X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • maddiee Koleżanka

Wysłany: 26 listopada, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    A z jakiej firmy test robisz? Ten z cieniem kreski? Może wstaw zdjecie jak jakieś masz.
    Powinno coś ciemnieć chociaż troszkę. Koniecznie pamiętaj rano zrobić 😅

easy at home. dzis zrobilam tez z tej firmy tylko taki wiekszy w plastiku, bo paski dopiero pozniej przyjda dzis. tak wiec ja w tym cyklu juz po dzisiejszym tescie stracilam nadzieje. uwazam, ze to najgorszy skutek uboczny ovitrelle, ze falszuje wynik pozytywny. czlowiek sie nakreca i przez tyle dni zyje nadzieja. nie wiem, czy bede jeszcze z tym probowac w nast cyklu. jak tam u Was sytuacja? ktos inny chociaz kontynuuje pozytywne wiesci? ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 08:31

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiejszy test o 4 rano pokazał taka samą kreskę co wczoraj rano, jaśniejsza niż ta popoludniowa(nie mogłam w nocy spać).
    Czuję że coś jest nie tak. Wtedy też te testy nie chciały ciemnieć bardziej. I też miałam takie bóle jak teraz. Wczoraj do bardzo późna brzuch mnie bolał. Po ostatniej dawce nospy minimalnie mniej bolało. W nocy nie mogłam spać za dobrze. Obudziłam sie po 3 i po 4 usnęłam, stąd ten wczesny test. Też brzuch pobolewał ale nie mocno, to wzięłam magnez żeby za szybko z Nospa nie zaczynać bo by mi na cały dzień nie starczylo..

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer ❄️- 22.12.2024
    (beta 02.01.2025r)
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maddiee wrote:
    easy at home. dzis zrobilam tez z tej firmy tylko taki wiekszy w plastiku, bo paski dopiero pozniej przyjda dzis. tak wiec ja w tym cyklu juz po dzisiejszym tescie stracilam nadzieje. uwazam, ze to najgorszy skutek uboczny ovitrelle, ze falszuje wynik pozytywny. czlowiek sie nakreca i przez tyle dni zyje nadzieja. nie wiem, czy bede jeszcze z tym probowac w nast cyklu. jak tam u Was sytuacja? ktos inny chociaz kontynuuje pozytywne wiesci? ☺️
    Przykro mi 😞😞

maddiee lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    @cysterka95
    Z tego co pamietam to Twój partner robił w zeszłym tygodniu badania nasienia ?
    Macie już wyniki? Wszystko wyszło w porządku ?😊

Mój jest zapisany na 10 grudnia, zaczynam się stresować co tam może wyjść 🙈 i 20 grudnia mam wizytę u ginekolog, powiedziała żebym wzięła wyniki to na nie spojrzy i zastanawiam się czy po 10dniach już będą ;>

Dobrze że mnie złapałaś na wątku miesięcznym bo zapomniałam żeby tu zaglądnąć wczoraj 😅 dzięki za pamięć ;) wrzuciłam wyniki na tamtym wątku, ale tu tak informacyjnie (może jest ktoś w podobnej sytuacji):

Badania wyszły źle - co prawda całkowita liczba plemników ok bo 65,78 mln ale koncentracja w 1 ml już poniżej normy - 10,61. No i to co najważniejsze - morfologia 0% 😑 100 z wadą główki. Ruchliwość też słabo:
    a 0,75
    b 12,75
    c 9,50
    czyli wszystkie poniżej normy...

Reszta parametrów w tym HBA i MAR w porządku, no ale te główne lipa totalna. Nie spodziewaliśmy się takich wyników, sądziłam że problem leży przede wszystkim u mnie. Jutro mamy wizytę w klinice, zobaczymy co dalej w ogóle ze stymulacją.

Dziewczyny na wątku listopadowym już mi dały super rady, listę supli więc wdrożymy co się da i po wizycie opracujemy jakąś strategię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 09:12

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy

📆 plan grudzień:
    ▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
    ▪️badania męża - krew ✅
    ▪️androlog/urolog ✅
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    @cysterka95
    Z tego co pamietam to Twój partner robił w zeszłym tygodniu badania nasienia ?
    Macie już wyniki? Wszystko wyszło w porządku ?😊

Mój jest zapisany na 10 grudnia, zaczynam się stresować co tam może wyjść 🙈 i 20 grudnia mam wizytę u ginekolog, powiedziała żebym wzięła wyniki to na nie spojrzy i zastanawiam się czy po 10dniach już będą ;>

My robiliśmy badania nasienia kilka tygodni temu a wyniki były po 2 godzinach, więc bez stresu :)

Migotka96 lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
    12/20204 ovi + progesteron besins ✖️

🩸 22.12
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Nie szkodzi 😉 no daj spokój, cena z du#py za przeproszeniem 😅 Cenią tu sie za wszystko niestety..
    Nie żebym nie miała 100, ale wole wydać na syna, a z betą się wstrzymać tym bardziej że będę miała za 7 dni. Dużo jeszcze się może wydarzyć przez ten czas. Jakby się miał zarodek nie przyjąć całkiem (tak jak ostatnio) to i tak mi nie pomogą 🤷🏻‍♀️

Haha nieźle! To ja Wam powiem coś lepszego Dziewczyny :) Mi w dwóch różnych laboratoriach tutaj (skierowanie od lekarza) na przestrzeni 3 miesięcy wyszły dwa różne AMH :D Najpierw wyszło 14,9 ng/ml a 3 miesiące potem 22,4 ng/ml :D Jak wiecie, AMH cudownie niestety nie rośnie, a pomyłka nie jest rzędu jednego miejsca po przecinku :D

Od tego czasu, jak tylko mogę, to robię badania w Polsce na własną rękę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 10:48

35 lat
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
    II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌

09.01.2025- laparoskopia, histeroskopia i inne.
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Dobrze że mnie złapałaś na wątku miesięcznym bo zapomniałam żeby tu zaglądnąć wczoraj 😅 dzięki za pamięć ;) wrzuciłam wyniki na tamtym wątku, ale tu tak informacyjnie (może jest ktoś w podobnej sytuacji):

Badania wyszły źle - co prawda całkowita liczba plemników ok bo 65,78 mln ale koncentracja w 1 ml już poniżej normy - 10,61. No i to co najważniejsze - morfologia 0% 😑 100 z wadą główki. Ruchliwość też słabo:
    a 0,75
    b 12,75
    c 9,50
    czyli wszystkie poniżej normy...

Reszta parametrów w tym HBA i MAR w porządku, no ale te główne lipa totalna. Nie spodziewaliśmy się takich wyników, sądziłam że problem leży przede wszystkim u mnie. Jutro mamy wizytę w klinice, zobaczymy co dalej w ogóle ze stymulacją.

Dziewczyny na wątku listopadowym już mi dały super rady, listę supli więc wdrożymy co się da i po wizycie opracujemy jakąś strategię.

Cysterka nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale wyniki mogą zmieniać się w ciągu 2-3 miesięcy z różnych powodów, nawet głupiej infekcji. Były takie przypadki. Może warto zrobić USG jąder w kierunku żylków powrózka i badania hormonalne partnera? Warto wprowadzić selen, cynk, witaminę d 3 i omega 3 oraz parę innych supli, ale to już pewnie dziewczyny pisały.

Na pocieszenie tylko napiszę, że kolega z morfologią 0% i fatalnymi parametrami ma aktualni dwie piękne, zdrowe córki. Wszyscy też właśnie myśleli, że to u niej problem, bo miała pcos i cukrzycę, a wyszły doddatkowe rzeczy.

Aaaa, pozwoliłam sobie zerknąć, co tam Dziewczyny Ci za suple poleciły. Miałabym jedno małe zastrzeżenie (jeśli mogę).
    Koenzym Q10 jak najbardziej, natomiast nie jako ubichinON tyylko ubichinOL. UbichinON jest wersją utlenioną i mniej przyswajalną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 11:14

cysterka95, Ola_45 lubią tę wiadomość

35 lat
    AMH 22 ng/ml
    ❌Hiperandrogenizm

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Cysterka nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale wyniki mogą zmieniać się w ciągu 2-3 miesięcy z różnych powodów, nawet głupiej infekcji. Były takie przypadki. Może warto zrobić USG jąder w kierunku żylków powrózka i badania hormonalne partnera? Warto wprowadzić selen, cynk, witaminę d 3 i omega 3 oraz parę innych supli, ale to już pewnie dziewczyny pisały.

Na pocieszenie tylko napiszę, że kolega z morfologią 0% i fatalnymi parametrami ma aktualni dwie piękne, zdrowe córki. Wszyscy też właśnie myśleli, że to u niej problem, bo miała pcos i cukrzycę, a wyszły doddatkowe rzeczy.

Aaaa, pozwoliłam sobie zerknąć, co tam Dziewczyny Ci za suple poleciły. Miałabym jedno małe zastrzeżenie (jeśli mogę).
    Koenzym Q10 jak najbardziej, natomiast nie jako ubichinON tyylko ubichinOL. UbichinON jest wersją utlenioną i mniej przyswajalną.

Dzięki, dobrze wiedzieć z tym ubichinolem. Zobaczymy co jutro nam lekarka w klinice powie, ale na pewno chcę zrobić całą diagnostykę - dodatkowa wizyta u androloga, badania hormonów i USG tak jak piszesz, myślę też o wymazach MUCHa od razu, co chwilę czytam tu na forum że ureaplasma jest przyczyną i po antybiotykoterapii parametry się poprawiają.

Wdrożymy suple i chciałabym żeby powtórzył seminogram za jakiś czas, bo taka prawda że przez ostatnie miesiące miał trochę więcej stresu a do tego w październiku przebiegł półmaraton, na pewno to jakoś się odbiło.

Kaliope lubi tę wiadomość

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy

📆 plan grudzień:
    ▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
    ▪️badania męża - krew ✅
    ▪️androlog/urolog ✅
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Dzięki, dobrze wiedzieć z tym ubichinolem. Zobaczymy co jutro nam lekarka w klinice powie, ale na pewno chcę zrobić całą diagnostykę - dodatkowa wizyta u androloga, badania hormonów i USG tak jak piszesz, myślę też o wymazach MUCHa od razu, co chwilę czytam tu na forum że ureaplasma jest przyczyną i po antybiotykoterapii parametry się poprawiają.

Wdrożymy suple i chciałabym żeby powtórzył seminogram za jakiś czas, bo taka prawda że przez ostatnie miesiące miał trochę więcej stresu a do tego w październiku przebiegł półmaraton, na pewno to jakoś się odbiło.

Wymazy koniecznie. Zrób od razu cały pakiet STI, będziesz wiedzieć wszystko i sumarycznie wyjdzie taniej. To bym w ogóle polecała Wam obojgu z własnego niestety doświadczenia. Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia etc.
    Edit: teraz doczytałam, że MUCHa to to samo co STI ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 11:51

cysterka95 lubi tę wiadomość

35 lat
    AMH 22 ng/ml
    ❌Hiperandrogenizm

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Haha nieźle! To ja Wam powiem coś lepszego Dziewczyny :) Mi w dwóch różnych laboratoriach tutaj (skierowanie od lekarza) na przestrzeni 3 miesięcy wyszły dwa różne AMH :D Najpierw wyszło 14,9 ng/ml a 3 miesiące potem 22,4 ng/ml :D Jak wiecie, AMH cudownie niestety nie rośnie, a pomyłka nie jest rzędu jednego miejsca po przecinku :D

Od tego czasu, jak tylko mogę, to robię badania w Polsce na własną rękę :D

😱😱😱 Faktycznie duża rozbieżność 🤭

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • maddiee Koleżanka

Wysłany: 26 listopada, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam dziewczyny u Was, cos nowego? jak samopoczucie?

• Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maddiee wrote:
    jak tam dziewczyny u Was, cos nowego? jak samopoczucie?
    U mnie dzisiaj 1 lub 2dpo. W tym cyklu nie mam już monitoringu czy pęcherzyk pękł bo ginekolog stwierdziła ze już wiemy po jakim zastrzyku mi na pewno pęka i ze nie widzi potrzeby, chyba ze chce to mogę podjechać. Progesteron mam brać od 4 dnia po zastrzyku wiec jutro zaczynam😊
    W związku z tym ze muszę dosyć kawałek jeździć na wizyty to zaufam jej i faktycznie nie pojadę, tym bardziej ze w niedziele czułam jajniki i do dzisiaj mnie lekko kłuje raz w jednym raz w drugim wiec owulacja była ;)

Teraz mi się mega będzie dłużyło aż do testowania…

A co tam u Ciebie nowego ?

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 8 cs
    20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️
  • Kasia_86 Nowa

Wysłany: 27 listopada, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, śledzę Was od kilku miesięcy, powiedzcie mi czy miałyście przypadek fałszywie ciemniejących testów po ovitrelu tzn wczoraj 13 dp zastrzyku ujemny dziś rano cienka kreska, sprecyzuję czy pora dnia ma wpływ na wynik testu po zastrzyku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 06:17

• Hopex2 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, to mój drugi cykl z Ovitrelle, myślę że dzisiaj 10 dpo, owulacja była dzień później niż wyznaczyła aplikacja. Dzisiaj i wczoraj test negatywny. Myślicie, że jest jeszcze szansa? 🥲

20d8756517f79964ba128b79f6625439.png

👩27👨29

Starania od 06.24

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌
    Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
    Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
    Grudzień: Clo+ Ovitrelle
  • AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Hej Dziewczyny, to mój drugi cykl z Ovitrelle, myślę że dzisiaj 10 dpo, owulacja była dzień później niż wyznaczyła aplikacja. Dzisiaj i wczoraj test negatywny. Myślicie, że jest jeszcze szansa? 🥲

Hej 10 dpo to jeszcze wcześnie poczekaj tak do 14 dnia po

• AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_86 wrote:
    Cześć dziewczyny, śledzę Was od kilku miesięcy, powiedzcie mi czy miałyście przypadek fałszywie ciemniejących testów po ovitrelu tzn wczoraj 13 dp zastrzyku ujemny dziś rano cienka kreska, sprecyzuję czy pora dnia ma wpływ na wynik testu po zastrzyku
    Hej z tego co czytam tutaj dziewczyny to czasem jeszcze w 13 dniu był to zastrzyk nie wiem jak szybko ci się wypłukał zastrzyk od kiedy testowałas ? Najlepiej powtórz test jutro znowu . A co do pory dnia to nie wiem czy ma to znaczenie sama też czasem robię test wieczorem przed spaniem żeby zobaczyć ale u mnie zawsze negatyw więc nie mam porównania 😂

Ola_45 lubi tę wiadomość

• AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jadę na monitoring mam nadzieję że pęcherzyki już ładnie podrosły i nie będzie potrzeby dostymulowania

Iwkaaa, Ola_45, cysterka95 lubią tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Hej z tego co czytam tutaj dziewczyny to czasem jeszcze w 13 dniu był to zastrzyk nie wiem jak szybko ci się wypłukał zastrzyk od kiedy testowałas ? Najlepiej powtórz test jutro znowu . A co do pory dnia to nie wiem czy ma to znaczenie sama też czasem robię test wieczorem przed spaniem żeby zobaczyć ale u mnie zawsze negatyw więc nie mam porównania 😂

Mi popołudniu wychodziły do tej pory ciemniejsze niż z pierwszej porannej toalety 🤭 nie wiem czemu

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • Kasia_86 Nowa

Wysłany: 27 listopada, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:

Właśnie to był mój trzeci cykl na letrozole + ovitrell poprzednie do 12 dnia wychodziły dodatnie, zawsze testuję na pinku,pęcherzy 28mm jeden w 15 dniu cyklu ale przy moim AMH 0,1 to był by cud czekam na okres cykle mam regularne faza lutealna 13 dni dziś powinnam dostać

• AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_86 wrote:
    Właśnie to był mój trzeci cykl na letrozole + ovitrell poprzednie do 12 dnia wychodziły dodatnie, zawsze testuję na pinku,pęcherzy 28mm jeden w 15 dniu cyklu ale przy moim AMH 0,1 to był by cud czekam na okres cykle mam regularne faza lutealna 13 dni dziś powinnam dostać
    Może zrób jeszcze jeden test ale innej firmy dla porównania czy też będzie kreska

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ