X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Dziewczyny stymulacja letrozol 3x1 , 1x1 nic nie dało do tego brałam OVARIN i miovelle nac . Właśnie wyszłam z monitoringu 8 DC bo wyjeżdżam jutro na obu jajnikach 9mm największy pęcherzyk poza tym standardowo dużo drobnych. Jest jeszcze szansa :((((( ? W poniedzialek idę ponownie 13 DC.. lekarz tak raczej że jest nadzieja i proszę wyluzować ale no rozmawialiśmy o gonadotropinach które ustaliliśmy na wrzesień . Moim zdaniem coś się ruszyło bo zawsze było około 6 mm ale już sama nie wiem .. wiem że szansą jest nawet w 40 dniu cyklu ale ja bez wywołania okresu go zupełnie nie mam wiec znów zacznę brać duphaston pewnie w 16 dniu cyklu jeśli nic nie bedzie . Eh co jest nie tak ...

Dziewczyny byłam dzisiaj (13 DC) Endo 7 mm, pęcherzyk 20 mm!!!!!! Nie wierzę nigdy nie widziałam takiego obrazu na USG aż się popłakałam. Od razu lekarz kazał dzisiaj wstrzyknąć ovitrelle wiec właśnie mąż mi wstrzykną . Następny krok w piątek kontrola czy pekl. W ogóle na nic się nie nastawiam po prostu cieszę się że coś ruszyło szczególnie że dzisiaj już miałam nie iść byłam taka pewna że nic z tego i pół dnia płakałam że nie dam rady znowu tego usłyszeć że dalej nic. Także ogromna radość!

Gosiar1988, Mujer, Domma, arzu, Paulik_30, Malinka2021, emimor89, Helcia lubią tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj na 16:20 monitoring proszę o kciuki 🍀
    Ciekawe czy byla ta owu czy pecherzyk nie pękł 🙄

Domma, Mujer, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny 🍀🍀🍀🍀

Ja odliczam do piątku i już po ścianach chodzę 🤢

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny 🍀🍀🍀🍀

Ja odliczam do piątku i już po ścianach chodzę 🤢

Ja również trzymam kciuki ✊✊✊✊

A ja do czwartku i też coraz bardziej się stresuje że coś jest nie tak.

Który to już tydzień Domma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 09:23

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Domma Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    Ja również trzymam kciuki ✊✊✊✊

A ja do czwartku i też coraz bardziej się stresuje że coś jest nie tak.

Który to już tydzień Domma?

Według @ 7 tydzień, według ostatniego usg 6 tydzień No i te późne niespodziewane pęknięcie pęcherzyka bardziej mnie też przekonuje w ten 6 tydzień.

A jak u Ciebie? Który to już tydzień?

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Według @ 7 tydzień, według ostatniego usg 6 tydzień No i te późne niespodziewane pęknięcie pęcherzyka bardziej mnie też przekonuje w ten 6 tydzień.

A jak u Ciebie? Który to już tydzień?

No to z pewnością 6 tydzień. Dziwne że lekarze liczą cykl 28dni i owulacje w 14dc gdzie każda z nas jest inna.
    Ja mam 9 tydzień wiek z usg różni się tylko o 3 dni jeśli chodzi o ostatnią miesiączke czyli to żadna różnica.
    Czyli Domma w piątek będziesz oglądać bijące serduszko ❤❤❤❤
    Ja 2 tygodnie temu byłam na wizycie wszystko było dobrze a teraz mam jakiś niepokój w sobie że jednak serduszko nie będzie bić mimo że objawy ciąży mnie męczą gdzie w poprzedniej starconej ciąży w ogóle nie miałam objawów.

Jak spedzasz wolny czas? Teraz mamy go dużo dla mnie wręcz za dużo. Męczy mnie to .

• Domma Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    No to z pewnością 6 tydzień. Dziwne że lekarze liczą cykl 28dni i owulacje w 14dc gdzie każda z nas jest inna.
    Ja mam 9 tydzień wiek z usg różni się tylko o 3 dni jeśli chodzi o ostatnią miesiączke czyli to żadna różnica.
    Czyli Domma w piątek będziesz oglądać bijące serduszko ❤❤❤❤
    Ja 2 tygodnie temu byłam na wizycie wszystko było dobrze a teraz mam jakiś niepokój w sobie że jednak serduszko nie będzie bić mimo że objawy ciąży mnie męczą gdzie w poprzedniej starconej ciąży w ogóle nie miałam objawów.

Jak spedzasz wolny czas? Teraz mamy go dużo dla mnie wręcz za dużo. Męczy mnie to .

Noo mam wizytę na 11.40 ale dziewczyny w recepcji obiecały że jak tylko zwolni się termin popołudniowy to zaraz mnie przepiszą, żeby mąż też mógł zobaczyć.. Niestety pracuje i nie może zwolnić się ani wyjść z pracy o kolega ma wolne i sam jest w dziale.. Oby coś się zwolniło.

Ja generalnie z objawów to jest mi głównie niedobrze.. Lepiej się czuję tyljo jak jem 😂😂😂 więc chyba jako sumo skończę.. Tak mecze się całymi dniami.. Telewizor, książka i tylko odliczanie aż mąż przyjdzie z pracy 🙈🙈🙈🙈 straszne te dni są.

Oby było serduszko i wszystko było dobrze.. Mam miliardy myśli w głowie co minute.. 🙄🙄🙄

Dziś byłam na pobraniu krwi na badania do karty ciąży, mocz etc. Więc zawsze jakieś zajęcie rano 🤭🤭🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 12:27

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Noo mam wizytę na 11.40 ale dziewczyny w recepcji obiecały że jak tylko zwolni się termin popołudniowy to zaraz mnie przepiszą, żeby mąż też mógł zobaczyć.. Niestety pracuje i nie może zwolnić się ani wyjść z pracy o kolega ma wolne i sam jest w dziale.. Oby coś się zwolniło.

Ja generalnie z objawów to jest mi głównie niedobrze.. Lepiej się czuję tyljo jak jem 😂😂😂 więc chyba jako sumo skończę.. Tak mecze się całymi dniami.. Telewizor, książka i tylko odliczanie aż mąż przyjdzie z pracy 🙈🙈🙈🙈 straszne te dni są.

Oby było serduszko i wszystko było dobrze.. Mam miliardy myśli w głowie co minute.. 🙄🙄🙄

Dziś byłam na pobraniu krwi na badania do karty ciąży, mocz etc. Więc zawsze jakieś zajęcie rano 🤭🤭🤭

Fajnie że u Ciebie może mąż być na wizycie. U mnie nie pozwalają. ;-(
    Mi też jest niedobrze i to właśnie po jedzieniu i w trakcie. Czasami wymiotuję i ciągle czuje się zmęczona bardzo i senna i ogólnie czuję się oslabiona jak nie ja. I juz przytyłam. Spodnie mnie gniotą często je odpinam bo czuję taki dyskomfort w podbrzuszu. Ale bardziej przytyłam od siedzenia pewnie w domu. Jakieś 2kg na plusie .
    Też będę szła na wyniki ale po czwartkowym usg jak wszystko będzie dobrze bo kolejną wizytę mam we wtorek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 13:00

• Kolorowa93 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jest mi głupio że musze prosić o pomoc ale nadszedł i taki moment. Leczymy się 5 lat bez żadnych skutków, nigdy nie zobaczyłam pozytywnej bety, jestem w trakcie 4 stymulacji - ostatniej. Bardzo proszę o pomoc, dorzućcie chociaż 5 zł. to zawsze trochę pomoże. Brakuje nam jeszcze 5 tys. pozostałą kwotę mamy.

https://zrzutka.pl/ubp7y7

5 lat starań
    Endoemtrioza, Brak kirów, niedoczynność tarczycy

• Domma Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    Fajnie że u Ciebie może mąż być na wizycie. U mnie nie pozwalają. ;-(
    Mi też jest niedobrze i to właśnie po jedzieniu i w trakcie. Czasami wymiotuję i ciągle czuje się zmęczona bardzo i senna i ogólnie czuję się oslabiona jak nie ja. I juz przytyłam. Spodnie mnie gniotą często je odpinam bo czuję taki dyskomfort w podbrzuszu. Ale bardziej przytyłam od siedzenia pewnie w domu. Jakieś 2kg na plusie .
    Też będę szła na wyniki ale po czwartkowym usg jak wszystko będzie dobrze bo kolejną wizytę mam we wtorek .

To jest duży plus że mąż może być., nie potrafię się z tego nacieszyć 😍

Ahhh takie uroki, ale za parę miesięcy będziemy mieć wszystko wynagrodzone 🤭🤭🤭

Mujer lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    To jest duży plus że mąż może być., nie potrafię się z tego nacieszyć 😍

Ahhh takie uroki, ale za parę miesięcy będziemy mieć wszystko wynagrodzone 🤭🤭🤭

Zazdroszczę tak pozytywnie. Mojemu niestety też nie udało się być na żadnym usg nawet poprzednio. Teraz jak powiedziałam mu o pozytywym teście to miałam wrażenie że w ogóle się nie cieszy a to wszystko ze starchu że historia się powtórzy ale już jest zdecydowanie lepiej nawet gada do brzuszka 😀 ale myślę że gdyby miał okazję zobaczyć na żywo usg taką ruszającą już rączkami i nóżkami fasolkę to jeszcze większą radość by mu to przyniosło.

Mujer lubi tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    Zazdroszczę tak pozytywnie. Mojemu niestety też nie udało się być na żadnym usg nawet poprzednio. Teraz jak powiedziałam mu o pozytywym teście to miałam wrażenie że w ogóle się nie cieszy a to wszystko ze starchu że historia się powtórzy ale już jest zdecydowanie lepiej nawet gada do brzuszka 😀 ale myślę że gdyby miał okazję zobaczyć na żywo usg taką ruszającą już rączkami i nóżkami fasolkę to jeszcze większą radość by mu to przyniosło.

Noo! Na pierwszym usg Pani doktor wzięła zdjęcia z usg i do mojego męża " trzymaj Tatuś!" chyba wtedy najbardziej do niego dotarło że się udało 🙈🙈🙈🙈

Agusia94, Mujer, emimor89 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Domma Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja mam dzisiaj na 16:20 monitoring proszę o kciuki 🍀
    Ciekawe czy byla ta owu czy pecherzyk nie pękł 🙄
    Daj znać jak tam 🍀🍀🍀

Agusia94 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, powiedzialam o teście owu pozytywnym że możliwe że jestem po owulacji, a na USG brak płynu , w lewym jajniku pęcherzyk 16 mm i za dwa dni mam podać ovitrelle 🙈 test owulacyjny mnie oszukał pęcherzyk mógł się wchłonąć...

• Domma Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja po wizycie, powiedzialam o teście owu pozytywnym że możliwe że jestem po owulacji, a na USG brak płynu , w lewym jajniku pęcherzyk 16 mm i za dwa dni mam podać ovitrelle 🙈 test owulacyjny mnie oszukał pęcherzyk mógł się wchłonąć...
    Test który pokazywałaś był negatywny więc spokojnie :)
    🍀🍀🍀🍀

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Test który pokazywałaś był negatywny więc spokojnie :)
    🍀🍀🍀🍀
    Dzień później zrobiłam drugi był pozytywny :)

• Domma Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Dzień później zrobiłam drugi był pozytywny :)

Widzisz czyli nie ma co na nich polegać u mnie zawsze tak lekarka gadała 🤭🤭🤭

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Widzisz czyli nie ma co na nich polegać u mnie zawsze tak lekarka gadała 🤭🤭🤭
    No ja im nie ufam bo może pęcherzyk był ale się wchłonął bo mi nie pękają 😏 bowiele razy już miałam pozytyw a potem próg nawet nie 1

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No ja im nie ufam bo może pęcherzyk był ale się wchłonął bo mi nie pękają 😏 bowiele razy już miałam pozytyw a potem próg nawet nie 1

Nie masz pco? Bo przy pco wychodzą oszukane pozytywy. I ogólnie żeby uznać test za pozytywny kreska testowa powinna być bardziej czerowna od kontrolnej lub tak samo czerwone. Ja robiąc testy czasami miałam pozytywne przez caly cykl a owulacji w ogóle nie było. Także hormon lh mamy w organizmie on tylko się zwiększa w trakcie owulacji a swój wyrzut ma 24-36 godzin przed owulacja. Także nawet pozytywny test nie gwarantuje owualcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    Nie masz pco? Bo przy pco wychodzą oszukane pozytywy. I ogólnie żeby uznać test za pozytywny kreska testowa powinna być bardziej czerowna od kontrolnej lub tak samo czerwone. Ja robiąc testy czasami miałam pozytywne przez caly cykl a owulacji w ogóle nie było. Także hormon lh mamy w organizmie on tylko się zwiększa w trakcie owulacji a swój wyrzut ma 24-36 godzin przed owulacja. Także nawet pozytywny test nie gwarantuje owualcji.
    Niemam

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ