X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie zero odzewu, dziś go nie było, na jutro nie ma miejsc na wizytę a na monitoringu nie powie mi nic na temat badań. Lekarka która ma mi robić zabieg w Krk też nie odpowiada, a na miejscu u mnie w mieście jest tylko raz w tygodniu.. W linkach wyniki moich badań..

https://zapodaj.net/8e89a794048ed.jpg.html
    https://zapodaj.net/f83e57beb0dae.jpg.html
    https://zapodaj.net/baf7c03f8c7f7.jpg.html

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co jest strasznego w tych badaniach masz candide wrazliwa na wszystko wiec łatwa do likwidowania. Ta bakteria to gbs, ktora mam i ja i polowa ludzi, jej sie nie leczy...Spokojnie ja mialam gbs przed punkcja nawet antybiotyku nie dostałam, dają tylko antybiotyk przed porodem...tyle

• mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jak sytuacja?

• Zoska123 Nowa

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa ale od jakiegoś czasu pi cichu Wam kibicuje i Was podglądam. Postanowiłam napisać cos o sobie i zapytac Was o zdanie. Staram się od kwietnia i po badaniach krzywej cukrowej i hormonów biore bromergon i euthyrox, prolaktyna się ustabilizowała, Tsh tez spadło i ostatnio trochę powyzej 1 wiec niezle ale co drugi cykl mam długi i bezowulacyjny a co drugi normalny 28 dni i niby z owulacja (potwierdzone na usg) ale na razie fasolki nie ma. Endokrynolog ginekolog wyregulowal hormony i poradził innego ginekologa. Ten nowy od ręki dał mi lamette, mam brać 3-8dc po 1 tabl i po dwóch cyklach się pokazać- jak nie zajdę to mówi ze sprawdzimy drożność. Z tego co czytam to lametta jest trochę lepsza i bezpieczniejsza niz clo ale mimo wszystko Czy nie jest to trochę dziwne Waszym zdaniem ze nie kazał monitorować cyklu i nie sprawdził drożności najpierw zanim dał Lamette? Będę wdzięczna za Wasze opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 18:48

PCOS. Leki: bromergon, euthyrox, ovarin. 01.2018- sono-hsg
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwsze 3 cykle z clo bez drożności jak zaczynaliśmy starania i po tym czasie dopiero była sprawdzana. Ale monitoring przy takich lekach powinien byc, bo nie wiadomo jak będziesz na niego reagować - czy endometrium rośnie prawidłowo, czy pęcherzyk rośnie i pęka.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Zoska123 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas dzięki za odpowiedz. Właśnie tez o tym myślałam ze trzeba wiedzieć czy lek zadziałał. Byłam kilka razy na monitoringu u innego lekarza, okazuje się ze urosły 2 pecherzyki w lewym jajniku- w 13dc miały 24 mm i 20 mm a w 14 dc oba pękły wiec lametta zdała egzamin. teraz to juz kwestia szczęścia. Pozdrawiam ;)

Flowwer lubi tę wiadomość

PCOS. Leki: bromergon, euthyrox, ovarin. 01.2018- sono-hsg
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Czekamy na efekty, daj znać :)

Zoska123, spioch2 lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • efta Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, wpadłam się przywitac i powiedzieć że o was pamiętam. A tym które mnie nie znają, bo od niedawna są na forum powiedzieć że letrozol działa. Moje dzieci są tego przykładem. 3 ciąże dzięki klinice leczenia niepłodności oraz aromkowi/lamettcie - dwie donoszone , jedna utracona.
    U nas wszytko dobrze. Iga ma już 3 miesiące. niesamowite jak ten czas leci.
    Mała jest cudowna. Wesoła, mało płacze. Daje pospać (od kiedy skończyła miesiąc przesypia noce 10-11 godzin ciągiem bez jedzenia).
    ładnie trzyma główkę, choć nie lubi leżeć na brzuszku. śmieje się już w głos (pierwszy raz 3 dni temu) to niesamowite jak dzieci się szybko rozwijają.

Flowwer, Malwas, spioch2 lubią tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta ale super :) To ja dootka_86 :) no letrozol jak widac nie na wszystkich działa ;) u mnie zadziałało in vitro. Leos w brzuchu wazy uwaga 240g ;) ale widzialam go w 3d super sprawa, w 1 ciazy nikt mi 3d nie pokazywal :)
    Ucałuj Ige :)

efta, spioch2 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta cieszę się bardzo ze Iga rośnie bo ja mam w brzuszku fasolkę oby maleństwo dało radę !!

efta, spioch2 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie dziewczyny nadzieję ;). Efta całusy dla maleństwa, niech się pięknie chowa :). Dootka spokojnej dalszej ciąży ;). Też chciałabym mieć zdjęcie 3d maluszka, super pamiątka

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    floweer, dotka no tak się ciesze :D serdecznie gratuluje!!!!
    rosnijcie spokojnie

Flowwer, mamaporaz2 lubią tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, znajome i nieznajome :)
    Piszę do Was z próśbą o poradę. Aktualnie 3ci cykl jestem stymulowana lamettą, pierwszy cykl 3 labletki w 3dc, owulacja w 18 dc, jeden pęchcerzyk, w drugim stymulowanym cyklu 3 tabletki w 3dc i 3 tabletki w 4dc. Owulacja w 14dc również jeden pęcherzyk. Aktualnie 3ci cykl stymulacja tak jak w cyklu poprzednim i przewidywany termin owulacji 17dc.
    czy według Waszych obserwacji organizm przyzwyczaja się do letrozolu? Jak to u was przebiega? Jakie dawki letrozolu stosujecie?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Hej Dziewczyny, znajome i nieznajome :)
    Piszę do Was z próśbą o poradę. Aktualnie 3ci cykl jestem stymulowana lamettą, pierwszy cykl 3 labletki w 3dc, owulacja w 18 dc, jeden pęchcerzyk, w drugim stymulowanym cyklu 3 tabletki w 3dc i 3 tabletki w 4dc. Owulacja w 14dc również jeden pęcherzyk. Aktualnie 3ci cykl stymulacja tak jak w cyklu poprzednim i przewidywany termin owulacji 17dc.
    czy według Waszych obserwacji organizm przyzwyczaja się do letrozolu? Jak to u was przebiega? Jakie dawki letrozolu stosujecie?
    ja mialam trzy cykle, w pierwszym 3 pecherzyki, w drugim też trzy a w trzecim jeden, dr stwierdzil ze na mnie już nie działa za bardzo zreszta w ciaze nie zaszlam. Bralam 2x1 clo plus 2x1 letrozol przez 5 dni to bralam od 2 albo 3 dnia cyklu juz nie pamietam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 21:10

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaporaz2 wrote:
    ja mialam trzy cykle, w pierwszym 3 pecherzyki, w drugim też trzy a w trzecim jeden, dr stwierdzil ze na mnie już nie działa za bardzo zreszta w ciaze nie zaszlam. Bralam 2x1 clo plus 2x1 letrozol przez 5 dni to bralam od 2 albo 3 dnia cyklu juz nie pamietam
    dzięki za odpowiedź. Będe musiała dopytać zatem swojego lekarza jak zrobić żeby było dobrze, bo ja swoje owulacje mam, tylko chcemy jest trochę przyspieszyć i polepszyć, stąd letrozol.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaporaz2 wrote:

Nie rozumiem ?? jak nie działa ? działa jak jest choć jeden pęcherzyk a jak ciązy nie ma to przyczyna jest gdzieś indziej. Lek ma na zadanie wywołać ovu co zrobił a ciąża to inna bajka. Można połączyć z menopur + letrizo i nie upośledzi endo jak to jest w przypadku clo.

Rucola można zacząć od najniższej dawki 1 tab a zawsze można zwiększyć do 2x1.

efta, Rucola lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Nie rozumiem ?? jak nie działa ? działa jak jest choć jeden pęcherzyk a jak ciązy nie ma to przyczyna jest gdzieś indziej. Lek ma na zadanie wywołać ovu co zrobił a ciąża to inna bajka. Można połączyć z menopur + letrizo i nie upośledzi endo jak to jest w przypadku clo.

Rucola można zacząć od najniższej dawki 1 tab a zawsze można zwiększyć do 2x1.

Jeden pęcherzyk to ja mialam bez jakiejkolwiek stymulacji...chodzilo o zmaksymalizowanie szans zeby bylo ich więcej...a skoro najpierw byly trzy a potem jeden to najwyraźniej organizm sie uodparnial...

• efta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaporaz2 wrote:
    Jeden pęcherzyk to ja mialam bez jakiejkolwiek stymulacji...chodzilo o zmaksymalizowanie szans zeby bylo ich więcej...a skoro najpierw byly trzy a potem jeden to najwyraźniej organizm sie uodparnial...

widocznie dawka była za mała.. tak szybko się organizm nie przezywczaja/uodparnia od leku.
    ja miałam dawkę 2 tab dziennie przez 10 dni i dopiero był efekt. A żeby było wiecej niż jeden pęcherzyk brałam 3 tab dziennie przez 10 dni a wiec w jednym cyklu brałam nie 10 a 30 tabletek.

km5sio4phtw80xcg.png
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    widocznie dawka była za mała.. tak szybko się organizm nie przezywczaja/uodparnia od leku.
    ja miałam dawkę 2 tab dziennie przez 10 dni i dopiero był efekt. A żeby było wiecej niż jeden pęcherzyk brałam 3 tab dziennie przez 10 dni a wiec w jednym cyklu brałam nie 10 a 30 tabletek.

Moze..wiesz efta wygląda na to ze choćby i 10pecherzykow bylo to i tak ciazy by z tego nie bylo...pierwsze ivf i 5 blastocyst w tym jedna w brzuchu na 6 zaplodnionych komórek...ja myślę ze jednak jajowody nie dawały rady...

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaporaz2 wrote:
    Moze..wiesz efta wygląda na to ze choćby i 10pecherzykow bylo to i tak ciazy by z tego nie bylo...pierwsze ivf i 5 blastocyst w tym jedna w brzuchu na 6 zaplodnionych komórek...ja myślę ze jednak jajowody nie dawały rady...

Kochana ja też teraz mam blastkę 5 dniową w brzuszku i przyczyna nie jest w złej jakości jajeczek tylko u mnie w immunologi na 5 zapłodnionych wszystkie się zapłodniły, jedną mam w bszuszku a ostatnia w 6 dobie obumarła więc mam 3 śnieżynki 4AA na zimowisku !!
    Czasem immunologia szwankuje przy zapłodnieniu a i u mnie zostało wyleczone zapalenie endometrium

Rucola lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ