Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśkowa wrote:No i d*pa! Nie ma pęcherzyków, ani jednego! Ale najlepsze jest to, że okazało się, że lekarz pomylił dawkę! Powinnam dostać 5 mg dziennie a brałam 2 mg. Cykl stracony... dzisiaj biegnę zrobić AMH i wszystko się okaże, czy jest sens w ogóle brać jakiekolwiek tabletki. Trzymam kciuki za Was dziewczyki, oby Wam się udało w maju:)4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Ladybird:) wrote:Dziękuje kochana. A powiedz jak sie miewacie?
Trzymam kciuki.
A my czujemy się bardzo dobrze, dzidziuś rośnie jak na drożdżach- 90%, że będzie chłopczyk, powoli zaczynam się zaokrąglać i pierwszy raz w życiu się z tego cieszęLadybird:), czar-nula lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem wściekła! Pojechałam dziś w 10dc na monitoring, pęcherzyk już miał 20mm i wyznaczyli mi na jutro inseminacje po czym okazało się, że nie mam zrobionych badań wirusologicznych, hiv, hcv itd i nikt mi iui bez tego nie zrobi;/ nikt też nie raczył mnie poinformować miesiąc temu że takie coś muszę mieć Ale dostałam pregnyl więc nadzieja w tym cyklu nie umarła..4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
czar-nula wrote:Dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem wściekła! Pojechałam dziś w 10dc na monitoring, pęcherzyk już miał 20mm i wyznaczyli mi na jutro inseminacje po czym okazało się, że nie mam zrobionych badań wirusologicznych, hiv, hcv itd i nikt mi iui bez tego nie zrobi;/ nikt też nie raczył mnie poinformować miesiąc temu że takie coś muszę mieć Ale dostałam pregnyl więc nadzieja w tym cyklu nie umarła..
Pięknie zareagowałas na stymulację. Jakie dawki i w jakich dniach brałaś ? Trzymam kciuki za ten cykl -
Dzięki Ladybird ja też za Ciebie mocno trzymam! U nas nasienie dobre, tylko już za długo nie ma efektów i przeszliśmy do następnego etapu jakim jest iui. Brałam lamettę 2-6 dc po 2tab. Ale myślę, że chyba za szybko sobie urósł4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
czar-nula wrote:Dzięki Ladybird ja też za Ciebie mocno trzymam! U nas nasienie dobre, tylko już za długo nie ma efektów i przeszliśmy do następnego etapu jakim jest iui. Brałam lamettę 2-6 dc po 2tab. Ale myślę, że chyba za szybko sobie urósł
-
Ladybird:) wrote:Już po monitoringu. Mam jajo 19 mm
Ladybird:) lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
diewuszka86 wrote:Ladybird piękne jajo Nic tylko brać się do roboty. Zastrzyk bierzesz?
Ja cały czas obserwuję ten wątek i trzymam za Was kciuki
Miśkowa ja odebrałam swój wynik AMH (8,5) i się załamałam, ale jak się okazało nie taki diabeł straszny. Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu z letrozolem, ovitrelle + luteina od owulacji + jestem pod stałą kontrolą endokrynologa.
Będzie dobrze, miejmy nadzieję, że w tak pięknym miesiącu jak maj będzie jakiś wysyp podwójnych kreseczek4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
czar-nula wrote:Miałam to samo w tamtym cyklu;/ tzn lekarz celowo zmniejszył mi dawke i nic nie urosło;/ a jeszcze cykl wcześniej urosło i pękło samo bez żadnych leków ;o ja już nic z tego nie rozumiem, jakaś siła wyższa to wszystko... teraz mam dawke 5mg i jutro monit4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
czar-nula wrote:Dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem wściekła! Pojechałam dziś w 10dc na monitoring, pęcherzyk już miał 20mm i wyznaczyli mi na jutro inseminacje po czym okazało się, że nie mam zrobionych badań wirusologicznych, hiv, hcv itd i nikt mi iui bez tego nie zrobi;/ nikt też nie raczył mnie poinformować miesiąc temu że takie coś muszę mieć Ale dostałam pregnyl więc nadzieja w tym cyklu nie umarła..4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
witajcie dziewczyny.
jestem nowa na forum.
W pierwszą ciążę zaszłam po stymulacji letrozolem w już 3 cyklu. Brałam aromek po 1 tab. dziennie około 20 dni (dokładnie nie pamiętam) owulacja w 25 dniu cyklu. Starania naturalne. Potem luteina 3x2. Urodziłam przez cc synka. Jaś ma obecnie 22mies.
obecnie staram się zajść w drugą ciążę.
10 miesiecy starań bez leczenia nie przyniosło efektów wrócilam wiec do leczenia w klinice leczenia bezpłodności.
Jestem w trakcie 3 cyklu. Ponownie stymulacja letrozolem. Tym razem lametta.
W pierwszym cyklu lek lametta 1.tab dziennie przez 13 dni - owulacja 18 dnia
w drugim zwiekszona dawka leku na 2 tab.dziennie + pabi dexamethason owulacja 13 dnia.
W tym cyklu w klinice byłam 3 dnia cyklu leki: 2 tab dziennie przez 7 dni lametta + pabi dexametashon 0,5 tab codziennie.
kontrola 9 dnia cyklu
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:witajcie dziewczyny.
jestem nowa na forum.
W pierwszą ciążę zaszłam po stymulacji letrozolem w już 3 cyklu. Brałam aromek po 1 tab. dziennie około 20 dni (dokładnie nie pamiętam) owulacja w 25 dniu cyklu. Starania naturalne. Potem luteina 3x2. Urodziłam przez cc synka. Jaś ma obecnie 22mies.
10 miesiecy starań bez leczenia nie przyniosło efektów wrócilam wiec do leczenia w klinice leczenia bezpłodności.
w drugim zwiekszona dawka leku na 2 tab.dziennie + pabi dexamethason owulacja 13 dnia.
W tym cyklu w klinice byłam 3 dnia cyklu leki: 2 tab dziennie przez 7 dni lametta + pabi dexametashon 0,5 tab codziennie.
kontrola 9 dnia cyklu
Życzę powodzenia nigdy nie słyszałam o takim podawaniu tego leku. Masz pcos ? -
efta wrote:witajcie dziewczyny.
jestem nowa na forum.
kontrola 9 dnia cyklu4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Miśkowa wrote:Dziewusza przede wszystkim gratuluję! Poczytałam form i Twoje posty napawały mnie nadzieją, wierzyłam że letrozol i mnie pomoże, zobaczymy jak będzie w kolejnym cyklu z właściwą dawką. Dziś odebrałam wyniki AMH - 24,2 ng/ml. Wiem, że świadczy on o PCO ale macie może jakieś szersze informacje na ten temat? Chodzi mi głównie o stymulacje (czy da się letrozolem uzyskać owulację) i jak z zachodzeniem w ciążę? Chyba niedzielę spędzę na pogłębianiu wiedzy:)
Dziękuję
Twój wynik AMH jest dość wysoki i zdecydowanie świadczy o PCO, ale lekarz mi zawsze mówił, że lepszy taki wynik niż zbyt niski (czyli świadczący o tym, że rezerwa jajnikowa jest już na wyczerpaniu). Tak najprościej to PCO polega na tym, że rośnie Ci kilka albo nawet kilkanaście jajeczek w ciągu cyklu, z czego żadne nie jest dominujące, czytaj niezdolne do pęknięcia i zapłodnienia co po prostu oznacza brak owulacji. Stymulacja ma pozwolić na to, żeby to jedno lub dwa jajeczka dojrzały do zapłodnienia. Mi się udało za pierwszym razem, także nie trać nadziei. Najważniejsze jest też to, żeby być pod stałą kontrolą lekarza tzn. monitoring po stymulacji, w czasie owulacji i po, aby dokładnie wiedzieć jak organizm reaguje.
Wiem, że niektóre kobiety reagują lepiej na clo, ale mi od razu lekarz zalecił letrozole.Miśkowa lubi tę wiadomość
-
Ladybird:) wrote:Witaj
Życzę powodzenia nigdy nie słyszałam o takim podawaniu tego leku. Masz pcos ?
nie dziękuje, żeby nie zapeszyć
nie wiem jaki jest standard dawkowania letrozolu.
na mnie działa , to najważniejsze. moja gin powiedziała że słabo reaguje na lek bo po takiej dawce powinno być wiecej pęcherzyków,a mi rośnie zawesze jeden.
Czy mam zdiagnozowane PCOS? w zasadzie nie wiem. W sumie jeden lekarz, tak mi powiedział ale nic nie uzasadnił, ja nie dopytałam...
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Miśkowa wrote:Witamy i zapraszamy:) w grupie raźniej:)
dziękuje. chętnie będę zaglądać.
muszę poczytać forum żeby coś wiecej się o was dowiedzieć.
powodzenia6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
diewuszka86 wrote:Dziękuję
Twój wynik AMH jest dość wysoki i zdecydowanie świadczy o PCO, ale lekarz mi zawsze mówił, że lepszy taki wynik niż zbyt niski (czyli świadczący o tym, że rezerwa jajnikowa jest już na wyczerpaniu). Tak najprościej to PCO polega na tym, że rośnie Ci kilka albo nawet kilkanaście jajeczek w ciągu cyklu, z czego żadne nie jest dominujące, czytaj niezdolne do pęknięcia i zapłodnienia co po prostu oznacza brak owulacji. Stymulacja ma pozwolić na to, żeby to jedno lub dwa jajeczka dojrzały do zapłodnienia. Mi się udało za pierwszym razem, także nie trać nadziei. Najważniejsze jest też to, żeby być pod stałą kontrolą lekarza tzn. monitoring po stymulacji, w czasie owulacji i po, aby dokładnie wiedzieć jak organizm reaguje.
Wiem, że niektóre kobiety reagują lepiej na clo, ale mi od razu lekarz zalecił letrozole.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa.Mam ju kilkuletnie dziecko (naturalnie zaszłam w ciąże w 3 cyklu). Teraz staram się o dziecko od 20 miesięcy. Wszystkie badanie moje i męża ok. No nie wiem tylko jak z droznoscia jajowodow, bo poki co staralam sie tego badania uniknąć. Okazało sie, że nie rosną mi jak nalezy pęcherzyki, sa za male by mogła wystapic owulacja. Jestem drugi cykl na leku Lametta. W 1 cyklu z lametta w 11 dc miałam pecherzyk dominujacy prawie 18mm, nastepnego dnia miałamnpodany zastrzyk pregnyl na pęknięcie pechrzyka. Po kolejnych dwoch dniach usg pokazalo pekniety pecherzyk, obexnosc cialka żółtego i plyn w zatoce douglasa. Niestety pojawił sie okres..
Teraz oprocz lametty 3-7 dc 2x dziennie, mam jeszcze przyjmować Inofolic i Vigantol. 16 marca mam usg czy cos urośnie.
Trzymajcie kciuki!!!
Ja trzymam za Was wszystkie i mocno tulęLadybird:), efta, Miśkowa lubią tę wiadomość
Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Starania od sierpnia 2014
Letrozol od kwietnia 2016
Hsg lipiec 2016 -
witaj mmmarita.
powodzenia. oczywiscie bedziemy trzymać kciuki. daj znać po usg czy coś urosło.
Ja mam usg 13maja (9 dzien cyklu) i też liczę na to, że pecherzyk bedzie już duży i gotowy do pękniecia. W poprzednim cyklu w 13 dniu miał aż 27mm.mmmarita lubi tę wiadomość