Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Kasiak621 Autorytet
    Postów: 620 157

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Kasiak 621 czy to twoje Pierwsze starania ? Który cykl masz z Ovitrelle ?:)
    Podzielisz się swoją historia ?:)

    Marzena to moj 30 cykl staran ovitrelle chyba juz 11, w skrocie cykl w stopce, 3 c. biochemiczne i działamy dalej od Nowego roku planujemy IUI

    Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • oligi Przyjaciółka
    Postów: 123 30

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy po 10 dniach odstawilam luteine i dwa dni pozniej nie pojawil sie okres zrobilam test-ciaza- tel fo lekarza i kazal brac luteine na nowo az do 12 tyg i wszystko oszlo super ale teraz inny lekarz do ktorego chodze nie pozwala przerywac luteiny i robic test w ostatni dzien luteiny

    oligi
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Tak, 23 możemy spróbować :)
    w środę 27 lekarz mi kazał przyjechać, to mogłabym w razie czego w środę zrobić drugą. Mi się wydaje, że to te leki, bo u mnie tak było, no ale wiadomo, każdy organizm reaguje inaczej :)

    Ja przed inseminacją miałam USG i pęcherzyki już były pęknięte, więc to na pewno nie owulacja. Nie wiem skąd u mnie takie bóle teraz...


    A wiec spróbujmy
    Mi pani Polozna kazała zrobić betę 26 mówiła ze mam iść normalnie do szpitala i tam zrobią mi od ręki :) z tym ze troszkę więcej napewno zapłacę . Tak ze 23 i 26 jadę powtórzyć :)
    Ja jak się położę na brzuszku to od lewego jajnika w którym miałam aż 4 pecherzyki ciągnie mnie w górę taki nasilony ból ale to chwilowe i przestaje po chwili .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 14:57

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak 621
    Rozumiem . I życzę owocnych 2 Kreseczek ! Ściskam mocno ! :)

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782, o ja o szpiatlu nie pomyśałam, rzeczywiście chyba można tam zrobic 26-ego :)
    ja w tym cyklu miałam 5, więc może to z tego powodu czujemy ten ból.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że będą szczęśliwe te nasze cykle:)

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to moja pierwsza owulacja od 4 lat ! Dla mnie to i tak ogromny JUŻ SUKCES !!:))
    Oczywiście mysli mam tylko i wyłącznie pozytywneee !:) już nie Mogę się doczekać Betki <3

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to u Ciebie tym bardziej szczęśliwy cykl :) taki prezent na święta :) trzymaj się :* musimy wytrwać do soboty :)

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ! Kto jak nie my !:) wytrzymamy :) Mikołaj nam przyniesie najpiękniejsze Prezenty ! Zobaczysz !:)

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 liczę na to, ja byłam grzeczna :) ^^

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ! Ja tez
    Jakiś Nowy Objaw Aga ?
    Wiesz , raz czytałam na forum „ nie pamietam czy tym „ ze dziewczyna chciała zrobić sobie taki test i zrobiła sobie test 4,8,13 dnia po ovitrelle , chciała poprostu zobaczyć jak długo zastrzyk utrzyma się w jej organizmie . Zaciekawiło mnie to bo wiem co czuła , powiedziała tez ze to może być jedyny moment gdzi zobaczy tak poprostu dwie kreski była po „40” .
    Przyznam szczerze ze tez sobie taki test już zrobiłam i tak faktycznie były 2 kreski
    zrobiłaś już jakiegoś siłacza ? Z ciekawości ?
    Bo ja przyznam, ze bardzo mnie korciło :) chyba rozumiesz .
    Dodam tez ze w 4,8,13 wszystkie pozytywne miała :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 11:19

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestał mnie już boleć brzuch :) a tak to nic nowego poza tym. Piersi mnie dalej bolą, ale mnie co miesiąc tak bola to na to nie patrzę. Kupiłam dwa testy, ale właśnie przeczytałam to samo co ty. I jeszcze to, że w moczu dłużej się utrzymuje, a w krwi krócej dlatego bete można robić wcześniej niż test sikany. I w końcu leżą te testy. Ale myślałam właśnie żeby z ciekawości zrobić w środę rano zobaczyć czy jeszcze mi się utrzymuje i jak nie to w piątek rano zrobić następny :)

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tez mam jeszcze 2 testy chciałam je zrobić tez w środę i czwartek .
    Oby Grudzień Był tym Najszczęśliwszym :)

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby :) ja już nie wiem czy zaniosę kolejne rozczarowanie. I tak już słabo psychicznie że mną. I wszyscy z rodziny to już widzą. A szczególnie mój mąż i moja mama. I cały czas mówią, że mają nadzieję, że się udało żebym w końcu zaczęła się uśmiechac i żyć normalnie.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już od 3 lat wiedzieliśmy, że coś jest nie tak. Bo wspolzylismy regularnie a dziecka nie ma. I od razu po ślubie poszliśmy do lekarza.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Mango83 Przyjaciółka
    Postów: 97 35

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 94 rozumiem Cię doskonale.ja tez bym chciała zacząć normalnie funkcjonować. U mnie dzisiaj 11 dzień po zastrzyku.czuje się jak na okres. pewnie nic z tego.juz jutro bym zrobiła test z krwi ale może poczekam.

    Mango83
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango a kiedy powinnaś mieć miesiączkę. ?
    Aga . Wiem co czujesz :( 4,5 roku musiałam czekać do dnia dzisiejszego by usłyszeć wiadomość ze mam owulacje !
    Miesiąc w miesiąc . Płacz .. rozpacz ze chyba jestem inna niż wszyscy :( jestem bardzo dobrym człowiekiem , pomagam innym a dlaczego akurat mi przytrafiło się to zło :(
    Warto żyć ! Bo nasze wymarzone skarby napewno będą !! Rozumiesz. !! Jesteśmy kobietami i nie widzę innego wyjścia jak rodzic dzieci . Tak nas stworzyli :) ale czasami trzeba czasu . Bądź silna ! Moja Koleżanko ! :)

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango83, myślę że test z krwi możesz robić. Test sikany mógłby jeszcze wyjść fałszywy. Ja też planuje bete w 12 dpo. Taka dziewczyna na innej grupie mi pisała, że jest w 8 tygodniu ciąży a na początku i do teraz czuję się jak na okres :)

    Marzena782 lubi tę wiadomość

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No PROSZĘ ! Nadzieje trzeba Mieć Zawsze do konca !:))))

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • Mango83 Przyjaciółka
    Postów: 97 35

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.dzisiaj jest 33 dc.ja mam cykle 29 dniowe.ale w tym miesiącu mam wydłużony cykl bo w 22 dc jeszcze nie było owulacji.w zeszłym miesiącu w 13 dniu po zastrzyku miałam okres.

    Mango83
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego