Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
To dobrze, że ból minął ja mam zrobić test z krwi 23.07 a od tego piątku brać duphaston 2x1. Nie wiem jak ja wyczekam do testowania tym bardziej, że nie będę pracować aż do sierpnia... Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie. Będzie dobrze! Owocnej nocy:)
-
Cześć dziewczyny jestem nową na forum więc jak coś nie tak to mi wybaczcie
PO krótce opiszę swoja sytuacja może którejś z was sie przyda trochę informacji z mojego doświadczenia
Obecnie jestem w trakcie 3 cyklu po Laparoskopii
Zaczął działać na mnie i to bardzo bez konieczności drogich zastrzykow Letrozole
Lekarz który mnie prowadzi w tym cyklu prowadziła mnie 2x po 1 tabletce przez 7 dni od 3 dnia cyklu i efekt bombowy bo juz w 10 dniu cyklu 20 pęcherzyk
Zastrzyk z ovitrelle przy prechrzyku 24 i będę 7.9 + insiminacja i 3 dni starania z mężem na żywioł
Teraz biorę luteine 2z dziennie po 100 i czekam do 10 dnia od iui żeby zrobić test na H C G trzymajcie kciuki liczę że się uda wyraźnie czułam bóle po ovitrelle więc oby się tym razem udaloZdeterminowana -
Eweliina wrote:Witaj Zdeterminowana oczywiście trzymamy kciuki! ja właśnie zaczęłam czuć bóle podbrzusza i jajnika z którego mam owu. A po ovitrelle objawy kiedy Wam się pojawiały?Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
Melduje się! Dzisiaj 4dc, monitoring nie wykazał żadnych torbieli po poprzednim cyklu, więc na kolacje wjechał clostilbegyt do 8dc, a od jutra encorton. Trzymajcie kciuki za hodowlę porządnego pęcherzyka, a może i więcej kolejne USG w 13dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 23:36
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Aaa... 2 strony wcześniej pytałyście o plamienia. Myślałam, że to przez endometriozę, ale po laparoskopii i usunięciu ognisk nadal plamię. Plusem jest, że w poprzednim cyklu były to tylko 3 dni (a nie 7) i nie umieram pierwszego dnia @. Wcześniej miałam straszne bóle brzucha. Zobaczymy jak będą wyglądały kolejne cykle.24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Eweliina wrote:To dobrze, że ból minął ja mam zrobić test z krwi 23.07 a od tego piątku brać duphaston 2x1. Nie wiem jak ja wyczekam do testowania tym bardziej, że nie będę pracować aż do sierpnia... Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie. Będzie dobrze! Owocnej nocy:)
Eweliina, ja od niedzieli będę brała luteinę 2x1. A test pewnie ok 25 lipca, bo to będzie 10 dzień przyjmowania luteiny. Z tym zajęciem to nawet moja praca która mnie absorbuje nie odrywa mnie od myśli czy udało się w końcu czy nie. Powodzenia w dążeniu do efektów i szukaniu zajęcia;) Zdeterminowana, trzymam kciuki:)
Bu, ja też w tym cyklu miałam tylko dwie i pół doby miesiączkę i aż się przestraszyłam że przez leki coś mi się nie tak porobiło. Pytałam o to lekarza i podobno jest ok. Mi w to graj;) Tylko dwa dni zamiast pięciu:DWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:28
Atinka -
Nastawiona, ja mam zamiar testować się 20go. Też ciężko mi wytrzymać.
-
Ja niestety zaczynam się czuć okresowo. 7 dni po owu, 8 po zastrzyku. Jutro wyjeżdżam na wakacje, i nie wiem co zrobić. Zrobie może test w niedzielę
, bi chciałabym wiedzieć czy się chociaż piwka mogę napić... Co sądzicie?Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
lanikita wrote:Zastrzyk miałam 9dc. Po 5 dniach test sikany negatywny. Dziś 19dc (7dpo) i beta 5.9.
Jutro pójdę na bete i sie wyjaśni. Ale dziś sobie pisze w nadziei, ze ktos napisze, ze zastrzyk już wyparowałEndometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
2 dni temu zrobilam test facelle i pokazal 2 jasna kreseczke.. dzis 12 dni po owulacji, nie moglam wytrzymać i zrobilam znowu test facelle - NEGATYWNY, nic nawet cienia drugiej kreseczki:( Jestem na skraju zalamania nerwowego, zawsze te 4 dni od 10dpo - 14 dpo sa dla mnie najgorsze.
Jeszcze w pracy nie za wesolo, chyba ja stracę a tak bardzo chcialam zajsc jeszcze teraz gdy prace mam na dobrych warunkach.
Chyba mi sie cos po tym HSG popsulo bo od 4 dni pobolewa mnie brzuch jak na miesiaczke a nigdy tak wczesnie bóli nie mialam.
33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
ANA-1:640, NK 15,1%,
hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA" -
mgielka98 wrote:2 dni temu zrobilam test facelle i pokazal 2 jasna kreseczke.. dzis 12 dni po owulacji, nie moglam wytrzymać i zrobilam znowu test facelle - NEGATYWNY, nic nawet cienia drugiej kreseczki:( Jestem na skraju zalamania nerwowego, zawsze te 4 dni od 10dpo - 14 dpo sa dla mnie najgorsze.
Jeszcze w pracy nie za wesolo, chyba ja stracę a tak bardzo chcialam zajsc jeszcze teraz gdy prace mam na dobrych warunkach.
Chyba mi sie cos po tym HSG popsulo bo od 4 dni pobolewa mnie brzuch jak na miesiaczke a nigdy tak wczesnie bóli nie mialam.Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
Powinni placic odszkodowanie za takie wadliwe testy które pokazuja 2 kreski a nie powinny.
Elus trzymam kciuki-krorejs sie musi udaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 08:44
4 IUI -
Usunieta tarczyca
bo to daje nadzieje ze trzeba dalej walczyc.
Ja poranek mialam ciężki ale juz sie nie nakrecam, nadzieje mam na poziomie 2%. W nastepnym cyklu prof wspominał cos o sterydach:( Jesli zleci 3-ci raz Ovitrelle to postaram sie wziac zastrzyk wczesniej niz 20mm. Pecherzyki rosna mi narazie pojedyncze ale bardzo szybko musze uwazac zeby nie przegapic. (teraz wzielam 1,5 dnia pozniej po tym jak mial 20,6mm(10dc) - tak kazał ale wydaje mi sie ze sie pomylił bo bylo juz późno. W poprzednim cyklu mowil ze zastrzyk sie bierze przy okolo 20mm)
A Tobie przy ilu mm kazal wziac zastrzyk?
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Ja 10dc o 22 wieczorem miałam pęcherzyk 15mm, a lekarz kazał mi sobie zrobić zastrzyk 13 dc koło południa, więc nie wiem ile dokładnie miał ten pęcherzyk. Owulację miałam 14dc wieczorem. jakieś 30 godzin po zastrzyku.
mgielka98 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ja dzisiaj 15 dni po zasytrzyku miesiączki brak, test robilam 13 dni po zastrzyku i był negatywny wiec czekam z niecieprpliwością na okres żeby zacząć nowy cykl. Ale poza tym moje piersi dsa tkai tkliwe i całe w niebieskich żyłach temp cały czas utrzymująca się w granicach 37 stopni. Jeśli do poniedziałku nie dostanę miesiączki idę na bete.
Czy jest któraś tutaj, która dostaje miesiączkę po 16 dniach od zastrzyku?