X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWiktoriAA92 wrote:
    Widzę dużo nowych dziewczyn na wątku : ) ale trochę mnie to denerwuje, że niektóre z Was w ogóle nie czytają tego co piszemy tylko ciągle te same pytania - szkoda, że nie można podpiąć jakiś podstawowych porad / wniosków / obserwacji wynikający ze stymulowania owulacji. Kilka moim spostrzeżeń:

1. Jeśli przyjęłaś zastrzyk np. Ovitrelle to testuj się najlepiej 14 dni OD zastrzyku. Szybciej często wychodzą testy fałszywie dodatnie ponieważ zastrzyk utrzymuje się w ciele. Każda dziewczyna ma inaczej u jednej wynik będzie wiarygodny 10 dni od zastrzyku a u innej 14 dni.
    2. Jeśli masz wątpliwości co do wyniku testu - zrób betę z krwi
    3. Po ovitrrlle można odczuwać bóle w podbrzuszu, bóle jajników ale też może być tak, że nic nie będziesz czuła. Bywa różnie i o niczym to nie świadczy. Często jajniki bolą a test jest negatywny
    4. Jedne dziewczyny współżyją w dniu podania zastrzyku inne dzień później. Lekarze różnie mówią - słuchaj jego wytycznych.
    5. Czasami lekarze każą przyjść na monitoring „czy pęcherzyk pękł” najczęściej gdy jest to pierwszy zastrzyk. Potem już nie - i to też jest normalne.

Coś jeszcze byście dodały do tych porad?

Masz trochę racje z tymi pytaniami ale wydaje mi się, że każda z nas na swoim etapie cyklu próbuje w jakiś sposób „budować” swoją nadzieje na pozytywny test ciążowy i niby to logiczne kiedy zrobić test po zastrzyku, że każdy ma inne objawy itp. ale w okresie po zastrzyku na pewno w nas jest tyle emocji i doszukujemy się tych pierwszych objawów ciąży.
    Dzielenie się tym na forum wydaje mi się jak najbardziej okej. Każda chce się wygadać i rozwiać swoje wątpliwości, to na pewno w jakiś sposób pomaga i uspakaja, a przede wszystkim daje nadzieje.

No i fakt faktem jesteśmy jak to kobiety bardzo niecierpliwe i ciężko nam wyrzynać te 14 dni 😂

Vivi23 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
    Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja ?
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba póki co nic nie mam więcej do dodania 🤔

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/02 - cytologia
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬
    10/03 - ginekolog

preg.png
  • WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Masz trochę racje z tymi pytaniami ale wydaje mi się, że każda z nas na swoim etapie cyklu próbuje w jakiś sposób „budować” swoją nadzieje na pozytywny test ciążowy i niby to logiczne kiedy zrobić test po zastrzyku, że każdy ma inne objawy itp. ale w okresie po zastrzyku na pewno w nas jest tyle emocji i doszukujemy się tych pierwszych objawów ciąży.
    Dzielenie się tym na forum wydaje mi się jak najbardziej okej. Każda chce się wygadać i rozwiać swoje wątpliwości, to na pewno w jakiś sposób pomaga i uspakaja, a przede wszystkim daje nadzieje.

No i fakt faktem jesteśmy jak to kobiety bardzo niecierpliwe i ciężko nam wyrzynać te 14 dni 😂

„Daje nadzieję” - ja myślę że my same sobie krzywdę robimy. Niestety - robienie tych testów za szybko powoduje że niestety ale często są one fałszywie dodatnie - to powoduje w nas rozczarowanie i frustracje, baaa! Nawet więcej - to powoduje ogromną stratę, która w sumie by się nie pojawiła, gdybyśmy jednak postępowały zgodnie z zaleceniami. Nie wiem czy to jest dobra droga. Obawiam się że to może powodowa nawet początki depresji… nie jestem specjalistą w tym temacie ale dziewczyny! trzeba też mieć pewne resztki odpowiedzialności za nasze emocje. Ta karuzela emocji powoduje że same sobie szkodzimy. Niestety

Suzie, Martolina, Ola_45 lubią tę wiadomość

AMH: 1,8
    Cytologia: 🆗
    🤵🏻‍♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
    1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
    2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
    3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
    4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
    5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
    6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWiktoriAA92 wrote:
    „Daje nadzieję” - ja myślę że my same sobie krzywdę robimy. Niestety - robienie tych testów za szybko powoduje że niestety ale często są one fałszywie dodatnie - to powoduje w nas rozczarowanie i frustracje, baaa! Nawet więcej - to powoduje ogromną stratę, która w sumie by się nie pojawiła, gdybyśmy jednak postępowały zgodnie z zaleceniami. Nie wiem czy to jest dobra droga. Obawiam się że to może powodowa nawet początki depresji… nie jestem specjalistą w tym temacie ale dziewczyny! trzeba też mieć pewne resztki odpowiedzialności za nasze emocje. Ta karuzela emocji powoduje że same sobie szkodzimy. Niestety

Zgadzam się - pamiętam początek starań gdy się jeszcze tym cieszyłam i z każdym objawem leciałam na forum bo liczyłam na potwierdzenie że każde zakłucie w podbrzuszu, ból piersi czy plamienie to na pewno ciąża. A potem byłam baaardzo rozczarowana. Tak samo jest z tymi testami - jak ktoś ma cień 10 dpo to może to znaczyć wszystko i nic, ja osobiście wolę poczekać pełne 14 dni niż fundować sobie taką karuzelę emocji

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle 💉✖️

🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już do wszystkiego podchodzę na chłodno. Dobijało mnie pocieszanie, że może test za wcześnie, że taki śluz to ciąża, że ktoś wysikał pozytywa w 7dpo, a ja nie i na pewno mam czas, że taki lek mnie "uzdrowi", że na stymulacji szybko zajdę w ciążę. Niestety życie nie jest tak piękne.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/02 - cytologia
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬
    10/03 - ginekolog

preg.png
  • Monini15 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem 12 dzień po ovitrelle owulacja była tego samego dnia potwierdzona w usg . 4 dni po zastrzyku zaczęłam brać progesteron basins. Nie wiem co mnie pokusiło dzisiaj chyba ciekawość i nadzieja wygrała i zrobiłam sikany test oczywiście biel oślepiła i wpadł smuteczek. Męczy mnie ból krzyża promieniujący do miednicy teraz nudności myślę że to wszystko zasługa progesteronu albo emocji. Myślicie że za 2 dni coś jeszcze może z tego być czy przestać łudzić. Wiem że 🐒 nie przyjdzie aż odstawię progesteron. Za dużo myśli mam w głowie chyba za bardzo lubię mieć wszystko pod kontrolą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2024, 17:03

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻
    🩷IO, PCOS (AMH 5.38), Trombofilia czynnik V Leidena hetero, PAI 1 homo, MTHFR(A1298) homo❌, reszta hormonów i witamin z krwi ✅ MUCH✅ bakteriologia tlen i beztlenowe ✅ candida w szyjce wyleczona✅ HSG-wszystko drożne ✅
    On 🙋🏻‍♂️
    🩷 02.2025 nasienie: morfologia 6% pH 8,3(posiewy czyste), a+b 32,42, a+b+c 42,32, liczba 72,10 mln/ml 223,51 mln/ ejakulat. Upłynnienie słabe po 30 min✅ HBA 68% 🤔czekamy na fragmentacje ⏳
    ——————————————————-
    🩷6cs start 30.01
    💊letrozole bluefish
    🔜 HSG 10.02. Jajowody drożne
    🥚?
    🤞?
    ———————————————————
    💊fertistim4000, miovelia NAC(3-7dc), Swanson Folian 800, wit b12, wit d3, Avamina 1000 SR, Acard 75, Omega 3 1000, Tenfertil ona amh
  • WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja już do wszystkiego podchodzę na chłodno. Dobijało mnie pocieszanie, że może test za wcześnie, że taki śluz to ciąża, że ktoś wysikał pozytywa w 7dpo, a ja nie i na pewno mam czas, że taki lek mnie "uzdrowi", że na stymulacji szybko zajdę w ciążę. Niestety życie nie jest tak piękne.
    „Ktoś wysikał pozytywa 7dpo” hahaha - rozbawiło mnie to 😂 no właśnie.. to jest ta „nadzieja”. I że taki lek mnie uzdrowi - to też mocno wchodzi, znachorstwo to potęgi. Olejki, okłady, fazy księżyca…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2024, 16:52

3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem was ale jednak jest to forum „Test po zastrzyku Orvitelle” wiec jak ktoś się tu pojawia nowy i ma wątpliwości to po prostu pyta i uważam ze to jest OK. Jak słusznie zauważyłyście tez miałyście podobne początki, teraz jesteście już bardziej doświadczone ale są dziewczyny zupełnie nieobeznane w temacie ( tak jak ja dwa miesiące temu)
    Możecie mieć oczywiście inne zdanie

Chameleon_13, Finch11, Wixa🌸 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota

👱🏼‍♂️32 lata
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Dziewczyny jestem 12 dzień po ovitrelle owulacja była tego samego dnia potwierdzona w usg . 4 dni po zastrzyku zaczęłam brać progesteron basins. Nie wiem co mnie pokusiło dzisiaj chyba ciekawość i nadzieja wygrała i zrobiłam sikany test oczywiście biel oślepiła i wpadł smuteczek. Męczy mnie ból krzyża promieniujący do miednicy teraz nudności myślę że to wszystko zasługa progesteronu albo emocji. Myślicie że za 2 dni coś jeszcze może z tego być czy przestać łudzić. Wiem że 🐒 nie przyjdzie aż odstawię progesteron. Za dużo myśli mam w głowie chyba za bardzo lubię mieć wszystko pod kontrolą
    Zastrzyk pewnie już zszedł stad ta biel ale do drugiej kreski jeszcze jest czas ;)

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota

👱🏼‍♂️32 lata
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
  • Natka1712 Znajoma

Wysłany: 28 października 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Rozumiem was ale jednak jest to forum „Test po zastrzyku Orvitelle” wiec jak ktoś się tu pojawia nowy i ma wątpliwości to po prostu pyta i uważam ze to jest OK. Jak słusznie zauważyłyście tez miałyście podobne początki, teraz jesteście już bardziej doświadczone ale są dziewczyny zupełnie nieobeznane w temacie ( tak jak ja dwa miesiące temu)
    Możecie mieć oczywiście inne zdanie

Brawo ! Też tak myślę, jesteśmy w donnern miejscu i dobrym wątku. Nie piszemy i nie pytamy o częstotliwość oddawania moczu w pierwszym trymestrze tylko o objawy i testy po zastrzyku ovitrelle. Nie frustrujcie się dziewczyny na nowych użytkowniczkach bo to wam nie pomoże szybciej przetrwać tych 14 dni 🙂

• Monini15 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2024, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Zastrzyk pewnie już zszedł stad ta biel ale do drugiej kreski jeszcze jest czas ;)
    Dziękuję Ci bardzo za wsparcie, jednak macie jakieś doświadczenie dlatego jako świeżak Was pytam. Każda z nas kiedyś zaczynała ze wspomagaczami, marzymy o tych dwóch kreskach i jest to ogromnie frustrujące i dobijające. Niby każda wie że te 14 dni ale jednak jest to ziarnko nadzieji że euforia z drugiej kreski pojawi się szybciej.

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻
    🩷IO, PCOS (AMH 5.38), Trombofilia czynnik V Leidena hetero, PAI 1 homo, MTHFR(A1298) homo❌, reszta hormonów i witamin z krwi ✅ MUCH✅ bakteriologia tlen i beztlenowe ✅ candida w szyjce wyleczona✅ HSG-wszystko drożne ✅
    On 🙋🏻‍♂️
    🩷 02.2025 nasienie: morfologia 6% pH 8,3(posiewy czyste), a+b 32,42, a+b+c 42,32, liczba 72,10 mln/ml 223,51 mln/ ejakulat. Upłynnienie słabe po 30 min✅ HBA 68% 🤔czekamy na fragmentacje ⏳
    ——————————————————-
    🩷6cs start 30.01
    💊letrozole bluefish
    🔜 HSG 10.02. Jajowody drożne
    🥚?
    🤞?
    ———————————————————
    💊fertistim4000, miovelia NAC(3-7dc), Swanson Folian 800, wit b12, wit d3, Avamina 1000 SR, Acard 75, Omega 3 1000, Tenfertil ona amh
  • WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, jasne to jest wszystko prawda! ALEEEE i tak uważam, że czasami na jednej stronie wątku pojawiają się te same pytania, które były zadane dwie wiadomości szybciej. Uważam, że warto przeczytać chociaż trzy ostatnie strony wątki z forum i bardzo wiele wątpliwości sie rozwiąże. Dbajmy też o porządek na tym watku - bo jest interesujący i ciekawy 👀

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, jak ktoś zapyta to odpowiem, nic mnie to nie kosztuje. ☺️

Wixa🌸 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/02 - cytologia
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬
    10/03 - ginekolog

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWiktoriAA92 wrote:
    „Ktoś wysikał pozytywa 7dpo” hahaha - rozbawiło mnie to 😂 no właśnie.. to jest ta „nadzieja”. I że taki lek mnie uzdrowi - to też mocno wchodzi, znachorstwo to potęgi. Olejki, okłady, fazy księżyca…

Ja myślę, że mam taki etap, że już w nic nie uwierzę. Nie uwierzę, że coś działa póki nie zobaczę u siebie dwóch kresek. 🤷🏻‍♀️

Niktważny lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/02 - cytologia
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬
    10/03 - ginekolog

preg.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, nikt nie frustruje na nowych użytkowniczkach, natomiast twój komentarz jest zgryźliwy. po prostu jest tu kilka pytań które się przewijają co stronę i dla dziewczyn które czytają ten wątek codziennie robi się to po prostu żmudne. fajnie by było zrobić takie FAQ na pierwszej stronie.

Pytałam moją lekarkę o śluz, mówiła że może być go mniej bo lametta blokuje estrogeny a to one odpowiadają za śluz płodny, powiedziała że przy monitoringu nie ma to większego znaczenia bo i tak wiadomo kiedy współżyć, ja mam żel Conceive plus i zamierzam go używać w tym cyklu. U mnie dziś pęcherzyk 16 mm (10 DC) kolejny monitoring w środę i pewnie wtedy też ovitrelle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2024, 18:36

WWiktoriAA92 lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

4 cykle z ovitrelle 💉✖️

• Martolina Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja myślę, że mam taki etap, że już w nic nie uwierzę. Nie uwierzę, że coś działa póki nie zobaczę u siebie dwóch kresek. 🤷🏻‍♀️

Mam tak samo, a w ogóle to coraz częściej mam wrażenie że po prostu mi się nie uda zajść w ciążę naturalnie. Moja przyjaciółka miała w zeszłym tygodniu stymulację do invitro i punkcje i z 15 pęcherzyków pobrali jej 10 komórek a tylko 3 były dojrzałe i możliwe do zapłodnienia. Jakoś mnie to podłamało bo ja się tu cieszę że jest owulacja a wcale nie powiedziane że w pęcherzyku faktycznie jest komórka i że jest ok…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2024, 18:32

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

4 cykle z ovitrelle 💉✖️

• Natka1712 Znajoma

Wysłany: 28 października 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Natka, nikt nie frustruje na nowych użytkowniczkach, natomiast twój komentarz jest zgryźliwy. po prostu jest tu kilka pytań które się przewijają co stronę i dla dziewczyn które czytają ten wątek codziennie robi się to po prostu żmudne. fajnie by było zrobić takie FAQ na pierwszej stronie.

Pytałam moją lekarkę o śluz, mówiła że może być go mniej bo lametta blokuje estrogeny a to one odpowiadają za śluz płodny, powiedziała że przy monitoringu nie ma to większego znaczenia bo i tak wiadomo kiedy współżyć, ja mam żel Conceive plus i zamierzam go używać w tym cyklu. U mnie dziś pęcherzyk 16 mm (10 DC) kolejny monitoring w środę i pewnie wtedy też ovitrelle

Nie było nic zgryźliwego w tym co napisałam to raczej komentarz poprzedniczki daje poczuć osobą które w ostatnich postach zadały jakieś pytanie, że są tu nie mile widziane bo zaśmieciły jakimś pytaniem wątek który ma 437 stron 🤯

Dziewczyny jeśli chcemy być dla siebie pomocne to po prostu bądźmy. Zakończmy temat, wesprzemy pytające i szukające odpowiedzi. Każda z nas ma trudny moment, a taką odpowiedź kogoś kto przechodzi teraz to samo jest jak lekarstwo, nie odbierajmy tego sobie nawzajem.

Migotka96 lubi tę wiadomość

• Finch11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1712 wrote:
    Nie było nic zgryźliwego w tym co napisałam to raczej komentarz poprzedniczki daje poczuć osobą które w ostatnich postach zadały jakieś pytanie, że są tu nie mile widziane bo zaśmieciły jakimś pytaniem wątek który ma 437 stron 🤯

Dziewczyny jeśli chcemy być dla siebie pomocne to po prostu bądźmy. Zakończmy temat, wesprzemy pytające i szukające odpowiedzi. Każda z nas ma trudny moment, a taką odpowiedź kogoś kto przechodzi teraz to samo jest jak lekarstwo, nie odbierajmy tego sobie nawzajem.

Zgadzam się z Natką, nie ma się czym frustrować dziewczyny :) jeśli jakieś pytanie Wam przeszkadza po prostu na nie nie odpowiadajcie, ale niech to będzie miejsce w którym każda z nas będzie mogła spytać o cokolwiek co ją gryzie.
    Każda przechodzi przez to samo, niektóre z Was sa tu od wielu miesięcy a inne dopiero pierwsze tygodnie.
    Nie każda ma czas aby przeglądać całe forum od pierwszej strony w poszukiwaniu odpowiedzi na swoje pytanie.
    Dla Was mogą być one oczywiste bo jesteście już o wiele bardziej świadome, ale dla niektórych jest to zupełnie coś nowego. Nie każda z nas ma to szczęście mieć wśród bliskich osób kogoś kto jest w temacie i wie z czym się zmagamy i często to forum jest jednym miejscem (oprócz partnerów) w którym można się wygadać, wyżalić i o coś zapytać.

Ja Was wszystkie bardzo szanuję i jakbym tylko znała odpowiedzi na Wasze pytania chętnie bym pomogła, ale sama jestem na etapie początków i pierwszą stymulację mam za sobą, wiec dopiero wchodzę w ten temat głębiej :)

Natka1712 lubi tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    7 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle

03.02 ⏸️🥹💛
    Beta 15,00 👉🏻 44,90 👉🏻 143 👉🏻 538 💛
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Mam tak samo, a w ogóle to coraz częściej mam wrażenie że po prostu mi się nie uda zajść w ciążę naturalnie. Moja przyjaciółka miała w zeszłym tygodniu stymulację do invitro i punkcje i z 15 pęcherzyków pobrali jej 10 komórek a tylko 3 były dojrzałe i możliwe do zapłodnienia. Jakoś mnie to podłamało bo ja się tu cieszę że jest owulacja a wcale nie powiedziane że w pęcherzyku faktycznie jest komórka i że jest ok…

Takie historie potrafią być dobijające :( ja trzymam kciuki żeby Lametta w Twoim przypadku dała radę. Może akurat ta stymulacja będzie w punkt i się uda

28 i 30 lat <3

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle

03.02 ⏸️🥹💛
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:

A przeszły Ci już skutki uboczne po tabletkach? Te mdłości? Strasznie mnie stresuje ten fakt że po Aromeku dziewczyny piszą, że wymiotują i jest im mega źle

28 i 30 lat <3

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle

03.02 ⏸️🥹💛
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ