Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Elleen wrote:Czytałam tu na wątku, że przeważnie ten 3 cykl jest tym szczęśliwym, po którym udaje się urodzić zdrowego dzidziusia. Pierwsze 2 to takie rozpoznanie jak organizm zareaguje na letrozol. Zdarzają się również ciążę od pierwszego podejścia. Biorę lamette, ale to ta sama substancja czynna co w aromku czyli letrozol. Klucia w jajnikach jak najbardziej występują, podczas stymulacji i po owu też. Chciałam Ci dać nadzieję🍀, mój pierwszy CS pokazał mi po raz pierwszy w życiu 2 kreseczki ale niestety zarodek przestał się rozwijać w 6 tygodniu. Teraz moje drugie listopadowe podejście i... Beta hcg 125,37. Ale ciii🤫
Życzę wszystkim i Tobie również udanego cyklu i maleństwa na wakacje 2021💓
Gratulacje! Zdrówka😍 🤗Elleen lubi tę wiadomość
Walka o 3 szczęście od września 2023 -
Elleen wrote:Czytałam tu na wątku, że przeważnie ten 3 cykl jest tym szczęśliwym, po którym udaje się urodzić zdrowego dzidziusia. Pierwsze 2 to takie rozpoznanie jak organizm zareaguje na letrozol. Zdarzają się również ciążę od pierwszego podejścia. Biorę lamette, ale to ta sama substancja czynna co w aromku czyli letrozol. Klucia w jajnikach jak najbardziej występują, podczas stymulacji i po owu też. Chciałam Ci dać nadzieję🍀, mój pierwszy CS pokazał mi po raz pierwszy w życiu 2 kreseczki ale niestety zarodek przestał się rozwijać w 6 tygodniu. Teraz moje drugie listopadowe podejście i... Beta hcg 125,37. Ale ciii🤫
Życzę wszystkim i Tobie również udanego cyklu i maleństwa na wakacje 2021💓
Wow , ale cudowna nowina! Wczoraj jeszcze śledziłam wątki Z Tobą i twoje komentarze! Ależ się cieszę 😍dużo zdrowka ❤️
Elleen lubi tę wiadomość
-
Kochane jestescie😘 ale nie gniewajcie sie- nie dziękuję. Na razie boję się, ale staram się myśleć mimo wszystko pozytywnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 14:58
Bodzenka, trzu, Gosiar1988, ewciamu lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Bodzenka wrote:Cześć dziewczyny, zaczynam kolejny cykl z letrozolem uprzednio z aromkiem, a teraz z lametta. Co miesiąc od 3 lat widuję na teście absolutną biel... Pora żeby los się odwrócił 😁
Bodzenka , jakie masz dawkowanie letrozolu? Jak po nim się czujesz ? Ja po Aromku2x 1 od 3-7dc czuje się strasznie( mam wybuchy gorąca , napady złości i płaczu) ach co jak co w sobotę i niedziele zaczynamy miłość - to będą te dni. Owulacje kontroluje na podstawie testów....
Zawsze mam w 12 dniu cyklu i pomimo starań nic z tego nie wychodzi.
W zeszłym miesiącu byłam u lekarza na monitoringu , miałam przepisanym Aromek 1x 1 od 3- 7 dc. W owym cyklu nie brałam Aromka , bi zwyczajnie zapomniałam wziąć z domu. ( mieszkam w Irlandii) . Poszłam na monitoring , bez stymulacji. W 8dc miałam 13mm pęcherzyk , lekarz powiedział, ze mam przyjść w 12 dc - jednak wtedy już wyjeżdżałam ...- nie poszłam.
Tak czy siak , mój lekarz myśląc ze ten pęcherzyk urósł przy stymulacji Aromkiem 1x1 , i zmienił dawkę 2x1.
Ach , ja nic nie wspomniałam , ze ten cykl nie jest cyklem stymulowanym...
Co Wy myślicie o pęcherzyku w 8 dc 13 mm przy regularnych cyklach 27 dniowych?
Odrazu dopowiem , ze wróciłam do domku był sex 12, 13, 14 dniu i niestety nic....
Oby teraz się zmieniło ....
Trzymam za Was wszystkie kciuki ❤️❤️❤️
Uda nam się ! Prędzej , czy później , ale będziemy mamusiami 🥰🥰🥰💁♀️💁♀️💁♀️
Elleen lubi tę wiadomość
-
Gosiar1988 wrote:Bodzenka , jakie masz dawkowanie letrozolu? Jak po nim się czujesz ? Ja po Aromku2x 1 od 3-7dc czuje się strasznie( mam wybuchy gorąca , napady złości i płaczu) ach co jak co w sobotę i niedziele zaczynamy miłość - to będą te dni. Owulacje kontroluje na podstawie testów....
Zawsze mam w 12 dniu cyklu i pomimo starań nic z tego nie wychodzi.
W zeszłym miesiącu byłam u lekarza na monitoringu , miałam przepisanym Aromek 1x 1 od 3- 7 dc. W owym cyklu nie brałam Aromka , bi zwyczajnie zapomniałam wziąć z domu. ( mieszkam w Irlandii) . Poszłam na monitoring , bez stymulacji. W 8dc miałam 13mm pęcherzyk , lekarz powiedział, ze mam przyjść w 12 dc - jednak wtedy już wyjeżdżałam ...- nie poszłam.
Tak czy siak , mój lekarz myśląc ze ten pęcherzyk urósł przy stymulacji Aromkiem 1x1 , i zmienił dawkę 2x1.
Ach , ja nic nie wspomniałam , ze ten cykl nie jest cyklem stymulowanym...
Co Wy myślicie o pęcherzyku w 8 dc 13 mm przy regularnych cyklach 27 dniowych?
Odrazu dopowiem , ze wróciłam do domku był sex 12, 13, 14 dniu i niestety nic....
Oby teraz się zmieniło ....
Trzymam za Was wszystkie kciuki ❤️❤️❤️
Uda nam się ! Prędzej , czy później , ale będziemy mamusiami 🥰🥰🥰💁♀️💁♀️💁♀️
Hej, brałam od3 do 7dnia cyklu 3 tabletki dziennie.
Niestety w tym cyklu mój organizm nie zareagował na letrozol (4cykl z nim) i dostałam menopur 7 zastrzyków i zastrzyk z Ovitrelle za tydzień testuje. Mam stres jak diabli ten cykl dużo nerwów mnie kosztował .
Czułam się po nim trochę zmęczona i miałam straszne wypryski ja czule na nie mówię "diody" Nic po za tym jakoś specjalnie dokuczliwego mi nie było 😁
Wracając do Ciebie myślę że w8dc całkiem fajny pecherzykWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 19:50
Hej, brałam od3 do 7dnia cyklu 3 tabletki dziennie.
Niestety w tym cyklu mój organizm nie zareagował na letrozol (4cykl z nim) i dostałam menopur 7 zastrzyków i zastrzyk z Ovitrelle za tydzień testuje. Mam stres jak diabli ten cykl dużo nerwów mnie kosztował .
Czułam się po nim trochę zmęczona i miałam straszne wypryski ja czule na nie mówię "diody" Nic po za tym jakoś specjalnie dokuczliwego mi nie było 😁
Wracając do Ciebie myślę że w8dc całkiem fajny pecherzyk[/QUOTE]
Trzymam kciuki , oby ten cykl był tym cyklem
A brałaś może wcześnie Clo?
Słyszałam , ze po letro rzadko rosną 2 lub 3 pecherzyki , co innego po Clo - podobno... -
Brałam ale po nich nie pękały pecherzyki i endometrium było bardzo słabe, brałam Clo przez 5mies i zawsze były 2 pecherzyki z których ostatecznie nic nie było. Dopiero po Aromku endometrium wróciło na właściwe tory i pecherzyki pękają.
Jednak po 4 cyklach na letrozolu mój organizm się przyzwyczaił i zbuntowal więc jeszcze od 12 do 18dc dostałam zastrzyki z menopuru i dopiero pecherzyk urósł.... Tak więc o ile nie będzie upragnionych 2ch kreseczek to następny cykl stymulowania będzie też na mieszance tych dwóch leków i zwieńczymy go inseminacjaGosiar1988 lubi tę wiadomość
Gosiar1988 wrote:Elleen , jak się czujesz ? 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 08:29
niebieska, Bodzenka, Gosiar1988 lubią tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Elleen wrote:Dziękuję, że pytasz😘 Ogólnie dobrze. Mam lekkie zawroty głowy, pobolewa mnie podbrzusze jakby miała przyjsc🐒, piersi też są trochę obolale. Powtarzałam betę we wtorek i było 490, kalkulator pokazał przyrost prawidłowy. Kontaktowałam się już z kliniką i jadę dzisiaj na podanie intralipidu. Lekarka od razu zaleciła wizytę i usg, chociaż początkowo mówiła że jakieś 2 tyg po teście mam się zgłosić. Za wcześnie mi się ta dzisiejsza wizyta wydaje.
Ja w sierpniu tez pojechałam dość wcześnie na pierwsze usg i nic nie było widać. Dopiero tydzień później pojawiła się mała kropeczka, więc przy tej becie możesz jeszcze nie zobaczyć maleństwa, mówię na wszelki wypadek żebyś się nie stresowala niepotrzebnie 😉 -
niebieska wrote:Ja w sierpniu tez pojechałam dość wcześnie na pierwsze usg i nic nie było widać. Dopiero tydzień później pojawiła się mała kropeczka, więc przy tej becie możesz jeszcze nie zobaczyć maleństwa, mówię na wszelki wypadek żebyś się nie stresowala niepotrzebnie 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 10:54
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Elleen wrote:Dziękuję, że pytasz😘 Ogólnie dobrze. Mam lekkie zawroty głowy, pobolewa mnie podbrzusze jakby miała przyjsc🐒, piersi też są trochę obolale. Powtarzałam betę we wtorek i było 490, kalkulator pokazał przyrost prawidłowy. Kontaktowałam się już z kliniką i jadę dzisiaj na podanie intralipidu. Lekarka od razu zaleciła wizytę i usg, chociaż początkowo mówiła że jakieś 2 tyg po teście mam się zgłosić. Za wcześnie mi się ta dzisiejsza wizyta wydaje.
To nas i formuj na bierząco ! Buziaczki zdrowka życzę 🥰 -
Elleen wrote:Dzisiaj beta powinna być już koło 1000. Ja wlaśnie w sierpniu jak miałam coś 570 to było widać pęcherzyk. Ale wtedy wszystko się bardzo powoli rozwijało, pierwsza beta 13 dni po zastrzyku była 11 a teraz też 13 dni po zastrzyku 125. Zupełnie innaczej. Szukałam Cię ostatnio na forum, bo byłam ciekawa jak u Ciebie się sprawy mają. Jak się czujesz? A powiedz mi jeszcze od kiedy poszłaś na L4 ciążowe?
Ja chyba do końca ciąży będę się bała , dopóki nie zobaczę maleństwa, że jest całe i zdrowe. U mnie to już 17 tydzien, ogólnie czuje się dobrze, czasami pobolewaja mnie plecy, często czuje zmęczenie. Jestem szczęśliwa, że jestem w ciazy i staram się czerpać z tego i niczego nie przegapić. Chociaz nie obyło się bez stresu. W międzyczasie miałam jakiegoś krwiaka, pozniej lekarz prowadzący na jednej wizycie mnie bardzo wystraszył, ale staram się konsultować w razie jakiś złych informacji z innymi lekarzami, zeby nie opierać się na wiedzy tylko jednego. Poza tym nadal pracuje z takimi przerwami tygodniowymi ( w zależności jak się czuje ), a na stałe zamierzam iść od stycznia.
Trzymam za Ciebie kciuki, bo wiem jak te pierwsze tygodnie są ważne ✊😉
Gosiar1988, Elleen, Bodzenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElleen wrote:Dzisiaj beta powinna być już koło 1000. Ja wlaśnie w sierpniu jak miałam coś 570 to było widać pęcherzyk. Ale wtedy wszystko się bardzo powoli rozwijało, pierwsza beta 13 dni po zastrzyku była 11 a teraz też 13 dni po zastrzyku 125. Zupełnie innaczej. Szukałam Cię ostatnio na forum, bo byłam ciekawa jak u Ciebie się sprawy mają. Jak się czujesz? A powiedz mi jeszcze od kiedy poszłaś na L4 ciążowe?
Elleen lubi tę wiadomość
-
Aga1510 wrote:Elleen, kciuki. Daj znać jak dr Kowalska działa zaraz jak się uda;) bardzo Cię boli ten brzuch na okres? Co Ona na to?
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"