Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
baby_55 wrote:Będziesz miała zastrzyk na pęknięcie? Słyszałam że dziewczyny czasem dostają i mają same sobie zrobić, mam nadzieję, że nie będę musiała sama...1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Marryy wrote:Ja jestem na stymulacji aromkiem. I dzisiaj robiłam sobie zastrzyk ovitrelle.
Też miałam obawy co do zrobienia sobie samej mimo że innym robię bez problemu. Ale najgorzej się przełamać pierwszy raz. To był Mój drugi więc szybko poszło
Najgorzej jak lekarz przepiszę fraxiparyne ... igła igłe nie równa1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualnyKal zupełnie nic, chyba, że owu była koło 5-6 dnia cyklu, coś tam było przy lewym jajniku ale mogło być po obu z poprzedniego cyklu więc jak dla niego to nie było teraz owui nic nie uroslo. Ten cykl na straty, kolejny też odpada, bo mojego lekarza nie ma dwa tygodnie, więc nie chce mnie zostawiać bez monitoringu. Także najwcześniej coś w lipcu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie pierwszy miesiąc stymulacji letrozolem. 2-6 dc Aromek. 9 dc byłam na USG na którym widoczny był pęcherzyk 19 mm, dostałam zastrzyk ovitrelle i "receptę na zbliżenia". Dzisiaj jest 16 dzień od zastrzyku i zdecydowałam się na test (chociaż lekarz kazał zrobić dopiero za kilka dni) i niestety jedna kreska. Od kilku dni boli mnie dół brzucha, mam nudności i ciągle piję. Ale może już sama się nakręcam. @ brak
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
KAL wrote:Olalasz trzymam kciuki by był pozytyw... Moje motto (na mnie nie działa haha) póki małpy nie ma jest nadzieja hehe
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Wczoraj miałam minimalne krwawienie, myślałam, że to @, ale dzisiaj nic. Nigdy nie miałam takiej akcji. Czy to może być związane ze stymulacją letrozolem?
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
nick nieaktualnyNa pewno może być związane, jak wszystkie leki hormonalne. Ja może jestem brutalna trochę, ale nie lubiłam się w tym okresie łudzić. 16 dni po zastrzyku to test już powinien jednak jakby doszło do zapłodnienia. Chyba,że owulacja się jakoś mocno przesunęła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 11:28
-
veritaserum wrote:Na pewno może być związane, jak wszystkie leki hormonalne. Ja może jestem brutalna trochę, ale nie lubiłam się w tym okresie łudzić. 16 dni po zastrzyku to test już powinien jednak jakby doszło do zapłodnienia. Chyba,że owulacja się jakoś mocno przesunęła.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Hej dziewczyny, moja gin przepisała mi lamette i kosmicznie trudno ja dostać w aptece!Wiecie może jaki jest tego powód? Mam brać tylko dwa razy w całym cyklu po 2 tabletki (3 i 4 dzień cyklu) do tego luteina (tez nie przez cały cykl) na szczęście chwilowo odstawiony bromergon, ale po przeczytaniu kilku informacji o leku lametta mam lekkiego stresa:/ Najlepsze jest to, że mam normalnie owu, regularne cykle, zero problemów z tarczyca, drożne jajowody i powoli dobiegam do 2 roku staran
Jak sie czujecie po lekach stymulujących? i jak efekty? ewentualnie czy któraś z Was zamieniała innym lekiem lamette? -
Hej. Dziewczyny mam mały kłopot... @ powinna być w sobotę... Testy w sobotę i dziś negatywne a dzis to już dwa dni po małpie, owu była 4 czerwca dziś 15dpo to chyba by już wyszło co kolwiek... Pytanie czy po lamettcie może @ się spóźnić... Jakieś skutki uboczne które mogą mieć wpływ na opozniajacy się okres po za ciążą?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 12:54
Akceptacja! -
nick nieaktualnyKal może w sikancu nie wyszło, bo niskie stężenie q moczu, zrób dla pewności betę, u mnie sikance dopiero po terminie miesiączki wychodziły i to bladziochy
Natalyna zamiast lamette może być zamiennik np. aromek, etruzil, a ulotki lepiej nie czytaj , w Polsce letrozol jest zarejestrowany jako lek na raka, a w USA jestem lekiem przy niepłodności, tak samo było kiedyś z clo
Może lekarz uznał, że trzeba wspomóc naturalną owu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 17:29
-
baby_55 wrote:Kal może w sikancu nie wyszło, bo niskie stężenie q moczu, zrób dla pewności betę, u mnie sikance dopiero po terminie miesiączki wychodziły i to bladziochy
Natalyna zamiast lamette może być zamiennik np. aromek, etruzil, a ulotki lepiej nie czytaj , w Polsce letrozol jest zarejestrowany jako lek na raka, a w USA jestem lekiem przy niepłodności, tak samo było kiedyś z clo
Może lekarz uznał, że trzeba wspomóc naturalną owu.
Ale ja już 4 dni po terminie i dalej nic ehhh...Akceptacja! -
Dudek wrote:Dziewczyny czy dawka Letrozol 2x2 przez 5 dni jest normą? Bo tak czytam i czytam i mam wrażenie, że jakaś taka wysokaStarania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia