X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Szyszuniaaaa Znajoma

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam wasze wpisy i coś mi u mnie nie pasuje. Odkąd pamiętam zawsze w połowie fl zaczynały boleć mnie piersi i tak do @. Aktualnie jestem po 1 cyklu z clo i ovitrelle, i zastanawiam się czy moje ciało dobrze reaguje na stymulacje bo w tym cyklu po raz pierwszy w zyciu nie czułam piersi :/ Potrafi to któraś wytłumaczyć?
    Mango 3maj się! Można powiedzieć, że ruszamy razem bo ja jestem w 4dc a Ty w 1dc, a wiadomo, że w kupie raźniej :) Dodam jeszcze, że miałam identyczne objawy bólowe jak Ty i też od 11dpo.
    Do wszystkich testujących w najblizszym czasie, MOCNO 3mam kciuki i czekam na dobre wieści :D

• Brynia Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i proszę o pomoc. To mój pierwszy cykl ze wspomaganiem farmaceutykami. Od 5 do 9 dc clo, w sobotę będę miała zastrzyk z ovitrelle, a następnie mam stosować duphaston. Na początku lekarz kazał mi stosować go od 17 dc do 25 dc i odstawić. Na monitoringu powiedział jednak, żebym nie odstawiała i przyjmowała go do czasu pojawienia się miesiączki. Jak to jest u Was? Jakie Wy macie zalecenia od lekarzy? Czy jeśli go nie odstawię, a nie będę w ciąży, cykl się wydłuży?

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Witaj w naszym gronie !:))
    Długo się staracie ? Na co chorujecie ?
    Czyli owulacje miałaś w pon lub wtorek ? No myśle ze jutro mogłabyś zatestowac i to wynik napewno będzie już wiarygodny jeśli dobrze zrozumiałam :)
    Pozdrawiam i życzę wymarzonych 2 kreseczek

W poniedziałek było już po owulacji, potwierdzone monitoringiem ;) Nie robię sobie nadziei, staram się nastawiać na laparoskopię, którą mam już zaplanowaną.

Staramy się praktycznie 3,5 roku. Do lekarza w sumie ok roku, ale na spokojnie. Najpierw monitoringi czy mam owulacje, później hidteroskopia - wyszła macica dwurożna lub przegroda, ale to w zajściu podobno nie przeszkadza, gorzej w donoszeniu.

Później clo i clo i ovitrelle no i duphaston. Teraz 4 cykl z owulacją.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brynia wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i proszę o pomoc. To mój pierwszy cykl ze wspomaganiem farmaceutykami. Od 5 do 9 dc clo, w sobotę będę miała zastrzyk z ovitrelle, a następnie mam stosować duphaston. Na początku lekarz kazał mi stosować go od 17 dc do 25 dc i odstawić. Na monitoringu powiedział jednak, żebym nie odstawiała i przyjmowała go do czasu pojawienia się miesiączki. Jak to jest u Was? Jakie Wy macie zalecenia od lekarzy? Czy jeśli go nie odstawię, a nie będę w ciąży, cykl się wydłuży?

Ja mam brać da tygodnie, później testować i jakby test wyszedł negtywny to brać dalej kilka dni i znowu test. Ale u mnie jest tak, że prawie idealnie 14 dni, mam czasem plamienia, bóle jak na okres, robię betę i jest negatywna i odstawiam, czasem jeszcze nie odstawię a już normalny okres mi się zaczyna.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię jednak jutro betę, dziś się jeszcze wstrzymam ;) Jeszcze wczoraj na noc zapomniałam wziąć duphastonu, wzięłam od razu rano, ale to i tak jedna dawka pominięta.

• Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia aaa.:) no to lecimy od początku.ja zmieniam lekarza bo mój juz niema pomysłu i ciągle to samo mi podaje.

Mango83
  • Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena - jak twój test?

Marzena782 lubi tę wiadomość

Mango83
  • Brynia Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca wiem, czy mogę zadać tu takie pytanie, ale czy polecacie jakiegoś sprawdzonego lekarza z Warszawy? Mój poprzedni nie sprawdził się kompletnie, obecny wydaje się w porządku, ale chciałabym sprawdzić się u kogoś poleconego :)

• Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z warszawy nie.ale z Tarnowa Jerzy Przybycień !

Mango83
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brynia wrote:

Hej jeśli będziesz w ciąży stosujesz dalej Duphaston „ do podtrzymania ciąży „
    Ja zazwyczaj mam stosować dupka przez 10 dni i jeśli okres się nie pojawi zrobić bete!
    Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 14:08

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango83 wrote:
    Marzena - jak twój test?

Hejo Mango No powiem ze się powstrzymałam i betę robię dopiero na wigilie czyli na 12 dzień po Owulacji :)
    Ale się niecierpliwie . Mam bardzo dziwne objawy jak nigdy . Ale niechce się wcale nakręcać , No może wyjść zupełnie inaczej niż tego pragniemy.

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• aga94 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki z krwi. Wyszło 2,90 mlU.
    I nie wiem co myśleć.

p19uyx8dljo0zhvp.png

Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2.90 to niestety brak ciąży

Mango83
  • aga94 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko miesiąc temu w 12 dc miałam <0,1 mlU.

p19uyx8dljo0zhvp.png

Starania od lipca 2017.
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Tylko miesiąc temu w 12 dc miałam <0,1 mlU.

A który dzień cyklu? Może po zastrzyku się utrzymuje trochę większe stężenie we krwi.

• aga94 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 dc, zastrzyk utrzymuje się do 10 dni, więc raczej już nie.

p19uyx8dljo0zhvp.png

Starania od lipca 2017.
  • oligi Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja bym zrobila bete dla pewnosci za dwa trzy dni

oligi
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY ,DZIEWCZYNY ! Wiem wiem , nakręcam się .., dziś mam 11d po Owulacji .
    Jutro idę na Bhcg .
    Dziś nie wytrzymałam musiałam zrobić test !
    Dwie Grube krechy ! Co myślicie ? ...

Paulas, oligi lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    DZIEWCZYNY ,DZIEWCZYNY ! Wiem wiem , nakręcam się .., dziś mam 11d po Owulacji .
    Jutro idę na Bhcg .
    Dziś nie wytrzymałam musiałam zrobić test !
    Dwie Grube krechy ! Co myślicie ? ...
    No to beta napewno bedzie piekna jak sa grybe krechy, kochana. Trzymam kciuki i gratuluje

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAsiak myślisz ze mogę się cieszyć ?
    Mam od dwóch dni ból w dodbrzuszu „ odczucie takiego balona”
    Myślałam ze to ja okres :O ale to jest takie inne ....
    Jestem sceptycznie nastawiona :) bo boje się porażki !

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ