Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Jako suplement wspomagający płodność z serca mogę polecić inofem i miositogyn. Mi bardzo pomógł wyregulowac cykle i nie pojawiały mi się już torbiele na jajniku,a miałam z nimi problem. Nie mówię że wyleczy jakieś schorzenia ale zawarty z nich związek inozytol ma dobre rokowania i amerykańskie badania powoli udowadniają jego wpływ na płodność.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
OlinkaO wrote:Jako suplement wspomagający płodność z serca mogę polecić inofem i miositogyn. Mi bardzo pomógł wyregulowac cykle i nie pojawiały mi się już torbiele na jajniku,a miałam z nimi problem. Nie mówię że wyleczy jakieś schorzenia ale zawarty z nich związek inozytol ma dobre rokowania i amerykańskie badania powoli udowadniają jego wpływ na płodność.
Czy przez caly cykl go pijesz czy w 1 fazie? Mozna bez przerwy przez kilka miesiecy?
33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
ANA-1:640, NK 15,1%,
hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA" -
Przez pierwsze trzy miesiace piłam codziennie rano i wieczorem, później tylko raz dziennie. Ale cały cykl. Bez przerwy. Na początku mogą pojawić się dziwne-inne objawy. Plamienie okoloowulacyjne, silny ból owulacyjny, skrócony cykl itp, szybsze owulacje, ale to dobre objawy że się coś zmienia i naprawia.
mgielka98 lubi tę wiadomość
3 lata starań
Z dwa tygodnie temu kupilam sobie inofolic (skład tak jak inofem) jest 2 razy drozszy. Jak sie skonczy to zaczaje się sie na inofem i miositogyn. Bralam je tylko do owulacji ale teraz będę testować przez caly cykl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 12:06
33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
ANA-1:640, NK 15,1%,
hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA" -
Od czerwca zeszłego roku piłam inofem, a od stycznia tego roku miositogyn na zmianę z inofemem. Nie wiem czy dzięki temu jest ciąża, ale pomógł, widziałam różnice w cyklach
3 lata starań
OlinkaO wrote:Od czerwca zeszłego roku piłam inofem, a od stycznia tego roku miositogyn na zmianę z inofemem. Nie wiem czy dzięki temu jest ciąża, ale pomógł, widziałam różnice w cyklach
-
Właśnie od jakiegoś czasu zaczęłam mieć mniej regularne, 28,30,36 dni itd itp. Dlatego zaczęłam brać, no i dużo dobrych opinii na forach internetowych. Skoro to suplement to nie zaszkodzi a może akurat pomoże powodzenia
Aguleczka lubi tę wiadomość
3 lata starań
OlinkaO wrote:Właśnie od jakiegoś czasu zaczęłam mieć mniej regularne, 28,30,36 dni itd itp. Dlatego zaczęłam brać, no i dużo dobrych opinii na forach internetowych. Skoro to suplement to nie zaszkodzi a może akurat pomoże powodzenia
-
No właśnie nie czuję się zbyt ciążowo... Nie mam zachcianek, mdłości itp. Jedyne co to czuję potrzebę częstszego jedzenia i dużo więcej piję wody. Dlatego strasznie się boję przed kolejną wizytą, bo dużo dziewczyn ma jakieś objawy a ja właściwie prawie nic...
3 lata starań
OlinkaO wrote:No właśnie nie czuję się zbyt ciążowo... Nie mam zachcianek, mdłości itp. Jedyne co to czuję potrzebę częstszego jedzenia i dużo więcej piję wody. Dlatego strasznie się boję przed kolejną wizytą, bo dużo dziewczyn ma jakieś objawy a ja właściwie prawie nic...
-
W czwartek o 20:30. I jeszcze zastanawiam się czy jutro lub pojutrze powiedzieć szefowi o ciąży... Bo lekarz od początku namawia na L4 ze względu na ostatnie niepowodzenie. A ja dopiero od maja pracuje w nowej firmie i pewnie pomyślą sobie ze specjalnie to zrobiłam że po miesiącu już na chorobowe... Mam dylemat.
3 lata starań
OlinkaO wrote:W czwartek o 20:30. I jeszcze zastanawiam się czy jutro lub pojutrze powiedzieć szefowi o ciąży... Bo lekarz od początku namawia na L4 ze względu na ostatnie niepowodzenie. A ja dopiero od maja pracuje w nowej firmie i pewnie pomyślą sobie ze specjalnie to zrobiłam że po miesiącu już na chorobowe... Mam dylemat.
-
Mysiulka2706 wrote:Kinga2930 zgadzam się z Toba w 100%jezeli chodzi o tych lekarzach..
W tych klinikach to strasznie dużo biorą i za wizyty i z te leczenie . Teraz znalazłam zwykłego w swoim mieście i wizyta kosztuje 130zl i w ogóle bardzo fajny lekarz:*
Widzisz Kochana, ja płacę 140 zł za wizytę w klinice Właściwie tyle samo płaciłam u "zwykłego" ginekologa
OlinkaO - trzymam kciuki za wizytę :*
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Praca właśnie dość angażująca, dziennie zajmuje ok. 11h z dojazdami, stres i presja czasu też jest ale jestem już przyzwyczajona do tego, taki zawód. Najgorzej to zadbać o żywienie, zakupy, dom, ogród przy takim trybie pracy. A wcześniej jeszcze miałam dość sporo pracy wziętej dodatkowo, ale teraz staram się odmawiać jak już się wygrzebalam z zaległych projektów.
3 lata starań
Cześć Dziewczyny, jakie Wy dzielne jesteście Przez pierwsze 5 dni cyklu brałam Aromek 2 razy dziennie, 15 dni temu ovitrelle. Lekarz mówił mi, żeby tydzień po planowanej @ dopiero zrobić test. Planowana @ jest dzisiaj, ale przeczytałam Wasze posty i widzę, że 15 dniach już robicie testy. Zaczęło mnie korcić Chociaż od dwóch dni boli mnie podbrzusze i już trochę traciłam nadzieję.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️