Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Ja w poprzednim cyklu mialam robione HSG i oba jajowody drożne a od dziś zaczynam przygode z Aromkiem. Trochę was tu podczytuje bo jestem ciekawa efektów więc chcialam sie z Wami przywitaćDopóki walczysz nie jesteś przegranym
Październik 2017 HSG -> oba jajowody drożne
Luty 2017 morfologia 2% -> Czerwiec 2017 morfologia 8% -
nick nieaktualny
-
Ja w tym cyklu mialam stymulacje Aromkiem, potworne bole glowy przez pierwsze dwa dni i w dodatku straszne oslabienie organizmu, naszczescie pozniej juz objawy ustepowałyLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Frelcia wrote:Hej dziewczyny od jutra zaczynam przygodę z Lamettą. Proszę o opinie i informacje jak szybko Wam się udało na tym leku
Nie wiem czy Cie pocieszę, ale mi udało się zajść w ciąże po 3 latach starań i 12 cyklu z letrozolem, u mnie pomogła laparoskopia. Teraz nasze największe Szczęście skończyło 9 miesięcy będzie dobrzeFlowwer, Esperanza Mia, spioch2 lubią tę wiadomość
-
spioch2 wrote:Cześć dziewczyny. Ja w poprzednim cyklu mialam robione HSG i oba jajowody drożne a od dziś zaczynam przygode z Aromkiem. Trochę was tu podczytuje bo jestem ciekawa efektów więc chcialam sie z Wami przywitać
spioch2 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dootka, Tobie przed ivf w posiewie wyszło jakieś dziadostwo czy w zwykłej Cytologii? Ehh dostałam wczoraj smsa od pani dr która robiła mi cytologie i posiew do zabiegu i napisała "hodowla przedłużona" i wyniki zamiast w ten piątek będą we wtorek cokolwiek to znaczy pewnie zabiegu mieć nie będę jestem załamana ;( tyle czasu czekałam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 11:11
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Natalia01 wrote:Dootka, Tobie przed ivf w posiewie wyszło jakieś dziadostwo czy w zwykłej Cytologii? Ehh dostałam wczoraj smsa od pani dr która robiła mi cytologie i posiew do zabiegu i napisała "hodowla przedłużona" i wyniki zamiast w ten piątek będą we wtorek cokolwiek to znaczy pewnie zabiegu mieć nie będę jestem załamana ;( tyle czasu czekałam..
Ja jestem nosicielem paciorkowca (GBS) jak polowa ludzi Przed ivf robilam wymaz z pochwy bakteriologia i mykologia Nic nie przeszkadza w ivf. Teraz zeby bylo smiesznie mecze sie z grzybica od czasu transferu po encortonie, pojawia sie candida i znika...Teraz w wymazie znowu candida a gbs nie ma, a tego sie nie da pozbyc, wiec jakim cudem nie wiem
Nie martw sie, poczekaj na wynik spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 15:46
-
nick nieaktualnyMi w posiewie wyszło jakieś dziadostwo - bakteria i candida,a w zwiazku z tym, że nie zaczęłam jeszcze stymulacji do ivf to wszystko mam przesunięte do czasu czystego posiewu to samo miałam przed hsg i pierwsza iui. Wiem że to potwornie wkurza, ale z drugiej strony dodatni posiew niesie za soba ryzyko komplikacji po zabiegu/ badaniu, a to będzie większy problem i na dłużej może wstrzymać starania niż ten jeden miesiąc. Ja tak sobie to musiałam tłumaczyć żeby nie oszaleć
-
Tylko do histero i laparo nie mogę mieć żadnego dziadostwa z tego co mi wiadomo.. a to jest mój pierwszy krok w kierunku ivf.. Jej jak nie urok to s*raczka, ale maleństwa to nie zagraża?
Buko szkoda ze tak się to potoczyło, miejmy nadzieję że przyszły rok będzie dla nas laskawszy czekałam na ten zabieg od lipca albo sierpnia tylko tym jestem rozwscieczona bo gdyby lekarz zlecił te badania wcześniej mogłabym temu zaradzić..19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualnyWiem dokładnie co czujesz, tak samo myslalam ze zaczne juz stymulacje w tamtym tygodniu, a tu wszystko sie przesunelo, ale jakie wyjscie. Ja sobie mysle ze jakbym nie miala na wizycie startowej wyniku to zaczelabym stymulacje i wtedy juz nie byloby odwrotu, a leczenie mialabym rownolegle, bo widze na forum ze czesc dziewczyn odbiera posiewy juz po rozpoczeciu stymulacji, ale czy to byloby lepsze, tego nie wiem.
-
Natalia01 wrote:Tylko do histero i laparo nie mogę mieć żadnego dziadostwa z tego co mi wiadomo.. a to jest mój pierwszy krok w kierunku ivf.. Jej jak nie urok to s*raczka, ale maleństwa to nie zagraża?
Buko szkoda ze tak się to potoczyło, miejmy nadzieję że przyszły rok będzie dla nas laskawszy czekałam na ten zabieg od lipca albo sierpnia tylko tym jestem rozwscieczona bo gdyby lekarz zlecił te badania wcześniej mogłabym temu zaradzić..
Anemie mam dziewczyny...wkurzona jestem bo jedzenie mi niespecjalnie wchodzi. W sumie 15t mam 1kg na plusie ale apetyt zero...jem deserki w sloiczkach dla dzieci
-
mamaporaz2 wrote:Grzyb podobno niegroźny ale oczywiście leczyć trzeba, właśnie maz zasuwa po leki do apteki bo ja do aptek nie chodzę -boje się infekcji
Anemie mam dziewczyny...wkurzona jestem bo jedzenie mi niespecjalnie wchodzi. W sumie 15t mam 1kg na plusie ale apetyt zero...jem deserki w sloiczkach dla dzieci
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas wrote:A co na grzybka bierzesz, jaki konkretnie preparat masz zalecony? Pytam z ciekawości, bo od inseminacji i ostatnich starań męczy mnie swędzenie, zwykle to candida u mnie... Biorę probiotyk dopochwowo, trochę pomógł. Pimafucortem też smaruję lub clotrimazolum.
Malwas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa teraz stosowałam fluomizin przez 6 dni, a nastepnie Lactovaginal. Objawy minęły, a czy posiew jest czysty to się dopiero okaże a wyhodowałam w posiewie candidę i jeszcze jakąś bakterię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 14:51
-
Mam wyniki i jest gorzej niż myślałam.. Zabiegu na pewno mieć nie będę
Dootka czy nasz gin odpisywal Ci na SMS?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła