Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaraz wrote:Ciezko stwierdzić, tylko beta jest w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Chociaż moim zdaniem to będzie nadal zastrzyk.. Do 14 dni się może utrzymywać z tego co czytałam.
Z tego co ja się doinformowalam to progesteron masz niski.
Ja 7-8 dni po owulacji miałam progesteron 46,20 a gdzieś chyba było że żeby utrzymać ciążę to musi być minimum 15? 🤔 musisz poszukać ale tak gdzieś mi się w oczy rzuciło.
Tak mialam niski i mam suplememtowac 4 x a nie 2 ale badalam na drugi dzien rano i był juz 25 bo dziewczyny mi poradzily naczo i rano tazke chyba prawidlowy no nic czekamy do poniedziałku beta z krwi po zastrzyku juz na bank ujemna bo spadla z 7 do 4 w niecale 24h a to bylo w srode wiec ten test mnie zdziwil rano bo nie powinno byc juz we krwi ani tymbardziej w moczuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 19:34
-
OvuAlia wrote:U mnie od dzisiaj nowy cykl..
U mnie raczej tez w ale dopiero 3.08
Udalo mi sie zrobic bete ale ujemna sikance dalej z blada krechą juz nigdy ich nie zrobię 🤣 to chyba była nasza ostatnia IUI i szykujemy sie chyba do in vitro -
Hej dziewczyny!
Jak tam u Was? Jak nastroje i plany na kolejny cykl? Czy u Was stymulacja bez zmian czy jednak ze mianami? Ja mam różne nastroje odnośnie braku stymulacji u mnie- z jednej strony ciekawa jestem bardzo czy coś się wydarzy, ale z drugiej obawa przed uciekającym kolejnym cyklem/ przerwą. Ćwiczę cierpliwość -
Hej ,u mnie drugi stymulowany cykl. Clo od 5 don 9 dc.11 dc monitoring, dwa dojrzale pecherzyki po jednym z kazdej strony. Endo 5 mm wiec estrofem po 1 tabletce do 15 dc. 12 dc ovitrelle. 18 dc monitoring , endo 12 mm, pecherzyki pekly. No i czekam, za tydzien testuje:)
-
Surveyorka wrote:Hej ,u mnie drugi stymulowany cykl. Clo od 5 don 9 dc.11 dc monitoring, dwa dojrzale pecherzyki po jednym z kazdej strony. Endo 5 mm wiec estrofem po 1 tabletce do 15 dc. 12 dc ovitrelle. 18 dc monitoring , endo 12 mm, pecherzyki pekly. No i czekam, za tydzien testuje:)
-
Agatekk wrote:Hej dziewczyny!
Jak tam u Was? Jak nastroje i plany na kolejny cykl? Czy u Was stymulacja bez zmian czy jednak ze mianami? Ja mam różne nastroje odnośnie braku stymulacji u mnie- z jednej strony ciekawa jestem bardzo czy coś się wydarzy, ale z drugiej obawa przed uciekającym kolejnym cyklem/ przerwą. Ćwiczę cierpliwość
Hej Agatekk
U mnie drugi cykl z rzędu był bezowulacyjny, wiec zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami z gin wprowadzamy na stałe stymulację owulacji czekam na @ i od 5 dc zaczynamy stymulować pecherzyki. Jeśli przez 4 mies nie pójdzie to będziemy się diagnozować czy coś więcej jest nie tak.
Jeśli chodzi o nastrój to niezbyt ciekawy łamany z obojętnością, którą staram się utrzymać. Po ostatniej kontroli owulacji trochę mi opadł entuzjazm… no ale trzeba być dobrej myśli i czekać na ładne jajeczko.
-
To działacie i to wspaniały znak! Ja wciąż mam w głowie, że może jednak powinna być jakaś stymulacja, ale staram się zaufać lekarzowi i odpuścić na ten cykl...także kciuki zaciśnięte żeby owocny ten cykl u nas wszystkich!
Nutka333 wrote:Hej Agatekk
U mnie drugi cykl z rzędu był bezowulacyjny, wiec zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami z gin wprowadzamy na stałe stymulację owulacji czekam na @ i od 5 dc zaczynamy stymulować pecherzyki. Jeśli przez 4 mies nie pójdzie to będziemy się diagnozować czy coś więcej jest nie tak.
Jeśli chodzi o nastrój to niezbyt ciekawy łamany z obojętnością, którą staram się utrzymać. Po ostatniej kontroli owulacji trochę mi opadł entuzjazm… no ale trzeba być dobrej myśli i czekać na ładne jajeczko.
Ja właśnie miałam podejrzenie, że w trzech z rzędu pęcherzyki nie pękały, dwa odbyły się pod monitoringiem więc była pewność. Po tym cyklu też pewnie będzie wdrożona głębsza diagnoza u mnie choć jeszcze nie mam pojęcia w którym kierunku. Miałam iść dziś do nie mojego lekarza (mój na urlopie) na monitoring żeby zobaczyć czy w 6 dc pęcherzyki wyrosły, ale...to też odpuściłam.
u mnie właśnie z nastrojem podobnie choć ciągle pewne obawy i poczucie pędzącego czasu...
-
Mamaraz wrote:Trzymam kciuki! Zrób sobie 7-8 dni po owulacji progesteron
-
Surveyorka wrote:Hej Mamaraz, gin nic nie wspominal o badaniu poziomu progesteronu. Poza estradiolem wyniki mam w normie. Dlaczego powinnam to skontrolowac? Moze pojde zrobic na wlasna reke jesli to wazne
Zresztą po Progesteronie dowiesz się też czy była na pewno owu -
Agatekk wrote:To działacie i to wspaniały znak! Ja wciąż mam w głowie, że może jednak powinna być jakaś stymulacja, ale staram się zaufać lekarzowi i odpuścić na ten cykl...także kciuki zaciśnięte żeby owocny ten cykl u nas wszystkich!
Ja właśnie miałam podejrzenie, że w trzech z rzędu pęcherzyki nie pękały, dwa odbyły się pod monitoringiem więc była pewność. Po tym cyklu też pewnie będzie wdrożona głębsza diagnoza u mnie choć jeszcze nie mam pojęcia w którym kierunku. Miałam iść dziś do nie mojego lekarza (mój na urlopie) na monitoring żeby zobaczyć czy w 6 dc pęcherzyki wyrosły, ale...to też odpuściłam.
u mnie właśnie z nastrojem podobnie choć ciągle pewne obawy i poczucie pędzącego czasu...
No niestety ciężko jest wyluzować
A czemu już 6 dc miałaś iść na kontrole? Masz krótkie cykle? Bo jeśli nie to 6 dc to za szybko
-
Nutka333 wrote:No niestety ciężko jest wyluzować
A czemu już 6 dc miałaś iść na kontrole? Masz krótkie cykle? Bo jeśli nie to 6 dc to za szybko
Teraz byłam w 9dc i kazał i tak przyjść 11dc więc już teraz idę tylko 13dc 😆 -
Agatekk wrote:Hej dziewczyny!
Jak tam u Was? Jak nastroje i plany na kolejny cykl? Czy u Was stymulacja bez zmian czy jednak ze mianami? Ja mam różne nastroje odnośnie braku stymulacji u mnie- z jednej strony ciekawa jestem bardzo czy coś się wydarzy, ale z drugiej obawa przed uciekającym kolejnym cyklem/ przerwą. Ćwiczę cierpliwość
Ja mam dzisiaj 4 dc. Trzy stymulację Clo + Ovitrelle za mną. Teraz mam nowy lek: Letrozol. Może on zadziała -
Tak,ja mam dość krótkie cykle -26/27 dni, owu 12/13 dzień. Umówiłam się na wizytę u fajnej ginki już w maju kiedy jeszcze nie wiedziałam,że mogą być jakieś problemy z zajściem w ciąże u mnie Także trzymałam tą wizytę prawie do ostatniego momentu-dwa dni przed stwierdziłam,że skoro ten cykl ma być wakacyjny to chyba nie ma sensu wyrywać się z pracy.W 6dc podobno już widać pęcherzyki.
Od wczoraj podbrzusze pobolewa…coś tam się dzieje…a niech się dzieje tylko dobrze☀️🙈Zaklinam rzeczywistość!
Dobrego dnia dla Was! -
Hej Dziewczyny! Ja z trochę innym pytaniem - czy te zastrzyki Ovitrelle robicie sobie same czy robi Wam lekarz? Macie jakieś rady, żeby się mniej stresować przy samodzielnym robieniu zastrzyku? Dzisiaj tak mi się ręce trzęsły, że dziabnęłam się igłą w dwóch miejscach…🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Mart768 wrote:Hej Dziewczyny! Ja z trochę innym pytaniem - czy te zastrzyki Ovitrelle robicie sobie same czy robi Wam lekarz? Macie jakieś rady, żeby się mniej stresować przy samodzielnym robieniu zastrzyku? Dzisiaj tak mi się ręce trzęsły, że dziabnęłam się igłą w dwóch miejscach…
Mart768 lubi tę wiadomość
-
Surveyorka wrote:Hej, przy poprzednich staraniach o ciążę pierwszy raz miałam zastrzyk w przychodni. Później partner mi robił. W tych dwóch cyklach, w których się staramy o drugie dziecko raz mi robił partner a ostatnio sama. Nie ma co się stresować, obejrzyj filmik na yt jak zrobić zastrzyk:) Ta igła jest raczej cienka i krótka. Chwilę jest dyskomfort przy wstrzykiwaniu i możesz trochę "czuć" miejsce wkłucia ale na to przyłóż sobie chłodny okład i będzie ok. To wszystko też zależy jaki masz próg bólu. Powodzenia
Dzięki! Mam nadzieję, że to już ostatni raz i w tym cyklu się w końcu uda
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Mart768 wrote:Hej Dziewczyny! Ja z trochę innym pytaniem - czy te zastrzyki Ovitrelle robicie sobie same czy robi Wam lekarz? Macie jakieś rady, żeby się mniej stresować przy samodzielnym robieniu zastrzyku? Dzisiaj tak mi się ręce trzęsły, że dziabnęłam się igłą w dwóch miejscach…
Ta igła jest tak cieniutka, że ja w ogóle nie czułam wkłucia. Tylko trzeba to zrobić w miarę szybko i powoli wstrzykiwać lek. Nie ma co się bać