, mamaporaz2 lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Hej Dziewczyny, znajome i nieznajome
Piszę do Was z próśbą o poradę. Aktualnie 3ci cykl jestem stymulowana lamettą, pierwszy cykl 3 labletki w 3dc, owulacja w 18 dc, jeden pęchcerzyk, w drugim stymulowanym cyklu 3 tabletki w 3dc i 3 tabletki w 4dc. Owulacja w 14dc również jeden pęcherzyk. Aktualnie 3ci cykl stymulacja tak jak w cyklu poprzednim i przewidywany termin owulacji 17dc.
czy według Waszych obserwacji organizm przyzwyczaja się do letrozolu? Jak to u was przebiega? Jakie dawki letrozolu stosujecie?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Hej Dziewczyny, znajome i nieznajome
Piszę do Was z próśbą o poradę. Aktualnie 3ci cykl jestem stymulowana lamettą, pierwszy cykl 3 labletki w 3dc, owulacja w 18 dc, jeden pęchcerzyk, w drugim stymulowanym cyklu 3 tabletki w 3dc i 3 tabletki w 4dc. Owulacja w 14dc również jeden pęcherzyk. Aktualnie 3ci cykl stymulacja tak jak w cyklu poprzednim i przewidywany termin owulacji 17dc.
czy według Waszych obserwacji organizm przyzwyczaja się do letrozolu? Jak to u was przebiega? Jakie dawki letrozolu stosujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 21:10
-
mamaporaz2 wrote:ja mialam trzy cykle, w pierwszym 3 pecherzyki, w drugim też trzy a w trzecim jeden, dr stwierdzil ze na mnie już nie działa za bardzo zreszta w ciaze nie zaszlam. Bralam 2x1 clo plus 2x1 letrozol przez 5 dni to bralam od 2 albo 3 dnia cyklu juz nie pamietam#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
mamaporaz2 wrote:ja mialam trzy cykle, w pierwszym 3 pecherzyki, w drugim też trzy a w trzecim jeden, dr stwierdzil ze na mnie już nie działa za bardzo zreszta w ciaze nie zaszlam. Bralam 2x1 clo plus 2x1 letrozol przez 5 dni to bralam od 2 albo 3 dnia cyklu juz nie pamietam
Nie rozumiem ?? jak nie działa ? działa jak jest choć jeden pęcherzyk a jak ciązy nie ma to przyczyna jest gdzieś indziej. Lek ma na zadanie wywołać ovu co zrobił a ciąża to inna bajka. Można połączyć z menopur + letrizo i nie upośledzi endo jak to jest w przypadku clo.
Rucola można zacząć od najniższej dawki 1 tab a zawsze można zwiększyć do 2x1.efta, Rucola lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Nie rozumiem ?? jak nie działa ? działa jak jest choć jeden pęcherzyk a jak ciązy nie ma to przyczyna jest gdzieś indziej. Lek ma na zadanie wywołać ovu co zrobił a ciąża to inna bajka. Można połączyć z menopur + letrizo i nie upośledzi endo jak to jest w przypadku clo.
Rucola można zacząć od najniższej dawki 1 tab a zawsze można zwiększyć do 2x1.
Jeden pęcherzyk to ja mialam bez jakiejkolwiek stymulacji...chodzilo o zmaksymalizowanie szans zeby bylo ich więcej...a skoro najpierw byly trzy a potem jeden to najwyraźniej organizm sie uodparnial...
-
mamaporaz2 wrote:Jeden pęcherzyk to ja mialam bez jakiejkolwiek stymulacji...chodzilo o zmaksymalizowanie szans zeby bylo ich więcej...a skoro najpierw byly trzy a potem jeden to najwyraźniej organizm sie uodparnial...
widocznie dawka była za mała.. tak szybko się organizm nie przezywczaja/uodparnia od leku.
ja miałam dawkę 2 tab dziennie przez 10 dni i dopiero był efekt. A żeby było wiecej niż jeden pęcherzyk brałam 3 tab dziennie przez 10 dni a wiec w jednym cyklu brałam nie 10 a 30 tabletek.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:widocznie dawka była za mała.. tak szybko się organizm nie przezywczaja/uodparnia od leku.
ja miałam dawkę 2 tab dziennie przez 10 dni i dopiero był efekt. A żeby było wiecej niż jeden pęcherzyk brałam 3 tab dziennie przez 10 dni a wiec w jednym cyklu brałam nie 10 a 30 tabletek.
Moze..wiesz efta wygląda na to ze choćby i 10pecherzykow bylo to i tak ciazy by z tego nie bylo...pierwsze ivf i 5 blastocyst w tym jedna w brzuchu na 6 zaplodnionych komórek...ja myślę ze jednak jajowody nie dawały rady... -
mamaporaz2 wrote:Moze..wiesz efta wygląda na to ze choćby i 10pecherzykow bylo to i tak ciazy by z tego nie bylo...pierwsze ivf i 5 blastocyst w tym jedna w brzuchu na 6 zaplodnionych komórek...ja myślę ze jednak jajowody nie dawały rady...
Kochana ja też teraz mam blastkę 5 dniową w brzuszku i przyczyna nie jest w złej jakości jajeczek tylko u mnie w immunologi na 5 zapłodnionych wszystkie się zapłodniły, jedną mam w bszuszku a ostatnia w 6 dobie obumarła więc mam 3 śnieżynki 4AA na zimowisku !!
Czasem immunologia szwankuje przy zapłodnieniu a i u mnie zostało wyleczone zapalenie endometriumRucola lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄