Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyM4DZI4 wrote:Ja brałam zastrzyki z ovitrelle przez ostatnie 3 m-ce.I powiem że nie zawsz odczuwałam że dochodzi do owulacji, w jednym cyklu coś kuło i bolało, w innym nie.Myślę że nie każda kobieta odczuwa owulkę. U mnie gdy sprawdzałam 4 dni po zastrzyku test ciążowy negatyw już był czyli ovitrelle nie utrzymuje się aż tak długo. W kwietniu, 13 dni po zastrzyku test ciążowy pozytyw i jestem teraz w ciąży.Powodzenia
Hej dziewczyny jak ja się cieszę że tu trafiłam 4 dni temu miałąm inseminacje , przed nią dostawałam zastrzyki i na pęknicie pęcherzyka Ovitrelle a stymulacja była przy pomocy ( menoputu i fostimonu) . Kilka godzin po inseminacji dostałąm lekkiego plamienia które się utrzymywało dwa dni i oprócz tego przez 3 dni towarzyszyło mi mocn parcie na pęcherz, poczucie że muszę siusiu mimo że robiłam przed chwilą no i bóle w podbrzuszu... Mówią że to mogą być pierwsze objawy zagnieżdżenia si zarodka... Najgorsza jst ta niepewność... dziś czyli 4 dzień po insminacji, bóle już lekko osłabły i poczuci parcia , ale np miałąm zawroty i taki ogólne osłabienie... Nie chce się nakręcać bo wim jak to jest przy staraniach wiec tych zawrotów głowy nie biorę pod uwag... nie mniej jdnak parcie na pęchrz i ból nie był wymyślony.... Myślałąm że oszaleje z tej niepewności bo lekarz kazał zrobić teest z krwi dopiero po 14 dniach... ale dziś przejżdżałąm koło apteki i coś mnie podkusiło i zrobiłam test struumieniowy i... są dwie kreski.... teraz pluje sobie w brodę bo jedni mówią że to może oznaczać że się udało a inni że może być przekłamany przez ten ovitrelle... Posieszyła mnie wypowiedż M4DZI4.... co o tym myślicie??? zaraz oszalje najgorsza jest ta niepewność -
Witajcie.
Dziś jest 8 dzień po Ovitrelle.
Wczoraj (7 dni po Ovitrelle) z ciekawości "ile jest we mnie wciąż zastrzyku" zrobiłam test ciążowy, pozytywny.
Dziś 8 dni po Ovitrelle - zrobiłam i ponownie pozytywny, nawet może minimalnie jeszcze bardziej (inna godzina wykonania testu.)
(Facelle z Rossmanna).
Planowałam betę za 3 dni (12 dni po Ovitrelle). Czy to nie będzie za wcześnie skoro tak widoczne jeszcze jest we mnie działanie zastrzyku?
Aha, Dziewczyny, czy bolały Was tak jak mnie piersi po zastrzyku?
-
dzanka wrote:Hej dziewczyny jak ja się cieszę że tu trafiłam 4 dni temu miałąm inseminacje , przed nią dostawałam zastrzyki i na pęknicie pęcherzyka Ovitrelle a stymulacja była przy pomocy ( menoputu i fostimonu) . Kilka godzin po inseminacji dostałąm lekkiego plamienia które się utrzymywało dwa dni i oprócz tego przez 3 dni towarzyszyło mi mocn parcie na pęcherz, poczucie że muszę siusiu mimo że robiłam przed chwilą no i bóle w podbrzuszu... Mówią że to mogą być pierwsze objawy zagnieżdżenia si zarodka... Najgorsza jst ta niepewność... dziś czyli 4 dzień po insminacji, bóle już lekko osłabły i poczuci parcia , ale np miałąm zawroty i taki ogólne osłabienie... Nie chce się nakręcać bo wim jak to jest przy staraniach wiec tych zawrotów głowy nie biorę pod uwag... nie mniej jdnak parcie na pęchrz i ból nie był wymyślony.... Myślałąm że oszaleje z tej niepewności bo lekarz kazał zrobić teest z krwi dopiero po 14 dniach... ale dziś przejżdżałąm koło apteki i coś mnie podkusiło i zrobiłam test struumieniowy i... są dwie kreski.... teraz pluje sobie w brodę bo jedni mówią że to może oznaczać że się udało a inni że może być przekłamany przez ten ovitrelle... Posieszyła mnie wypowiedż M4DZI4.... co o tym myślicie??? zaraz oszalje najgorsza jest ta niepewność
Dzanka, ja też jestem taka teściara, robie test nawet jak wiem, że to nic nie da -
Teraz już mogę zweryfikować, u mnie było tak:
ślad po zastrzyku był wykrywalny w testach ciążowych bardzo bladą różową kreską testową do aż 11 dnia po zastrzyku, mimo, że badanie beta HCG wyszło 11 dni po zastrzyku negatywne. Śladowe ilości były więc jeszcze w moczu, we krwi już nie.
Pysiulla99, Gucik lubią tę wiadomość
-
Kolejna moja przygoda z Ovitrelle.
Dziś 12 dzień po zastrzyku, test strumieniowy Pink i strumieniowy Facelle pozytywny. (jaśniutkie blade kreseczki)
Piersi po zastrzyku bolały, teraz już nie bolą.
Dziewczyny, czy mogę się powoli cieszyć Waszym zdaniem....................? -
myślę, że przynajmniej 20 mm. Ja przy 18 mm dostałam jeszcze Menopur (na wzrost pęcherzyka) a potem dopiero Ovitrelle. Powodzenia, najlepiej zapytaj lekarza, choćby telefonicznie
Gucik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja jestem dopiero jeden dzień po IUI. W środę 13.04 robiłam zastrzyk z Ovitrelle. Pęcherzyk miał około 17 mm. I większy tym lepiej. Niestety IUI było na niepękniętym. Za tydzień w piątek lekarz kazał mi zrobić badania krwi a potem za dwa tygodnie. Zobaczymy czy coś się z tego urodzi
-
Witajcie Dziewczyny!!
Jestem tu nowa. Choć od dawna śledziłam Wasze wpisy.
U mnie sytuacja wyglada tak:
Monitoring cyklu, cykle 30 dniowe, w 18dc lekarz zadecydował o podaniu Ovitrelle, pęcherzyk miał wtedy 22mm - bez stymulacji wzrostu pęcherzyka. Obecnie jestem 3 dzień po podaniu. Skutki uboczne Ovitrelle - dziwne nie znane mi wcześniej ciągniecie w dole brzucha i rozdrażnienie, które dziś już na szczęście osłabło. Pozostał ból w dole brzucha. Pozostaje teraz czekanie dobry tydzień by moc sprawdzić czy zaskoczyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 12:13
-
Cześć dziewczyny,
Powiedzcie mi co sądzić. Dziś mój 23 dzień cyklu, 9 dzień po owulacji. 12 dni temu miałam ovitryll podany.
Dziś na beta hcg wynik 3,50.
Nie wiem czy w jakikolwiek sposób mogę się cieszyć, czy to jeszcze wpływ zastrzyku. Dodam, że w sikańcach od trzech dni jak robiłam, nie wychodziła mi żadna druga kreska.
-
Betty Coltrane wrote:Cześć dziewczyny,
Powiedzcie mi co sądzić. Dziś mój 23 dzień cyklu, 9 dzień po owulacji. 12 dni temu miałam ovitryll podany.
Dziś na beta hcg wynik 3,50.
Nie wiem czy w jakikolwiek sposób mogę się cieszyć, czy to jeszcze wpływ zastrzyku. Dodam, że w sikańcach od trzech dni jak robiłam, nie wychodziła mi żadna druga kreska.
Niestety wydaje mi się ze to resztki Ovitrelle w organizmie dały taki wynik. Dla pewności moze poczekaj do terminu spodziewanej i jak nie przyleci @ to powtórz betę albo jeśli nie możesz się doczekać by mieć jasna sytuacje - zrobi betę jutro lub we wtorek. Jesli spadnie to wiadomo a jesli wzrośnie to gratuluje