X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4aa, 4aa, 3ab i 5bc w azocie...Tylko ze mnie niczym nie leczyli tyle ze ivf...
    Dlatego razem z dr podejrzewamy ze zrosty po endomendzie ktora mam takie cuda narobily...a jakość tez nie wiem bo na 15 jajek pobranych do zapłodnienia nadawalo sie 6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 14:32

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupie lamette. Pilnie.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Jagodzianka89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja mam lamette na sprzedaz. Chyba 5 tabletek tylko wzielam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ide do lekarza sprswdzic czy rosna jejeczka .bralam letrozoloe przez 3 dni . Odrazu po okresie sluz byl taki ladny jakby plodny . To moze przyspieszyc owila je ? Powycgodzilo mi jeszcze mnostwo pryszczy na plecach min

• RedRose Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja bralam 3-7 dc Lamette po 1 tabl. Dzis jest 10 dc a ja nie mam nic oprócz drobnych pęcherzyków.. Lekarz powiedzial ze jak sie nie uda to zeby zwiekszyc dawke 2 tabl dziennie.
    Jakie dawki Wy mialyscie? W ktorm dniu urósł ładnie pęcherzyk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 10:57

Jezu ufam Tobie
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Dziewczyny ja bralam 3-7 dc Lamette po 1 tabl. Dzis jest 10 dc a ja nie mam nic oprócz drobnych pęcherzyków.. Lekarz powiedzial ze jak sie nie uda to zeby zwiekszyc dawke 2 tabl dziennie.
    Może jeszcze jest czas na rosnące pęcherzyki tylko będą później dojrzewać. Ja miałam dawkę 2tbl dziennie i rosły mi najpierw po 2 pęcherzyki, a w kolejnych cyklach po 4.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas ale dochodziło do owulacji u Ciebie ?

Jezu ufam Tobie
  • Emi82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jest to mój pierwszy post tutaj - poradźcie proszę. niestety mamy 4 stopien endometriozy. dotychczasowe stymulacje (również letrozolem) nie zakonczyly się ciążą. jestem po dwóch transferach (cykl stymulowany) i pozostaje ostatni mrozaczek. chcemy iść cyklem naturalnym - czy wiecie moze czy ktoś był delikatne stymulowany do transferu letrozolem w celu polepszenia warunków?

Emi82
    1 mrozaczek 2.2.2;
    MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny
    3 transfer z tevagrastimem :(
    2 transfer :(
    1 transfer :(.
    3 stymulacje: zebrane 4 zarodki 5 dniowe;
    2016: 1 pełen cykl in vitro z podaniami kolejno 3 zarodków 3 dniowych -:(
    endometrioza IV, biopsja endo - ok, uma 4 razy - ok
    3 laparoskopie,
    AMH około 1
    ANA pozytywny
    KIR brak 3DP1 haplo Bx.
    Maż OK
    Starania: 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi sie udalo po ponad 1,5 roku walki. Z Aromkiem w 5 cyklu.chociaz osobiscie uwazam ze pomogl mi najbardziej estrofem w 2 fazie cyklu i lyzeczkowanie macicy bo mialam endometrium polipowate. Mam nadzieje ze te moje dwie kreski zostana ze mna prosze trzymajcie zs mnir kciuki. To jest pierwszy cykl od 3 lat w ktorym nie mam plamien przed miesiaczka. Bralam jeszcze steryd pabi dexamethason chyba na endometrium bo po lyzeczkowsniu bylo cienke

Natalia01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze owulacje mialam co miesiac mimo to sie nie udawalo. Zawsze tylko 1 pecherzyk. W tym cyklu zreszta tez ale to niewazne. Mam nadziee ze wszystko skonczy sie dobrze :)

• Malwas Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Malwas ale dochodziło do owulacji u Ciebie ?
    Tak,za każdym razem. I jak sytuacja?

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny mi sie udalo po ponad 1,5 roku walki. Z Aromkiem w 5 cyklu.chociaz osobiscie uwazam ze pomogl mi najbardziej estrofem w 2 fazie cyklu i lyzeczkowanie macicy bo mialam endometrium polipowate. Mam nadzieje ze te moje dwie kreski zostana ze mna prosze trzymajcie zs mnir kciuki. To jest pierwszy cykl od 3 lat w ktorym nie mam plamien przed miesiaczka. Bralam jeszcze steryd pabi dexamethason chyba na endometrium bo po lyzeczkowsniu bylo cienke
    Steryd to raczej na immunologie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprawda. Przynajmniej mi lekarz powiedzial ze bedzie lepsze na endometrium niz estrofem w moim przypadku. I udalo sie. Po 6 tabletkach uroslo z 4mm do 9 mm. Estrofem bralam po owulacji razem z duphastonem

• Millvaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:

Ja biorę 4 tabletki od 2dc przez 5 dni. Łaskawie mam po tym dwa pęcherzyki, owulację ok. 15-16 dc.

Bez tabletek miałam swoją owulację po 20dc.

16udgov3jpneva83.png
    22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
    21cs - cb
  • Zoska123 Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wszystkiego najlepszego w nowym roku!!! Chyba nie muszę pisać czego Wam wszystkim j sobie życzę ;D ostatnio pisałam tutaj 2.12. Moje dwa pecherzyki wyhodowane w pierwszym stymulowanym lametta cyklu pękły ale nue przyniosły dwóch kresek. w tym cyklu urósł tylko jeden pecherzyk ale za to jaki- w 12dc 33 mm. Gin bal się zeby nie było torbieli ale ze w aptekach nue ma pregnyl to żniw monitoring za dwa dni i w 14 dc pękł sam. Jednak z tego co próbuje czytać to chyba mała szansa ze z takiego dużego pęcherzyka była prawidłowa komórka jajowa. Zna ktoś podobne sytuacje? Pozdrowienua dla wszystkich

PCOS. Leki: bromergon, euthyrox, ovarin. 01.2018- sono-hsg
  • efta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska123 wrote:
    Cześć Dziewczyny, wszystkiego najlepszego w nowym roku!!! Chyba nie muszę pisać czego Wam wszystkim j sobie życzę ;D ostatnio pisałam tutaj 2.12. Moje dwa pecherzyki wyhodowane w pierwszym stymulowanym lametta cyklu pękły ale nue przyniosły dwóch kresek. w tym cyklu urósł tylko jeden pecherzyk ale za to jaki- w 12dc 33 mm. Gin bal się zeby nie było torbieli ale ze w aptekach nue ma pregnyl to żniw monitoring za dwa dni i w 14 dc pękł sam. Jednak z tego co próbuje czytać to chyba mała szansa ze z takiego dużego pęcherzyka była prawidłowa komórka jajowa. Zna ktoś podobne sytuacje? Pozdrowienua dla wszystkich
    ja mam synka z 28mm pęcherzyka tzn tyle miał w dniu podania zastrzyku - nie mam pewnosci przy jakiej wielkości pękł. bądz dobrej myśli

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Zoska123 Nowa

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Efta za dobre słowo ;)

PCOS. Leki: bromergon, euthyrox, ovarin. 01.2018- sono-hsg
  • dalinka Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was stymulowala jajeczka z clo2x2 + lamette 2x2? Troche duzo tego i mam obawy

c55f3e3kgczaomnj.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalinka wrote:
    Czy któraś z Was stymulowala jajeczka z clo2x2 + lamette 2x2? Troche duzo tego i mam obawy

A jakie masz AMH ? miałaś sprawdzaną drożność jajowodów a partner seminogram z morfologią ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • dalinka Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amh nie badalam bo dr z gory zalozyl ze mam pewnie z 20 dzięki PCOS
    Drożności tez nie badalam bo mialam ciaze i z lewego a potem z prawego wiec drozne
    Seminogram meza w porzadku

c55f3e3kgczaomnj.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ