X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 30 października, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Od długiego czasu Was podczytuję. Staramy się z mężem od ok. 5 miesięcy. W tym cyklu miałam pierwszy raz stymulację
    Clo, ovitrelle i duphaston. Mam cykle ok. 32-34 dni. Dzisiaj zrobiłam test 11 dpo, niestety bielutki jak śnieg. Temperatury wysokie się utrzymują. Myślicie, że jest jeszcze szansa? Możecie spojrzeć na mój wykres?

Myślę że póki okresu nie ma to jest szansa ;) Spróbuj zrobić jeszcze raz test za dwa dni albo betę :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer ❄️- 22.12.2024
    (beta 02.01.2025r)
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 30 października, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Spróbuję zarówno herbaty jak i koktajlu, ten burak nie zachęca ale tak jak mówisz, jeśli ma zwiększyć szanse chociaż o 1% to czemu nie ❤️

Masz już datę transferu?

Ja też nie przepadam za burakiem w koktajlach 🥴 No ale jeśli jest chociaż mała szansa na to że pomoże, to się zmuszę, a może mi posmakuje jak herbatka 😅
    Transfer jeszcze nie ustalony, póki co mam monitoring w 10 dniu cyklu, później kolejna wizyte i ustalimy kiedy Ovitrelle i transfer :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 30 października, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Od długiego czasu Was podczytuję. Staramy się z mężem od ok. 5 miesięcy. W tym cyklu miałam pierwszy raz stymulację
    Clo, ovitrelle i duphaston. Mam cykle ok. 32-34 dni. Dzisiaj zrobiłam test 11 dpo, niestety bielutki jak śnieg. Temperatury wysokie się utrzymują. Myślicie, że jest jeszcze szansa? Możecie spojrzeć na mój wykres?

Hej, no jasne że jest szansa, 11 dpo to jeszcze wcześnie :) wstawisz link do wykresu?

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
    12/20204 ovi + progesteron besins ✖️

🩸 22.12
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 30 października, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja też nie przepadam za burakiem w koktajlach 🥴 No ale jeśli jest chociaż mała szansa na to że pomoże, to się zmuszę, a może mi posmakuje jak herbatka 😅
    Transfer jeszcze nie ustalony, póki co mam monitoring w 10 dniu cyklu, później kolejna wizyte i ustalimy kiedy Ovitrelle i transfer :)

Oby ten listopadowy transfer okazał się tym szczęśliwym ❤️

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 30 października, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Oby ten listopadowy transfer okazał się tym szczęśliwym ❤️

🤗 Oby 🤗 Czuję że się może udać. Ostatnim razem przyjął się 3 dniowy zarodek. W 3 dobie czynnik męski może mieć duży wpływ na dalszy rozwój. Możliwe że była jakas wada zarodka i dlatego nie rozwijal się prawidłowo.
    A dwa pozostałe były hodowane do 5 doby i zamrożone, więc wierzę że jest większa szansa na powodzenie ❤️

Martolina lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • Hopex2 Koleżanka

Wysłany: 31 października, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8d21642c7362aba8c0c18e156a5a2769.png
    Link do wykresu 🥹

👩27👨29

Starania od 06.24

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌
    Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
    Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
    Grudzień: Clo+ Ovitrelle
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 października, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam powiem, że ja często miałam bolące okresy, przeciwbólowe to było must have. Po odstawieniu AH zaczęłam lepiej jeść, więcej witamin, właśnie dużo produktów przeciwzapalnych. I co? Czuję, że mam okres, ale nie czuję takiego bólu, żebym musiała brać Ketonal. Coś w tym musi być.

Za to wczoraj mam jakieś dziwne objawy, mega dziwne. Nie miałam sił wstać z łóżka. A dzisiaj temperatura skoczyła do 37.01. Jak mnie choroba jakaś jeszcze teraz bierze to chyba padnę.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 31 października, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    🤗 Oby 🤗 Czuję że się może udać. Ostatnim razem przyjął się 3 dniowy zarodek. W 3 dobie czynnik męski może mieć duży wpływ na dalszy rozwój. Możliwe że była jakas wada zarodka i dlatego nie rozwijal się prawidłowo.
    A dwa pozostałe były hodowane do 5 doby i zamrożone, więc wierzę że jest większa szansa na powodzenie ❤️

Moja przyjaciółka też właśnie będzie podchodzić do invitro, jest właśnie po drugiej punkcji i jej lekarka twierdzi że mrożone transfery częściej się przyjmują od świeżych, także tym bardziej jest większa szansa na powodzenie

Ola_45 lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 31 października, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    8d21642c7362aba8c0c18e156a5a2769.png
    Link do wykresu 🥹

Bardzo ładny wykres, jeśli implantacja byłaby ok 10 dpo to jego 11 dpo test mógłby jeszcze nie wyjść, ja na Twoim miejscu poczekałabym do soboty - wtedy powinna być już druga kreska jeśli się udalo

Hopex2, Ola_45 lubią tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • Lora89 Koleżanka

Wysłany: 31 października, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przeczytałam wszystkie posty od sierpnia i poznałam Wasze historie, emocjonalny rollercoaster.
    Chce dołączyć, nie mam nikogo żeby dzielić się swoimi rozterkami.
    Jestem po 3 stymulacji Aromkiem, generalnie jajeczka rosną. Przy pierwszym cyklu pękły same, po długim nie, a teraz dostałam Orvitelle. Po Aromku bardzo mnie boli głowa.Po Orvitelle czuje się dobrze czasem coś mi tam jeździ w brzuchu i od wczoraj takie mocniejsze skurcze kilka razy, aż się zgiełam. Normalnie nie miewam takich dolegliwości więc to pewnie po zastrzyku.
    Byłam ciekawa jakie to ma działanie u innych.
    Zastrzyk brałam w piątek, był to 14 DC. Teraz sobie czekam na testowanie. Zgodnie z Waszymi sugestiami będę testować 8.11
    Staramy się od roku, juz po takim czasie nie nakręcam się, co ma być to będzie.

WWiktoriAA92 lubi tę wiadomość

08.11 ⏸️

preg.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 31 października, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Moja przyjaciółka też właśnie będzie podchodzić do invitro, jest właśnie po drugiej punkcji i jej lekarka twierdzi że mrożone transfery częściej się przyjmują od świeżych, także tym bardziej jest większa szansa na powodzenie
    Też słyszałam o tym że mrożone transfery częściej się przyjmują, oby 🤗

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 31 października, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lora89 wrote:
    Hej, przeczytałam wszystkie posty od sierpnia i poznałam Wasze historie, emocjonalny rollercoaster.
    Jestem po 3 stymulacji Aromkiem, generalnie jajeczka rosną. Przy pierwszym cyklu pękły same, po długim nie, a teraz dostałam Orvitelle. Po Aromku bardzo mnie boli głowa.Po Orvitelle czuje się dobrze czasem coś mi tam jeździ w brzuchu i od wczoraj takie mocniejsze skurcze kilka razy, aż się zgiełam. Normalnie nie miewam takich dolegliwości więc to pewnie po zastrzyku.
    Zastrzyk brałam w piątek, był to 14 DC. Teraz sobie czekam na testowanie. Zgodnie z Waszymi sugestiami będę testować 8.11
    Też jestem po trzeciej stymulacji lekiem aromek tylko każda z ovitrelle i też mam skurcze od wczoraj takie mocniejsze wiec to normalne od wczoraj dodatkowo śluz taki jakby przezroczysty chyba na owulację ale nie wiem bo pierwszy raz mi się dopiero teraz zdążył a wcześniej nie miałam swoich owulacji więc w sumie nie wiem jak to u mnie wygląda . Zastrzyk przyjęłam we wtorek i betę mam zrobić dopiero 15.11 pewnie jakoś wcześniej przetestuje . Także powodzenia ☺️

• Martolina Autorytet

Wysłany: 31 października, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lora89 wrote:

Hej 🤗 czyli to Twój pierwszy cykl z ovitrelle? Ja po moim pierwszym zastrzyku bardzo źle się czułam a jajnik z którego miałam owulację bolał mnie chyba z 2 tygodnie, właśnie kłucie i skurcze. Teraz jestem po drugim i zobaczymy jak będzie. W pierwszym cyklu miałam też straszne mdłości, byłam turbo wzdęta i bolał mnie brzuch.

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • Natka1712 Znajoma

Wysłany: 31 października, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lora89 wrote:

Hej, ja też jestem po pierwszej stymulacji i zastrzyku. Zastrzyk miałam 18 października.
    Wczoraj po 12 dniach test już praktycznie biały chociaż ja tam pod światłem widzę jeszcze delikatny cień. Nie wiem czy się łudzić jeszcze, chyba będę mieć nadzieję do samego końca czyli do dnia w którym pojawi się 🐒

Jeśli chodzi o samopoczucie po ovitrelle to ja również miałam takie dolegliwości jakieś 5 dni po zastrzyku okropne kłucie po obu stronach chociaż pęcherzyk miałam na prawym jajniku, skurcze macicy, teraz już mniej odczuwalne ale kilka razy w ciągu dnia coś tam jeszcze zakuje.
    Nie mam doświadczenia bo jak wspominałam to pierwsza stymulacja, ale wydaje mi się, że to od ovitrelle.
    Piersi też dziwnie czasami pobolewają, nie są powiększone.
    Kuje jakby od środka piersi, to taki inny ból niż na okres.
    Dlatego wszystko wiąże ze skutkami zastrzyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 08:47

• Suzie Autorytet

Wysłany: 31 października, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tylko w dniu zastrzyku zmęczenie, a dzień po jakieś problemy żołądkowe. Tak to nic.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Hej 🤗 czyli to Twój pierwszy cykl z ovitrelle? Ja po moim pierwszym zastrzyku bardzo źle się czułam a jajnik z którego miałam owulację bolał mnie chyba z 2 tygodnie, właśnie kłucie i skurcze. Teraz jestem po drugim i zobaczymy jak będzie. W pierwszym cyklu miałam też straszne mdłości, byłam turbo wzdęta i bolał mnie brzuch.
    A teraz jak się czujesz po Ovi? Jest lepiej niż ostatnio?

27 i 29 lat <3
    Starania o pierwszego maluszka 🥹

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
    12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
    01/25 będziemy próbować naturalnie 💛

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
  • Lora89 Koleżanka

Wysłany: 31 października, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój pierwszy cykl z Orvitelle. Ja jeszcze strasznie jestem opuchnięta, strasznie mnie bolą nogi, mam pracę siedząca i od jakiś 3 dni jak wstaje od biurka to aż kuleje. Nigdy tak nie miałam.

08.11 ⏸️

preg.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    A teraz jak się czujesz po Ovi? Jest lepiej niż ostatnio?

Zdecydowanie lepiej, jest mi trochę niedobrze i dość mocno kłuje mnie jajnik, jak rano wstałam to miałam też plamienie, myślę że mogę być właśnie w trakcie owulacji. Ale w porównaniu z pierwszym razem to na pewno lepiej. Chociaż mam turbo lenia i leżę jeszcze w łóżku ale nie wiem czy to wina ovitrelle xD

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Zdecydowanie lepiej, jest mi trochę niedobrze i dość mocno kłuje mnie jajnik, jak rano wstałam to miałam też plamienie, myślę że mogę być właśnie w trakcie owulacji. Ale w porównaniu z pierwszym razem to na pewno lepiej. Chociaż mam turbo lenia i leżę jeszcze w łóżku ale nie wiem czy to wina ovitrelle xD
    Hahaha może organizm się chce doprosić o trochę wolnego, wzięłaś sobie L4 na dziś takie razie jakiegoś złego samopoczucia?

27 i 29 lat <3
    Starania o pierwszego maluszka 🥹

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
    12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
    01/25 będziemy próbować naturalnie 💛

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Hahaha może organizm się chce doprosić o trochę wolnego, wzięłaś sobie L4 na dziś takie razie jakiegoś złego samopoczucia?

Niee, właśnie niestety ostatnio już brałam jak zaczynałam stymulację lamettą bo też mnie wtedy nieźle położyło - ale całe szczęście mogę pracować z domu więc zrobię sobie po prostu luźniejszy dzień :)

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ