Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Niktważny wrote:Niestety negatyw wyszedł.. jestem załamana
Głowa do góry! W końcu się nam uda. 🤞🏼
Ja na cały rok mam szansę na zapłodnienie 4 x. Owulacje przechodzę najczęściej z lewego jajnika, po stronie bez jajowodu.
Obecny cykl na stymulacji również.. jeszcze jakieś resztki nadziei są, na cud i przechwycenie jajeczka- ale dosłownie znikome.WWiktoriAA92, Niktważny lubią tę wiadomość
-
Justii94 wrote:Dziewczyny a co biorą Wasi partnerzy? Jakie suple?
Czy wyniki nasienia mają ok? Bo u nas góry i doliny były z wynikami
Mąż nie bierze zadnych suplementów. Jego ogólnie ciężko przekonać do zdrowego odzywiania. Nie jest najgorzej bo ja gotuję, ale jednak czasem jakieś niezdrowe przekaski wylecą, kawy pił za dużo a teraz troche się hamuje. Owoce mogłyby dla niego nie istnieć 🙉03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Zrobiłam dzisiaj test przed 3 rano 🙉 Obudziłam się i niedotrzymalabym do rana z toaleta więc musiałam zrobic test 😂 Oczywiście dalej pozytywny
StaraczkaPoChlo, WWiktoriAA92, Mała.mi 93, Niktważny, cysterka95 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
🤵🏻♂️: prena care start, lycopene (czyli pomidor), witamina C 1000, witamina D, a od lekarza: polfilin prolongatum (na szybszą ruchliwość). Jego wyniki w miarę ok ale dla pewności mamy je lekami nieco wzmocnić i zbadać jeszcze DNA plemników
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 07:43
AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu 🍀👌🏻 -
U nas niestety problem z nasieniem, mąż bierze clostilbegyt i anastrozol dodatkowo z suplementów kwas foliowy, choline, wit. D, omegi
Poprawa ogólna jest ale morfologia nadal 0%.. -
Ola_45 wrote:Zrobiłam dzisiaj test przed 3 rano 🙉 Obudziłam się i niedotrzymalabym do rana z toaleta więc musiałam zrobic test 😂 Oczywiście dalej pozytywnyAMH: 1,8
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu 🍀👌🏻 -
WWiktoriAA92 wrote:Ale nas tu trzymasz w niepewności 🤪🤪 Ty idziesz na betę w pon? Ja też!
Ja sama mam skręt w brzuchu przez tą sytuacje. Nie potrafie się cieszyć. Cały czas sobie wkręcam że to zastrzyk, a nawet jak nie to boje się że ten sen sie szybko skończy 🥺🥺🥺03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
U Nas też kiepsko. Nie wiem co się dzieje ale od 4 miesięcy mąż co miesiąc jest chory. A to jelitówka, a to jakiś stan podgorączkowy. Najlepsze jest to, że zawsze w dniu owulacji. Śmiejemy się, ze nie potrzebuje monitoringu u gin, bo jego zle samopoczucie nam o tym mówi 😅
A co do wyników pierwsze podstawowe robiliśmy w styczniu przed pierwszą wizytują w klinice niepłodności. I uważam że chociaż morfologia 3% była poniżej normy to i tak wyniki były świetne. Kolejne po 3 miesiącach od wizyty i tu był dramat. Wszystko poleciało na łeb i szyję. Morfologia 0, mało plemników, wszystkie parametry mega zaniżone ( brak ten fertil on z zalecenia lekarza). Zrobiliśmy sobie 2 miesiące przerwy od kliniki, pozamawialam suplementy nowego wg mojego uznania, wyjechaliśmy na wakacje- trochę oddechu przed ponowną walka. Po powrocie i suplementacji, która sama stworzyłam ponowne badania. Morfologia 4% 😱 co prawda pozostałe parametry ciut poniżej normy, ale światełko w tunelu było. Maz jeszcze zrobił rozszerzone i tutaj już nie było wesoło. Fragmentacja DNA 17% norma 15% i mniej. HBA 46% stres oksydacyjny 6 % 🥹 od tej pory walczymy o poprawę.
Znowu zmienione suple.
Kochamy włoską kuchnię, więc u Nas dużo krewetek, ryb, tuńczyka i passaty pomidorowej, cebuli, czosnku i oliwy, ale oczywiście połączonej z makaronem.
Mąż regularnie chodzi na siłownię, zrezygnował z mocnych treningów. Nie pali. Z piciem okazjonalnie. Raz w weekend co 2 miesiąc. Musi być porządna okazja
Nie mam już pomysłu, dlaczego jest tak kiepsko. Nie robił usg jąder.. może tutaj by się przydało coś zbadać -
Justii94 wrote:U Nas też kiepsko. Nie wiem co się dzieje ale od 4 miesięcy mąż co miesiąc jest chory. A to jelitówka, a to jakiś stan podgorączkowy. Najlepsze jest to, że zawsze w dniu owulacji. Śmiejemy się, ze nie potrzebuje monitoringu u gin, bo jego zle samopoczucie nam o tym mówi 😅
A co do wyników pierwsze podstawowe robiliśmy w styczniu przed pierwszą wizytują w klinice niepłodności. I uważam że chociaż morfologia 3% była poniżej normy to i tak wyniki były świetne. Kolejne po 3 miesiącach od wizyty i tu był dramat. Wszystko poleciało na łeb i szyję. Morfologia 0, mało plemników, wszystkie parametry mega zaniżone ( brak ten fertil on z zalecenia lekarza). Zrobiliśmy sobie 2 miesiące przerwy od kliniki, pozamawialam suplementy nowego wg mojego uznania, wyjechaliśmy na wakacje- trochę oddechu przed ponowną walka. Po powrocie i suplementacji, która sama stworzyłam ponowne badania. Morfologia 4% 😱 co prawda pozostałe parametry ciut poniżej normy, ale światełko w tunelu było. Maz jeszcze zrobił rozszerzone i tutaj już nie było wesoło. Fragmentacja DNA 17% norma 15% i mniej. HBA 46% stres oksydacyjny 6 % 🥹 od tej pory walczymy o poprawę.
Znowu zmienione suple.
Kochamy włoską kuchnię, więc u Nas dużo krewetek, ryb, tuńczyka i passaty pomidorowej, cebuli, czosnku i oliwy, ale oczywiście połączonej z makaronem.
Mąż regularnie chodzi na siłownię, zrezygnował z mocnych treningów. Nie pali. Z piciem okazjonalnie. Raz w weekend co 2 miesiąc. Musi być porządna okazja
Nie mam już pomysłu, dlaczego jest tak kiepsko. Nie robił usg jąder.. może tutaj by się przydało coś zbadać
A to ja właśnie zapomniałam dodać że mąż ma
żylaki powrozka nasiennego na jednym jądrze ale androlog powiedział żeby mógł to zoperowac to powinien schudnąć (tak, mąż ma sporą nadwagę i starą się z tym walczyc) -
Nasz lekarz polecał Sermatrop Alfa - podobno najlepszy suplement. Ale jest dość drogi, a mój mąż nigdy problemów z nasieniem nie miał, poza tym zdrowo się odżywia, uprawia sport itp. Więc odpuscilismy👱♀️ 32l 👦🏻35l
12.2022 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 badanie HSG (oba jajowody drożne)
11.2023 histeroskopia (usunięcie polipa)
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest) -
Mq1991 wrote:Tylko pamiętaj że selenu z cynkiem nie bierze się razem, bo one się jakby wzajemnie "kasują" ja biorę rano selen, wieczorem cynkStart starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Mała.mi 93 wrote:Chodź czasem jest np połączenie selen+cynk razem. Więc chyba można łączyć👱♀️ 32l 👦🏻35l
12.2022 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 badanie HSG (oba jajowody drożne)
11.2023 histeroskopia (usunięcie polipa)
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest) -
WWiktoriAA92 wrote:Ty nie brałaś teraz zastrzyku i jesteś 15 dpo? Przykro mi… znam te emocje 😖 gdy u mnie będzie kolejny nieudany cykl wybieram się na drożność - ta myśl sprawia, że mam nadzieję że może to pomoże… 😏🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych
❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
🔜18/11🩸
🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności -
Mq1991 wrote:Ja lecze sie juz z 10 lat na Hashi i od tego czasu biorę cynk i selen. Każdy endokrynolog mi mówił, żeby nie łączyć bo się nie wchłaniają dobrze, bo te pierwiastki są abtagonistami być może w jakimś stopniu się wchłaniają, ale pewnie nie tak dobrze jak przyjmowane oddzielnieStart starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Ja już wiem że zdrowy styl życia nie jest wyznacznikiem dobrego nasienia. Mój partner w ogóle nie piję, nie pali, bardzo zdrowo się odżywia, nie jest otyly, uprawia sport - więc to nie jest żaden wyznacznik. Wyniki faktycznie się wahaja - no i trzeba czekać na poprawę przynajmniej 3 miesiące od suplementacji. Warto zrobi usg jader bo często wychodzą żylaki - i to trzeba wyeliminować w pierwszej kolejności. Żylaki powodują przegrzanie i plemniki są słabej jakości. Myślę, że to podstawowe badanie do zrobienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 10:41
AMH: 1,8
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu 🍀👌🏻