Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
A jakiś zastrzyk na pęknięcie?
Ja brałam clo przez 5 dni w Holandii od 3dc do 5 i później w poszłam na monitoring w Polsce dnia 6 i największa komórka miała 10mm, dostałam letrozole w tym samym cyklu przez 5 dni 6dc-10dc i ta komórka urosła (teraz sobie siedzi w brzuszku). Cykle mogą być bardzo niestandardowe.
Oj chyba mi się coś pomyliło. Monitoring był w 11dc czyli w 11 dostałam letrozole. Zasugerowałam się datą "ostatniej miesiączki" której nie było, bo przez rok nie miesiączkowałam wcale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 23:17
baby_55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam przyjść do niego 10-12dc i zobaczymy jak teraz rośnie i mam dostać tym razem ovitrelle.
Jeśli w tym cyklu nie zaskoczy nic, to w następnym HSG.
Choć w sumie jak byłam u niego teraz to mówił, że widać ślad zagnieżdżania, więc tak źle nie jest, bo chyba coś tam się dzieje.
Martwi nas najbardziej to, że póki co albo jest ovu z lewego jajnika albo nie ma jej w ogóle. Długi czas miałam ten lewy słabo działający a prawy pięknie praowal i ciąże były właśnie z prawego...
No nic, muszę poczekać do poniedziałku, tak mi wypada 12dc i zobaczymy co się tam dzieje, oby ładne pęcherzyki urosłyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 23:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zastrzyk powinien być, wielu kobietom nie pękają jajeczka. Uprzedzam, że strasznie ciężko go dostać tego samego dnia więc nie kupujcie na ostatnią chwilę.
Zwykle tak jest, że dostajesz receptę i albo sama sobie dajesz albo szukasz kogoś kto poda. Ja i mama obie jesteśmy pielęgniarkami więc poprosiłam mamę, ale to nie jest nic strasznego. Pierwszy raz jest najgorszy żeby podać sobie samej. Zawsze możesz iść do przychodni i nie powinno być problemu, na pewno pielęgniarki podadzą. -
Ja rozmawiałam z moim lekarzem i pytałam ja o zastrzyk na pęknięcie to mówiła że będziemy obserwować na monitoringu co się dzieje i w tedy zdecydujemy czy zastrzyk czy nie. To mój pierwszy cykl stymulowanie więc nie wiemy czego się spodziewać wcześniej przez długi czas bez owu no i prawy jajnik się wyłączył... Zobaczymy czy teraz coś ruszy...Akceptacja!
-
nick nieaktualnyGlass ja się zastrzyków czy pobrania krwi nie boję, ale jakoś wybicie sobie samej to takie dziwne
Kal u mnie też tylko lewy, może ten prawy trzeba zresetować i będzie okhehehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 13:21
KAL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem na stymulacji aromkiem. I dzisiaj robiłam sobie zastrzyk ovitrelle.
Też miałam obawy co do zrobienia sobie samej mimo że innym robię bez problemu. Ale najgorzej się przełamać pierwszy raz. To był Mój drugi więc szybko poszłobaby_55 lubi tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
baby_55 wrote:Dziewczyny powiedzcie czy któraś brała letrozol od innego dnia niż 3dc?
Po pierwszym cyklu nie udało się, pęcherzyk był ale ciąży brak, mimo dupka 16-25dc nie przychodziła @ więc lekarz kazał jeszcze dla pewności zrobić betę i jeśli będzie negatywna to zacząć brać lamette mimo braku @. Niby plamienia a potem krwawienie się pojawiło ale tak inaczej niż zwykle, dopiero w 5dc liczonym wg lametty było takie intensywne, nawet bardziej niż zwykle, a do tego bardzo bolesne.
Sama nie wiem co o tym myśleć
Ja biorę teraz 2 cs z letrozolem od 2-6dc (2*1).....pierwszy cykl miałam dwa pęcherzyki! jak zawsze nic...jeszcze 2 cykle z tym...i szpital;(((Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 22:19
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
baby
a dlaczego na starty> Nic nie urosło?
Ja wczoraj na monicie i dwa pęcherzyki po jednym na każdej stronie 12 i 13mm dostałam plastry z estrogenem na wzrost endo bo ma tylko 5,6mmovu przewidywana na poniedziałek i w tedy też na podgląd kolejny
jestem pozytywnie nastawiona
Akceptacja!