Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Szyszuniaaaa Znajoma
    Postów: 27 3

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam wasze wpisy i coś mi u mnie nie pasuje. Odkąd pamiętam zawsze w połowie fl zaczynały boleć mnie piersi i tak do @. Aktualnie jestem po 1 cyklu z clo i ovitrelle, i zastanawiam się czy moje ciało dobrze reaguje na stymulacje bo w tym cyklu po raz pierwszy w zyciu nie czułam piersi :/ Potrafi to któraś wytłumaczyć?
    Mango 3maj się! Można powiedzieć, że ruszamy razem bo ja jestem w 4dc a Ty w 1dc, a wiadomo, że w kupie raźniej :) Dodam jeszcze, że miałam identyczne objawy bólowe jak Ty i też od 11dpo.
    Do wszystkich testujących w najblizszym czasie, MOCNO 3mam kciuki i czekam na dobre wieści :D

  • Brynia Znajoma
    Postów: 20 3

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i proszę o pomoc. To mój pierwszy cykl ze wspomaganiem farmaceutykami. Od 5 do 9 dc clo, w sobotę będę miała zastrzyk z ovitrelle, a następnie mam stosować duphaston. Na początku lekarz kazał mi stosować go od 17 dc do 25 dc i odstawić. Na monitoringu powiedział jednak, żebym nie odstawiała i przyjmowała go do czasu pojawienia się miesiączki. Jak to jest u Was? Jakie Wy macie zalecenia od lekarzy? Czy jeśli go nie odstawię, a nie będę w ciąży, cykl się wydłuży?

  • Paulas Ekspertka
    Postów: 641 76

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Witaj w naszym gronie !:))
    Długo się staracie ? Na co chorujecie ?
    Czyli owulacje miałaś w pon lub wtorek ? No myśle ze jutro mogłabyś zatestowac i to wynik napewno będzie już wiarygodny jeśli dobrze zrozumiałam :)
    Pozdrawiam i życzę wymarzonych 2 kreseczek


    W poniedziałek było już po owulacji, potwierdzone monitoringiem ;) Nie robię sobie nadziei, staram się nastawiać na laparoskopię, którą mam już zaplanowaną.

    Staramy się praktycznie 3,5 roku. Do lekarza w sumie ok roku, ale na spokojnie. Najpierw monitoringi czy mam owulacje, później hidteroskopia - wyszła macica dwurożna lub przegroda, ale to w zajściu podobno nie przeszkadza, gorzej w donoszeniu.

    Później clo i clo i ovitrelle no i duphaston. Teraz 4 cykl z owulacją.

  • Paulas Ekspertka
    Postów: 641 76

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brynia wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i proszę o pomoc. To mój pierwszy cykl ze wspomaganiem farmaceutykami. Od 5 do 9 dc clo, w sobotę będę miała zastrzyk z ovitrelle, a następnie mam stosować duphaston. Na początku lekarz kazał mi stosować go od 17 dc do 25 dc i odstawić. Na monitoringu powiedział jednak, żebym nie odstawiała i przyjmowała go do czasu pojawienia się miesiączki. Jak to jest u Was? Jakie Wy macie zalecenia od lekarzy? Czy jeśli go nie odstawię, a nie będę w ciąży, cykl się wydłuży?

    Ja mam brać da tygodnie, później testować i jakby test wyszedł negtywny to brać dalej kilka dni i znowu test. Ale u mnie jest tak, że prawie idealnie 14 dni, mam czasem plamienia, bóle jak na okres, robię betę i jest negatywna i odstawiam, czasem jeszcze nie odstawię a już normalny okres mi się zaczyna.

  • Paulas Ekspertka
    Postów: 641 76

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię jednak jutro betę, dziś się jeszcze wstrzymam ;) Jeszcze wczoraj na noc zapomniałam wziąć duphastonu, wzięłam od razu rano, ale to i tak jedna dawka pominięta.

  • Mango83 Przyjaciółka
    Postów: 97 35

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia aaa.:) no to lecimy od początku.ja zmieniam lekarza bo mój juz niema pomysłu i ciągle to samo mi podaje.

    Mango83
  • Mango83 Przyjaciółka
    Postów: 97 35

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena - jak twój test?

    Marzena782 lubi tę wiadomość

    Mango83
  • Brynia Znajoma
    Postów: 20 3

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca wiem, czy mogę zadać tu takie pytanie, ale czy polecacie jakiegoś sprawdzonego lekarza z Warszawy? Mój poprzedni nie sprawdził się kompletnie, obecny wydaje się w porządku, ale chciałabym sprawdzić się u kogoś poleconego :)

  • Mango83 Przyjaciółka
    Postów: 97 35

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z warszawy nie.ale z Tarnowa Jerzy Przybycień !

    Mango83
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brynia wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i proszę o pomoc. To mój pierwszy cykl ze wspomaganiem farmaceutykami. Od 5 do 9 dc clo, w sobotę będę miała zastrzyk z ovitrelle, a następnie mam stosować duphaston. Na początku lekarz kazał mi stosować go od 17 dc do 25 dc i odstawić. Na monitoringu powiedział jednak, żebym nie odstawiała i przyjmowała go do czasu pojawienia się miesiączki. Jak to jest u Was? Jakie Wy macie zalecenia od lekarzy? Czy jeśli go nie odstawię, a nie będę w ciąży, cykl się wydłuży?


    Hej jeśli będziesz w ciąży stosujesz dalej Duphaston „ do podtrzymania ciąży „
    Ja zazwyczaj mam stosować dupka przez 10 dni i jeśli okres się nie pojawi zrobić bete!
    Powodzenia :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 14:08

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango83 wrote:
    Marzena - jak twój test?

    Hejo Mango No powiem ze się powstrzymałam i betę robię dopiero na wigilie czyli na 12 dzień po Owulacji :)
    Ale się niecierpliwie . Mam bardzo dziwne objawy jak nigdy . Ale niechce się wcale nakręcać , No może wyjść zupełnie inaczej niż tego pragniemy.

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki z krwi. Wyszło 2,90 mlU.
    I nie wiem co myśleć.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Mango83 Przyjaciółka
    Postów: 97 35

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    2.90 to niestety brak ciąży

    Mango83
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko miesiąc temu w 12 dc miałam <0,1 mlU.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Paulas Ekspertka
    Postów: 641 76

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Tylko miesiąc temu w 12 dc miałam <0,1 mlU.


    A który dzień cyklu? Może po zastrzyku się utrzymuje trochę większe stężenie we krwi.

  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 dc, zastrzyk utrzymuje się do 10 dni, więc raczej już nie.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • oligi Przyjaciółka
    Postów: 123 30

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 23:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja bym zrobila bete dla pewnosci za dwa trzy dni

    oligi
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY ,DZIEWCZYNY ! Wiem wiem , nakręcam się .., dziś mam 11d po Owulacji .
    Jutro idę na Bhcg .
    Dziś nie wytrzymałam musiałam zrobić test !
    Dwie Grube krechy ! Co myślicie ? ...

    Paulas, oligi lubią tę wiadomość

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


  • Kasiak621 Autorytet
    Postów: 603 146

    Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    DZIEWCZYNY ,DZIEWCZYNY ! Wiem wiem , nakręcam się .., dziś mam 11d po Owulacji .
    Jutro idę na Bhcg .
    Dziś nie wytrzymałam musiałam zrobić test !
    Dwie Grube krechy ! Co myślicie ? ...
    No to beta napewno bedzie piekna jak sa grybe krechy, kochana. Trzymam kciuki i gratuluje

    Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
  • Marzena782 Autorytet
    Postów: 529 445

    Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAsiak myślisz ze mogę się cieszyć ?
    Mam od dwóch dni ból w dodbrzuszu „ odczucie takiego balona”
    Myślałam ze to ja okres :O ale to jest takie inne ....
    Jestem sceptycznie nastawiona :) bo boje się porażki !

    4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png


‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego