Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za nowy cykl. Ja narazie odpuszczam.Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
- 04.09-punkcja
- 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
- 19.09 - beta
- 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
- 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
- 2019 na świat przyszła nasza córka
- czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna -
kasiunia1988 wrote:Hej dziewczyny tak jak przypuszczalam @ przyszla dzis moj 3dc jutro zaczynam cos nowego zastrzyki z ganadotropin moze to cos pomoze...
Ja od wczoraj zaczęłam kolejny cykl z CLO. Chyba już nie wierze, ze mogłoby się udać..endometrioza
-
ja też jestem w czwartym cyklu z clo i tracę nadzieję... wszędzie czytam, że dziewczyny zachodzą maks w trzecim cyklu, a ja trzy nieudane mam za sobą i czuję, że ten znowu nie wyjdzie...
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Marysia90 wrote:ja też jestem w czwartym cyklu z clo i tracę nadzieję... wszędzie czytam, że dziewczyny zachodzą maks w trzecim cyklu, a ja trzy nieudane mam za sobą i czuję, że ten znowu nie wyjdzie...
Ehhhh mam tak samo. Również się naczytalam i miałam nadzieję. A jak po trzecim razem znowu się okazało że nie tym razem to straciłam nadziejeendometrioza
-
Cześć, babuszki
Czytając, (bo jak większość szukam informacji, jak to wygląda u innych staraczek)
Chciałam się z wami podzielić, co ciekawego powiedział mi mój ginekolog,
Prawda jest taka,że co 4/5 komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia,
więc dlatego jeżeli w ciągu roku, nie uda się zajść w ciążę, można wówczas mówić o problemach. bo szans w ciągu roku jest tak naprawdę 2-3. Byłam nieziemsko zdziwiona, oczy z orbit o mało mi nie wypadłym ale potwierdził mi z 5 razy, bo nie chciałam w to wierzyć. No ale dr z kliniki leczenia niepłodności, więc chyba zna się na rzeczy.
Podsumowując, może dlatego to jeszcze nie ta 4/5 komórka zdolna do zapłodnienia
Łączę się z wami, w oczekiwaniach na II kreseczki i życzę ich jak najszybciej -
Dziewczyny u mnie dzisiaj usg wykazało 3 pęcherzyki dość duże po 24cm około. Lekarz dał mi pregnyl, jestem już po zastrzyku. Trochę się wahał ponieważ twierdził że możliwe są 3-jaczki... Troche sie przestraszylam ). Brzuch piersi i kręgosłup teraz mnie bolą trochę. Zobaczymy co z tego będzie:))xyz
-
Ja mam 2 pęcherzyki i również dziś dostałam zastrzyk. Ostatni niestety endometrioza się mocno rozwinęła. Teraz kilka miesięcy przerwy aby ją trochę wyciszyć tabletkami. A potem musimy podjąć co dalej.. czy decydujemy się na invitro. Wiec całe popołudnie przeryczalam. Nie mam już sił myśleć. .
Trzymam za Was kciukiendometrioza
-
trigeria wrote:Trzymam za nas ) a masz jakies bóle? Ja jeszcze biorę luteine
Boli tylko podczas miesiączki, ale tak standardowo. Nic nadzwyczajnego..wiem ze niektóre dziewczyny z endometrioza nie mogą funkcjonowac na codzień. Ale mi ona tak nie dokucza. Jedynie w kwestii niepłodności
endometrioza
-
Nafalka wrote:Dziewczyny czy 10 dni po zastrzyku odczuwacie jeszcze ból? Bo mnie ciągle bolą jajniki lub podbrzusze. Nie wiem. Co o tym myśleć
Ja nie miałam żadnych bóli związanych z zastrzykiem. I napewno nie po tylu dniach. Ale w ulotce jest info, ze brzuch moze pobolewac, ale tylko na poczatu. Może poczekaj jeszcze chwile i jak nie przejdzie to wybierz się do lekarzaendometrioza