X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Justii94 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niktważny wrote:
    Niestety negatyw wyszedł.. jestem załamana :(

Głowa do góry! W końcu się nam uda. 🤞🏼
    Ja na cały rok mam szansę na zapłodnienie 4 x. Owulacje przechodzę najczęściej z lewego jajnika, po stronie bez jajowodu.
    Obecny cykl na stymulacji również.. jeszcze jakieś resztki nadziei są, na cud i przechwycenie jajeczka- ale dosłownie znikome.

WWiktoriAA92, Niktważny lubią tę wiadomość

• Justii94 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co biorą Wasi partnerzy? Jakie suple?
    Czy wyniki nasienia mają ok? Bo u nas góry i doliny były z wynikami :(

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 20 września, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii94 wrote:
    U nas niby wyniki było dobre. Ja sie nie znam wiec ufam że były ok.
    Mąż nie bierze zadnych suplementów. Jego ogólnie ciężko przekonać do zdrowego odzywiania. Nie jest najgorzej bo ja gotuję, ale jednak czasem jakieś niezdrowe przekaski wylecą, kawy pił za dużo a teraz troche się hamuje. Owoce mogłyby dla niego nie istnieć 🙉

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 20 września, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj test przed 3 rano 🙉 Obudziłam się i niedotrzymalabym do rana z toaleta więc musiałam zrobic test 😂 Oczywiście dalej pozytywny

StaraczkaPoChlo, WWiktoriAA92, Mała.mi 93, Niktważny, cysterka95 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
  • WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: 20 września, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤵🏻‍♂️: prena care start, lycopene (czyli pomidor), witamina C 1000, witamina D, a od lekarza: polfilin prolongatum (na szybszą ruchliwość). Jego wyniki w miarę ok ale dla pewności mamy je lekami nieco wzmocnić i zbadać jeszcze DNA plemników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 07:43

AMH: 1,8
    Cytologia: 🆗
    🤵🏻‍♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
    1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
    2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
    3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
    4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
    5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu 🍀👌🏻
  • StaraczkaPoChlo Przyjaciółka

Wysłany: 20 września, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii94 wrote:

U nas niestety problem z nasieniem, mąż bierze clostilbegyt i anastrozol dodatkowo z suplementów kwas foliowy, choline, wit. D, omegi

Poprawa ogólna jest ale morfologia nadal 0%..

• WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: 20 września, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Zrobiłam dzisiaj test przed 3 rano 🙉 Obudziłam się i niedotrzymalabym do rana z toaleta więc musiałam zrobic test 😂 Oczywiście dalej pozytywny
    Ale nas tu trzymasz w niepewności 🤪🤪 Ty idziesz na betę w pon? Ja też!

3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 20 września, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWiktoriAA92 wrote:
    Ale nas tu trzymasz w niepewności 🤪🤪 Ty idziesz na betę w pon? Ja też!
    Tak w poniedziałek.
    Ja sama mam skręt w brzuchu przez tą sytuacje. Nie potrafie się cieszyć. Cały czas sobie wkręcam że to zastrzyk, a nawet jak nie to boje się że ten sen sie szybko skończy 🥺🥺🥺

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
  • Justii94 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też kiepsko. Nie wiem co się dzieje ale od 4 miesięcy mąż co miesiąc jest chory. A to jelitówka, a to jakiś stan podgorączkowy. Najlepsze jest to, że zawsze w dniu owulacji. Śmiejemy się, ze nie potrzebuje monitoringu u gin, bo jego zle samopoczucie nam o tym mówi 😅

A co do wyników pierwsze podstawowe robiliśmy w styczniu przed pierwszą wizytują w klinice niepłodności. I uważam że chociaż morfologia 3% była poniżej normy to i tak wyniki były świetne. Kolejne po 3 miesiącach od wizyty i tu był dramat. Wszystko poleciało na łeb i szyję. Morfologia 0, mało plemników, wszystkie parametry mega zaniżone ( brak ten fertil on z zalecenia lekarza). Zrobiliśmy sobie 2 miesiące przerwy od kliniki, pozamawialam suplementy nowego wg mojego uznania, wyjechaliśmy na wakacje- trochę oddechu przed ponowną walka. Po powrocie i suplementacji, która sama stworzyłam ponowne badania. Morfologia 4% 😱 co prawda pozostałe parametry ciut poniżej normy, ale światełko w tunelu było. Maz jeszcze zrobił rozszerzone i tutaj już nie było wesoło. Fragmentacja DNA 17% norma 15% i mniej. HBA 46% stres oksydacyjny 6 % 🥹 od tej pory walczymy o poprawę.
    Znowu zmienione suple.
    Kochamy włoską kuchnię, więc u Nas dużo krewetek, ryb, tuńczyka i passaty pomidorowej, cebuli, czosnku i oliwy, ale oczywiście połączonej z makaronem.
    Mąż regularnie chodzi na siłownię, zrezygnował z mocnych treningów. Nie pali. Z piciem okazjonalnie. Raz w weekend co 2 miesiąc. Musi być porządna okazja :)
    Nie mam już pomysłu, dlaczego jest tak kiepsko. Nie robił usg jąder.. może tutaj by się przydało coś zbadać

Wysłany: 20 września, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii94 wrote:
    U Nas też kiepsko. Nie wiem co się dzieje ale od 4 miesięcy mąż co miesiąc jest chory. A to jelitówka, a to jakiś stan podgorączkowy. Najlepsze jest to, że zawsze w dniu owulacji. Śmiejemy się, ze nie potrzebuje monitoringu u gin, bo jego zle samopoczucie nam o tym mówi 😅

A co do wyników pierwsze podstawowe robiliśmy w styczniu przed pierwszą wizytują w klinice niepłodności. I uważam że chociaż morfologia 3% była poniżej normy to i tak wyniki były świetne. Kolejne po 3 miesiącach od wizyty i tu był dramat. Wszystko poleciało na łeb i szyję. Morfologia 0, mało plemników, wszystkie parametry mega zaniżone ( brak ten fertil on z zalecenia lekarza). Zrobiliśmy sobie 2 miesiące przerwy od kliniki, pozamawialam suplementy nowego wg mojego uznania, wyjechaliśmy na wakacje- trochę oddechu przed ponowną walka. Po powrocie i suplementacji, która sama stworzyłam ponowne badania. Morfologia 4% 😱 co prawda pozostałe parametry ciut poniżej normy, ale światełko w tunelu było. Maz jeszcze zrobił rozszerzone i tutaj już nie było wesoło. Fragmentacja DNA 17% norma 15% i mniej. HBA 46% stres oksydacyjny 6 % 🥹 od tej pory walczymy o poprawę.
    Znowu zmienione suple.
    Kochamy włoską kuchnię, więc u Nas dużo krewetek, ryb, tuńczyka i passaty pomidorowej, cebuli, czosnku i oliwy, ale oczywiście połączonej z makaronem.
    Mąż regularnie chodzi na siłownię, zrezygnował z mocnych treningów. Nie pali. Z piciem okazjonalnie. Raz w weekend co 2 miesiąc. Musi być porządna okazja :)
    Nie mam już pomysłu, dlaczego jest tak kiepsko. Nie robił usg jąder.. może tutaj by się przydało coś zbadać

A to ja właśnie zapomniałam dodać że mąż ma
    żylaki powrozka nasiennego na jednym jądrze ale androlog powiedział żeby mógł to zoperowac to powinien schudnąć (tak, mąż ma sporą nadwagę i starą się z tym walczyc)

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 20 września, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii94 wrote:
    Olej z czarnuszki i fertistim dla mężczyzn.
    Nasz lekarz polecał Sermatrop Alfa - podobno najlepszy suplement. Ale jest dość drogi, a mój mąż nigdy problemów z nasieniem nie miał, poza tym zdrowo się odżywia, uprawia sport itp. Więc odpuscilismy

👱‍♀️ 32l 👦🏻35l
    12.2022 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
    04.2023 badanie HSG (oba jajowody drożne)
    11.2023 histeroskopia (usunięcie polipa)
    12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)

Wysłany: 20 września, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie tak dziś dopadł ból krzyża i jajników że ledwo chodzę 🫣

Czuje jakbym miała dostać okres ale to niemożliwe bo biorę duphaston.. no chyba że organizm znowu zrobi mi jakiegoś psikusa 🙄

• Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 20 września, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Tylko pamiętaj że selenu z cynkiem nie bierze się razem, bo one się jakby wzajemnie "kasują" :) ja biorę rano selen, wieczorem cynk ;)
    Chodź czasem jest np połączenie selen+cynk razem. Więc chyba można łączyć

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓

Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki
  • moooonaa Ekspertka

Wysłany: 20 września, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża morfologia nawet 6%, dobra ruchliwość i wszystkie inne parametry..
    drożność miałam w sierpniu ale w tym samym cyklu nie pękł mi pęcherzyk więc szans nie było..

WWiktoriAA92 lubi tę wiadomość

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: 20 września, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się od czerwca 2023, narazie nawet raz się nie udało zapłodnić ..

• Niktważny Ekspertka

Wysłany: 20 września, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaPoChlo wrote:
    Przykro mi :(
    Ile czasu już się staracie?
    Już 3 lata :(

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
    ❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
    🔜18/11🩸
    🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 20 września, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi 93 wrote:
    Chodź czasem jest np połączenie selen+cynk razem. Więc chyba można łączyć
    Ja lecze sie juz z 10 lat na Hashi i od tego czasu biorę cynk i selen. Każdy endokrynolog mi mówił, żeby nie łączyć bo się nie wchłaniają dobrze, bo te pierwiastki są abtagonistami ;) być może w jakimś stopniu się wchłaniają, ale pewnie nie tak dobrze jak przyjmowane oddzielnie :)

👱‍♀️ 32l 👦🏻35l
    12.2022 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
    04.2023 badanie HSG (oba jajowody drożne)
    11.2023 histeroskopia (usunięcie polipa)
    12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 20 września, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWiktoriAA92 wrote:
    Ty nie brałaś teraz zastrzyku i jesteś 15 dpo? Przykro mi… znam te emocje 😖 gdy u mnie będzie kolejny nieudany cykl wybieram się na drożność - ta myśl sprawia, że mam nadzieję że może to pomoże… 😏
    Tak dokładnie 15 dpo i bez zastrzyka ale u mnie wszystko pękło więc nie było potrzeby :) ja już miałam drożność i wszystko wyszło okej czasem wolałabym żeby coś nie było okej żeby dało się to zdiagnozować i wyleczyc i żebym mogła zajść w tą upragnioną ciążę a tak..

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
    ❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
    🔜18/11🩸
    🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 20 września, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Ja lecze sie juz z 10 lat na Hashi i od tego czasu biorę cynk i selen. Każdy endokrynolog mi mówił, żeby nie łączyć bo się nie wchłaniają dobrze, bo te pierwiastki są abtagonistami ;) być może w jakimś stopniu się wchłaniają, ale pewnie nie tak dobrze jak przyjmowane oddzielnie :)
    Ok, to dobrze wiedzieć :)

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓

Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki
  • WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: 20 września, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem że zdrowy styl życia nie jest wyznacznikiem dobrego nasienia. Mój partner w ogóle nie piję, nie pali, bardzo zdrowo się odżywia, nie jest otyly, uprawia sport - więc to nie jest żaden wyznacznik. Wyniki faktycznie się wahaja - no i trzeba czekać na poprawę przynajmniej 3 miesiące od suplementacji. Warto zrobi usg jader bo często wychodzą żylaki - i to trzeba wyeliminować w pierwszej kolejności. Żylaki powodują przegrzanie i plemniki są słabej jakości. Myślę, że to podstawowe badanie do zrobienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 10:41

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ