stymulacja Mensinorm
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia, ale wiesz że IUI na peknietym pecherzyku to wyższa szkoła jazdy żeby się wstrzelić we właściwym momencie. Komórka moze być zdolna do zapłodnienia niekoniecznie 24 godz. Czasami jest to tylko kilka godzin. Dlatego większe szanse są, gdy IUI jest wykonywana na niepeknietym. Plemniki mogą zaczekać, a komórka jajowa już nie.
Wiem, że u Ciebie zrobiła się torbiel i stąd taka decyzja. Mam nadzieję, że uda Ci sie jednak trafić z terminem. Powodzonka.6 inseminacji
1 ICSI: 5 komórek, 2 zarodki
2 ICSI w trakcie: 12.2017
AMH: 0,83 -
nick nieaktualny
-
Coś mnie dziś podkusiło zrobić progesteron 7 dni po owulacji której nie było. Wyszedł wynik ponad 12 i teraz się zastanawiam, czy rzeczywiście jej nie było...
Olcia, a Ty o której masz wizytę?
6 inseminacji
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNooo, nareszcie mam połączenie z bazą efekty wizyty: pęcherzyk oczywiście nie pękł, ale pojawił się drugi, wymiary każdego z nich: 28x25mm i 23x19mm. Endo 10.5mm, jutro z rana kolejny monit. Jeśli pęcherzyk nie pęknie najprawdopodobniej będę poddana kauteryzacji jajnika, na którym mam paskudną torbiel czekoladową oraz usuną mi laparoskopowo ogniska endomendy. Reasumując: mimo tego, ze miałam nadzieję na pęknięcie pęcherzyka to ciesze sie, ze nie będziemy stać w miejscu tylko działać dalej ooo matko, kto by pomyślał, że takim optymizmem powieje hehe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyto torbiel endometrialna, więc może przeszkadzać we wszystkim, zwłaszcza w zapłodnieniu... jeśli jutro nie pęknie, zacznę brać duphaston na wywołanie @, a później lekarz powie co i jak... w lipcu chyba zrobimy przerwę, mamy zaplanowany urlop, którego potrzebuję jak nigdy wcześniej
-
nick nieaktualnytak jak przypuszczałam... nic nie pękło, od dziś biorę duphaston. Mam teraz powtórzyć badanie TSH, FT4, vit. D i zbadać glukozę i insulinę, których wcześniej nie sprawdzałam. Do lekarza mam się zgłosić 1-3 dc celem weryfikacji wyników ww. badań i sprawdzenia czy pęcherzyki się wchłonęły. Wtedy też podejmiemy decyzję co dalej (najbliższy cykl raczej odpuścimy ze stymulacją z uwagi na urlop).
-
Kurczę, szkoda. Myślałam, że pęknął.
A Ty masz podejrzenie PCO? Bo wtedy dają leki na bazie metforminy i ona powoduje, że otoczka pęcherzyków jest cieńsza i łatwiej pękają. Lek ten poprawia też jakoś komórek jajowych.6 inseminacji
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Upał, upał, byle do urlopu. U mnie zgodnie z oczekiwaniami przyszedł okres i mam już umówiony termin na hsg na 7 lipca. Także mam nadzieję, że się w końcu cos ruszy...
Olcia, a Ty już się urlopujesz?6 inseminacji
nick nieaktualnyJa sie urlopuje od połowy lipca, także jeszcze troszke muszę potyrać dziś odebrałam wyniki badań - wszystko teoretycznie w normie, zobaczymy co endokrynolog zaleci (tzn. TSH jest do zabicia, dla kobiet starających się o dziecko ponoć najlepsze jest do 2, a mój wynik to prawie 3)... Czekam na @ i lecę na wizytę