Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Dominika 84 Przyjaciółka
    Postów: 99 37

    Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oligi wrote:
    No wlasnie dziwilam sie ze nie chce mi dac ale moze liczy na to ze samo peknie do soboty. No nic czekamy do jutra :) troche sie ludze ze samo peknie;)Endometrium mam 14 mm na dzien wczorajszy wiec to podobno bardzo dobry rozmiar ;)

    Dominika wazne ze jakis pecherzyk pekl i to jest u Ciebie najwazniejsze a jak peknie kilka to łooo matuluuu czworaczki ;)
    Hey Oligi :-) endometrium masz książkowe. Moje w 10 dniu miało 7mm w 12dniu 10mm. Wiec tez sobie przerastalo ładnie. Moje pęcherzyki na dzien rosły teraz 3mm! Eh,jestem ciekawa co z tego wyniknie. Trzy pęcherzyki w lewym jaju i jeden w prawym. Czworaczki???? Czemu nie! Przyjmę wszystkie, byle mieć prawdziwa i pełną rodzinę :-) a Tobie kobietko życzę owocnego weekendu!

    oligi lubi tę wiadomość

  • Dominika 84 Przyjaciółka
    Postów: 99 37

    Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    W ogóle nie czuję że jestem w ciąży, jedynie co to czasem czuję bardzo delikatne uklucia w podbrzuszu i na prawym jajniku, ale prawdopodobnie spowodowane są powiększającą się macicą. Ale nie przeszkadza to w życiu codziennym więc ok. W zeszłym tygodniu miałam zapalenie pęcherza i musiałam dostać antybiotyk bo wynik moczu był wg lekarza tragiczny a rozwijające zapalenie mogłoby być groźne dla dzidziusia. Wczoraj powtórzyłam wynik i jest już dobry. Na kolejną wizytę idę w poniedziałek do miejscowego lekarza na NFZ żeby zlecił darmowe badania bo te pierwsze mogą kosztować nawet około 300-400zl. A dopiero po świętach do mojego lekarza prowadzącego z wynikami już. Mam nadzieję że okaże się że dzidzia prawidłowo się rozwija... :-)
    Hey OlinkaO. Cieszę się że u Ciebie wszystko jest ok. Dbaj o siebie dziewczyno. Nosisz skarb! Informuj nas czasem co u Ciebie,czy dzidziuś dobrze się rozwija. Wszystkiego dobrego!

    OlinkaO lubi tę wiadomość

  • Ewus85 Przyjaciółka
    Postów: 155 36

    Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO koniecznie daj czasem znac jak sie czujecie :)

    OlinkaO lubi tę wiadomość

  • oligi Przyjaciółka
    Postów: 123 30

    Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis byl monitoring i pecherzyk pekl bez ovitrelle 16 dzien cyklu endo 15 mm od jutra luteina troche sie obawiam ze za malo wspolzylismy bo we wtorek i wczoraj rano no ale co ma byc to bedzie. Jutro rano maz wraca wiec jeszcze sprobujemy i luteinka ! Wesolych wiadomosci w swieta zycze wszystkim!!:)

    oligi
  • oligi Przyjaciółka
    Postów: 123 30

    Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka dawaj znac jak juz bedziesz po kolejnym UsG :))

    OlinkaO lubi tę wiadomość

    oligi
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 16 grudnia 2017, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oligi kiedy testujesz ? Czy żeby zrobić betę musisz odstawić luteinę ? Czy to bez znaczenia ?:)

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • oligi Przyjaciółka
    Postów: 123 30

    Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Oligi kiedy testujesz ? Czy żeby zrobić betę musisz odstawić luteinę ? Czy to bez znaczenia ?:)

    Oj kochana jeszcze dlugie 10 dni do testowania :) od jutra mam 10 dni brac luteine i w 10-11 dniu zrobic test domowy lub najlepiej bete bo nie przerywa sie luteiny jezeli jest sie w ciazy . Jezeli beta bedzie negatywna odstawiam luteine i w ciagu dwoch dni u mnie zawsze przychodzi okres...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 23:14

    oligi
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oligi mi lekarz kazał na 10 dzień odstawić wszystko. A 2 dni i dopiero zrobić betę , jeśli wynik pozytywny - dalsza kontynuacja leków , jeśli negatywny to odstawić i czekać na miesiączkę .
    Dziś mój 7 dzień po ovitrelle . Myślicie ze 22.12 mogę już testować ?, by się dowiedzieć ?
    Czy to nirmalne ze od tygodnia bolą mnie strasznie piersi, ledwo ich dotykam i non stop chodzę siusiu tak jak by mi coś uciskalo .

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • Kasiak621 Autorytet
    Postów: 603 146

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Oligi mi lekarz kazał na 10 dzień odstawić wszystko. A 2 dni i dopiero zrobić betę , jeśli wynik pozytywny - dalsza kontynuacja leków , jeśli negatywny to odstawić i czekać na miesiączkę .
    Dziś mój 7 dzień po ovitrelle . Myślicie ze 22.12 mogę już testować ?, by się dowiedzieć ?
    Czy to nirmalne ze od tygodnia bolą mnie strasznie piersi, ledwo ich dotykam i non stop chodzę siusiu tak jak by mi coś uciskalo .
    Z ta beta to ciezko pow w kazdym organizmie zastrzyk utrzymuje sie inaczej ale ja zazwyczaj robie bete ok 13 dnia po zastrzyku i juz widze czy yo pozostalosc po zastrzyku czy fasolka:)
    Jak bierzesz luteine albo dupka to mozlowe ze to nasila objawy ja tez tak mam czesto.

    Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak 621 czy to twoje Pierwsze starania ? Który cykl masz z Ovitrelle ?:)
    Podzielisz się swoją historia ?:)

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marzena 782 :) również jestem dziś równo 7 dni po zastrzyku Ovitrelle i też mam ten sam dylemat. Lekarz kazał zrobić test z krwi 14 dpo, a w moim przypadku wypada to w święta i będę mogła zrobić dopiero 16 dpo. I zastanawiam się czy mogę iść w sobotę 23.12., to by był 12dpo, czy czekać do środy.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Mango83 Przyjaciółka
    Postów: 97 35

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.8 miesiecy starań o drugie dziecko.to mój drugi cykl z ovitrelle.jestem 10 dni po zastrzyku.planuje testować we czwartek....jak wytrzymam.dzisiaj silne bóle jak na miesiączkę...

    Mango83
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aga 94 to jedziemy tym samym wózkiem !:) , który to twój cykl z Ovitrelle masz jakieś objawy ?
    Ja właśnie tez się zastanawiam czy 22-23 to będzie odpowiednia pora . Może razem za testujemy tego samego dnia ?:)

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango83 t
    Trzymam mocno kciuki by okres nie Nadszedł !:)))

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • Mango83 Przyjaciółka
    Postów: 97 35

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena 782 również trzymam kciuki ! Może będziemy mieć prezent na święta!

    Mango83
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango :) powiem szczerze ze nie biorę innej wiadomości do siebie jak ta ze Ten Prezent Będzie :) hi hi
    Trzymam Mocno za Ciebie kciuki !
    Dawaj koniecznie znać :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 14:02

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, możemy razem :)

    Mam objawy takie jak Ty, ale mam je już 4 cykl odkąd biorę luteinę. To ona mi daje takie objawy... Z ovitrelle to mój pierwszy cykl. Z nowości to mam bóle w dole brzuacha nocami. Przedwczoraj tak mnie bolał, że nie mogłąm spać, wzięłam nospe i dopiero przeszło. Już spisałam cykl na starty, ale dziewczyny z grupy INSEMINACJA edycja 2016 dały mi nową nadzieję :)

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytałam wcześniej, że przed testowaniem chcesz odstawić luteinę. Mój lekarz zabronił, powiedział żeby odstawiać jak juz będę na 100% pewna, że nie jestem w ciąży. Ona podtrzymuje ewentualną ciążę i odstawienie na dwa dni moim zdaniem może zaszkodzić, a na wynik bety niew wpływa.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 94 ok to 23 .? Testujemy ?
    Jak wynik będzie taki o którym marze.:) nie będę luteiny odstawiać .
    Mnie bóle zaczęły bolec dopiero kilka H po zastrzyku czyli w pon wieczorem w czwartek miałam przyjść zobaczyć czy Owu była „ była „ No i dopiero od pt stosuje lutke i dupka + clexan . Tak ze to nie od tego bolą . No chyba ze te leki Nasilają
    Ja non stop siusiam.

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 23 możemy spróbować :)
    w środę 27 lekarz mi kazał przyjechać, to mogłabym w razie czego w środę zrobić drugą. Mi się wydaje, że to te leki, bo u mnie tak było, no ale wiadomo, każdy organizm reaguje inaczej :)

    Ja przed inseminacją miałam USG i pęcherzyki już były pęknięte, więc to na pewno nie owulacja. Nie wiem skąd u mnie takie bóle teraz...


    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego