X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Tak dla In Vitro
Odpowiedz

Tak dla In Vitro

Oceń ten wątek:
  • elaela10 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Hej

Jeśli decydujemy się na IVF z badaniem PGT to jest sens robić badanie DNA fragmentacji plemników?

Mamy opcję, że możemy jeśli chcemy dodatkowo zrobić to badanie / pytanie czy to coś wniesie w proces IVF?

Na kariotypy czekamy.

Mysle, ze warto zrobić - fragmentacja DNA to bardziej pod kątem doboru metody zapłodnienia może sie przydać

Czynnik męski
    AMH 1,33

Invimed, dr K.

24.06 start 💉
    28.06 - monitoring 🥚 rosną
    3.07 - 12 🥚 na lewym jajniku, 14 na prawym
    8.07 - punkcja pobrano 13 komórek
    15.07 karta z hodowli: 4AA❄️, 4AA❄️, 4AB❄️, 4BB❄️, 4BB❄️
    7.08 - transfer🙏🏻
  • Ola4354 Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megggs wrote:
    Hej, mam pytanie, może któraś z Was miała taki problem albo wie gdzie można zadać to pytanie. Czy w trakcie punkcji która jest w ramach programu mogę zrobić biopsję Endo za którą zapłacę? Klinika twierdzi że jest z tym problem ze względu na to, że idea programu jest taka że pacjent nie płaci i MZ może mieć z tym problem…
    Wydaje mi się, że możesz zrobić to sama w innym miejscu i nie wykazywać tego w programie

• włosy barwy zboża Autorytet

Wysłany: 7 września, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa na tym wątku. Szukam kogoś kto przeszedł z programu Bez ryzyka w GC na program rządowy, bo lekarka sądzi, że się opłaca, pani w rejestracji, że nie, według nas też niezbyt, ale może ktoś wie lepiej z autopsji ;)

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Starania od: ~sierpień 2021
    2023: 3 x IUI ❌
    uNK CD56bright 78%
    uNK CD56dim 22%
    AMH 4,23 ng/ml
    Genotyp KIR Bx
    2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
    2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
    2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
    Sumarycznie biopsja x 5
    2024 marzec: transfer ❌
    2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
    2024 wrzesień: transfer ✔️
    2024 listopad: 😇 8tc 💔
    Został 1❄️
  • AsikAsiek Znajoma

Wysłany: 8 września, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Łódź Salve Szparagowa nasza klinika.
    Jestem po scratchingu -3.09, a ja od 7.09 krwawię, dziwnie. Okres powinnam dostać za 4 dni.
    Dziwne krwawienie tzn skrzepy małe, bardzo ciemna krew. Nie wiem czy to jest okres wcześniejszy czy krwawienie po zabiegu.
    Mam już wykupione leki i nie wiem co ma zrobić, bo jeśli to okres to powinnam iść na badania krwi.
    Czy miałyście tak?

• Hanulka Debiutantka

Wysłany: 9 września, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podpowiedzcie mi prosze, czy jest sens jechać w moim przypadku na wizyte kwalifikacyjną. Staram sie o dziecko od 3 lat. Udalo mi się zajść raz w ciążę, którą szybko poroniłam. Od tamtej pory (już 2 lata) zero ciąż. Od kwietnia jestem co miesiąc stymulowana - raz skutecznie, raz nie, tak czy inaczej w ciążę nie zachodzę. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że mam sobie jechać na invitro, bo jest darmowe i nie ma sensu mnie dluzej męczyć. Czy to wystarczy żeby zgłosić sie do programu? Nie czuję, żeby wykorzystal wszystkie możliwości, nie miałam ani jednej inseminacji, nie mamy nawet z partnerem żadnych wyników badań zrobionych poza AMH i kilkoma jeszcze podstawowymi hormonami. Boję sie, że pojedziemy tam na darmo i odjedziemy z kwitkiem, a blisko nie mamy. Termin wizyty w klinice mam ustalony, ale coraz bardziej mam ochotę go odwołać, bo czuję, że nie mam tam z czym jechać...

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 września, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanulka wrote:
    Dziewczyny, podpowiedzcie mi prosze, czy jest sens jechać w moim przypadku na wizyte kwalifikacyjną. Staram sie o dziecko od 3 lat. Udalo mi się zajść raz w ciążę, którą szybko poroniłam. Od tamtej pory (już 2 lata) zero ciąż. Od kwietnia jestem co miesiąc stymulowana - raz skutecznie, raz nie, tak czy inaczej w ciążę nie zachodzę. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że mam sobie jechać na invitro, bo jest darmowe i nie ma sensu mnie dluzej męczyć. Czy to wystarczy żeby zgłosić sie do programu? Nie czuję, żeby wykorzystal wszystkie możliwości, nie miałam ani jednej inseminacji, nie mamy nawet z partnerem żadnych wyników badań zrobionych poza AMH i kilkoma jeszcze podstawowymi hormonami. Boję sie, że pojedziemy tam na darmo i odjedziemy z kwitkiem, a blisko nie mamy. Termin wizyty w klinice mam ustalony, ale coraz bardziej mam ochotę go odwołać, bo czuję, że nie mam tam z czym jechać...
    Ja bym na twoim miejscu pojechała do kliniki przede wszystkim po diagnozę co Wam jest.
    Klinika nie zawsze się równa od razu in vitro, a widać, że Twój lekarz nie zrobił wam za dużej diagnostyka. Stymulacja to nie wszystko niestety

EwelaKrk86, martimalo lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥

preg.png
  • EwelaKrk86 Ekspertka

Wysłany: 10 września, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanulka wrote:
    Tez bym zdecydowala sie na wizyte w klinice.
    Zostaniecie przebadani na starcie tak jak trzeba.

martimalo lubi tę wiadomość

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300 ; Mensinorm 75 ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    06.11.2024 - II ivf? Rekovelle?

Suple: q10-600mg
    Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity
  • Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 14 września, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o poradę czy ktoś orientuje się co w takiej sytuacji. Mamy już uzyskane zarodki (cała procedura z programu), sierpień i wrzesień mieliśmy podchodzić do transferów ale oba zostały odroczone (najpierw ryzyko hiperki po stymulacji, za drugim podejściem najpierw problem z progesteronem a potem z ubezpieczeniem męża - długa historia, księgowy nie dopilnował zgłoszenia i mąż niestety był w systemie jaki nieubezpieczony). Teraz z powodu sytuacji rodzinnej chcielibyśmy zrobić przerwę. Wiem, że od kwalifikacji do stymulacji może być okres max 30 dni. Czy później jakoś jest to regulowane? Czy będą wymagać ode mnie jakiegoś uzasadnienia dlaczego nie chce transferować w kolejnym cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 18:59

05.11.2024 - I FET ☘️✨

Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️
  • Ewelka1985 Nowa

Wysłany: 15 września, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Właśnie przechodzę wszystkie badania by ustalić jak będziemy i kiedy podchodzić do invitro
    Miło że są takie fora na których można dosdtac wsparcie i informacje

EwelaKrk86 lubi tę wiadomość

• Karina22 Nowa

Wysłany: 28 września, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie od następnego cyklu rozpoczynam stymulację z programu tak dla in vitro, ale teraz nie wiem co z badaniami, bo na początku miałam tylko wykonane posiewy i amh, czy są jeszcze jakies obowiązkowe badania które powinno się wykonać przed stymulacja dla mnie i partnera ? Bo mam wrażenie że coś jeszcze powinno być. .

• EwelaKrk86 Ekspertka

Wysłany: 28 września, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina22 wrote:
    Hej, mam pytanie od następnego cyklu rozpoczynam stymulację z programu tak dla in vitro, ale teraz nie wiem co z badaniami, bo na początku miałam tylko wykonane posiewy i amh, czy są jeszcze jakies obowiązkowe badania które powinno się wykonać przed stymulacja dla mnie i partnera ? Bo mam wrażenie że coś jeszcze powinno być. .
    My przed przystąpieniem do programu MZ robilismy:
    Ja:
    Aptt
    Glukoza
    Badanie w kierunku Hcv
    Chlamydia
    Posiew MUCH
    Przeciwciala rozyczka
    Przeciwciala cytomegalia
    Przeciwciala toksoplazmoza
    Grupa krwi
    Badanie w kierunku Hiv, kiła i Hbv
    Cytologia
    Czystosc
    Partner:
    Grupa krwi
    Przeciwciała cytomegalii
    Badanie w kierunku hiv, kiła
    Badanie w kierunku hbv i hcv
    To mielismy na dzien dobry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 19:28

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    Kariotypy- ✅

• Karina22 Nowa

Wysłany: 28 września, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też o tych badaniach myślałam, nie wiem czy one mogą być zlecone w trakcie stymulacji czy jednak powinny być przed ? EwelaKrk86 za te badania płaciłas? Chyba w poniedziałek zadzwonię do swojego lekarza k dopytam jeszcze.

• aleks.123 Autorytet

Wysłany: 28 września, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    My przed przystąpieniem do programu MZ robilismy:
    Ja:
    Aptt
    Glukoza
    Badanie w kierunku Hcv
    Chlamydia
    Posiew MUCH
    Przeciwciala rozyczka
    Przeciwciala cytomegalia
    Przeciwciala toksoplazmoza
    Grupa krwi
    Badanie w kierunku Hiv, kiła i Hbv
    Cytologia
    Czystosc
    Partner:
    Grupa krwi
    Przeciwciała cytomegalii
    Badanie w kierunku hiv, kiła
    Badanie w kierunku hbv i hcv
    To mielismy na dzien dobry.

Dokładnie, wszystkie te musisz mieć przed stymulacja zrobione. Ja też je miałam, wszystko za darmo z programu.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
  • EwelaKrk86 Ekspertka

Wysłany: 28 września, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina22 wrote:
    No właśnie też o tych badaniach myślałam, nie wiem czy one mogą być zlecone w trakcie stymulacji czy jednak powinny być przed ? EwelaKrk86 za te badania płaciłas? Chyba w poniedziałek zadzwonię do swojego lekarza k dopytam jeszcze.
    Po pierwszej wizycie dr dala nam rozpiske i odrazu byly robione w programie.
    Jedynie za grupe krwi placilismy i pozniej za kariptyp.

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    Kariotypy- ✅

• Karina22 Nowa

Wysłany: 28 września, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziękuję :) w poniedziałek dzwonię do swojego lekarza po skierowanie.

• Gabrysia1992 Znajoma

Wysłany: 3 października, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Mam mętlik informacyjny w głowie więc pytam się was czy metoda zapłodnienia tzw, IMSI jest refundowana w rządowym programie, czy można ewentualnie za dopłatą skorzystać z tej metody? Mój ma fatalną fragmentację i słabą ruchliwość ...

• Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 3 października, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia1992 wrote:
    Witajcie, Mam mętlik informacyjny w głowie więc pytam się was czy metoda zapłodnienia tzw, IMSI jest refundowana w rządowym programie, czy można ewentualnie za dopłatą skorzystać z tej metody? Mój ma fatalną fragmentację i słabą ruchliwość ...

Każda klinika ma w pewnym zakresie dowolność. Musisz się pytać konkretnie w tej, gdzie chcesz korzystać.

05.11.2024 - I FET ☘️✨

• Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 3 października, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina22 wrote:

Ja te badania z dłuższym czasem wykonania miałam robione cykl przed np Chlamydia. Natomiast niektóre robili nam na bieżąco już w trakcie stymulacji np badania na wirusy z krwi.

My w przygotowaniu do stymulacji mieliśmy: badanie nasienia, amh, chlamydia, badania wirusowe z krwi i grupy krwi (oboje) plus dla mnie dodatkowo przeciwciała różyczka/toksoplazmoza/cytomegalia, badania krzepliwości + jony (przed samym zabiegiem), no i oczywiście hormony w trakcie stymulacji. Za nic nie powinnaś płacić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 21:30

05.11.2024 - I FET ☘️✨

• Stokrotka8725 Nowa

Wysłany: 10 października, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia19 wrote:
    Ja te badania z dłuższym czasem wykonania miałam robione cykl przed np Chlamydia. Natomiast niektóre robili nam na bieżąco już w trakcie stymulacji np badania na wirusy z krwi.

My w przygotowaniu do stymulacji mieliśmy: badanie nasienia, amh, chlamydia, badania wirusowe z krwi i grupy krwi (oboje) plus dla mnie dodatkowo przeciwciała różyczka/toksoplazmoza/cytomegalia, badania krzepliwości + jony (przed samym zabiegiem), no i oczywiście hormony w trakcie stymulacji. Za nic nie powinnaś płacić.
    Hej A wyniki wymazów na chlamydie czy biocenoze z programu rządowego odbierałaś bezpośrednio w klinice czy miałaś wgląd do wyników online? Pytam bo ja dostałam tylko kody żeby podejrzeć wyniki badań z krwi i tak się zastanawiam czy jak pojadę w dniu rozpisania stymulacji to będę mogła odebrać te wyniki na recepcji żeby mieć komplet badań ze sobą bo nie bardzo mam jak wcześniej podjechać. Chociaż jak badania robione w klinice to lekarz może będzie i tak miał w systemie wszystkie wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 16:06

• Inna84 Nowa

Wysłany: 16 października, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Jestem nowa na forum więc przepraszam jeśli coś źle napisze ale żądam głupie pytanie. Mam do was pytanie od 13 lat staramy się z mężem o dziecko mieliśmy 3 inseminacje oraz próbę inv raz podany jeden zarodek drugi raz 2 zarodki to było ok 7 lat temu do tej pory dalej niemam dziecka . Gdy weszła refundacja in vitro zdecydowaliśmy się pojechać do kliniki na pierwszej bezpłatnej wizycie pani dr zrobiła z nami wywiad sprawdzila poprzednie papiery z leczenia wiadomo stare . Zleciała nam badanie amh nasienie rozszerzone płatne 1tys zł do tego kariotypy . Niestety mężowi wyszły źle wyniki nasienia miał tylko 4 % dobrych i mi wyszło niskie amh ok.06 zadzwoniła do nas i kazała nam brac dodatkowe tabletki a mężowi zleciła azf I cftr które jak wiecie kosztują dodatkowo 1tys . Dzisiaj mamy wizyte i strasznie się stresuje bo niestety wyszły nam problemu w domu i mąż niezrobil tych badań . Miesiąc wrzesień był dla nas pod względem finansowym bardzo ciężki. Czy pani dr może nas odrzucić do kwalifikacji beż niezrobienie tych badań?? . Przepraszam za takie głupie pytanie ale boję się że pani dr nas ochrzani że tak powiem . Dziękuję za jaką kolwiek odpowiedź I pozdrawiam

‹‹ 43 44 45 46 47
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ