X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może bezczynnie siedzieć nie będziemy, ale za to będzie więcej luzu i spokoju psychicznego bez presji zastrzyków i całego bagażu :) Będziemy się kochać kiedy tylko nam się zapragnie, a nie kiedy kalendarzyk będzie wskazywać. Mój humor wraca już powoli do siebie nie jestem płaczliwa :) Póki co walczę o to żeby mocno stanąć na nogi :)

Czy któraś z Was miała udrażniane jajowody? Nie wiem czego się spodziewać po zabiegu :) W ciąże zaszłam po badaniu hsg więc wiąże spore nadzieje z tym zabiegiem

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o duphaston.. Czy mam go brac do konca opakowania i przerwac i czekac az dostane @ czy dopiero mam go odstawic jak dostane @? Jak to jest u Was?

• Marysia90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze biorę duphaston aż do @

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia90 wrote:
    Ja zawsze biorę duphaston aż do @
    Dzieki Marysia90 :) tak mi sie wydawalo ze lekarz tak mowil ale juz nie bylam pewna jak skonczylam cale opakowanie :)
    Chce juz @! Nastawiam sie na nowy cykl niczym jakis bokser na walke :-D
    Magia świąt musi nas wspomóc! ;)

Dominika 84 lubi tę wiadomość

• Marysia90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo wyczekuję i startujemy od nowa! ;)

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • oligi Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika o ktorej dzis monitoring masz? Ja miedzy 17-18 wiec dam dziewczyny znac- dzis 11 dzien cyklu

oligi
  • Dominika 84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Witaj Oligi. Ja już jestem po monitoringu :) Mam 10dc. W prawym jajniku pęcherzyk mały, w lewym mam aż trzy :) jeden ma 22mm, drugi 16mm a trzeci ok 10mm :) wedle mnie mogą wszystkie trzy pęknąć ;) przyjmę trojaczki :D a co?! Kupiłam już ovutrelle i jutro mam przyjechać na zastrzyk o 13:30. Przytulanie jutro wieczorem, w środę i w czwartek też. A w środę od rana kontrola. Tak wiec dzisiaj mąż odpoczywa ;) Od jutra działamy :) Dziewczyny napiszę Wam, że po tej wizycie jestem jakoś dziwnie super naładowana emocjami, pozytywnymi rzecz jasna. Nie wiem dlaczego? Może kurcze zawsze miałam jajeczkowanie z prawego jajnika, bo przeważnie on mnie bolała miesiącami,a to może właśnie on jest zatkany :/ a teraz siła wyższa sprawiła,ze mam aż trzy jajeczka w lewym jajniku,i może on będzie drożny, Oj, nie wiem,ale piszę Wam,że mam takiego powera,że hey!!! Widzę jaśniutkie światełko w tunelu. Kurcze,naprawdę nie wiem skąd taki przypływ nadziei mam dzisiaj?! Ale wierzę i działam. Oligi daj znać jak u Ciebie wypadnie monitoring. Niech moc będzie z Nami!!! <3

• Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika super wynik!!!! Trzymam kciuki! A niech będzie nawet mnoga! ;) zawsze mowie ze wtedy tyle roboty ze nawet cwiczenia z chodakowska to Pikuś ;)
    Ja mam monitoring dopiero 22.12. Teraz czekam @ .. ma byc jutro... i nowy cykl juz z lamettą :D

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Ewus85. Nie będę dziękować żeby nie zapeszyc :-) oboje z mężem podobno mamy w genach ciążę mnogie :-D więc jestem gotowa
    Ja lamette brałam teraz trzeci cykl. 5tabletek. Jutro zastrzyk i przytulanie przez jakieś 3wieczory. W środę po 9 mam monitoring. Jeśli teraz mi się nie uda to muszę zapisać się na sprawdzenie droznosci. Jednak jak już pisałam wcześniej po wizycie u lekarza czuje ogromną nadzieję i chęć do działania. I szczerze liczę że teraz się uda. Bo nic nie stoi na przeszkodzie o czym bym wiedziała. Jedyne co to ew niedroznosc. Ale o tym przekonam się już w następnym roku. Póki co skupiam się na działaniach aby te pęcherzyki nie poszły na marne.

• oligi Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika swietna wiadomosc! Szok zeaz 3 pechaerzyki i jakie duzeeeee!
    Powiem Ci ze mam to samo tzn bylam dzis i na lewym jajniku mam jeden pecherzyk ale 18 mm wiec jak na 11 dzien cyklu super urosl!:)
    Poprzednie 3 cykle pecherzyki byly na prawym jajniku i ani keden cykl nie byl na lewym wiec tak samo jak Ty mam nadzieje ze NASZ LEWY JAJNIK JEST LEPSZY i zajdziemy w ciaze w tym cyklu !:) ja na zastrzyk mam isc w czwartek rano tylko wtedy bede mogla sie przytulac jedynie w czwartek wieczorem a pozniej dopiero w niedziele rano ...bo mi M wyjezdza...
    Nie mniej jednak rowniez mam powera i mocno wierze ze sie uda:)
    Zapomnialam dodac ze w pierwsza ciaze tez zaszlam z lewego jajnika i mam piekna coreczke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 20:23

Dominika 84, Ewus85, Szyszuniaaaa lubią tę wiadomość

oligi
  • oligi Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus85 wrote:
    Dominika super wynik!!!! Trzymam kciuki! A niech będzie nawet mnoga! ;) zawsze mowie ze wtedy tyle roboty ze nawet cwiczenia z chodakowska to Pikuś ;)
    Ja mam monitoring dopiero 22.12. Teraz czekam @ .. ma byc jutro... i nowy cykl juz z lamettą :D
    Ewa oby @ nie przyszla!!:)

oligi

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Lewy" zawsze strzela gole ;-)

Ewus85, oligi lubią tę wiadomość

• Szyszuniaaaa Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem 10 dp ovitrelle i 8 dpo, w sobotę (ewentualnie piątek jeśli nie wytrzymam)testuje, to będzie moj 30 dc, 12 dpo i 14 dp zastrzyku. Testuje ktoś ze mna?

• oligi Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszuniaaaa wrote:
    Dziewczyny jestem 10 dp ovitrelle i 8 dpo, w sobotę (ewentualnie piątek jeśli nie wytrzymam)testuje, to będzie moj 30 dc, 12 dpo i 14 dp zastrzyku. Testuje ktoś ze mna?

Trzymamy kciuki! Chetnie bym testowala ale nie mam co;) dopiero owu wiec daj znac!:)

oligi
  • oligi Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika 84 wrote:
    "Lewy" zawsze strzela gole ;-)
    Hahaha ❤❤❤

oligi
  • oligi Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus85 wrote:
    Ewus i jak ? Przyszla @? Oby nie przyszla!

oligi

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka! Dostałam dzisiaj zastrzyk o 13:30. No i działam :-) trzy kolejne wieczory. Zaczynają boleć jajca ;-) więc to sygnał do działania. Jutro rano monitoring. Ciekawe co z tego wyniknie :|

Ewus85, oligi lubią tę wiadomość

• oligi Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika 84 wrote:
    Heyka! Dostałam dzisiaj zastrzyk o 13:30. No i działam :-) trzy kolejne wieczory. Zaczynają boleć jajca ;-) więc to sygnał do działania. Jutro rano monitoring. Ciekawe co z tego wyniknie :|
    Domi życzymy owocnego wieczoru /wieczorów!!! :) daj znac jutro po monitoringu!

oligi
  • Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Czy wydłużał Wam sie cykl przy duphastonie? Wczoraj mialam miec @ i teraz sie denerwuje ze caly cykl mi sie przesunie i dni kiedy mam isc na monitoring wypadna w swieta ;(

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka dziewczyny :) jestem po kolejnym monitoringu. Jeden pęcherzyk pękł w prawym jajniku,ale on był mały. W lewym jajniku, gdzie mam trzy pęcherzyki, dzisiaj w nocy pękł jeden, bo płyn już jest widoczny. Zostały mi jeszcze dwa, które też urosły :) (22mm i 20mm) więc pewnie też dzisiaj mi pękną, bo jajo mnie boli dosyć mocno. No i działam z mężem, działam. Dla świętego spokoju działamy do soboty :D Mam wielką nadzieję, naprawdę. Nie pamiętam żeby kiedykolwiek zdarzyło mi się kilka dojrzałych pęcherzyków w jednym jajeczku w jednym cyklu. Eh, dziewczyny, wiecie co przeżywam, bo wszystkie przeżywamy to samo. Jestem podbudowana emocjonalnie. I mam ogromną nadzieję, że się uda. Ale też myślę o tym jak to jest z tymi plemnikami? Podobno mogą przeżyć w naszych ciałkach do 72godz. Więc z przytulaniem to nie ma znaczenia czy rano czy popołudniu czy wieczorem, bo plemniki sobie dają radę. A co wtedy gdy mężczyzna ma nieciekawe wyniki? :/ częściej przytulać się żeby tego nasienia było "na zapas" ? co sądzicie? <3

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ