Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey Oligioligi wrote:No wlasnie dziwilam sie ze nie chce mi dac ale moze liczy na to ze samo peknie do soboty. No nic czekamy do jutra
troche sie ludze ze samo peknie;)Endometrium mam 14 mm na dzien wczorajszy wiec to podobno bardzo dobry rozmiar 
Dominika wazne ze jakis pecherzyk pekl i to jest u Ciebie najwazniejsze a jak peknie kilka to łooo matuluuu czworaczki
endometrium masz książkowe. Moje w 10 dniu miało 7mm w 12dniu 10mm. Wiec tez sobie przerastalo ładnie. Moje pęcherzyki na dzien rosły teraz 3mm! Eh,jestem ciekawa co z tego wyniknie. Trzy pęcherzyki w lewym jaju i jeden w prawym. Czworaczki???? Czemu nie! Przyjmę wszystkie, byle mieć prawdziwa i pełną rodzinę
a Tobie kobietko życzę owocnego weekendu!
oligi lubi tę wiadomość
-
Hey OlinkaO. Cieszę się że u Ciebie wszystko jest ok. Dbaj o siebie dziewczyno. Nosisz skarb! Informuj nas czasem co u Ciebie,czy dzidziuś dobrze się rozwija. Wszystkiego dobrego!OlinkaO wrote:W ogóle nie czuję że jestem w ciąży, jedynie co to czasem czuję bardzo delikatne uklucia w podbrzuszu i na prawym jajniku, ale prawdopodobnie spowodowane są powiększającą się macicą. Ale nie przeszkadza to w życiu codziennym więc ok. W zeszłym tygodniu miałam zapalenie pęcherza i musiałam dostać antybiotyk bo wynik moczu był wg lekarza tragiczny a rozwijające zapalenie mogłoby być groźne dla dzidziusia. Wczoraj powtórzyłam wynik i jest już dobry. Na kolejną wizytę idę w poniedziałek do miejscowego lekarza na NFZ żeby zlecił darmowe badania bo te pierwsze mogą kosztować nawet około 300-400zl. A dopiero po świętach do mojego lekarza prowadzącego z wynikami już. Mam nadzieję że okaże się że dzidzia prawidłowo się rozwija...

OlinkaO lubi tę wiadomość
-
Dzis byl monitoring i pecherzyk pekl bez ovitrelle 16 dzien cyklu endo 15 mm od jutra luteina troche sie obawiam ze za malo wspolzylismy bo we wtorek i wczoraj rano no ale co ma byc to bedzie. Jutro rano maz wraca wiec jeszcze sprobujemy i luteinka ! Wesolych wiadomosci w swieta zycze wszystkim!!
oligi -
Marzena782 wrote:Oligi kiedy testujesz ? Czy żeby zrobić betę musisz odstawić luteinę ? Czy to bez znaczenia ?

Oj kochana jeszcze dlugie 10 dni do testowania
od jutra mam 10 dni brac luteine i w 10-11 dniu zrobic test domowy lub najlepiej bete bo nie przerywa sie luteiny jezeli jest sie w ciazy . Jezeli beta bedzie negatywna odstawiam luteine i w ciagu dwoch dni u mnie zawsze przychodzi okres...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 23:14
oligi -
Oligi mi lekarz kazał na 10 dzień odstawić wszystko. A 2 dni i dopiero zrobić betę , jeśli wynik pozytywny - dalsza kontynuacja leków , jeśli negatywny to odstawić i czekać na miesiączkę .
Dziś mój 7 dzień po ovitrelle . Myślicie ze 22.12 mogę już testować ?, by się dowiedzieć ?
Czy to nirmalne ze od tygodnia bolą mnie strasznie piersi, ledwo ich dotykam i non stop chodzę siusiu tak jak by mi coś uciskalo .4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !

-
Z ta beta to ciezko pow w kazdym organizmie zastrzyk utrzymuje sie inaczej ale ja zazwyczaj robie bete ok 13 dnia po zastrzyku i juz widze czy yo pozostalosc po zastrzyku czy fasolka:)Marzena782 wrote:Oligi mi lekarz kazał na 10 dzień odstawić wszystko. A 2 dni i dopiero zrobić betę , jeśli wynik pozytywny - dalsza kontynuacja leków , jeśli negatywny to odstawić i czekać na miesiączkę .
Dziś mój 7 dzień po ovitrelle . Myślicie ze 22.12 mogę już testować ?, by się dowiedzieć ?
Czy to nirmalne ze od tygodnia bolą mnie strasznie piersi, ledwo ich dotykam i non stop chodzę siusiu tak jak by mi coś uciskalo .
Jak bierzesz luteine albo dupka to mozlowe ze to nasila objawy ja tez tak mam czesto.Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
(Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66
11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

-
Witaj Marzena 782
również jestem dziś równo 7 dni po zastrzyku Ovitrelle i też mam ten sam dylemat. Lekarz kazał zrobić test z krwi 14 dpo, a w moim przypadku wypada to w święta i będę mogła zrobić dopiero 16 dpo. I zastanawiam się czy mogę iść w sobotę 23.12., to by był 12dpo, czy czekać do środy.

Starania od lipca 2017.
11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 -
110/min
-
Hej Aga 94 to jedziemy tym samym wózkiem !
, który to twój cykl z Ovitrelle masz jakieś objawy ?
Ja właśnie tez się zastanawiam czy 22-23 to będzie odpowiednia pora . Może razem za testujemy tego samego dnia ?
4,5 roku starań

-
Mango
powiem szczerze ze nie biorę innej wiadomości do siebie jak ta ze Ten Prezent Będzie
hi hi
Trzymam Mocno za Ciebie kciuki !
Dawaj koniecznie znać :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 14:02
4,5 roku starań

-
Pewnie, możemy razem

Mam objawy takie jak Ty, ale mam je już 4 cykl odkąd biorę luteinę. To ona mi daje takie objawy... Z ovitrelle to mój pierwszy cykl. Z nowości to mam bóle w dole brzuacha nocami. Przedwczoraj tak mnie bolał, że nie mogłąm spać, wzięłam nospe i dopiero przeszło. Już spisałam cykl na starty, ale dziewczyny z grupy INSEMINACJA edycja 2016 dały mi nową nadzieję

Starania od lipca 2017.
01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 -
110/min
-
A czytałam wcześniej, że przed testowaniem chcesz odstawić luteinę. Mój lekarz zabronił, powiedział żeby odstawiać jak juz będę na 100% pewna, że nie jestem w ciąży. Ona podtrzymuje ewentualną ciążę i odstawienie na dwa dni moim zdaniem może zaszkodzić, a na wynik bety niew wpływa.

Starania od lipca 2017.
110/min
-
Aga 94 ok to 23 .? Testujemy ?
Jak wynik będzie taki o którym marze.
nie będę luteiny odstawiać .
Mnie bóle zaczęły bolec dopiero kilka H po zastrzyku czyli w pon wieczorem w czwartek miałam przyjść zobaczyć czy Owu była „ była „ No i dopiero od pt stosuje lutke i dupka + clexan . Tak ze to nie od tego bolą . No chyba ze te leki Nasilają
Ja non stop siusiam.4,5 roku starań

-
Tak, 23 możemy spróbować

w środę 27 lekarz mi kazał przyjechać, to mogłabym w razie czego w środę zrobić drugą. Mi się wydaje, że to te leki, bo u mnie tak było, no ale wiadomo, każdy organizm reaguje inaczej
Ja przed inseminacją miałam USG i pęcherzyki już były pęknięte, więc to na pewno nie owulacja. Nie wiem skąd u mnie takie bóle teraz...

Starania od lipca 2017.
110/min