Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Elleen - dziękuję Cieszę się, że tutaj do Was trafiłam. Tataj przynajmniej nikt nic nie palnie. Bo niestety, ale najbliższa przyjaciółka nie potrafi zrozumieć przez co przechodzę i właśnie ostatnio palnęła głupstwo w stylu "jak coś to ja Ci urodzę". Z początku byłam oburzona, że "afiszuje" się ze swoją płodnością i dla niej poczęcie dziecka zamyka się w 3 cyklach, ale później mąż mi uswiadomił, że niestety, ale taka osoba nie zrozumie tego przez co musimy przechodzić. Tak więc dobrze, że Was mam dziewczyny, bo tutaj każda rozumie swoje emocje❤
Elleen, ewciamu, Zabaaa lubią tę wiadomość
Początek starań ➡️ 08.2020
➡️Endometrioza?
➡️Torbiel na lewym jajniku lub ognisko endometriozy - do potwierdzenia
✔ badanie nasienia
❌Mutacja MTHFR C677T homozygota
➡️Badania grudzień 2021: ❌ zbyt wysokie TSH, prolaktyna, DHEA,
❌zbyt niski poziom wit D i progesteronu -
Każda z nas ma olbrzymi bagaż doświadczeń związanych z chęcią zostania rodzicem, przeżywamy porażki nie raz w samotności bo mało kto rozumie przez co przechodzimy. Głupie docinki ze strony znajomych, rodziny a nawet przypadkowych ludzi wbija szpilę w serducho. Szczerze to dlatego znalazłam się tutaj i dziele się moimi radosciami i smutkami z wami dziewczyny 💋
Jestem właśnie po zastrzyku z Ovitrelle więc znów mam ogromne nadzieję ale i zmartwienia
Dziewczyny was też tak podbrzusze boli przy przyjmowaniu duphastonu i utrogestanu?Elleen, ewciamu, Zabaaa lubią tę wiadomość
Walka o 3 szczęście od września 2023 -
Bodzenka, rozumiem Cię bardzo dobrze. Tutaj mam takie poczucie, że mogę się wygadać i wyżalić, a to też jest ważne i jedna trochę uspokaja.
Co do leków, to utrogestanu nie brałam, ale po duphastonie odczuwam delikatny ból jajnika, co dziwne tego z którego owulacji nie było.Bodzenka lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
niezapominajka14 wrote:Elleen - dziękuję Cieszę się, że tutaj do Was trafiłam. Tataj przynajmniej nikt nic nie palnie. Bo niestety, ale najbliższa przyjaciółka nie potrafi zrozumieć przez co przechodzę i właśnie ostatnio palnęła głupstwo w stylu "jak coś to ja Ci urodzę". Z początku byłam oburzona, że "afiszuje" się ze swoją płodnością i dla niej poczęcie dziecka zamyka się w 3 cyklach, ale później mąż mi uswiadomił, że niestety, ale taka osoba nie zrozumie tego przez co musimy przechodzić. Tak więc dobrze, że Was mam dziewczyny, bo tutaj każda rozumie swoje emocje❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 18:11
ewciamu lubi tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Ja szczerze powiedziawszy ze strony przyjaciółki nie liczę już na zrozumienie, ale to nie jest jej wina, bo ona rzeczywiście nie doświadczyła tego co my.
Ważne, że mamy wsparcie tutaj i to ogromne i każda z nas może się spokojnie wygadać, a to bardzo ważne.
Ja czekam na @, bo ma przyjść 26, więc nowy cykl i nowe nadzieje:)Futuremother, ewciamu, Zabaaa, Gosiar1988 lubią tę wiadomość
Początek starań ➡️ 08.2020
➡️Endometrioza?
➡️Torbiel na lewym jajniku lub ognisko endometriozy - do potwierdzenia
✔ badanie nasienia
❌Mutacja MTHFR C677T homozygota
➡️Badania grudzień 2021: ❌ zbyt wysokie TSH, prolaktyna, DHEA,
❌zbyt niski poziom wit D i progesteronu -
Hej, może któraś z Was mi pomoże...
Czy któraś z Was miała stymulację letrozolem bez monitoringu owulacji ?
I jak byłyście w stanie potwierdzić owulację, bo ja mam PCOS i przy tym testy owulacyjne tak średnio wypadają...
Wyprzedzę pytania... nie mam jak zrobić monitoring bo Moja Dr jest poza zasięgiem -
Majana wrote:Hej, może któraś z Was mi pomoże...
I jak byłyście w stanie potwierdzić owulację, bo ja mam PCOS i przy tym testy owulacyjne tak średnio wypadają...
Wyprzedzę pytania... nie mam jak zrobić monitoring bo Moja Dr jest poza zasięgiem
Hej,
Myślę, że któraś z nas na pewno tak miała ale... to po pierwsze stresujące, bo nie wiesz, czy coś urosło i czy podać zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Po drugie w które dni starać się, a to jednak ma znaczenie. Ja chyba nie dałabym rady żyć cały miesiąc w niewiedzy i wolała umówić się do kogoś innego ten jeden raz 🙂.ewciamu lubi tę wiadomość
-
Ja miałam jeden cykl gdzie zaczęłam brać clo na stymulacje, ale moja ówczesna ginka miała w d... pacjentki nieciężarne jak zaczął się COVID w marcu i mnie nie przyjęła. Kazała jedynie brać do końca zgodnie z zaleceniami ale już bez zastrzyku. Nic z tego nie było.
Majana, rozumiem, że nie masz możliwości iść do kogoś innego na usg ok 10-11 dc? Wiesz, to dla Twojego spokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 20:23
ewciamu lubi tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
nick nieaktualnyHej, niestety ale bez monitoringu się nie da, nie ma testów które sprawdzą i zmierzą pęcherzyk jaki jest i jako urósł , testy uwolacyjne tak jak mówisz to strata kasy przy pcos - też próbowałam bo dostałam od koleżanki i 3 cykle jakoś wiecznie pokazywało tak samo.
Jest jeden sposób -+ a mianowicie mierzenie temperatury i badanie śluzu oraz szyjki macicy
Wpisz sobie naprotechnologia
To jest opłacalne i daje miarodajny wynik ale dopiero po 3-5 cyklu ponieważ musisz mieć porównania.
Temperatura w trakcie owu idzie do góry ale nie o cały stopień tylko z 36,8 skacze do max 37,2 i to jest dorodny pęcherzyk
To samo tyczy się śluzu, w tych dniach nie jest przejrzysty jest lepki ale ciągnący - nie serowaty
W sumie nie jestem od tego ekspertką ja mierzyłam temp. Dawno temu to piszę tylko to co pamiętam.
Może któraś jest teraz w tym obeznana ?
I napiszę , jedynie żebyś wiedziała kiedy masz dojrzały pęcherzyk i kiedy nadchodzi owu musisz mierzyć temperaturę od 1dc 🤷
Nie zaszkodzi spróbować -
Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Mieszkam w Irlandii i ciężko tu o wizyty ale spróbuję w styczniu z monitoringiem a teraz pozostaje mi tylko liczyć na szczęście
Suplementujecie się jakoś dodatkowo do stymulacji?
Ja od 4 miesięcy przyjmuje 2x1 Ovarin, może pomoże -
Majana wrote:Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Mieszkam w Irlandii i ciężko tu o wizyty ale spróbuję w styczniu z monitoringiem a teraz pozostaje mi tylko liczyć na szczęście
Suplementujecie się jakoś dodatkowo do stymulacji?
Ja od 4 miesięcy przyjmuje 2x1 Ovarin, może pomoże
Hej. Ja mieszkam w Anglii i mam ten sam problem, co Ty. Letrozole 2x1 od 2 do 6 dc. W 21 dc badanie krwi. To wszystko. Pytałam się, jeśli nadal progesteron będzie niski, to co dalej? Ano dalej 3x1 tabletka. Bez usg, bez niczego. 😞 przez to, że tu czytam wpisy, że każda z kobiet przy stymulacji ma monitoring, dodatkowe zastrzyki, wie dokładnie jakie endometrium itd ja mam nieodparte wrażenie że u mnie nic nie da, że nie zajmują się mną, płaczę po kątach, że wszystko to do du... -
emimor89 wrote:Hej. Ja mieszkam w Anglii i mam ten sam problem, co Ty. Letrozole 2x1 od 2 do 6 dc. W 21 dc badanie krwi. To wszystko. Pytałam się, jeśli nadal progesteron będzie niski, to co dalej? Ano dalej 3x1 tabletka. Bez usg, bez niczego. 😞 przez to, że tu czytam wpisy, że każda z kobiet przy stymulacji ma monitoring, dodatkowe zastrzyki, wie dokładnie jakie endometrium itd ja mam nieodparte wrażenie że u mnie nic nie da, że nie zajmują się mną, płaczę po kątach, że wszystko to do du...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 12:27
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Elleen wrote:Czy może bierzesz zastrzyk na pęknięcie w określonym dniu cyklu tylko bez usg? Przepraszam, że tyle pytań. Bardzo mnie to zastanawia.
-
Eminor 89, Wiem, że w Anglii jest ciężko o lekarza, ale może spróbuj poszukać innego, żeby chociaż skonsultować to jak teraz jesteś prowadzona. Wiesz, bo to może nie być kwestia tego, że letrozol nie działa, tylko że pęcherzyki rosną a nie pękają. Ale bez USG tego nie stwierdzisz. A jeśli tak jest to zwiększanie dawki jest nie potrzebne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 15:26
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Hej dziewczyny ! Jestem nowa , dlatego proszę o wyrozumiałość:)właśnie zaczęłam 3 cykl z Aromkiem 2x1 tab od 3-7 dc. Jeżeli chodzi o monitorowanie cyklu... , nie mam takiej możliwości ( mieszkam w Irlandii, a tu jest wielki problem o lekarza Ginekologa) .
Staramy się o dzidzie od 5 lat ( bez zabezpieczeń)
A tak na serio to 3 miesiąc na stymulacji.
Moje badania hormonalne ok
Mąż ok....
Wcześniej robiłam testy owulacje , wychodziły negatywne , na tej podstawie mój lekarz ginekolog zaczął stymulować mnie Aromkiem .
Zobaczymy...
Najważniejsze nie poddawać się
Tyle jest tu pięknych historii , aż łezka się w oku kręci.
Dziewczyny życzę Wam i sobie abyśmy szybciutko zobaczyły II kreseczki ❤️Bodzenka lubi tę wiadomość
-
Gosiar1988 wrote:Hej dziewczyny ! Jestem nowa , dlatego proszę o wyrozumiałość:)właśnie zaczęłam 3 cykl z Aromkiem 2x1 tab od 3-7 dc. Jeżeli chodzi o monitorowanie cyklu... , nie mam takiej możliwości ( mieszkam w Irlandii, a tu jest wielki problem o lekarza Ginekologa) .
Staramy się o dzidzie od 5 lat ( bez zabezpieczeń)
A tak na serio to 3 miesiąc na stymulacji.
Moje badania hormonalne ok
Mąż ok....
Wcześniej robiłam testy owulacje , wychodziły negatywne , na tej podstawie mój lekarz ginekolog zaczął stymulować mnie Aromkiem .
Zobaczymy...
Najważniejsze nie poddawać się
Tyle jest tu pięknych historii , aż łezka się w oku kręci.
Dziewczyny życzę Wam i sobie abyśmy szybciutko zobaczyły II kreseczki ❤️[/QUOTE
Hej, no to trzymam kciuki także za Ciebie 😉Gosiar1988 lubi tę wiadomość
Walka o 3 szczęście od września 2023 -
dziewczyny, a czy znacie może jakieś statystyki, albo na podstawie swoich doświadczeń, w którym mniej więcej cyklu udaje się zajść w ciażę?
ja jestem w pierwszym cyklu stymulowanym aromkiem, owulację wg gina miałam 13.11. mniej więcej od 3 dpo bardzo bolą mnie sutki, piersi, i kłuje mnie raz w jednym, raz w drugim jajniku, są dni, że czuję się jakbym za chwilę miała dostać @. ale oczywiście nie nakręcam się i podejrzewam, że ten pierwszy cykl nie będzie dla mnie TYM cyklem. miałyście może też takie objawy na aromku?
trzymam kciuki za nas wszystkie kochane, żeby każda miała prezent pod choinkę w postaci ||Gosiar1988 lubi tę wiadomość
-
Majana wrote:Hej, może któraś z Was mi pomoże...
Wyprzedzę pytania... nie mam jak zrobić monitoring bo Moja Dr jest poza zasięgiem
Ja jestem stymulowana bez monitoringu....
Mieszkam w Irlandii i tu ciężko o ginekologa.
Ja mam wykluczone PCOS , jednak owulacja wczesniej wystepowala I mine sporadycznie.
-
trzu wrote:dziewczyny, a czy znacie może jakieś statystyki, albo na podstawie swoich doświadczeń, w którym mniej więcej cyklu udaje się zajść w ciażę?
ja jestem w pierwszym cyklu stymulowanym aromkiem, owulację wg gina miałam 13.11. mniej więcej od 3 dpo bardzo bolą mnie sutki, piersi, i kłuje mnie raz w jednym, raz w drugim jajniku, są dni, że czuję się jakbym za chwilę miała dostać @. ale oczywiście nie nakręcam się i podejrzewam, że ten pierwszy cykl nie będzie dla mnie TYM cyklem. miałyście może też takie objawy na aromku?
trzymam kciuki za nas wszystkie kochane, żeby każda miała prezent pod choinkę w postaci ||
Życzę wszystkim i Tobie również udanego cyklu i maleństwa na wakacje 2021💓Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 12:26
Bodzenka, Gosiar1988, trzu, niebieska, ewciamu, Zabaaa lubią tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"