X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Nutka333 Koleżanka
    Postów: 42 12

    Wysłany: 6 sierpnia, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaraz wrote:
    Też mnie ten 6dc zastanowił. Ja biorę clo od 3-7dc później 11-13dc monitoring i ewentualnie ovitrell i 17dc monit czy pękło.
    Teraz byłam w 9dc i kazał i tak przyjść 11dc więc już teraz idę tylko 13dc 😆

    No właśnie :D w 6 dc często nawet jeszcze nie zaczyna się pojawiać przodujący pęcherzyk. Dobrze, że zmieniliście na późniejsze dc ;)

  • Mamaraz Koleżanka
    Postów: 67 6

    Wysłany: 6 sierpnia, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam pytanie i małą zagwozdkę co zrobić :(

    Dziś mam 8dc ( CLo brałam od 3 do 7dc) i monitoring miałam zrobić między 11-13 dc.
    Ale mój mąż pracuje i zjeżdża tylko na weekend. Ostatnio w 13dc doktor kazał strzelać i podał zastrzyk ( akurat mąż wtedy był w domu) owulacja była dwa dni później na pewno bo to był taki ból że ledwo chodzilam, aż zjadłam nospe.

    Mój gin nie przyjmuje w czwartki a jest to właśnie 13dc .. Lepiej iść w środę czyli 12 dc i wziąć w ogóle zastrzyk mimo że mąż będzie dwa dni później? Czy iść w 14dc ( boję się że to za późn bo ostatnio w 13 dc pęcherzyku już miały po 22mm..)

    Może ktoś coś doradzi?

    Gusiia lubi tę wiadomość

  • OvuAlia Debiutantka
    Postów: 15 0

    Wysłany: 6 sierpnia, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na badaniach hormonów. Estradiol w fazie folikularnej 27 pg/ml (zakres 21-251). Wynik taki niski jakbym była po menopauzie. Stad pewnie brak libido..

    Miałyście może podobny problem? Jeśli tak to jakie leki dostaliście na podwyższenie estradiolu?

  • Gusiia Koleżanka
    Postów: 102 7

    Wysłany: 6 sierpnia, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaraz wrote:
    Hej! Mam pytanie i małą zagwozdkę co zrobić :(

    Dziś mam 8dc ( CLo brałam od 3 do 7dc) i monitoring miałam zrobić między 11-13 dc.
    Ale mój mąż pracuje i zjeżdża tylko na weekend. Ostatnio w 13dc doktor kazał strzelać i podał zastrzyk ( akurat mąż wtedy był w domu) owulacja była dwa dni później na pewno bo to był taki ból że ledwo chodzilam, aż zjadłam nospe.

    Mój gin nie przyjmuje w czwartki a jest to właśnie 13dc .. Lepiej iść w środę czyli 12 dc i wziąć w ogóle zastrzyk mimo że mąż będzie dwa dni później? Czy iść w 14dc ( boję się że to za późn bo ostatnio w 13 dc pęcherzyku już miały po 22mm..)

    Może ktoś coś doradzi?
    Lepiej iść wcześniej, lekarz na podstawie wielkości powiem kiedy barć zastrzyk i kiedy działać:)

  • Gusiia Koleżanka
    Postów: 102 7

    Wysłany: 6 sierpnia, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy podczas symulacji Aromek + Ovitrelle również macie bolesne owulacje ?

  • Agatekk Koleżanka
    Postów: 58 8

    Wysłany: 8 sierpnia, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka333 wrote:
    No właśnie :D w 6 dc często nawet jeszcze nie zaczyna się pojawiać przodujący pęcherzyk. Dobrze, że zmieniliście na późniejsze dc ;)

    To tak jak pisałam…totalnie z czapy w 6dc była umówiona ta wizyta 2 miesiące wcześniej do fajnej lekarki, kiedy nie spodziewałam się, że zajście w ciąże może jednak nieco zająć🙈

    A mój małż cholera znowu chory🤦🏻‍♀️Przy poprzednim cyklu, kiedy czas na działanie był antybiotyk dostał i ledwo żywy chodził, teraz coś innego się przypałętalo (pewnie przez antybol, który go mocno osłabił)…No normalnie jakieś fatum wisi.Człowiek,który nigdy nie choruje…do tego za szybko po skończonej kuracji lekami poszedł na badanie nasienia(10 dni po,nikt mu nie powiedział ze musi być min.14 dni,ja też tych dni nie policzyłam-nauczka,że jednak kontrola umiarkowana musi być) i też słabo wyszło także nie mam złudzeń na ten cykl😭 i pewnie nieco potrwa zanim wszystko zostanie wymurowane/wróci do normy 😢

  • Iva_86 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 8 sierpnia, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam pytanie. Czy któraś z was 12 dni po zastrzyku miała negatywny wynik testu, a jednak była w ciąży? Do @ mam jeszcze dwa dni i cały czas mam nadzieję, ale gaśnie z każdą godziną 😔

  • Mamaraz Koleżanka
    Postów: 67 6

    Wysłany: 8 sierpnia, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva_86 wrote:
    Cześć, mam pytanie. Czy któraś z was 12 dni po zastrzyku miała negatywny wynik testu, a jednak była w ciąży? Do @ mam jeszcze dwa dni i cały czas mam nadzieję, ale gaśnie z każdą godziną 😔
    Najpewniej jest zrobic betę :)

  • Mamaraz Koleżanka
    Postów: 67 6

    Wysłany: 8 sierpnia, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiia wrote:
    Lepiej iść wcześniej, lekarz na podstawie wielkości powiem kiedy barć zastrzyk i kiedy działać:)
    Właśnie skontaktowalam się z lekarzem i mówił żeby przyjść w piątek czyli 14dc tylko żeby pęcherzyk za duży nie był.. No ale do tego czasu i tak nic nie działamy bo męża nie ma, ehhh

  • Surveyorka Debiutantka
    Postów: 12 3

    Wysłany: 8 sierpnia, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja aktualnie 25 dc. 13 dni po ovitrelle, 12 dni po owulacji. Badalam poziom bhcg 10 dnia po zastrzyku i wyszlo 3,85 wiec zapewne pozostalosc po ovitrelle. Dzisuaj zrobilam test ciazowy, negatywny. I nie wiem czy jest jeszcze szansa ze cokolwiek zaskoczylo. Nie mam mozliwosci pojsc na bete bo jestem na wakacjach. Jeszcze mam nadzieje ze jednak okres nie przyjdzie i po prostu za wczesnie zatestowalam. Przy pierwszej ciazy w dniu spodziewanej miesiaczki test byl jeszcze negatywny a dwa dni pozniej dwie kreski.

  • Surveyorka Debiutantka
    Postów: 12 3

    Wysłany: 8 sierpnia, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva_86 wrote:
    Cześć, mam pytanie. Czy któraś z was 12 dni po zastrzyku miała negatywny wynik testu, a jednak była w ciąży? Do @ mam jeszcze dwa dni i cały czas mam nadzieję, ale gaśnie z każdą godziną 😔
    Hej, w pierwszej ciazy pierwszy pozytywny test mialam dwa dni po dacie spodziewanej miesiaczki. A teraz jestem w tej samej sytuacji co Ty, 13 dzien po zastrzyku i negatyw:( trzymam kciuki za nas obie:*

    Iva_86 lubi tę wiadomość

  • Surveyorka Debiutantka
    Postów: 12 3

    Wysłany: 8 sierpnia, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuAlia wrote:
    Byłam na badaniach hormonów. Estradiol w fazie folikularnej 27 pg/ml (zakres 21-251). Wynik taki niski jakbym była po menopauzie. Stad pewnie brak libido..

    Miałyście może podobny problem? Jeśli tak to jakie leki dostaliście na podwyższenie estradiolu?
    Hej, ja mialam estradiol w fazue folikularnej 5 przy zakresie 21-251. Problemem bylo u mnie cienkie endo. W 11 dc bylam na monitoringu, endo 5 mm. Dostalam estrofem po jednej tabletce przez 5 dni. Endo uroslo do 12 mm.
    U mnie niski estradiol nie powoduje zadnych odczuwalnych objawow, libido jest ok, dobrze sie czuje.na usg widoczna spora rezerwa jajnikowa wiec raczej to nie menopauza. I w zasadzie poza estrofemem na wzrost endo to nic dodatkowo nie bralam. Pozdrawiam

  • Nutka333 Koleżanka
    Postów: 42 12

    Wysłany: 8 sierpnia, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    To tak jak pisałam…totalnie z czapy w 6dc była umówiona ta wizyta 2 miesiące wcześniej do fajnej lekarki, kiedy nie spodziewałam się, że zajście w ciąże może jednak nieco zająć🙈

    A mój małż cholera znowu chory🤦🏻‍♀️Przy poprzednim cyklu, kiedy czas na działanie był antybiotyk dostał i ledwo żywy chodził, teraz coś innego się przypałętalo (pewnie przez antybol, który go mocno osłabił)…No normalnie jakieś fatum wisi.Człowiek,który nigdy nie choruje…do tego za szybko po skończonej kuracji lekami poszedł na badanie nasienia(10 dni po,nikt mu nie powiedział ze musi być min.14 dni,ja też tych dni nie policzyłam-nauczka,że jednak kontrola umiarkowana musi być) i też słabo wyszło także nie mam złudzeń na ten cykl😭 i pewnie nieco potrwa zanim wszystko zostanie wymurowane/wróci do normy 😢

    O rany :( powiem Ci, że wiem jak to jest. Przez choroby przynajmniej 3 cykle nam od zeszłego września wypadły, jak nie 4. No ale choroba to choroba. Trzeba wyzdrowieć i podjąć próby.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 20:07

  • Iva_86 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 8 sierpnia, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaraz wrote:
    Najpewniej jest zrobic betę :)
    Niestety nie mam jak, bo jestem na urlopie

  • OvuAlia Debiutantka
    Postów: 15 0

    Wysłany: 9 sierpnia, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surveyorka wrote:
    Hej, ja mialam estradiol w fazue folikularnej 5 przy zakresie 21-251. Problemem bylo u mnie cienkie endo. W 11 dc bylam na monitoringu, endo 5 mm. Dostalam estrofem po jednej tabletce przez 5 dni. Endo uroslo do 12 mm.
    U mnie niski estradiol nie powoduje zadnych odczuwalnych objawow, libido jest ok, dobrze sie czuje.na usg widoczna spora rezerwa jajnikowa wiec raczej to nie menopauza. I w zasadzie poza estrofemem na wzrost endo to nic dodatkowo nie bralam. Pozdrawiam

    U mnie z endo nie ma w ogóle problemu.
    Brałam tez Libido Therapy, który był wychwalany na innym wątku Ovufriend ale nie pomogło..

  • Gusiia Koleżanka
    Postów: 102 7

    Wysłany: 10 sierpnia, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy testowanie Beta HCG po 7 i 9 dniach ma sens?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 07:29

  • OvuAlia Debiutantka
    Postów: 15 0

    Wysłany: 10 sierpnia, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale.. Miałam mieć jutro wizytę sprawdzającą owulacje a od wczoraj leżę z gorączką..

  • Agatekk Koleżanka
    Postów: 58 8

    Wysłany: 10 sierpnia, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka333 wrote:
    O rany :( powiem Ci, że wiem jak to jest. Przez choroby przynajmniej 3 cykle nam od zeszłego września wypadły, jak nie 4. No ale choroba to choroba. Trzeba wyzdrowieć i podjąć próby.

    Dzięki...nic innego nie pozostaje.
    OvuAlia wrote:
    Wspaniale.. Miałam mieć jutro wizytę sprawdzającą owulacje a od wczoraj leżę z gorączką..

    osz...to zawsze dobija...poniekąd łączę się w bólu, bo z mojego męża przeszło co nieco na mnie i też fatalnie się czuję. Ale póki w pracy normalnie działam to udaję, że wszystko jest w normie choć słabo...
    Gusiia wrote:
    Czy testowanie Beta HCG po 7 i 9 dniach ma sens?

    Moim zdaniem za wcześnie...mogą być jeszcze pozostałości po zastrzyku, a i można się niepotrzebnie nakręcić. Te 10 dni minimum bym odczekała do bety.

  • Mamaraz Koleżanka
    Postów: 67 6

    Wysłany: 11 sierpnia, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a ja jutro mam monitoring (14dc) i chyba jakaś infekcja mnie wzięła..
    Świąd warg więc smarowalam się Pimafucin a dziś jakaś biała grudka wypadła, więc pewnie jakieś grzyby czy coś :// i to ciągłe uczucia mokra jakby coś ze mnie kapało 🙈

    Czuje załamke.. Ciągle coś.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 12:30

  • Surveyorka Debiutantka
    Postów: 12 3

    Wysłany: 11 sierpnia, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaraz wrote:
    Laski a ja jutro mam monitoring (14dc) i chyba jakaś infekcja mnie wzięła..
    Świąd warg więc smarowalam się Pimafucin a dziś jakaś biała grudka wypadła, więc pewnie jakieś grzyby czy coś :// i to ciągłe uczucia mokra jakby coś ze mnie kapało 🙈

    Czuje załamke.. Ciągle coś.
    Mamaraz przy okazji wizyty lekarz moze pobrac wymaz zeby sprawdzic czy to drozdzaki czy bakteria i wdrozyc leczenie. Wedlug mojego lekarza globulki dopochwowe nie wplywaja na plodnosc. Mialam taka sytuacje w zeszlym cyklu, stosowalam clotrimazolum w czasie kiedy mialam owulacje. Lepiej wyleczyc to teraz niz miec problemy w ciazy:)
    Ja dzisiaj 28 dc, 15 dpo i test negatywny. Czekam na okres. Pozdrawiam

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ