Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Eluś:
Ja biorę 2x1 Luteinę i 2x1 Duphaston. w Sumie przy czystym cyklu 7 dni po owulacji wyniki progesteronu miałam w dobrej normie -chyba te leki dostałam na wszelki wypadek.
Zaczynam brać kilka dni po owulacji. W ostatnim cyklu gdy skończyłam brać to za 2 dni miałam miesiączkę. Wczoraj już nie brałam i myślałam że okres będzie jutro, a to dzisiaj się przyplątał.
Co do doła... to czytałam artykuł Pani psycholog która specjalizuje się w przypadkach niepłodności i porównała przeżywanie niepowodzeń do żałoby ale żałoby takiej której nie można przeżyć do końca, bo za miesiąc jest następna...
Mi się wydaje że dużo w tym prawdy ale trzeba się jakoś z tym pogodzić, podnieść głowę i zacząć jeszcze raz.. <przytul> :*
U mnie zaczynam już 16 cykl czekania. Chcielismy już 2 lata temu zacząć się starać o dzidziusia ale moje problemy zdrowotne nie pozwalały na to - co już wtedy mnie mocno załamywało.
A teraz od ponad roku kiedy mogę to się nie udaje. I jak tu nie zwariowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 12:30
33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
ANA-1:640, NK 15,1%,
hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA" -
Bu jesteśmy na podobnym etapie, ja w sobote wzięłam ostatnią tabl CLO. a w opiątek mam monitoring.. no i robiłam badania TSH 3,03 także szału nie ma...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 13:09
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Moni** wrote:Hej dziewczyny, ja też nie mogę wytrzymać ale dziś dopiero 9 dzień po zastrzyku więc muszę jeszcze wytrzymać, ale powiem szczerze że też raczej nic z tego nie będzie.
I nie myśl, że nic z tego nie będzie, trzeba myśleć pozytywnieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 14:01
-
Ewelina ja myślę że w piatek zrobię sikańca, bo jak będzie negatywny to nie chcę się znów błaźnić przed kobietami w labolatorium. Może faktycznie trzeba myśleć pozytywnie. Z objawów to przez dwa ostatnie dni wzdęcia, wczoraj lekkie nudności no i bocian w ogrodzie.
mgielka98 lubi tę wiadomość
-
Tylko jak będzie negatywny to nie będziesz miała pewności, bo może być za wcześnie. A kobietami w laboratorium się nie przejmuj, codziennie mają tyle pacjentów, że nie pamiętają a poza tym to nie ich sprawa. Ja też często chodziłam, ale do diagnostyki i sprawdzam przez neta. Też widziałam ostatnio bociana hihi ja mam objawy ale po zastrzyku, ból podbrzusza i jajnika z owu, oraz wieczorami bolące piersi.
-
Pewnie masz racje, beta bedzie pewniejsza. No mnie też jajniki bolały przez 2 dni po zastrzyku. Teraz też leciutko je czuje, ale piersi ok nic. A raczej przed okresem miałam nabrzmiałe i bolące. a tu nic. W piątek bedzie 13 dzień od zastrzyku. Więc chyba już się nie będzie utrzymywał w organizmie.
-
Olga_89 wrote:Bu jesteśmy na podobnym etapie, ja w sobote wzięłam ostatnią tabl CLO. a w opiątek mam monitoring.. no i robiłam badania TSH 3,03 także szału nie ma...
Będziemy razem wyczekiwać II kresek dam znać w czwartek co u mnie i czekam na wieści od Ciebie w piątekOlga_89 lubi tę wiadomość
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Ja się właśnie dowiedziałam, że w tym cyklu nie ma szans na monitoring, bo lekarka ma urlop w tym czasie kiedy powinnam go mieć, więc odpuszczam symulację, bo boję się torbieli. Ehh i miesiąc w plecy.Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
Elus mam podobnie z lekarzem. Idzie na urlop na cały miesiąc w sierpniu. Więc bardzo bym chciała żeby się teraz udało. Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny. Dzisiejszy mój wynik progesteronu to 22.40 przy normie do 15.90. To może być przez zastrzyk?
-
Moni** wrote:Elus mam podobnie z lekarzem. Idzie na urlop na cały miesiąc w sierpniu. Więc bardzo bym chciała żeby się teraz udało. Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny. Dzisiejszy mój wynik progesteronu to 22.40 przy normie do 15.90. To może być przez zastrzyk?Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
Jestem 9 dzień po zastrzyku. Że podnosi bete to wiem. Ale ten progesteron też jest ponad normę.
-
Eweliina wrote:Chyba nie podnosi, bo wtedy lekarze by nie przepisywali duphastonu. Nie wiem sama24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
To trzymam się nadziei ze w piątek zobaczę pozytywny test i od razu pójdę na bete.
Eweliina, Bu lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny:) Paprycjaaa, teraz już pewne gratulacje, dbaj o was:* Eluś, nie możesz pójść na sam monitoring do innego lekarza w sierpniu żeby sprawdzić co się dzieje? Moja koleżanka tak w jednym miesiącu robiła bo nie miała jak do swojego ginekologa pojechać. Często też tak bywa że jak się przez jakiś czas ma stymulację owulacji to po odstawieniu leków sama w naturalnym cyklu się pojawia i dziewczyny zachodzą w ciążę. Ja dziś jestem 6 dni po zastrzyku, żadnych objawów w sumie od pierwszego dnia po. Jedynie w dniu zastrzyku ból/skurcz po prawej stronie. Mam albo przeczucie że nic z tego nie wyjdzie, albo już jestem taka zrezygnowana. Postanowiłam się nie nakręć bo w poprzednim cyklu tylko o tym myślałam. Dużo bym dała żeby wreszcie się udało.Atinka
-
U mnie 9 dzien od zastrzyku. Od kilku dni tez biore duphaston. Kilka dni po zastrzyku zaczęły bolec mnie piersi, tak się utrzymuje do dzisiaj. W piątek planuje zrobic sikanca. Czasami kluja mnie jajniki jeszcze, ale obylo się bez boli podbrzusza. Nie wiem czy to dobrze...Wszystko ma swój czas.
-
Ja się zastanawiam nad tym brakiem objawów, czy to aby na pewno dobrze i czy wogóle coś w tym cyklu się działo po Ovitrelle. Jedyne co mam w tym tygodniu to wysyp drobnych krostek na czole, ale to może być również od podkładu więc nie wiążę tego na 100%. Jak macie objawy to znaczy że hormony pracują Ile osób, tyle reakcji...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 06:35
Berta34 lubi tę wiadomość
Atinka