Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Fisia Autorytet
    Postów: 315 142

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, po zastrzyku z Ovitrelle, zrobiłam test 10dpo. Tylko jedna kreska, więc po Ovitrellu żadnego śladu.
    Zastrzyk robiony 2 dni przed owulką.

    Niezwykła lubi tę wiadomość

    04.2018 początek starań
    12.2018 ciąża naturalna, poronienie zatrzymane 8tc [*]
    03.2020 ciąża naturalna, poronienie zatrzymane 6tc [*]
    AMH: 1.45 (09.2018), 1.11 (08.2019), 2.64 (11.2019), 1.8 (08.2020)
    ANA, ASA, AOA, ANCA - ujemne
    MTHFR 677C-T homo
    Wiek 33
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 764

    Wysłany: 19 września 2019, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam podwójną dawkę Ovitrelle po stymulacji do IVF i 11. dnia po zastrzykach testy były negatywne. A w zasadzie to po 10,5 dnia, bo zastrzyk brałam wieczorem, a test robiony rano.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 10:32

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Ananaszek2015 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Chciałam się zapytać. Otóż wiem o tym i mam świadomość że do 10 dni po zastrzyku ovitelle testy ciążowe mogą wychodzić fałszywie dodatnie. 8 dnia po zastrzyku ovitelle zrobiłam sobie test ciążowy o czułości 25 i moje pytanie wiaze się z tym testem o tej właśnie czułości 25 bo wyszły mi dwie kreski druga co prawda blada ale widoczna. I nie wiem czy test o tej wysokiej czułości pokazał juz wczesna ciaze czy to są mimo wszystko resztki po zastrzyku. Nie nakręcam się bo wiem jak to działa ale pytam się z ciekawości. Dziękuję i pozdrawiam

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resztki zastrzyku . Zrób test albo betę najwcześniej 13-14 dni po zastrzyku. U mnie wychodził zastrzyk do 13 dnia nawet na becie.

  • Ananaszek2015 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sylwia. Tez tak uważam dlatego się nie nakręcam. ☺

  • Goldlemon Autorytet
    Postów: 318 187

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananaszek2015 wrote:
    Hejka. Chciałam się zapytać. Otóż wiem o tym i mam świadomość że do 10 dni po zastrzyku ovitelle testy ciążowe mogą wychodzić fałszywie dodatnie. 8 dnia po zastrzyku ovitelle zrobiłam sobie test ciążowy o czułości 25 i moje pytanie wiaze się z tym testem o tej właśnie czułości 25 bo wyszły mi dwie kreski druga co prawda blada ale widoczna. I nie wiem czy test o tej wysokiej czułości pokazał juz wczesna ciaze czy to są mimo wszystko resztki po zastrzyku. Nie nakręcam się bo wiem jak to działa ale pytam się z ciekawości. Dziękuję i pozdrawiam
    8 dnia to jeszcze resztki zastrzyku

    Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • DarlAa Autorytet
    Postów: 762 1414

    Wysłany: 1 stycznia 2020, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Dzis moj 25dc- 12 dni po owulacji (inseminacji) i 13 po zastrzyku- Pregnyl. Betę miałam robić w piatek, ale oczywiscie jak to bywa- nie wytrzymałam i zrobiłam sikanca.. wyszło mi cos takiego..
    boje sie, ze mam zwidy lub, ze to pozostałość po zastrzyku. Maz nie widział testu, nie chce robić mu fałszywych nadziei.
    Co myślicie? Jutro jade na betę.

    https://zapodaj.net/75075e43c8f7c.jpg.html

    1usa9vvj8f0eelpw.png
    Starania od 7.2017
    PCOS
    Cykle bezowulacyjne
    Hashimoto
    Insulinooporność

    8.2018 Cykl z clo
    (zła reakcja- przerost błony śluzowej macicy) - 11.2018- łyżeczkowanie.

    4.2019- zmiana lekarza.
    Aromek 1x1 6 cykli.
    4 razy owulacja potwierdzona.

    10.2019- sono- HSG - Jajowody obustronnie drożne.
    Obecnie Clo 1x1 + Aromek 1x1 + Ovitrelle
    12.2019- zaplanowana inseminacja.
    01.2020- Pozytywny test <3
  • DagMara Ekspertka
    Postów: 231 234

    Wysłany: 1 stycznia 2020, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarlAa wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Dzis moj 25dc- 12 dni po owulacji (inseminacji) i 13 po zastrzyku- Pregnyl. Betę miałam robić w piatek, ale oczywiscie jak to bywa- nie wytrzymałam i zrobiłam sikanca.. wyszło mi cos takiego..
    boje sie, ze mam zwidy lub, ze to pozostałość po zastrzyku. Maz nie widział testu, nie chce robić mu fałszywych nadziei.
    Co myślicie? Jutro jade na betę.

    https://zapodaj.net/75075e43c8f7c.jpg.html

    Faktycznie coś widać!

    8 miesiecy staran o dziecko przed decyzja o ivf
    05.2018 - 1 procedura - 6 zarodków
    06.2018 - transfer 2 zarodków (nieudany)
    18.07.2018 - transfer 2 zarodków (udany)
    20.03.2019 r. - urodził się synek ♡
    03.01.2020- transfer 1 (ostatniego) zarodka 4.2.2. 3dpt - 1,9
    4dpt- 10,3
    5dpt- 17,1
    8dpt- 98
  • DarlAa Autorytet
    Postów: 762 1414

    Wysłany: 1 stycznia 2020, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DagMara, dziekuje za odpowiedz. 😊
    Mam nadzieje, ze zasne w koncu i szybko minie mi czas do jutrzejszego badania. Jestem tak spięta jak przed egzaminem.
    To moja pierwsza blada kreska na tescie.
    Do pracy mam na 12 - moze załapie sie juz na wynik przed.

    1usa9vvj8f0eelpw.png
    Starania od 7.2017
    PCOS
    Cykle bezowulacyjne
    Hashimoto
    Insulinooporność

    8.2018 Cykl z clo
    (zła reakcja- przerost błony śluzowej macicy) - 11.2018- łyżeczkowanie.

    4.2019- zmiana lekarza.
    Aromek 1x1 6 cykli.
    4 razy owulacja potwierdzona.

    10.2019- sono- HSG - Jajowody obustronnie drożne.
    Obecnie Clo 1x1 + Aromek 1x1 + Ovitrelle
    12.2019- zaplanowana inseminacja.
    01.2020- Pozytywny test <3
  • DagMara Ekspertka
    Postów: 231 234

    Wysłany: 1 stycznia 2020, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarlAa wrote:
    DagMara, dziekuje za odpowiedz. 😊
    Mam nadzieje, ze zasne w koncu i szybko minie mi czas do jutrzejszego badania. Jestem tak spięta jak przed egzaminem.
    To moja pierwsza blada kreska na tescie.
    Do pracy mam na 12 - moze załapie sie juz na wynik przed.

    Nie ma sprawy, trzymam kciuki żeby to była faktyczna beta a nie pozostałość. Daj znać, bo będę ciekawa! I sprawdź koniecznie czy beta pzyrasta, wtedy będziesz mieć pewność. Po zastrzyku byłby spadek

    8 miesiecy staran o dziecko przed decyzja o ivf
    05.2018 - 1 procedura - 6 zarodków
    06.2018 - transfer 2 zarodków (nieudany)
    18.07.2018 - transfer 2 zarodków (udany)
    20.03.2019 r. - urodził się synek ♡
    03.01.2020- transfer 1 (ostatniego) zarodka 4.2.2. 3dpt - 1,9
    4dpt- 10,3
    5dpt- 17,1
    8dpt- 98
  • DarlAa Autorytet
    Postów: 762 1414

    Wysłany: 2 stycznia 2020, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DagMara- Beta 41 😊 wiec cos ruszyło. W sobotę powtórka.

    DagMara lubi tę wiadomość

    1usa9vvj8f0eelpw.png
    Starania od 7.2017
    PCOS
    Cykle bezowulacyjne
    Hashimoto
    Insulinooporność

    8.2018 Cykl z clo
    (zła reakcja- przerost błony śluzowej macicy) - 11.2018- łyżeczkowanie.

    4.2019- zmiana lekarza.
    Aromek 1x1 6 cykli.
    4 razy owulacja potwierdzona.

    10.2019- sono- HSG - Jajowody obustronnie drożne.
    Obecnie Clo 1x1 + Aromek 1x1 + Ovitrelle
    12.2019- zaplanowana inseminacja.
    01.2020- Pozytywny test <3
  • DagMara Ekspertka
    Postów: 231 234

    Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarlAa wrote:
    DagMara- Beta 41 😊 wiec cos ruszyło. W sobotę powtórka.

    Super, extra! Gratulacje :)

    8 miesiecy staran o dziecko przed decyzja o ivf
    05.2018 - 1 procedura - 6 zarodków
    06.2018 - transfer 2 zarodków (nieudany)
    18.07.2018 - transfer 2 zarodków (udany)
    20.03.2019 r. - urodził się synek ♡
    03.01.2020- transfer 1 (ostatniego) zarodka 4.2.2. 3dpt - 1,9
    4dpt- 10,3
    5dpt- 17,1
    8dpt- 98
  • ladySiSi Autorytet
    Postów: 883 835

    Wysłany: 10 stycznia 2020, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarlAa wrote:
    DagMara- Beta 41 😊 wiec cos ruszyło. W sobotę powtórka.

    Daj znać co z Tobą? Udało się? Możemy gratulować?

    DagMara lubi tę wiadomość

    01.2017 - rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    od 11.2019 - stymulacja: lametta + ovitrelle

    💊 Euthyrox 112, Metocard, Witamina B12 dr Enzmann, Wit.D, luteina (4-14dpo), Acard + heparyna (od pozytywnego testu ciążowego)

    👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

    💉 Kwas foliowy- 34,90 / p/c.p. kardiolipinie IgG,IgM - ujemne / p/c.p. beta-2-glikoproteinie IgG,IgM- ujemne / Antykoagulant toczniowy- ujemny / fibrynogen- 2,59 / glukoza- 85 / cholesterol LDL- 137 / testosteron- 0,3 / TSH- 0,838 / FT3- 3,30 / FT4- 1,12 / ferrytyna- <1,04 / wit.B12- 467 / wit.D3- 24,2 / morfologia- ok / HSG- oba drożne / AMH- 2,05

    "Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."

    mi52p2.png
  • DagMara Ekspertka
    Postów: 231 234

    Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa!

    8 miesiecy staran o dziecko przed decyzja o ivf
    05.2018 - 1 procedura - 6 zarodków
    06.2018 - transfer 2 zarodków (nieudany)
    18.07.2018 - transfer 2 zarodków (udany)
    20.03.2019 r. - urodził się synek ♡
    03.01.2020- transfer 1 (ostatniego) zarodka 4.2.2. 3dpt - 1,9
    4dpt- 10,3
    5dpt- 17,1
    8dpt- 98
  • DarlAa Autorytet
    Postów: 762 1414

    Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Beta z czwartku 1571 🥰 także rośnie. W piatek mam wizytę na ktorej mam nadzieje bedzie widać pęcherzyk ciążowy. Poki co środowa wizyta nic nie wykazała, ale lekarz powiedział, ze jeszcze za wczesnie.
    Chociaz dobrze, ze pojechaliśmy do kliniki, bo TSH mi skoczyło do 4,25 i PRG niski- około 11. Wiec od razu włączył mi Euthyrox i Duphaston.

    DagMara, widze, ze u Ciebie Beta tez rośnie ❤️😘 wspaniale!

    LadySiSi, Tobie zycze powodzenia w staraniach i szybkich upragnionych kreseczek. ✊💪🥰

    DagMara lubi tę wiadomość

    1usa9vvj8f0eelpw.png
    Starania od 7.2017
    PCOS
    Cykle bezowulacyjne
    Hashimoto
    Insulinooporność

    8.2018 Cykl z clo
    (zła reakcja- przerost błony śluzowej macicy) - 11.2018- łyżeczkowanie.

    4.2019- zmiana lekarza.
    Aromek 1x1 6 cykli.
    4 razy owulacja potwierdzona.

    10.2019- sono- HSG - Jajowody obustronnie drożne.
    Obecnie Clo 1x1 + Aromek 1x1 + Ovitrelle
    12.2019- zaplanowana inseminacja.
    01.2020- Pozytywny test <3
  • ladySiSi Autorytet
    Postów: 883 835

    Wysłany: 12 stycznia 2020, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarlAa wrote:
    Dziewczyny, Beta z czwartku 1571 🥰 także rośnie. W piatek mam wizytę na ktorej mam nadzieje bedzie widać pęcherzyk ciążowy. Poki co środowa wizyta nic nie wykazała, ale lekarz powiedział, ze jeszcze za wczesnie.
    Chociaz dobrze, ze pojechaliśmy do kliniki, bo TSH mi skoczyło do 4,25 i PRG niski- około 11. Wiec od razu włączył mi Euthyrox i Duphaston.

    DagMara, widze, ze u Ciebie Beta tez rośnie ❤️😘 wspaniale!

    LadySiSi, Tobie zycze powodzenia w staraniach i szybkich upragnionych kreseczek. ✊💪🥰


    Super, gratuluję i dziękuję, może niedługo dołączę. Nie mogę tracić nadzieii

    01.2017 - rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    od 11.2019 - stymulacja: lametta + ovitrelle

    💊 Euthyrox 112, Metocard, Witamina B12 dr Enzmann, Wit.D, luteina (4-14dpo), Acard + heparyna (od pozytywnego testu ciążowego)

    👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

    💉 Kwas foliowy- 34,90 / p/c.p. kardiolipinie IgG,IgM - ujemne / p/c.p. beta-2-glikoproteinie IgG,IgM- ujemne / Antykoagulant toczniowy- ujemny / fibrynogen- 2,59 / glukoza- 85 / cholesterol LDL- 137 / testosteron- 0,3 / TSH- 0,838 / FT3- 3,30 / FT4- 1,12 / ferrytyna- <1,04 / wit.B12- 467 / wit.D3- 24,2 / morfologia- ok / HSG- oba drożne / AMH- 2,05

    "Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."

    mi52p2.png
  • pastele Znajoma
    Postów: 23 4

    Wysłany: 13 stycznia 2020, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja też zaczęłam swoją przygodę z ovitrelle.
    Krótko nasza historia: Starania od lutego 2018.
    Po roku niepowodzeń udaliśmy się z mężem do kliniki niepłodności. U męża wyniki do dopracowania, ja miałam mieć sono hsg.
    Podczas badania w marcu 2019 okazało się, że macica wypełniła się cała płynem i nic nie przeszło przez jajowody. Lekarz powiedział, że tylko in vitro w takim przypadku.
    Z innego forum dowiedziałam się o selektywnym hsg. We wrześniu podeszłam do zabiegu i oba jajowody drozne.
    Od października chodzimy do nowego lekarza w klinice. Pierwszy cykl naturalny - brak ciąży. Drugi cykl Aromek - zrobiła się torbiel, bo pecherzyki nie pękły.
    Teraz 3 cykl i miałam stymulację Aromkiem w 7dc + ovitrelle w 11dc ovitrelle (dwa pecherzyki dominujące 21mm i 20mm). W 16dc owulacja potwierdzona monitoringiem - widoczne ciałko żółte. Teraz biorę luteinę dopochwowo, jestem w 22dc.
    Testowanie 21.01 a jeśli test negatywny będzie i okresu będzie brak to beta+progesteron 22.01.
    Trzymajcie za nas kciuki!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 11:32

  • PszczółkaBasia Przyjaciółka
    Postów: 103 183

    Wysłany: 1 marca 2020, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny😊
    Mam pytanie czy po zastrzyku z ovitrelle i słabym nasieniem partnera udało Wam się zajść w upragnioną ciążę?
    Pozdrawiam

  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 5 marca 2020, 00:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PszczółkaBasia wrote:
    Witam Dziewczyny😊
    Mam pytanie czy po zastrzyku z ovitrelle i słabym nasieniem partnera udało Wam się zajść w upragnioną ciążę?
    Pozdrawiam
    Nie Jeszce nie

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • o0lola0o Autorytet
    Postów: 1044 1433

    Wysłany: 19 marca 2020, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuchy :)

    wczoraj miałam pierwszy w życiu zastrzyk Ovi, działam z tematem i czekam na efekty. Jestem na euthyroxie, clostilbegycie i duphastonie - oczywiście klasyczny pakiet - Hashi, PCOS, niedoczynność i insulinooporność :)

    Ktoś jeszcze jest w podobnej sytuacji i czeka?

    Pozdrawiam!

    Ona 👰🏼
    pełen pakiet - PCOS, hashi, niedoczynność, insulinooporność
    AMH, TSH - w normie
    generalnie zlecone badania - w normie
    Clostilbegyt, Euthyrox 75, Glukophage 1500, Ovarin 💊

    On 🤵🏽
    1% pierwszej klasy , 9% drugiej klasy, 24% trzeciej klasy
    78% wiązanie
    Selen i cynk 💊

    start starań 01.2019
    pierwsze badania 06.2019
    klinika 01.2020

    18.03 - pierwszy 💉 ovitrelle
    01.04 - beta ❌

    23.04 - drugi 💉 ovitrelle
    06.05 - beta 8.88
    08.05 - beta 47.77
    12.08 - beta 197

    15.05 - pęcherzyk 4mm 🥰🤰🏼

    mum of 🐈 and hope 🤰🏼 soon

    w57vgov3m3ytb2i2.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego