Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwkaaa wrote:U mnie wczoraj też dalej 2 kreski na sikańcu... Także czekam dalej....
Jutro zrobię znowu test a w sobotę beta wg zaleceń lekarza
Iwkaaa lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer ❄️- 22.12.2024
(beta 02.01.2025r) -
Finch11 wrote:Hej! Ja sobie Was podczytuję ale chyba w tym cyklu trochę muszę przystopować z forum. Raz dziennie zaglądam rano lub wieczorem żeby zobaczyć co się u Was dzieje ale w poprzednim cyklu trochę byłam zafiksowana i forum sprawiało, że myślałam o ciąży 24/h.
A za Ciebie Ola nie puszczam kciuków! Poniedziałek już niedługo i wszystko wtedy będzie wiadomo 🧡
Ja też teraz będę się starała trochę odpocząć bo sfisiować można. Trochę ciężko się oderwać jak się jest w domu 😐03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
(beta 02.01.2025r) -
maddiee wrote:to dobrze, ze lepsze 😊 sproboj zajac sie czyms fajnym w weekend aby czas szybko minal do nast tyg. Wiem, ze potrafi sie dluzyc jak sie bardzo na cos czeka.
Lepsze było przez chwilę, niestety znowu gorzej. Oszaleję 🥲😅🥴
Dłuży się niesamowicie przez to że w domu jestem i muszę się oszczędzać. Bo tak to, to ja bym sobie zajęcie jakieś znalazła..03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
(beta 02.01.2025r) -
AlicjaRogos wrote:Ja chyba bym poszła w ten poniedziałek bo one jeszcze podrosną do poniedziałku
Ola_45 wrote:We wtorek 11mm pecherzyk miałby 23mm zakładając że będzie rosnąć 2mm na dobe (co nie zawsze ma miejsce), drugi 21mm. Możesz na wszelki wypadek wcześniej iść tak jak piszesz w poniedziałek dla pewności:) Nie wiem przy jakiej wielkości wcześniej miałaś Ovitrelle podawane. Mi na przykład już przy 18mm kazali wziąć bo jeszcze troche podrosnie pęcherzyk po zastrzyku.
A jak Ty Ola dziś?35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
09.01.2025- laparoskopia, histeroskopia i inne. -
Kaliope wrote:No widzisz, my sobie tu tak kalkulujemy, a mi w tym miesiącu gonadotropiny z jajnikami na spółkę psikusa zrobiły. Nie wiem, czy w ogole jeszcze urosną. Moja lekarka podaaje przy 19 mm- to by była niedzela. Dlatego kazała współżyć wtedy. Kazała mi przyjśc poniedziałek, ale mam tam zmianę 12 h, to się umówiłyśmy na wtorek. Zamieniłam tą zmianę i chyba jej faktycznie przedzwonię.
A jak Ty Ola dziś?
No to może faktycznie zmień na poniedziałek, będziesz spokojniejsza i w razie czego weźmiesz Ovitrelle jakby sam nie pękł pecherzyk.
Z rana dobrze sie czułam. Teraz ból głowy wrócił. Albo od pogody albo od proga pewnie. Leże i ciężko głowę podnieść. Mąż ma w tym tygodniu drugie zmiany także sama z synem jestem i kombinuję jak mogę żeby trochę odpocząć. Dobrze że już ma tyle duży że sam się sobą zajmie jak trzeba03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
(beta 02.01.2025r) -
Finch11 wrote:Hej! Ja sobie Was podczytuję ale chyba w tym cyklu trochę muszę przystopować z forum. Raz dziennie zaglądam rano lub wieczorem żeby zobaczyć co się u Was dzieje ale w poprzednim cyklu trochę byłam zafiksowana i forum sprawiało, że myślałam o ciąży 24/h.
A za Ciebie Ola nie puszczam kciuków! Poniedziałek już niedługo i wszystko wtedy będzie wiadomo 🧡
Mam to samo 🫠 bardzo mi to forum pomaga i jest skarbnicą wiedzy, ale muszę sama siebie czasem hamować żeby za często nie zaglądać bo głowa wtedy zapełniona tylko jednym tematem...
Vergeet lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy
📆 plan grudzień:
▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Ja się ogólnie musiałam mocno zdystansować do forum, żeby mnie nie ruszało. Jak się nie angażuje to jest całkiem znośnie.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
cysterka95 wrote:Dobrze że mnie złapałaś na wątku miesięcznym bo zapomniałam żeby tu zaglądnąć wczoraj 😅 dzięki za pamięć wrzuciłam wyniki na tamtym wątku, ale tu tak informacyjnie (może jest ktoś w podobnej sytuacji):
Badania wyszły źle - co prawda całkowita liczba plemników ok bo 65,78 mln ale koncentracja w 1 ml już poniżej normy - 10,61. No i to co najważniejsze - morfologia 0% 😑 100 z wadą główki. Ruchliwość też słabo:
a 0,75
b 12,75
c 9,50
czyli wszystkie poniżej normy...
Reszta parametrów w tym HBA i MAR w porządku, no ale te główne lipa totalna. Nie spodziewaliśmy się takich wyników, sądziłam że problem leży przede wszystkim u mnie. Jutro mamy wizytę w klinice, zobaczymy co dalej w ogóle ze stymulacją.
Dziewczyny na wątku listopadowym już mi dały super rady, listę supli więc wdrożymy co się da i po wizycie opracujemy jakąś strategię.
My już po wizycie w klinice. Lekarka nam dodała otuchy, że to pojedyncze badanie jeszcze o niczym nie świadczy, tym bardziej że liczebność jest w miarę ok, inne parametry też a do tego był półmaraton miesiąc temu. Mąż dostał zalecenie konsultacji u andro/urologa + listę badań do wykonania.
Przy okazji zrobiłam cytologię i wymaz MUCHa za jednym zamachem żeby nie tracić czasu i w kolejnym cyklu robimy drożność 💪🏻
Dziś 15dc a pęcherzyki słabe, największy 13 mm, endometrium 7. Była opcja dodatkowych zastrzyków, ale stwierdziliśmy że ten cykl już odpuszczamy dla dobra psychiki od jutra biorę dupka i działamy z tymi badaniami męża.
Z jednej strony trochę mi smutno że cykl stracony i nie będzie testowania przed świętami, a z drugiej mega dużo się na tej wizycie zadziało i mamy KONKRET plan działania więc na plus 😊Migotka96 lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
- morfologia 0% 😑
📆 plan grudzień:
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Przyszedł okres i zgodnie z tym co sobie obiecałam - tak jak Martolina kupiłam sobie dziś Prosecco i mam zamiar celebrować 😂 a jest co bo to pierwszy okres od dawna w trakcie którego nie mam żadnego bólu! 🤗 do tego czipsiki i kinder niespodzianka 😅 dziś można, od jutra się bardziej pilnuje 😂
AlicjaRogos, Migotka96, cysterka95, Chameleon_13, Kaliope, Martolina, Iwkaaa, Vergeet lubią tę wiadomość
27 i 29 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
01/25 będziemy próbować naturalnie 💛
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
Finch11 wrote:Przyszedł okres i zgodnie z tym co sobie obiecałam - tak jak Martolina kupiłam sobie dziś Prosecco i mam zamiar celebrować 😂 a jest co bo to pierwszy okres od dawna w trakcie którego nie mam żadnego bólu! 🤗 do tego czipsiki i kinder niespodzianka 😅 dziś można, od jutra się bardziej pilnuje 😂
od jutra juz tylko pol butelki prosecco 😆😂 😜 ja mam podobnie, czekam na okres i troche poluzuje, bo czlowiek kompletnie zwariuje. ale co do czerwonego wina to mi chyba pomoglo ostatnio przed owulacja bo bylo ladne endometrium potem 🫣Finch11, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny może wy siw znacie i podpowiecie czy coś z tego cyklu będzie.
Robiłam dziś (tj 14 dc) badania krwi
Estradiol 40,14 pg/ml (norma w fazie owulacyjnej zaczyna siw od 65 pg/ml)
Lh 17.5
Dodatkowo byłam na monitoringu i pecherzyk ma 23 mm.
Co o tym sądzicie ? Lekarz nie widział badań, zlecił podanie ovitrelle więc zrobiłam sobie zastrzyk.
Czy jest jakaś najmniejsza szansa że ten pecherzyk będzie dojrzały?
-
cysterka95 wrote:My już po wizycie w klinice. Lekarka nam dodała otuchy, że to pojedyncze badanie jeszcze o niczym nie świadczy, tym bardziej że liczebność jest w miarę ok, inne parametry też a do tego był półmaraton miesiąc temu. Mąż dostał zalecenie konsultacji u andro/urologa + listę badań do wykonania.
Przy okazji zrobiłam cytologię i wymaz MUCHa za jednym zamachem żeby nie tracić czasu i w kolejnym cyklu robimy drożność 💪🏻
Dziś 15dc a pęcherzyki słabe, największy 13 mm, endometrium 7. Była opcja dodatkowych zastrzyków, ale stwierdziliśmy że ten cykl już odpuszczamy dla dobra psychiki od jutra biorę dupka i działamy z tymi badaniami męża.
Z jednej strony trochę mi smutno że cykl stracony i nie będzie testowania przed świętami, a z drugiej mega dużo się na tej wizycie zadziało i mamy KONKRET plan działania więc na plus 😊
No i super. Kiedy będą wyniki wymazów? Z dwa tygodnie pewnie trzeba czekać? Też słyszałam taką opinię, że te spermiogramy mogą się naprawdę diametralnie zmieniać, dlatego nie bazuje się na jednym. Mój mąż miał dwa na dzień dobry w pewnym odstępie czasu. Zawsze przy okazji masz nowy punkt zaczepienia i jakieś pole do działania, a nie wieczne rozczarowanie z niewiadomo jakiego powodu. Będziesz robić sono hsg czy od razu laparoskopię?35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Wisienka95 wrote:Hej, dziewczyny może wy siw znacie i podpowiecie czy coś z tego cyklu będzie.
Robiłam dziś (tj 14 dc) badania krwi
Estradiol 40,14 pg/ml (norma w fazie owulacyjnej zaczyna siw od 65 pg/ml)
Lh 17.5
Dodatkowo byłam na monitoringu i pecherzyk ma 23 mm.
Co o tym sądzicie ? Lekarz nie widział badań, zlecił podanie ovitrelle więc zrobiłam sobie zastrzyk.
Czy jest jakaś najmniejsza szansa że ten pecherzyk będzie dojrzały?
Na jeden dojrzały pęcherzyk norma estradiolu wynosi 150-300 pg/ml. Jest to wartość krótko przed owulacją oraz zaraz po niej. Taka wartość estradiolu przy pęcherzyku 23 mm świadczy o tym, że mimo swojej wielkości, pęcherzyk nie jest funkcjonalny. Cykl prawdopodobnie jest bezowulacyjny. Estradiol spada po owulacji, ale nie do aż takiego poziomu. Czy masz wartości innych hormonów?
Byłaś czymś stymulowana?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 22:24
Wisienka95, Martolina lubią tę wiadomość
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Kaliope wrote:No i super. Kiedy będą wyniki wymazów? Z dwa tygodnie pewnie trzeba czekać? Też słyszałam taką opinię, że te spermiogramy mogą się naprawdę diametralnie zmieniać, dlatego nie bazuje się na jednym. Mój mąż miał dwa na dzień dobry w pewnym odstępie czasu. Zawsze przy okazji masz nowy punkt zaczepienia i jakieś pole do działania, a nie wieczne rozczarowanie z niewiadomo jakiego powodu. Będziesz robić sono hsg czy od razu laparoskopię?
Tak, do 2 tygodni mają być wyniki. Sono hsg na razie, zobaczymy co z tego wyjdzie opinie o samym badaniu słyszałam skrajne więc co człowiek to inne odczucia chyba👫 29 & 29
- morfologia 0% 😑
📆 plan grudzień:
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Kaliope wrote:Na jeden dojrzały pęcherzyk norma estradiolu wynosi 150-300 pg/ml. Jest to wartość krótko przed owulacją oraz zaraz po niej. Taka wartość estradiolu przy pęcherzyku 23 mm świadczy o tym, że mimo swojej wielkości, pęcherzyk nie jest funkcjonalny. Cykl prawdopodobnie jest bezowulacyjny. Estradiol spada po owulacji, ale nie do aż takiego poziomu. Czy masz wartości innych hormonów?
Byłaś czymś stymulowana?
Od dwóch cykli biorę aromek od 3-7dc 2 tab x1 dziennie.
W tym cyklu badanie krwi robiłam tylko dziś.
Zrobiłam dodatkowo FSH =8,31mlU/ml, TSH=2.92 i LH=17,50 mlU/ml.
Właśnie czytałam że potrzeba min 150 pg/ml ale łudziłam się że to fałszywa informacja.
Nie wiem co poszło nie tak w tej stymulacji....
A już siw cieszyłam że w końcu coś pykło. -
Wisienka95 wrote:Od dwóch cykli biorę aromek od 3-7dc 2 tab x1 dziennie.
W tym cyklu badanie krwi robiłam tylko dziś.
Zrobiłam dodatkowo FSH =8,31mlU/ml, TSH=2.92 i LH=17,50 mlU/ml.
Właśnie czytałam że potrzeba min 150 pg/ml ale łudziłam się że to fałszywa informacja.
Nie wiem co poszło nie tak w tej stymulacji....
A już siw cieszyłam że w końcu coś pykło.
Warto wspomóc się dodatkową suplementacją na poprawę jakości komórek jajowych. Ale niezależnie od tego, nie każdy cykl, nawet u zdrowych kobiet musi być owulacyjny. Odpowiedź organizmu na stymulację też nie musi być taka sama w każdym cyklu. Jestem tego najlepszym przykładem. Ale to jest też to, co zawsze mówię. Ufać lekarzowi, ale sprawdzać dla własnego spokoju.35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
cysterka95 wrote:Tak, do 2 tygodni mają być wyniki. Sono hsg na razie, zobaczymy co z tego wyjdzie opinie o samym badaniu słyszałam skrajne więc co człowiek to inne odczucia chyba
Samo sono również warto zrobić, bo jest mniej inwazyjne, niż laparoskopia. Jeśli coś byłoby niedrożne, zawsze wtedy można iść na laparoskopię. Ale czasem samo „przepłukanie” kontrastem pomaga. Odnośnie dolegliwości bólowych, to nie warto chyba się sugerować, bo każda z nas ma inny próg bólu i póki sama nie sprawdzisz, nikt Ci nie powie, jak zareagujesz. Ja będę miała laparo, ale są do tego przesłanki.35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
cysterka95 wrote:Tak, do 2 tygodni mają być wyniki. Sono hsg na razie, zobaczymy co z tego wyjdzie opinie o samym badaniu słyszałam skrajne więc co człowiek to inne odczucia chyba
Nie było tak źle jak coś 🫢cysterka95 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Dziewczyny 🙈🙈🙈
https://zapodaj.net/plik-yYO7nhyjnB
cysterka95, Kaliope, toossiaa, Migotka96, Iwkaaa, Suzie, Aqkaracza, Chameleon_13 lubią tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Mała.mi 93 wrote:Dziewczyny 🙈🙈🙈
https://zapodaj.net/plik-yYO7nhyjnB
Whaaaaat 😱😱😱 Ty bez ovitrelle w tym cyklu prawda?? Boże jaka cudowna wiadomość ❤️❤️ który to dzień po owulce?👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
12/20204 ovi + progesteron besins ✖️
🩸 22.12