Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Milena to faktycznie dziwne. Z badaniem proga dobry pomysł bo wtedy stwierdzisz czy była owuStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Mam takie testy owu, których używam od roku i nawet raz mnie nie oszukały. Tylko ten cykl jest jakiś dziwny.. Miałam pozytywa tydzień temu we wtorek, potem jakoś koło czwartku/piątku i dziś znów pozytyw..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Ja dlugo po owu mialam pozytywny test.. ale mysle, ze to tez duzo zalezy od stezenia moczu i godziny.
Ja zawsze robilam o 18, bo po obiedzie od 16 staralam sie nie puc ani nie siusiac..
I zawsze mimo, ze owu bylo po 20 dc to testy robilam juz od 8dc. I nieraz tak bylo, ze cudem 13dc pozytyw... skoku temp nie bylo. A pozniej kolo 20dc zlozylo sie wszystko sluz, pozytyw i pozniej skok temp..
Dlatego mysle, ze warto kierowac sie kilkoma rzeczami.
A badanie proga to świetny pomysl 😊Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
joana wrote:Ja dlugo po owu mialam pozytywny test.. ale mysle, ze to tez duzo zalezy od stezenia moczu i godziny.
Ja zawsze robilam o 18, bo po obiedzie od 16 staralam sie nie puc ani nie siusiac..
I zawsze mimo, ze owu bylo po 20 dc to testy robilam juz od 8dc. I nieraz tak bylo, ze cudem 13dc pozytyw... skoku temp nie bylo. A pozniej kolo 20dc zlozylo sie wszystko sluz, pozytyw i pozniej skok temp..
Dlatego mysle, ze warto kierowac sie kilkoma rzeczami.
A badanie proga to świetny pomysl 😊***musi być dobrze.*
__________ -
nick nieaktualnyWitam. Dziewczyny po jakim czasie robicie test domowy lub z krwii beta?
Ja 10 dnia cyklu dostałam ovitrelle starania były od 12, 13, 15 ,16 dnia. Cykle mam 27-28 dniowe. Mam dylemat kiedy może być wiarygodny bo mamy z dzieckiem iść do szpitala i jeżeli by się udało to nie chce pchać się w szpital i wirusy.
Muszę przed to sprawdzić -
Kasiczka wrote:Witam. Dziewczyny po jakim czasie robicie test domowy lub z krwii beta?
Ja 10 dnia cyklu dostałam ovitrelle starania były od 12, 13, 15 ,16 dnia. Cykle mam 27-28 dniowe. Mam dylemat kiedy może być wiarygodny bo mamy z dzieckiem iść do szpitala i jeżeli by się udało to nie chce pchać się w szpital i wirusy.
Muszę przed to sprawdzić***musi być dobrze.*
__________ -
nick nieaktualnyNiezwykła wrote:Lekarz ci mówił mi z starania w te dni) bo jak dostałaś 10dc zastrzyk to najważniejsze dni to dzień zastrzyku i dzień po tak mi mówił lekarz po 10dniach beta
-
nick nieaktualnyNiezwykła wrote:Lekarz ci mówił mi z starania w te dni) bo jak dostałaś 10dc zastrzyk to najważniejsze dni to dzień zastrzyku i dzień po tak mi mówił lekarz po 10dniach beta
Niezwykła lubi tę wiadomość
-
Anika123 wrote:Niezwykła to chyba zależy od lekarza i od tego jak duży jest pęcherzyk i kiedy ewentualnie wg gin może on pęknąć. Ja miałam zawsze zalecane zbliżenia dzień po zastrzyku, nigdy w tym samym dniu. Fakt, że i tak różnie z tym wychodziło 😊.
Po zastrzyku pęcherzyk pęka od 12/36h zwykle to jest na drugi dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 16:01
***musi być dobrze.*
__________ -
nick nieaktualnyWniosek taki, że nie ma reguły, tak naprawdę nie wiemy kiedy komórka jajowa dokładnie jest uwolniona więc najlepiej próbować po zastrzyku, żeby wstrzelić się w to 12h możliwe do zapłodnienia 😊 a potem jeszcze powtórzyć nie zaszkodzi 😊
Niezwykła lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKinga92 wrote:Ja właśnie wróciłam z monitoringu, cykl stymulowany, 4 pęcherzyki dominujące 😨 według lekarki nasza decyzja czy chcemy się starać w tym cyklu
-
nick nieaktualny
-
Anika123 wrote:Kurcze... Za dużo też niedobrze... jakby nie mogło być równowagi. Niby nie zawsze akurat wszystkie 4 piękaja, ale w drugą stronę też może być... kiedyś tak myślałam, bo miałam 3 dominujące i podjęliśmy ryzyko, tak teraz myślę, że chyba już bym się nie zdecydowała. Trudna decyzja naprawdę.
-
nick nieaktualnyWtedy to był mój pierwszy cykl stymulowany i nie byłam do końca świadoma tego, że faktycznie mogą (ale nie muszą) być trojaczki. Finalnie nic z tego nie wyszło, ale każdy przypadek jest inny nie ma co porównywać 😊. Może ryzyko to duże słowo, co najwyzej kilka szczęść nie jedno. Teoretycznie to też oczywiście szansa, więcej szans na powodzenie. Nie mamy wpływu na to co się wydarzy😊.
-
nick nieaktualny
-
Anika123 wrote:Wniosek taki, że nie ma reguły, tak naprawdę nie wiemy kiedy komórka jajowa dokładnie jest uwolniona więc najlepiej próbować po zastrzyku, żeby wstrzelić się w to 12h możliwe do zapłodnienia 😊 a potem jeszcze powtórzyć nie zaszkodzi 😊***musi być dobrze.*