Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Szpacza223 wrote:Dziewczyny stymulacja letrozol 3x1 , 1x1 nic nie dało do tego brałam OVARIN i miovelle nac . Właśnie wyszłam z monitoringu 8 DC bo wyjeżdżam jutro na obu jajnikach 9mm największy pęcherzyk poza tym standardowo dużo drobnych. Jest jeszcze szansa (((( ? W poniedzialek idę ponownie 13 DC.. lekarz tak raczej że jest nadzieja i proszę wyluzować ale no rozmawialiśmy o gonadotropinach które ustaliliśmy na wrzesień . Moim zdaniem coś się ruszyło bo zawsze było około 6 mm ale już sama nie wiem .. wiem że szansą jest nawet w 40 dniu cyklu ale ja bez wywołania okresu go zupełnie nie mam wiec znów zacznę brać duphaston pewnie w 16 dniu cyklu jeśli nic nie bedzie . Eh co jest nie tak ...
Dziewczyny byłam dzisiaj (13 DC) Endo 7 mm, pęcherzyk 20 mm!!!!!! Nie wierzę nigdy nie widziałam takiego obrazu na USG aż się popłakałam. Od razu lekarz kazał dzisiaj wstrzyknąć ovitrelle wiec właśnie mąż mi wstrzykną . Następny krok w piątek kontrola czy pekl. W ogóle na nic się nie nastawiam po prostu cieszę się że coś ruszyło szczególnie że dzisiaj już miałam nie iść byłam taka pewna że nic z tego i pół dnia płakałam że nie dam rady znowu tego usłyszeć że dalej nic. Także ogromna radość!
Gosiar1988, Mujer, Domma, arzu, Paulik_30, Malinka2021, emimor89, Helcia lubią tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki za Was dziewczyny 🍀🍀🍀🍀
Ja odliczam do piątku i już po ścianach chodzę 🤢👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Trzymam kciuki za Was dziewczyny 🍀🍀🍀🍀
Ja odliczam do piątku i już po ścianach chodzę 🤢
Ja również trzymam kciuki ✊✊✊✊
A ja do czwartku i też coraz bardziej się stresuje że coś jest nie tak.
Który to już tydzień Domma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 09:23
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Agusia94 wrote:Ja również trzymam kciuki ✊✊✊✊
A ja do czwartku i też coraz bardziej się stresuje że coś jest nie tak.
Który to już tydzień Domma?
Według @ 7 tydzień, według ostatniego usg 6 tydzień No i te późne niespodziewane pęknięcie pęcherzyka bardziej mnie też przekonuje w ten 6 tydzień.
A jak u Ciebie? Który to już tydzień?👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Według @ 7 tydzień, według ostatniego usg 6 tydzień No i te późne niespodziewane pęknięcie pęcherzyka bardziej mnie też przekonuje w ten 6 tydzień.
A jak u Ciebie? Który to już tydzień?
No to z pewnością 6 tydzień. Dziwne że lekarze liczą cykl 28dni i owulacje w 14dc gdzie każda z nas jest inna.
Ja mam 9 tydzień wiek z usg różni się tylko o 3 dni jeśli chodzi o ostatnią miesiączke czyli to żadna różnica.
Czyli Domma w piątek będziesz oglądać bijące serduszko ❤❤❤❤
Ja 2 tygodnie temu byłam na wizycie wszystko było dobrze a teraz mam jakiś niepokój w sobie że jednak serduszko nie będzie bić mimo że objawy ciąży mnie męczą gdzie w poprzedniej starconej ciąży w ogóle nie miałam objawów.
Jak spedzasz wolny czas? Teraz mamy go dużo dla mnie wręcz za dużo. Męczy mnie to .Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
Agusia94 wrote:No to z pewnością 6 tydzień. Dziwne że lekarze liczą cykl 28dni i owulacje w 14dc gdzie każda z nas jest inna.
Ja mam 9 tydzień wiek z usg różni się tylko o 3 dni jeśli chodzi o ostatnią miesiączke czyli to żadna różnica.
Czyli Domma w piątek będziesz oglądać bijące serduszko ❤❤❤❤
Ja 2 tygodnie temu byłam na wizycie wszystko było dobrze a teraz mam jakiś niepokój w sobie że jednak serduszko nie będzie bić mimo że objawy ciąży mnie męczą gdzie w poprzedniej starconej ciąży w ogóle nie miałam objawów.
Jak spedzasz wolny czas? Teraz mamy go dużo dla mnie wręcz za dużo. Męczy mnie to .
Noo mam wizytę na 11.40 ale dziewczyny w recepcji obiecały że jak tylko zwolni się termin popołudniowy to zaraz mnie przepiszą, żeby mąż też mógł zobaczyć.. Niestety pracuje i nie może zwolnić się ani wyjść z pracy o kolega ma wolne i sam jest w dziale.. Oby coś się zwolniło.
Ja generalnie z objawów to jest mi głównie niedobrze.. Lepiej się czuję tyljo jak jem 😂😂😂 więc chyba jako sumo skończę.. Tak mecze się całymi dniami.. Telewizor, książka i tylko odliczanie aż mąż przyjdzie z pracy 🙈🙈🙈🙈 straszne te dni są.
Oby było serduszko i wszystko było dobrze.. Mam miliardy myśli w głowie co minute.. 🙄🙄🙄
Dziś byłam na pobraniu krwi na badania do karty ciąży, mocz etc. Więc zawsze jakieś zajęcie rano 🤭🤭🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 12:27
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Noo mam wizytę na 11.40 ale dziewczyny w recepcji obiecały że jak tylko zwolni się termin popołudniowy to zaraz mnie przepiszą, żeby mąż też mógł zobaczyć.. Niestety pracuje i nie może zwolnić się ani wyjść z pracy o kolega ma wolne i sam jest w dziale.. Oby coś się zwolniło.
Ja generalnie z objawów to jest mi głównie niedobrze.. Lepiej się czuję tyljo jak jem 😂😂😂 więc chyba jako sumo skończę.. Tak mecze się całymi dniami.. Telewizor, książka i tylko odliczanie aż mąż przyjdzie z pracy 🙈🙈🙈🙈 straszne te dni są.
Oby było serduszko i wszystko było dobrze.. Mam miliardy myśli w głowie co minute.. 🙄🙄🙄
Dziś byłam na pobraniu krwi na badania do karty ciąży, mocz etc. Więc zawsze jakieś zajęcie rano 🤭🤭🤭
Fajnie że u Ciebie może mąż być na wizycie. U mnie nie pozwalają. ;-(
Mi też jest niedobrze i to właśnie po jedzieniu i w trakcie. Czasami wymiotuję i ciągle czuje się zmęczona bardzo i senna i ogólnie czuję się oslabiona jak nie ja. I juz przytyłam. Spodnie mnie gniotą często je odpinam bo czuję taki dyskomfort w podbrzuszu. Ale bardziej przytyłam od siedzenia pewnie w domu. Jakieś 2kg na plusie .
Też będę szła na wyniki ale po czwartkowym usg jak wszystko będzie dobrze bo kolejną wizytę mam we wtorek .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 13:00
Witajcie, jest mi głupio że musze prosić o pomoc ale nadszedł i taki moment. Leczymy się 5 lat bez żadnych skutków, nigdy nie zobaczyłam pozytywnej bety, jestem w trakcie 4 stymulacji - ostatniej. Bardzo proszę o pomoc, dorzućcie chociaż 5 zł. to zawsze trochę pomoże. Brakuje nam jeszcze 5 tys. pozostałą kwotę mamy.
https://zrzutka.pl/ubp7y75 lat starań
Endoemtrioza, Brak kirów, niedoczynność tarczycy
-
Agusia94 wrote:Fajnie że u Ciebie może mąż być na wizycie. U mnie nie pozwalają. ;-(
Mi też jest niedobrze i to właśnie po jedzieniu i w trakcie. Czasami wymiotuję i ciągle czuje się zmęczona bardzo i senna i ogólnie czuję się oslabiona jak nie ja. I juz przytyłam. Spodnie mnie gniotą często je odpinam bo czuję taki dyskomfort w podbrzuszu. Ale bardziej przytyłam od siedzenia pewnie w domu. Jakieś 2kg na plusie .
Też będę szła na wyniki ale po czwartkowym usg jak wszystko będzie dobrze bo kolejną wizytę mam we wtorek .
To jest duży plus że mąż może być., nie potrafię się z tego nacieszyć 😍
Ahhh takie uroki, ale za parę miesięcy będziemy mieć wszystko wynagrodzone 🤭🤭🤭Mujer lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:To jest duży plus że mąż może być., nie potrafię się z tego nacieszyć 😍
Ahhh takie uroki, ale za parę miesięcy będziemy mieć wszystko wynagrodzone 🤭🤭🤭
Zazdroszczę tak pozytywnie. Mojemu niestety też nie udało się być na żadnym usg nawet poprzednio. Teraz jak powiedziałam mu o pozytywym teście to miałam wrażenie że w ogóle się nie cieszy a to wszystko ze starchu że historia się powtórzy ale już jest zdecydowanie lepiej nawet gada do brzuszka 😀 ale myślę że gdyby miał okazję zobaczyć na żywo usg taką ruszającą już rączkami i nóżkami fasolkę to jeszcze większą radość by mu to przyniosło.Mujer lubi tę wiadomość
Agusia94 wrote:Zazdroszczę tak pozytywnie. Mojemu niestety też nie udało się być na żadnym usg nawet poprzednio. Teraz jak powiedziałam mu o pozytywym teście to miałam wrażenie że w ogóle się nie cieszy a to wszystko ze starchu że historia się powtórzy ale już jest zdecydowanie lepiej nawet gada do brzuszka 😀 ale myślę że gdyby miał okazję zobaczyć na żywo usg taką ruszającą już rączkami i nóżkami fasolkę to jeszcze większą radość by mu to przyniosło.
Noo! Na pierwszym usg Pani doktor wzięła zdjęcia z usg i do mojego męża " trzymaj Tatuś!" chyba wtedy najbardziej do niego dotarło że się udało 🙈🙈🙈🙈Agusia94, Mujer, emimor89 lubią tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
anka wrote:Ja mam dzisiaj na 16:20 monitoring proszę o kciuki 🍀
Ciekawe czy byla ta owu czy pecherzyk nie pękł 🙄Agusia94 lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
nick nieaktualny
-
anka wrote:Ja po wizycie, powiedzialam o teście owu pozytywnym że możliwe że jestem po owulacji, a na USG brak płynu , w lewym jajniku pęcherzyk 16 mm i za dwa dni mam podać ovitrelle 🙈 test owulacyjny mnie oszukał pęcherzyk mógł się wchłonąć...
🍀🍀🍀🍀👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
nick nieaktualny
-
anka wrote:Dzień później zrobiłam drugi był pozytywny
Widzisz czyli nie ma co na nich polegać u mnie zawsze tak lekarka gadała 🤭🤭🤭
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
nick nieaktualny
-
anka wrote:No ja im nie ufam bo może pęcherzyk był ale się wchłonął bo mi nie pękają 😏 bowiele razy już miałam pozytyw a potem próg nawet nie 1
Nie masz pco? Bo przy pco wychodzą oszukane pozytywy. I ogólnie żeby uznać test za pozytywny kreska testowa powinna być bardziej czerowna od kontrolnej lub tak samo czerwone. Ja robiąc testy czasami miałam pozytywne przez caly cykl a owulacji w ogóle nie było. Także hormon lh mamy w organizmie on tylko się zwiększa w trakcie owulacji a swój wyrzut ma 24-36 godzin przed owulacja. Także nawet pozytywny test nie gwarantuje owualcji.Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
nick nieaktualnyAgusia94 wrote:Nie masz pco? Bo przy pco wychodzą oszukane pozytywy. I ogólnie żeby uznać test za pozytywny kreska testowa powinna być bardziej czerowna od kontrolnej lub tak samo czerwone. Ja robiąc testy czasami miałam pozytywne przez caly cykl a owulacji w ogóle nie było. Także hormon lh mamy w organizmie on tylko się zwiększa w trakcie owulacji a swój wyrzut ma 24-36 godzin przed owulacja. Także nawet pozytywny test nie gwarantuje owualcji.