Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Martolina wrote:Jutro mam 10 DC i idę na monitoring zobaczyć jak się miewają moje pęcherzyki. Niepokoi mnie natomiast jedna rzecz - totalnie nie mam śluzu płodnego, czy Wy też tak macie przy stymulacji lamettą?
Miałam podobnie przy lametta, nawet swoje teorie przedstawiłam gin.(że chyba nie mam owu bo nie widze śluzu płodnego) i na tej samej wizycie na usg wyszły duże pęcherzyki po dwóch stronach i tego samego dnia zastrzyk zavifert, jestem pełna obaw😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 18:34
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika Bocian, pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c🍀✊🏻✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5🥚 -
Wixa🌸 wrote:Miałam podobnie przy lametta, nawet swoje teorie przedstawiłam gin.(że chyba nie mam owu bo nie widze śluzu płodnego) i na tej samej wizycie na usg wyszły duże pęcherzyki po dwóch stronach i tego samego dnia zastrzyk zavifert, jestem pełna obaw😒
O widzisz, to mamy tak samo! A kiedy miałaś zastrzyk? I co gin powiedział o tym śluzie ? Jutro też zapytam się lekarki, tak „suchego” cyklu to chyba jeszcze w życiu nie miałam. Pisząc to jem chyba z 20 g oleju z wiesiołka z nadzieją że coś ruszy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 18:49
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
12/20204 ovi + progesteron besins ✖️
🩸 22.12 -
Martolina wrote:O widzisz, to mamy tak samo! A kiedy miałaś zastrzyk? I co gin powiedział o tym śluzie ? Jutro też zapytam się lekarki, tak „suchego” cyklu to chyba jeszcze w życiu nie miałam. Pisząc to jem chyba z 20 g oleju z wiesiołka z nadzieją że coś ruszy 😅
Zastrzyk miałam 15.10, we wtorek będę się testować.
Miałam ostatnio sporo stresu i jestem raczej negatywnie nastawiona do tego nie mam żadnych objawów, bardziej odpaliła mi się płaczliwość jak na @ 😑.30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
Hej, bardzo mi przykro bo wiem co czujesz. Ja również od 12 miesięcy widzę tylko jedna kreskę na teście.
Ten cykl pierwszy raz stymulowany, po letrozolu wychodowalam pęcherzyk 20 mm na prawym jajniku, dwa dni później zrobiłam zastrzyk ovitrelle.
Od tamtego momentu nie robię nic innego jak przeczesuję internet by znaleźć jakiś cień nadziei, że tym razem się udało.
Oczekiwanie to straszny czas. Aktualnie 9 dni po zastrzyku test pokazuje minimalnie cień drugiej kreski.
Jestem w 22 dc i czekam na dobre wieści.
-
Wiem co czujecie ja po bezowocnym roku starań wybrałam się do lokalnej gin. z nadzieją że mnie pokieruje gdzie szukać pomocy dalej, bo wg. niej u mnie wszystko było ok. Dowiedziałam się od niej (o zgrozo) żeby nie biegać za szczegółowymi badaniami i nie wysyłać partnera na badanie nasienia "bo to może nie potrzebnie zestresować" i że 1.5/2lata to norma na starania i tak uciekło nam kolejne 6cykli
Partner w czerwcu przebadał nasienie, wyniki wyszły słabe od tego czasu zdrowa dieta, zmiana stylu życia na bardziej aktywny, tylko tyle i aż tyle. Od sierpnia wspólne wizyty w Bocianie, z wizją inseminacji( "bo młodsza już Pani nie będzie")wtedy przekonamy się czy zmiana naszych codziennych nawyków przyniosła pozytywny skutek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 21:00
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
Wixa🌸 wrote:Wiem co czujecie ja po bezowocnym roku starań wybrałam się do lokalnej gin. z nadzieją że mnie pokieruje gdzie szukać pomocy dalej, bo wg. niej u mnie wszystko było ok. Dowiedziałam się od niej (o zgrozo) żeby nie biegać za szczegółowymi badaniami i nie wysyłać partnera na badanie nasienia "bo to może nie potrzebnie zestresować" i że 1.5/2lata to norma na starania i tak uciekło nam kolejne 6cykli
Partner w czerwcu przebadał nasienie, wyniki wyszły słabe od tego czasu zdrowa dieta, zmiana stylu życia na bardziej aktywny, tylko tyle i aż tyle. Od sierpnia wspólne wizyty w Bocianie, z wizją inseminacji( "bo młodsza już Pani nie będzie")wtedy przekonamy się czy zmiana naszych codziennych nawyków przyniosła pozytywny skutek.
Ja tez tak jak ty trwałam przy jednym lekarzu bo zasugerowałam się dobrymi opiniami na jego temat w moim mieście. To były opinie cisz już prowadzonych niestety w diagnostyce problemu zajścia w ciążę się nie popisał. Nie zrobił nic.
Dopiero gdy udałam się do innego lekarza już na pierwszej wizycie po przeprowadzonym wywiadzie przepisał mi stymulację i zastrzyk. No i czekam…
Jedyne z czego nie jestem zadowolona to z tego, że nie chciał się ze mną umówić na monitoring po zastrzyku.
Teraz każdego dnia żyje niewiedzą czy pęcherzyk pękł czy też nie.
-
Mam pytanie do dziewczyn które stosowały zastrzyk ovitrelle.
Dziewczyny zastrzyk miałam w 14 dniu cyklu.
Po zastrzyku wydaje mi się, że nie czułam żadnych oznak owulacji, śluz był nieowulacyjny.
Natomiast jakoś 5 dni po zastrzyku do dziś miewam każdego dnia bóle podbrzusza, kłucie jajników raz lewy, raz prawy (pęcherzyk był na prawym ).
Co może powodować te kłucia ?
Dzis robiłam test i hcG jest już prawie niewykrywalny, na teście widniej cień cienia drugiej kreski.
Jestem w 22 dniu cyklu, 9 dni po zastrzyku.
Czy któraś miała podobne dolegliwości, jak to się skończyło ?
-
Natka1712 wrote:Ja tez tak jak ty trwałam przy jednym lekarzu bo zasugerowałam się dobrymi opiniami na jego temat w moim mieście. To były opinie cisz już prowadzonych niestety w diagnostyce problemu zajścia w ciążę się nie popisał. Nie zrobił nic.
Dopiero gdy udałam się do innego lekarza już na pierwszej wizycie po przeprowadzonym wywiadzie przepisał mi stymulację i zastrzyk. No i czekam…
Jedyne z czego nie jestem zadowolona to z tego, że nie chciał się ze mną umówić na monitoring po zastrzyku.
Teraz każdego dnia żyje niewiedzą czy pęcherzyk pękł czy też nie.30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
Ja mam śluz póki co, co prawda cykl był bardziej "suchy", ale płodny dało się wykryć.
I z tego co słyszałam to przy letrozolu może tak być, że śluzu nie widać, ale w środku niby jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 21:24
Migotka96 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Suzie wrote:Ja mam śluz póki co, co prawda cykl był bardziej "suchy", ale płodny dało się wykryć.
I z tego co słyszałam to przy letrozolu może tak być, że śluzu nie widać, ale w środku niby jest.
A odczuwasz jakieś kłucia jajników lub bóle podbrzusza ? -
Natka1712 wrote:Planuje zrobić betę 31 października. Ale jeśli nie wytrzymam pewnie będę testować się w domu testami wcześniej. A Ty ?30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
Suzie wrote:Ja mam śluz póki co, co prawda cykl był bardziej "suchy", ale płodny dało się wykryć.
I z tego co słyszałam to przy letrozolu może tak być, że śluzu nie widać, ale w środku niby jest.
Dokładnie tak jak piszesz, ja ostatnio na monitoringu powiedziałam że w tym cyklu sucho i nie widzę śluzu ale Pani ginekolog powiedziała ze na usg widać ze śluz jest i to już taki płodny ☺️👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 8 cs
20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️ -
Natka1712 wrote:Mam pytanie do dziewczyn które stosowały zastrzyk ovitrelle.
Dziewczyny zastrzyk miałam w 14 dniu cyklu.
Po zastrzyku wydaje mi się, że nie czułam żadnych oznak owulacji, śluz był nieowulacyjny.
Natomiast jakoś 5 dni po zastrzyku do dziś miewam każdego dnia bóle podbrzusza, kłucie jajników raz lewy, raz prawy (pęcherzyk był na prawym ).
Co może powodować te kłucia ?
Dzis robiłam test i hcG jest już prawie niewykrywalny, na teście widniej cień cienia drugiej kreski.
Jestem w 22 dniu cyklu, 9 dni po zastrzyku.
Czy któraś miała podobne dolegliwości, jak to się skończyło ?
Ja też miałam kłucia i bóle jajników po ovitrelle, nie byłam w ciąży👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
🩸 22.12 -
Migotka96 wrote:Dokładnie tak jak piszesz, ja ostatnio na monitoringu powiedziałam że w tym cyklu sucho i nie widzę śluzu ale Pani ginekolog powiedziała ze na usg widać ze śluz jest i to już taki płodny ☺️
Widziałam kilka razy że dziewczyny pisały że lekarz widział śluz na USG i zastanawiam się zawsze jak i skąd on wie że to nie ten żel do usg. Ale dajecie nadzieję że coś z tego cyklu będzie 😅👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
🩸 22.12 -
Natka1712 wrote:A odczuwasz jakieś kłucia jajników lub bóle podbrzusza ?
Odczuwałam kłucie jajnika, ale jakoś dzień po owulacji 🤔
W poprzednim cyklu czułam ciągnięcie jajnika jakoś dzień/dwa przed,Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 09:38
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Martolina wrote:Widziałam kilka razy że dziewczyny pisały że lekarz widział śluz na USG i zastanawiam się zawsze jak i skąd on wie że to nie ten żel do usg. Ale dajecie nadzieję że coś z tego cyklu będzie 😅
Mi pokazywał na USG śluz i faktycznie pokrywało się z fotami z przykładowych USG w necieMartolina, Migotka96 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Dziewczyny kiedy miałyście owulacje po Zivafert i ile j.m. przyjmowałyście tego zastrzyku ?
Ja miałam 10 000j.m wczoraj około 17.00 i kompletnie nic nie czuje w jajnikach 😓👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 8 cs
20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️ -
Migotka96 wrote:Dziewczyny kiedy miałyście owulacje po Zivafert i ile j.m. przyjmowałyście tego zastrzyku ?
Ja miałam 10 000j.m wczoraj około 17.00 i kompletnie nic nie czuje w jajnikach 😓Mała.mi 93, Migotka96 lubią tę wiadomość
✔️Zespół antyfosfolipidowy
✔️MTHFR_1298A>C HOMO
✔️PAI-1 HETERO
🥰Kariotypy prawidłowe
🥰Badanie nasienia prawidłowe
09.2020 - 👧CÓRECZKA - nasza Zosia 🥰pierwszy cykl starań, ciąża bezproblemowa
Starania o rodzeństwo od 12.2021 😊:
06.2022 💔 poronienie zatrzymane, 6tc
02.2023 💔 terminacja 18tc, zagrożenie mojego życia, synek z wadami letalnymi
Potem przerwa, starania od 05.2024
10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
12.10 ⏸️
14.10 beta 67 ❤️, prog 36.70ng/ml
16.10 beta 240 🎉🥳 przyrost 240% 😱, prog 28.18ng/ml
18.10 beta 660 przyrost 175% 🥰, prog 36.51ng/ml
Leki: duphaston, cyclogest, acard (od owulacji), clexane (od pozytywnego testu)
-
Widzę dużo nowych dziewczyn na wątku : ) ale trochę mnie to denerwuje, że niektóre z Was w ogóle nie czytają tego co piszemy tylko ciągle te same pytania - szkoda, że nie można podpiąć jakiś podstawowych porad / wniosków / obserwacji wynikający ze stymulowania owulacji. Kilka moim spostrzeżeń:
1. Jeśli przyjęłaś zastrzyk np. Ovitrelle to testuj się najlepiej 14 dni OD zastrzyku. Szybciej często wychodzą testy fałszywie dodatnie ponieważ zastrzyk utrzymuje się w ciele. Każda dziewczyna ma inaczej u jednej wynik będzie wiarygodny 10 dni od zastrzyku a u innej 14 dni.
2. Jeśli masz wątpliwości co do wyniku testu - zrób betę z krwi
3. Po ovitrrlle można odczuwać bóle w podbrzuszu, bóle jajników ale też może być tak, że nic nie będziesz czuła. Bywa różnie i o niczym to nie świadczy. Często jajniki bolą a test jest negatywny
4. Jedne dziewczyny współżyją w dniu podania zastrzyku inne dzień później. Lekarze różnie mówią - słuchaj jego wytycznych.
5. Czasami lekarze każą przyjść na monitoring „czy pęcherzyk pękł” najczęściej gdy jest to pierwszy zastrzyk. Potem już nie - i to też jest normalne.
Coś jeszcze byście dodały do tych porad?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 15:10
Migotka96, Suzie, cysterka95, Martolina lubią tę wiadomość
AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań