X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena to faktycznie dziwne. Z badaniem proga dobry pomysł bo wtedy stwierdzisz czy była owu

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie testy owu, których używam od roku i nawet raz mnie nie oszukały. Tylko ten cykl jest jakiś dziwny.. Miałam pozytywa tydzień temu we wtorek, potem jakoś koło czwartku/piątku i dziś znów pozytyw..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlugo po owu mialam pozytywny test.. ale mysle, ze to tez duzo zalezy od stezenia moczu i godziny.
    Ja zawsze robilam o 18, bo po obiedzie od 16 staralam sie nie puc ani nie siusiac..
    I zawsze mimo, ze owu bylo po 20 dc to testy robilam juz od 8dc. I nieraz tak bylo, ze cudem 13dc pozytyw... skoku temp nie bylo. A pozniej kolo 20dc zlozylo sie wszystko sluz, pozytyw i pozniej skok temp..
    Dlatego mysle, ze warto kierowac sie kilkoma rzeczami.
    A badanie proga to świetny pomysl 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Ja dlugo po owu mialam pozytywny test.. ale mysle, ze to tez duzo zalezy od stezenia moczu i godziny.
    Ja zawsze robilam o 18, bo po obiedzie od 16 staralam sie nie puc ani nie siusiac..
    I zawsze mimo, ze owu bylo po 20 dc to testy robilam juz od 8dc. I nieraz tak bylo, ze cudem 13dc pozytyw... skoku temp nie bylo. A pozniej kolo 20dc zlozylo sie wszystko sluz, pozytyw i pozniej skok temp..
    Dlatego mysle, ze warto kierowac sie kilkoma rzeczami.
    A badanie proga to świetny pomysl 😊
    Kurde ja przy lamecie w 8dc mam już po 20mm pecherzyki

***musi być dobrze.*

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziewczyny po jakim czasie robicie test domowy lub z krwii beta?
    Ja 10 dnia cyklu dostałam ovitrelle starania były od 12, 13, 15 ,16 dnia. Cykle mam 27-28 dniowe. Mam dylemat kiedy może być wiarygodny bo mamy z dzieckiem iść do szpitala i jeżeli by się udało to nie chce pchać się w szpital i wirusy.
    Muszę przed to sprawdzić

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiczka wrote:
    Witam. Dziewczyny po jakim czasie robicie test domowy lub z krwii beta?
    Ja 10 dnia cyklu dostałam ovitrelle starania były od 12, 13, 15 ,16 dnia. Cykle mam 27-28 dniowe. Mam dylemat kiedy może być wiarygodny bo mamy z dzieckiem iść do szpitala i jeżeli by się udało to nie chce pchać się w szpital i wirusy.
    Muszę przed to sprawdzić
    Lekarz ci mówił mi z starania w te dni) bo jak dostałaś 10dc zastrzyk to najważniejsze dni to dzień zastrzyku i dzień po tak mi mówił lekarz po 10dniach beta

***musi być dobrze.*

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Lekarz ci mówił mi z starania w te dni) bo jak dostałaś 10dc zastrzyk to najważniejsze dni to dzień zastrzyku i dzień po tak mi mówił lekarz po 10dniach beta
    Mój lekarz właśnie zawsze mówi że jak zastrzyk np. Dzisiaj to starania za 2 dni. No nie wiem. Pewnie każdy bada jajeczka i po obserwacji wie kiedy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Niezwykła to chyba zależy od lekarza i od tego jak duży jest pęcherzyk i kiedy ewentualnie wg gin może on pęknąć. Ja miałam zawsze zalecane zbliżenia dzień po zastrzyku, nigdy w tym samym dniu. Fakt, że i tak różnie z tym wychodziło 😊.

Niezwykła lubi tę wiadomość

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika123 wrote:
    Niezwykła to chyba zależy od lekarza i od tego jak duży jest pęcherzyk i kiedy ewentualnie wg gin może on pęknąć. Ja miałam zawsze zalecane zbliżenia dzień po zastrzyku, nigdy w tym samym dniu. Fakt, że i tak różnie z tym wychodziło 😊.
    Koleżanka znów miała zastrzyk około 20, w tym samym dniu miała zbliżenie i potem już nie mieli możliwości bo mąż wyjechał w delegację a na drugi miesiąc test pozytywny 😘🤩
    Po zastrzyku pęcherzyk pęka od 12/36h zwykle to jest na drugi dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 16:01

***musi być dobrze.*

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek taki, że nie ma reguły, tak naprawdę nie wiemy kiedy komórka jajowa dokładnie jest uwolniona więc najlepiej próbować po zastrzyku, żeby wstrzelić się w to 12h możliwe do zapłodnienia 😊 a potem jeszcze powtórzyć nie zaszkodzi 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie. Mój lekarz czasem mówi ogień np. Za dwa dni od rana albo np. Od wieczora. Myślę że z obserwacji to stwierdza. Ale lepiej mówicie zrobić bete 10 dnia licząc od 1 dnia starania czy test w domu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta będzie bardziej skuteczna, test nie zawsze wyjdzie po 10ciu dniach, wszystko zależy od stężenia bety😊 ja bym szła na betę i tak też zrobiłam kiedy chciałam mieć pewność zanim wyjdzie test.

• Kinga92 Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z monitoringu, cykl stymulowany, 4 pęcherzyki dominujące 😨 według lekarki nasza decyzja czy chcemy się starać w tym cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga92 wrote:
    Ja właśnie wróciłam z monitoringu, cykl stymulowany, 4 pęcherzyki dominujące 😨 według lekarki nasza decyzja czy chcemy się starać w tym cyklu
    Kurcze... Za dużo też niedobrze... jakby nie mogło być równowagi. Niby nie zawsze akurat wszystkie 4 piękaja, ale w drugą stronę też może być... kiedyś tak myślałam, bo miałam 3 dominujące i podjęliśmy ryzyko, tak teraz myślę, że chyba już bym się nie zdecydowała. Trudna decyzja naprawdę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego przy 4 dominujących nie można? I jest ryzyko

• Kinga92 Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika123 wrote:
    Kurcze... Za dużo też niedobrze... jakby nie mogło być równowagi. Niby nie zawsze akurat wszystkie 4 piękaja, ale w drugą stronę też może być... kiedyś tak myślałam, bo miałam 3 dominujące i podjęliśmy ryzyko, tak teraz myślę, że chyba już bym się nie zdecydowała. Trudna decyzja naprawdę.
    Czemu byś nie podjęła ryzyka ?

• Kinga92 Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiczka wrote:
    A dlaczego przy 4 dominujących nie można? I jest ryzyko
    Chodzi o możliwość ciąży mnogiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy to był mój pierwszy cykl stymulowany i nie byłam do końca świadoma tego, że faktycznie mogą (ale nie muszą) być trojaczki. Finalnie nic z tego nie wyszło, ale każdy przypadek jest inny nie ma co porównywać 😊. Może ryzyko to duże słowo, co najwyzej kilka szczęść nie jedno. Teoretycznie to też oczywiście szansa, więcej szans na powodzenie. Nie mamy wpływu na to co się wydarzy😊.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny my to mamy przewalone ❤❤❤

Niezwykła, Kaasian88 lubią tę wiadomość

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika123 wrote:
    Wniosek taki, że nie ma reguły, tak naprawdę nie wiemy kiedy komórka jajowa dokładnie jest uwolniona więc najlepiej próbować po zastrzyku, żeby wstrzelić się w to 12h możliwe do zapłodnienia 😊 a potem jeszcze powtórzyć nie zaszkodzi 😊
    Dokładnie też tak myślę nie ma reguły

***musi być dobrze.*
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ