Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Surveyorka wrote:Mamaraz przy okazji wizyty lekarz moze pobrac wymaz zeby sprawdzic czy to drozdzaki czy bakteria i wdrozyc leczenie. Wedlug mojego lekarza globulki dopochwowe nie wplywaja na plodnosc. Mialam taka sytuacje w zeszlym cyklu, stosowalam clotrimazolum w czasie kiedy mialam owulacje. Lepiej wyleczyc to teraz niz miec problemy w ciazy:)
Ja dzisiaj 28 dc, 15 dpo i test negatywny. Czekam na okres. Pozdrawiam -
Surveyorka wrote:Specjalnie pytalam o to lekarza bo to byl dzien owulacji,powiedzial ze nie na przeciwskazan. Zalecil rownoczesnie dla mojego partnera masc clotrimazolum, jest bez recepty.
Mam coś grzybicznego
Z racji że byłam stymulowana i mąż i tak pewnie już coś załapał to mamy się starać przez weekend a od poniedziałku brać globulki. Mąż miał tylko jedną tabletkę fluocast.
Wczoraj zastrzyk przy pęcherzyku 22mm a w środę monitoring czy pękło. -
mlia wrote:Czy ktoś się spotkał z sytuacją że ovitrelle był podany dzień po transferze? Mam tak zrobić i jest to dla mnie dziwne. Betę potem mam mierzyć 7dpt i 9dpt żeby zobaczyć czy rośnie.
mlia lubi tę wiadomość
-
Gusiia wrote:Hej
Zrobiłam betę po ovitrelle
8 dni - wynik 10
9 dni - wynik 6,6
Czy jest szansa, że jeszcze urośnie?
Progesteron 23.7
Test(sikacz) blada kreska
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2022, 10:22
-
Dziewczyny w piątkę ok. 20stej miałam zrobiony zastrzyk z Ovitrelle.
Do tej pory nie czuje żadnego bólu (2cs) a miesiąc temu umierałam dwa dni po podaniu.
W środę mam monitoring to zobaczę czy pęcherzyki pękły ale boję się, że nie było teraz owulacji
Czy zawsze po Ovitrelle czuć ból?
Stymulacja 3-7dc clo -
Mamaraz wrote:Dziewczyny w piątkę ok. 20stej miałam zrobiony zastrzyk z Ovitrelle.
Do tej pory nie czuje żadnego bólu (2cs) a miesiąc temu umierałam dwa dni po podaniu.
W środę mam monitoring to zobaczę czy pęcherzyki pękły ale boję się, że nie było teraz owulacji
Czy zawsze po Ovitrelle czuć ból?
Stymulacja 3-7dc clo -
Mamaraz wrote:Dopóki nie masz okresu, to nadzieja jest zawsze!
Mogło jeszcze nawet nie dojść do zagnieżdżenia
Zrób betę w dniu spodziewanej miesiączkiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2022, 20:14
-
mlia wrote:Czy ktoś się spotkał z sytuacją że ovitrelle był podany dzień po transferze? Mam tak zrobić i jest to dla mnie dziwne. Betę potem mam mierzyć 7dpt i 9dpt żeby zobaczyć czy rośnie.
Jeśli tak, to Ovi ma odżywić ciałko żółte👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
2 lata bezskutecznych starań. Następnie leczenie niepłodności na NFZ - badania hormonów w normie, badania nasienia pół na pół.
Sprawdzenie drożności jajowodów metoda hsg i laparoskopia - prawy jajaowod geteycznie za dlugi z przewężeniem (niedrożny).
Podjęcie leczenia w prywanej klinice nieplodnosci i przygotowa do IUI. Podczas pobierania wymazów na badania dostałam ovitrelle, bo był pęcherzyk, dobre endometrium i śluz. Tylko, ze Pani doktor nie powiedziała, że to po prawej stronie i doszło do ciąży, ale pozamacicznej. Poroniłam sama.
Między czasie dostałam wyniki okazało się, że mam ureaplazme, dostałam antybiotyk, ale mąż juz nie, bakteria nadal byla:/.
Zmienilam pania doktor i od czerwca aromek, ovitrelle i niestety nic
Wczoraj zrobiłam wymazy, mąż w piątek ma badania nasienia. Myślę, że w październiku transfer
Jak dlugo czeka się na wyniki nasienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2022, 06:56
-
Gusiia wrote:2 lata bezskutecznych starań. Następnie leczenie niepłodności na NFZ - badania hormonów w normie, badania nasienia pół na pół.
Sprawdzenie drożności jajowodów metoda hsg i laparoskopia - prawy jajaowod geteycznie za dlugi z przewężeniem (niedrożny).
Podjęcie leczenia w prywanej klinice nieplodnosci i przygotowa do IUI. Podczas pobierania wymazów na badania dostałam ovitrelle, bo był pęcherzyk, dobre endometrium i śluz. Tylko, ze Pani doktor nie powiedziała, że to po prawej stronie i doszło do ciąży, ale pozamacicznej. Poroniłam sama.
Między czasie dostałam wyniki okazało się, że mam ureaplazme, dostałam antybiotyk, ale mąż juz nie, bakteria nadal byla:/.
Zmienilam pania doktor i od czerwca aromek, ovitrelle i niestety nic
Wczoraj zrobiłam wymazy, mąż w piątek ma badania nasienia. Myślę, że w październiku transfer
Jak dlugo czeka się na wyniki nasienia?
Jeśli doszło do jednej ciąży to może są szanse?