Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:U mnie już jest chyba większość hormonów zbadana, mam je w stopce wszytskie. I raczej są ok.
Badanie nasienia też mamy i jest ok. Jeszcze teraz mam zlecone krzywe do zrobienia i zobaczymy jaka decyzję lekarz podejmie. Też chcilabym stymulację żeby nie tracić już żadnego cyklu.
Patrzyłam na twoje wyniki, faktycznie wszystko w normie 👍a miałaś może kiedyś monitoring owulacji? Sa pęcherzyk? Powodzenia w stymulacji 😉 -
ZielonaHerbata wrote:Czy leki na stymulację zaczną się brać już podczas okresu na początku cyklu ?
Na kolejną wizytę jestem zapisana jakoś 8dc. O ile wszytsko będzie tak jak wyliczyłam. Jeśli lekarz zaproponuje mi stymulację to już lenie będzie za późno,tak? I będę mogła ją zrobić w jeszcze kolejnym tak?
Mi lekarz przepisał receptę na aromek na wizycie sprawdzającej czy pęcherzyk pękł i miałam zacząć brać od 2-7 dnia nowego cyklu ale z tego co piszą inne dziewczyny to biorą też np w środku cyklu jeśli nie ma odpowiednich pęcherzykówZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Czy leki na stymulację zaczną się brać już podczas okresu na początku cyklu ?
Na kolejną wizytę jestem zapisana jakoś 8dc. O ile wszytsko będzie tak jak wyliczyłam. Jeśli lekarz zaproponuje mi stymulację to już lenie będzie za późno,tak? I będę mogła ją zrobić w jeszcze kolejnym tak?
Wydaje mi się, że do 5tego dnia cyklu, jak kiedyś poszłam w 6tym dniu to stymulacja była od kolejnego cyklu, ale mozliwe, że co lekarz to teoria. Dziewczyny brały różnie z tego co tu widziałam, ja zawsze do 5tego dc.
W środku cyklu bierze się drugi raz jak na początku nie zadziała więc raczej od początku trzeba liczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 17:48
-
ZielonaHerbata wrote:Ok, rozumiem. Kurcze mam niergularne cykle wiec bardzo ciężko mi zaplanować wizytę z wyprzedzeniem aby trafić w odpowiedni dzień cyklu. A jeszcze mój gin jest chyba dość popularny bo mega ciężko u niego o wolny termin.
Jakoś przeraża mnie USG w czasie okresu. Ale jak trzeba to trzeba 😁
Nie przejmuj się, lekarz niejedno widział, a juz na pewno nie zdziwi go krwawienie. Niestety taki nasz los 😊.
A myslalas o luteinie? Zeby zacząć brac na wywołanie miesiaczki? Tylko to też lek na receptę. Wtedy po odstawieniu przychodzi @. Ja np. bralam od 16 do 25 dc jak nie bylam stymulowana a nie miałam okresu i wtedy miesiączka była.ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Nigdy mi tego żaden lekarz nie zasugerował. Zawsze twierdzili,że moja niergularnosc mieści się w normie bo zazwyczaj 28-35 dni. Ale zapytam na kolejnej wizycie.
Tylko też słyszałam,że czasem luteina podana za szybko może blokować owulację.
Tak blokuje, podczas stymulacji bierze się ją dopiero po monitoringu i owulacji. Ale w tym cyklu przykładowo gdyby wypadlo Ci się stymulować dopiero od kolejnego, to może warto zapytać lekarza, żeby dał coś na wywołanie. Wszystko zależy czy zawsze do tego 35 @ przychodzi. Ja czasami nie miałam przez 3 miesiące, wiec lutka była obowiazkowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 18:05
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Nadzieja28 wrote:A rosną pecherzyki w ogóle coś się dzieje ??
-
Tyniaa wrote:Cześć dziewczyny.
Byłam dzisiaj na usg 13dc i dwa pęcherzyki po 22-24 mam . Jestem w szoku jak ładnie urosło.
Zastrzyk z Pregnyl-u poszedł. Czekamy co będzie dalejStarania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer 4AA beta<0,2
12.2024 transfer 4AA beta <0,2 -
Byłam dzisiaj na usg 13dc i dwa pęcherzyki po 22-24 mam . Jestem w szoku jak ładnie urosło.
Zastrzyk z Pregnyl-u poszedł. Czekamy co będzie dalej
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Zastrzyk z Pregnyl-u poszedł. Czekamy co będzie dalej
Wow to pięknie urosło 🙂a jak długie masz cykle? To pierwsza stymulacja? PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 20:46
-
ZielonaHerbata wrote:Santi, u mnie jest taka sytuacja,że zaczynamy 7cs. W sumie dopiero od 6cs wzięłam się tak konkretnie do szukania przyczyn i bardzo chciałabym mieć monitoring w nowym cyklu.
Póki co byłam na zwykłych kontrolnych wizytach i gin mówil,że albo owulacja będzie za dwa dni albo że już była więc wiem,że wcześniej owulka byla.
Niestety miesiąc temu byłam u gina i byl cykl bezowulacyjnym, teraz też byłam i też cykl bezowulacyjnym. Więc coś się stało,że nie mam owulacji ☹️
Dlatego liczę,że lekarz nie będzie czekał i trafił czasu tylko przy następnej wizycie zrobimy stymulację i monit.
Rzeczywiście stymulacja na pewno poprawi owulację no i najważniejszy monitoring żeby było wiadomo czy coś ruszyło, dla mnie też kłopotliwe jest to jeżdżenie do lekarza dwa razy w miesiącuZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Ok, rozumiem. Kurcze mam niergularne cykle wiec bardzo ciężko mi zaplanować wizytę z wyprzedzeniem aby trafić w odpowiedni dzień cyklu. A jeszcze mój gin jest chyba dość popularny bo mega ciężko u niego o wolny termin.
Jakoś przeraża mnie USG w czasie okresu. Ale jak trzeba to trzeba 😁
Leki na stymulację bierze się różnie nie wiem od czego to zależy ja brałam po 1 tab od 2-6 dc i nic się nie działo później od 3-7 dc po 1 tab i się ruszyło podobno jak się bierze od 3-7 dc to moni powinien być 11-12 dc robiony może moja odp ci pomożeZielonaHerbata lubi tę wiadomość
Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
Hej,
Chciałam się pochwalić udało mi się znaleźć lekarza, który zrobi mi monitoring! Wizytę mam w poniedziałek, będzie to 11dc. Tak się cieszę Jestem ciekawa co tam urośnie, dziś 4 dzień brania lametty- jajniki czasami pulsują, czasami "pieką". Przy Clo mialam inne odczucia.
Tynia trzymam kciukiSanti lubi tę wiadomość