Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
WiolaB który masz dzień po zastrzyku? Ja po kilku dniach też narzekałam na potworne bóle głowy, piersi bolały mnie też,ale chyba nie tak mocno jak Ciebie. Mnie dodatkowo od 3dni boli podbrzusze,ale plamienia nie mam. Może Twoje plamienie to efekt implantacji?
-
Ja mam dzis 9 dzien po zastrzyku a piersi jie czuje wogole, w normalnym cyklu bez zastrzyku i progesteronu bola jak nie wiem wiec ja nie mam pojecia czemu teraz taka cisza zwlaszcza ze wy czujecie je dosc mocbo, zapewne to nie jest dobry ovbaj w mnieLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Każda z nas ma inne objawy. Nie nastawiajcie się,że zaraz jest coś nie tak. U jednych boli to u drugich boli coś innego. Koleżanki pisały o jakiś plamieniach, ja ich nie mam. Za to miałam bóle głowy, i od 3dni bóle podbrzusza. Dzisiaj mam 7dzień po zastrzyku i nie wiem, czy powinno mnie coś boleć czy nie. Wiem, że zastrzyk utrzymuje się 10-14dni w organizmie, więc jakoś dotrwam kolejny tydzień, do następnego poniedziałku. Bo niby 4.12 mam dostać okres. Modlę się, że by nie,ale to już nie ode mnie zależy, wraz z ginekologiem zrobiłam w tym miesiącu co mogłam, teraz czekam.
-
Dominika 84 wrote:WiolaB który masz dzień po zastrzyku? Ja po kilku dniach też narzekałam na potworne bóle głowy, piersi bolały mnie też,ale chyba nie tak mocno jak Ciebie. Mnie dodatkowo od 3dni boli podbrzusze,ale plamienia nie mam. Może Twoje plamienie to efekt implantacji?
Dziś jest 4 dzień po zastrzyku, raczej to nie było plamienie implantacyjne. Dziś już jest czysto. Bóle głowy to raczej wina pogody, od kilku lat cierpię na straszne migreny. Wtedy lepiej do mnie nie podchodzić. Piersi mnie pobolewały bez zastrzyku, ale w tym cyklu jest to wyjątkowo dokuczające. Chociaż biust mam bardzo mały to nawet kiedy chodzę po schodach jest to jakaś masakra. Ja planowaną miesiączkę mam na 7.12, ale raczej nie będę testować. Raz po pregnylu 12 dni po zastrzyku wyszła mi 2 kreska i już się cieszyłam bo nie wiedziałam o fałszowaniu wyniku, ale beta sprowadziła mnie na ziemię.
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
Kasiak621 wrote:Ja mam dzis 9 dzien po zastrzyku a piersi jie czuje wogole, w normalnym cyklu bez zastrzyku i progesteronu bola jak nie wiem wiec ja nie mam pojecia czemu teraz taka cisza zwlaszcza ze wy czujecie je dosc mocbo, zapewne to nie jest dobry ovbaj w mnie
Kasia mnie dopiero 12 dni po owulacji zaczęły bardzo lekko boleć piersi ale u mnie to żaden objaw bo normalnie przed okresem bolą mnie dużo bardziej niż teraz
Plamienia miałam gdzieś 6 dni po owulacji, trwały 3 dni i były baaardzo delikatne a przed nimi czułam przez dłuższą chwilę pulsowanie jajnika z którego była owulacja, strasznie dziwne uczucie. Mam ciszą nadzieję, że była to implantacja ale wszystko wyjaśni się jutro, 14 dni po owulacjikmala lubi tę wiadomość
-
Czyli wszystkie czekają mnie też dzisiaj jajniki bolą a jestem siódmy dzień po zastrzyku. Nawet dosyć mocno (kłucie). To już 3dzień boleści,ale dzisiaj to juz lekka przesada Do spodziewanej miesiączki mam 8dni. Testu też nie robię. Nie chcę spinać się niepotrzebnie, robić czy nie robić. Stres dodatkowy nie jest mi potrzebny. Co ma być to będzie.
-
oligi wrote:czesc dziewczyny!
Dzis mam 13 dzien po ovitrelle i 10 dzien luteiny . Myslicie ze juz jutro moge robic test z moczu?
Czy poczekam dwa dni od odstawienia luteiny i sroda/czwartek zrobic jezeli si enie pojawi okres?
Mi lekarka mówiła, że jeśli jest prawdopodobieństwo ciąży nie można odstawiać luteiny/duphastonu przed testowaniem
-
Cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni a tu wątek się tak powiększył do mojego testowania jeszcze daleko ale będę Was podczytywać. Kto w najbliższym czasie testuje?
Oligi nie odstawiaj luteiny. Zrób test 14 dni po zastrzyku. Test z moczu wcześniej może nie wyjść a i tak jest ryzyko, że może jeszcze nie pokazać ciąży. Najbardziej wiarygodna będzie beta.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:Cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni a tu wątek się tak powiększył do mojego testowania jeszcze daleko ale będę Was podczytywać. Kto w najbliższym czasie testuje?
Oligi nie odstawiaj luteiny. Zrób test 14 dni po zastrzyku. Test z moczu wcześniej może nie wyjść a i tak jest ryzyko, że może jeszcze nie pokazać ciąży. Najbardziej wiarygodna będzie beta.
Ja dziś zrobiłam test z krwi ale wyniki dopiero wieczorem albo jutro rano
-
Julka92 wrote:Ja dziś zrobiłam test z krwi ale wyniki dopiero wieczorem albo jutro rano
To trzymam bardzo mocno kciuki! czekamy na dobre wieści.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Drogie koleżanki,
Zastrzyk z ovitrelle miałam 9 dni temu, kiedy wam zaczęły pojawiać się skutki uboczne? Ja dopiero od soboty mam ból piersi (a normalnie bolą mnie jak jestem w ciąży, bo tak to nie) i kłucie w brzuchu. Zastanawiam się, czy te objawy pozastrzykowe nie powinny się zmniejszać, no chyba że to ciąża (a u mnie od soboty objawy narastają - bardziej bolą piersi, jestem senna). Biorę 3x dziennie duphaston i codziennnie heparynę w brzuch.
Pozdrawiam serdecznie
Trombofilia wrodzona
Mthfr hetero
Zaśniad groniasty 2016
Ciąża 9tydzień 2017
-
Zaczynam sie zastanawiac czy na mnie dziala odpowiednio ten zastrzyk bo ja nie mam wogole skutkow ubocznych - nic nie czulam po podaniu wlacznie z dniem dzisiejszym - 13 dzien po a ja sie czuje normalnie...W sumie dzis zaczynam czuc bol jajnikow wiec ciekawe ale cos bole przypominalaj miesiaczkowe wiec sie nie zdziwie jak dostane @ ale to tego czasu wiadomo ze nadzieja jest i BEDZIE Co ma byc to bedzie
Marcelina zycze Ci aby to byla ciaza ale mysle ze te 9 dni to za wczesnie na takie przypuszczenia chociaz niektorzy tak maja ze juz kilka dni po owu maja symtomy ciazy i faktycznie w niej sa wiec tego CI zycze!!!
Z wlasnego siwadczenie i z pierwszej ciazy w 2015 roku dopiero czulam symptomy ciazy od 8 tyg do 13 a pozniej juz do porodu czulam sie swietnie.oligi -
Czyli czekamy Tylko myślałam że im dalej w las tym objawy powinny ustępować. Ja w ostatniej ciąży wiedziałam od razu bo miałam takie same objawy, natomiast w pierwszej dopiero w 6 tyg coś zaczęło się dziać. Masz rację, co ma być to będzie To dopiero mój pierwszy zastrzyk z Ovitrelle więc nie wiem czego się spodziewać.
oligi lubi tę wiadomość
Trombofilia wrodzona
Mthfr hetero
Zaśniad groniasty 2016
Ciąża 9tydzień 2017
-
marcelina1986 wrote:Czyli czekamy Tylko myślałam że im dalej w las tym objawy powinny ustępować. Ja w ostatniej ciąży wiedziałam od razu bo miałam takie same objawy, natomiast w pierwszej dopiero w 6 tyg coś zaczęło się dziać. Masz rację, co ma być to będzie To dopiero mój pierwszy zastrzyk z Ovitrelle więc nie wiem czego się spodziewać.
Moj tez pierwszy raz z ovitrelle.
Jutro 14 dni po zastrzyku i chyba sikacza zrobie ;)no chyba ze okres dostane do jutra hehe
oligi -
Dziewczyny takie dziwne pytanie mam.
Mialam pecherzyk na prawym jajniku 20 mm, dostalam zastrzykOvitrelle( nie wiem czy pekl bo nie sprawdzilam z lekarka bo musialam do szpitala z corka jechac pilnie ).
Dzis 13 dzien cyklu bol jak na miesiaczke ale... czuje TYLKO bol LEWEGO jajnika...
Jakies wytlumaczenie?oligi -
oligi wrote:Moj tez pierwszy raz z ovitrelle.
Jutro 14 dni po zastrzyku i chyba sikacza zrobie ;)no chyba ze okres dostane do jutra heheoligi lubi tę wiadomość
Trombofilia wrodzona
Mthfr hetero
Zaśniad groniasty 2016
Ciąża 9tydzień 2017
-
Witajcie dziewczyny. Ginka miała racje, ze nic z tego. Od piątku miałam brązowe plamienia. Dziś @. Zastanawia mnie czy coś jest nie tak. Bo odkąd biorę clostyrbergyt to każda @ jest pierwszego dnia z ogromnym skrzepem krwi i takim kokonikiem biało szarym z jakby żyłkami. Przed clo nie miałam takich rzeczy. Wiecie może co to mogłoby być? Clo biorę od pół roku już Wiec takie rzeczy już 6 razy miałam.
-
Pyszka wrote:Witajcie dziewczyny. Ginka miała racje, ze nic z tego. Od piątku miałam brązowe plamienia. Dziś @. Zastanawia mnie czy coś jest nie tak. Bo odkąd biorę clostyrbergyt to każda @ jest pierwszego dnia z ogromnym skrzepem krwi i takim kokonikiem biało szarym z jakby żyłkami. Przed clo nie miałam takich rzeczy. Wiecie może co to mogłoby być? Clo biorę od pół roku już Wiec takie rzeczy już 6 razy miałam.
Nie pytalas ginki?
Nie mam pojecia czemu tak masz , moze przedzwon do niejoligi