X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Dominika 84 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiszę tylko,że od 3-7 dnia cyklu biorę lamette. To tyle. Możesz mi napisac dlaczego bierzesz luteine czy duphaston? Na co te leki są? Może ja powinnam wspomnieć o tym ginekologowi? Chociaż mój ginekolog ma bardzo dobrą opinię. Jest typowo od problemów z płodnością, więc chyba gdybym musiała to bym miała w zaleceniach jakieś leki, co?

• oligi Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu biore ale chyba po to aby utrzymac ewentualna ciaze a jezeli jej nie ma to skrocic cykl- zawsze po 10 dniach brania po odstawieniu na drugi dzien okres dostaje.
    Nie robilam badan na progesteron bo mi nie kazala ale w pierwsza ciaze jak zaszlam tez bralam.
    Ja musze testowac bo jezeli nie odstawie luteiny to okres mi sie nie pojawi za szybko jezeli nie jestem w ciazy. Jezeli bede w ciazy to nie moge przerwac brania luteiny , tylko ja kontynuowac.

oligi

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam progesteron w normie, tylko estradiol miałam niski,dlatego co miesiąc biorę lamette. Ciekawa jestem czy te nasz Lewuski strzeliły w tym miesiącu :) Kiedy będziesz robiła test? Ja niechciany okres powinnam dostać ok 28-29grudnia. Więc jeszcze trochę czasu mam. Będę siebie obserwować bo przez te miesiące starań dokładnie rozpoznaję znaki zbliżającego się okresu. Mam nadzieję,że teraz ich nie będzie :/

• oligi Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to moze dlatego nie bierzesz :) Ja nie bralam jakies 3 miesiace temu i po prostu czekalam na okres i dostalam po 33 dniach a jak bralalm luteine to juz po 30 dostalam.
    Ostatnio tabletke luteiny biore 26.12 wieczorem wiec musze zrobic test 27.12 sikany :) bete tez zrobie ale na winyki musze czekac do popoludniawiec i tak bede tabletke jeszcze jedna musiala wziac ta poranna ale lepiej wziac niz nie wziac podbno. W pierwszej ciazy mialam tak ze bralam 10 dni luteine , pozniej przerywalam na dwa dni i jezeli 3-go dnia po odstawieniu nie pojawila sie @ to robilam test i juz wiedzialam ze jestem w ciazy bo po lutce zawsze co do dnia przychodzila @. Zycze nam aby te nasze LEWE jaja nas nie zawiodly ! Jezeli nie zawioda to bede kibicowac zawsze naszemu LEWEMU pilkarzowi ;) zawsze mnie wkurzal i to co media z niego robily nalepszego itp ale chyba jest najlepszy wiec musze to odszczekac a jak zajde z lewego to na pewno odszczekam haha

Dominika 84 lubi tę wiadomość

oligi
  • oligi Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika czy orientujesz sie czy Lameta dziala jak CLO ? W sensie czy tez stymuluje owulacje i moze dzialac nowotworowo na jajniki jak przy CLO?
    Na ulotce CLo jest wyraznie napisane a Lameta przeciez jest przeciwnowotworowa tak?

oligi

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oligi wrote:
    Dominika czy orientujesz sie czy Lameta dziala jak CLO ? W sensie czy tez stymuluje owulacje i moze dzialac nowotworowo na jajniki jak przy CLO?
    Na ulotce CLo jest wyraznie napisane a Lameta przeciez jest przeciwnowotworowa tak?[/QUO

Niestety nie mam pojęcia :/ Ja lamette brałam 3cykl. Nigdy innych leków. Wiec nie mam wiedzy w tym temacie :/ O lamettcie wiem tyle,że jest lekiem używanym w leczeniu nowotworów piersi. Mnie miała podnieść poziom estradiolu. To tyle.

• oligi Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika 84 wrote:
    oligi wrote:
    Na ulotce CLo jest wyraznie napisane a Lameta przeciez jest przeciwnowotworowa tak?[/QUO

Niestety nie mam pojęcia :/ Ja lamette brałam 3cykl. Nigdy innych leków. Wiec nie mam wiedzy w tym temacie :/ O lamettcie wiem tyle,że jest lekiem używanym w leczeniu nowotworów piersi. Mnie miała podnieść poziom estradiolu. To tyle.

Rozumiem :) No to dam znac 27.12! :) Tymczasem mam nadzieje ze brzuchy nas jak na okres bolec nie beda i rok zakonczy sie pomyslnie!:)

oligi
  • Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto testuje ze mną jutro? Jutro 13 dzień po zastrzyku.

Mango83
  • oligi Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango daj znac koniecznie jutro z samego rana!!!! :)

oligi
  • Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać! Boje się co to wyjdzie.

Mango83
  • oligi Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango a bierzesz luteine albo dupka?

oligi
  • Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Dupka dzisiaj ostatni dzień.

Mango83
  • oligi Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jutro test sikany czy tak czy siak bete?

oligi
  • Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię z krwi.pierwszy raz biorę Dupka w tym cyklu

Mango83
  • oligi Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze powodzenia i cudownych wiadomosci na swieta!!! Daj koniecznie jutro znac!!! :)

oligi

Wysłany: 19 grudnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oligi wrote:
    Rozumiem :) No to dam znac 27.12! :) Tymczasem mam nadzieje ze brzuchy nas jak na okres bolec nie beda i rok zakonczy sie pomyslnie!:)
    Też mam taką nadzieję :-)

oligi lubi tę wiadomość

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango83 wrote:
    Dziewczyny kto testuje ze mną jutro? Jutro 13 dzień po zastrzyku.

Daj Konoecznie znać ! Robisz betę czy siłacza ?:)
    Ja mam dziś 9d po Zastrzyku i z ciekawości za testowałam .
    Na betę idę w piątek :) i powtarzam 26:)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• oligi Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Daj Konoecznie znać ! Robisz betę czy siłacza ?:)
    Ja mam dziś 9d po Zastrzyku i z ciekawości za testowałam .
    Na betę idę w piątek :) i powtarzam 26:)

Marzenia 9 dni po zastrzyku zatestowalas i jaki wynik testu ?:)
    Mango jak test??? :)

oligi
  • Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oligi. Wynik będę miała ok 16.00 .denerwuje się.dam znać

Mango83
  • Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik 2,68 .czyli czekam na @

Mango83
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ