Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_45 wrote:Zrobiłam właśnie kolejny test z ciekawości czy będzie jasniejszy (bo popołudniu a nie z rana) i kreska jest jeszcze ciemniejsza 🤭 test jakis inny mi zalegał, podobny do easyhome i też czułość 10 🤭 ale jaja 🤭🤭🤭🤭
🤞🏼🤞🏼
a ja zniose jajo😅 testy dopiero jutro mi przyjda, zostal mi sie jeden jedyny na jutro rano, a chcialam tez jeszcze wieczorem stestowac🙈 -
Ale tu się dziś dzieje na wątku !
Ola, cały czas nie puszczam kciuków, ale jak test ciemnieje to zdecydowanie dobry znak !
Ja mam raczej cykl bezowulacyjny - to dziwne krwawienie dość mocno namieszało - ogólnie to trwało 5 dni i wyglądało jak druga miesiączka. Pęcherzyk który był widoczny ostatnio podrósł do 15 mm ale wygląda jak torbiel na tym etapie. Endometrium 5 mm więc raczej niż już z tego nie będzieVergeet lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
12/20204 ovi + progesteron besins ✖️
🩸 22.12 -
Ola_45 wrote:Zrobiłam właśnie kolejny test z ciekawości czy będzie jasniejszy (bo popołudniu a nie z rana) i kreska jest jeszcze ciemniejsza 🤭 test jakis inny mi zalegał, podobny do easyhome i też czułość 10 🤭 ale jaja 🤭🤭🤭🤭
Ale to wyglada obiecująco ! ❤️👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 8 cs
20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️ -
@cysterka95
Z tego co pamietam to Twój partner robił w zeszłym tygodniu badania nasienia ?
Macie już wyniki? Wszystko wyszło w porządku ?😊
Mój jest zapisany na 10 grudnia, zaczynam się stresować co tam może wyjść 🙈 i 20 grudnia mam wizytę u ginekolog, powiedziała żebym wzięła wyniki to na nie spojrzy i zastanawiam się czy po 10dniach już będą ;>👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 8 cs
20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️ -
toossiaa wrote:Dziewczyny przyszly wyniki Bety i progesteronu
Beta <2.30 mlU
Progesteron <0.2 ng
Czyli 1 cykl nie udany jak dobrze widzę, a co mysliscie o progesteronie ?
Tosia przypomnij, w którym dniu cyklu badałaś tego proga? Jeśli w drugiej połowie cyklu, taki progesteron świadczy o tym, że owulacji nie było.35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
09.01.2025- laparoskopia, histeroskopia i inne. -
Ola wrzuć fotę, chcemy popatrzeć!!!Finch11 lubi tę wiadomość
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Kaliope wrote:Tosia przypomnij, w którym dniu cyklu badałaś tego proga? Jeśli w drugiej połowie cyklu, taki progesteron świadczy o tym, że owulacji nie było.
Dzisiaj robilam to 33 dc , wg dostałam zastrzyk w 18 dc gdzie pęcherzyki miały 19 mm potem w środę w 21 dc był pęcherzyk u innego lekarza ale 14 mm -
Beta <2.30 mlU
Progesteron <0.2 ng
Tak jak Kaliope napisała, albo cykl bezowulacyjny albo już spadł i za chwilę dostaniesz okres👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
12/20204 ovi + progesteron besins ✖️
🩸 22.12 -
toossiaa wrote:Dzisiaj robilam to 33 dc , wg dostałam zastrzyk w 18 dc gdzie pęcherzyki miały 19 mm potem w środę w 21 dc był pęcherzyk u innego lekarza ale 14 mm
Bierzesz aktualnie proga na przedłużenie fazy lutealnej? W formie dopochwowej lub doustnej?35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
toossiaa wrote:Biorę duphaston przez 14 dni doustnie jeszcze mam brac 2 dni 🥹
To pewnie jest tak, jak pisze Martolina, że już spadł. Duphaston przedłuża fazę lutealną i okres pojawia się po odstawieniu. Jeśli w 18 dc był w USG widoczny pęcherzyk 19 mm, potem dostałaś Ovitrelle, a w 21 dc nie było już tego pęcherzyka, ani nie było widocznej żadnej torbieli, to owulka była po podaniu zastrzyku, a poziom aktualnie spadł i po odstawieniu dupka przyjdzie okres.
Opcja numer dwa: jeśli ten pęcherzyk 19 mm nie przetrwał i nie zrobiła się z niego torbiel- byłaby widoczna w obrazie USG- a do owulacji nie doszło, pęcherzyk mógł być pusty. Czy lekarka oznaczała poziom Estradiolu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 15:48
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Kaliope wrote:To pewnie jest tak, jak pisze Martolina, że już spadł. Duphaston przedłuża fazę lutealną i okres pojawia się po odstawieniu. Jeśli w 18 dc był w USG widoczny pęcherzyk 19 mm, potem dostałaś Ovitrelle, a w 21 dc nie było już tego pęcherzyka, ani nie było widocznej żadnej torbieli, to owulka była po podaniu zastrzyku, a poziom aktualnie spadł i po odstawieniu dupka przyjdzie okres.
Opcja numer dwa: jeśli ten pęcherzyk 19 mm nie przetrwał i nie zrobiła się z niego torbiel- byłaby widoczna w obrazie USG- a do owulacji nie doszło, pęcherzyk mógł być pusty. Czy lekarka oznaczała poziom Estradiolu?
Druga lekarka właśnie szukała tego pęcherzyka i nie znalazła i mówiła że torbieli nie ma. Nie oznaczyła tego poziomu🥹 -
Beta <2.30 mlU
Progesteron <0.2 ng
Faktycznie to wygląda jakby za chwilę miał przyjść okres. Może dla pewności w kolejnym cyklu stymulowanym, nawet z Ovitrelle, sprawdź progesteron 7 dni po potencjalnej owulacji
No i ten estradiol jak pisze KaliopeKaliope, toossiaa lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer ❄️- 22.12.2024
(beta 02.01.2025r) -
toossiaa wrote:Druga lekarka właśnie szukała tego pęcherzyka i nie znalazła i mówiła że torbieli nie ma. Nie oznaczyła tego poziomu🥹
I przede wszystkim nosek do góry 🫶❤️ czasem się bardzo nastawiamy, że od razu zaskoczy, a tak naprawdę u zdrowych par w wieku 20-35 lat na cykl jest tylko (albo aż) 20-25% szans na ciążę. Ćwiczyć, ćwiczyć i się nie poddawać 💪😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 16:54
toossiaa lubi tę wiadomość
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Kaliope wrote:Ola wrzuć fotę, chcemy popatrzeć!!!
Pierwszy z rana , drugi z popołudnia.
Ale chyba więcej nie będę już wstawiała tutaj zdjęć bo nie chce żeby innym było przykro. Wiem jak to jest i wiem co możecie czuć. Ja to rozumiem 🙂Kaliope, Vergeet, cysterka95 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer ❄️- 22.12.2024
(beta 02.01.2025r) -
toossiaa wrote:Ja juz bym nie wytrzymała do czwartku 😁 najwyżej zrobie jeszcze pod koniec tygodnia. Właśnie to jest takie dziwne ale śmieszne 😁 dobrze ze nie tylko ja tak mam, bo zastanawiałam się czy sobie wmawiam czy to tak się dzieje 😁🤣🤦♀️
-
Ola_45 wrote:https://zapodaj.net/plik-jssZ9DTjkV
Pierwszy z rana , drugi z popołudnia.
Ale chyba więcej nie będę już wstawiała tutaj zdjęć bo nie chce żeby innym było przykro. Wiem jak to jest i wiem co możecie czuć. Ja to rozumiem 🙂
Ola jak na moje wstawiaj, bo jest jakis punkt odniesienia? I mozna porownac.
Kurcze ja po poludniu wygrzebalam jakis stary test przeterminowany, i juz zaczal sie dziwnie farbowac i wogole juz nic nie bylo. Mam nadzieje, ze nowe testy jeszcze jutro rano mi cos pokaza, juz dzis je bede miec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 17:17
-
Aqkaracza wrote:Test negatywny. Zaczyna się u mnie bol brzucha, okresowy. 🙄🙄
Ja mam już dwa dni bóle okresowe i też miałam takie bulgotanie w brzuchu 😉
Co do bulgotania to progesteron po prostutoossiaa lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane