X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Cześć dziewczyny! Od miesięcy czytam forum, a w końcu sama jestem w takiej sytuacji, że postanowiłam napisać 🙈

Staramy się z mężem półtora roku i końcem grudnia zmieniłam lekarkę, pojechaliśmy poza województwo. W 9 dc miałam robioną drożność - lewy jajowód był drozny tam, gdzie jest torbiel endo, a prawy udało się udrożnić kontrastem. I właśnie na tym prawym udrożnionym był pęcherzyk. Ten cykl jest moim pierwszym stymulowanym Lamettą i jednym zastrzykiem Ovitrelle w 12 dc (18 stycznia). Sprawdzałam monitoringiem i faktycznie pęcherzyk pękł i owulacja była. I teraz mało się nie wścieknę, bo już bym chciała testować, ale poczekam chociaż do piątku 🤣

O to podziwiam za wytrwałość 🤣 bo ja miałam zastrzyk 17 stycznia i chcę jutro zrobić sikańca 🫢

ENDOGIRL+PCOS lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    3.02. 🩸⏳ ???
  • ENDOGIRL+PCOS Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    O to podziwiam za wytrwałość 🤣 bo ja miałam zastrzyk 17 stycznia i chcę jutro zrobić sikańca 🫢

Ja najchętniej też bym już zrobiła, ale nie wiem czy to jest sens 😭

▫️ 28 lat
    ▫️ endometrioza III stopnia
    ▫️ PCOS
    ▫️ adenomioza
    ▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
  • Agni97 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Ja najchętniej też bym już zrobiła, ale nie wiem czy to jest sens 😭
    Słuchaj, ja zrobiłam w środę 🤣 ale to raczej z ciekawości, czy zastrzyk się jeszcze wytrzymuje, bo wiem, że różnie u dziewczyn to wygląda 🤷🏻‍♀️ no i wyszedł pozytywny. Teraz nawet jak wyjdzie pozytywny, to wiem, że będzie meeeega duża nadzieja, ale będę miała z tyłu głowy, że to może być zastrzyk 🙈 teraz też nie wiem, czy sobie wkręcam jakieś objawy, czy coś jest na rzeczy 😅 także zobaczymy co wyjdzie 😬

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    3.02. 🩸⏳ ???

Wysłany: 26 stycznia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Słuchaj, ja zrobiłam w środę 🤣 ale to raczej z ciekawości, czy zastrzyk się jeszcze wytrzymuje, bo wiem, że różnie u dziewczyn to wygląda 🤷🏻‍♀️ no i wyszedł pozytywny. Teraz nawet jak wyjdzie pozytywny, to wiem, że będzie meeeega duża nadzieja, ale będę miała z tyłu głowy, że to może być zastrzyk 🙈 teraz też nie wiem, czy sobie wkręcam jakieś objawy, czy coś jest na rzeczy 😅 także zobaczymy co wyjdzie 😬

Dobra, to chyba jutro się przetestuje 🙈

▫️ 28 lat
    ▫️ PCOS
    ▫️ adenomioza
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    Czyli dokładnie tak samo jak u mnie. Ale myślisz, że progesteron koło 15 po owulacji jest ok?
    Tak, to dobry wynik 🥰 moja lekarka twierdzi że jak jest dwucyfrowy to jest jak najbardziej okej

28 i 30 lat <3
    7 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • MisiaPiasek Nowa

Wysłany: 26 stycznia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    I widzę jedziemy na tym samym wózku!! Jestem 10 dni po Ovitrelle i chyba właśnie jutro zrobię sikańca, bo nie mogę wytrzymać 🙈 też wiem, że średnio ma to sens i wyniki mogą być zaburzone, ale już nie mogę wytrzymać.. jeszcze od dwóch dni czasami czuję takie nudności i się zastanawiam czy sobie coś wkręcam, czy to jakieś pierwsze objawy? 🙈🙈
    Daj znać jak będziesz jeszcze robić testy jakie Ci wychodzą!! Trzymam kciuki 🤞❤️

To takie trudne wytrzymać nigdy nie należałam do osób cierpliwych a wręcz do tych w gorącej wodzie kąpanych🙈 ja już pierwsze objawy miałam 3 dpt stracony bol piersi, wrażliwość na zapachy dosłownie czułam wszystko.. miałam też straszne bóle w podbrzuszu i tak jakby z boku brzucha wzdłuż tali po obu stronach jakby nerki ale nie nerki bo wyżej też - lekarz mówił że to normalne i kazał brać paracetamol i żadnej nospy ( leczymy się w Luxembourgu) dzisiaj czuję się już lepiej i nie wiem czy to nie był po prostu skok hcg po Ovitrelle czy co jednak to trochę za wcześnie ale wiadomo jak się bardzo chce to człowiek doszukuje się wszystkiego 🙈 aaa i strasznie się męczę dosłownie glupie odkurzanie i już zadyszka -odpuściłam siłownię ze względu na bóle i oczywiście spanikowałam żeby czasem tylko nie zaszkodzić 😅 dlatego też nie wiem jak interpretować te wyniki nie chce się cieszyć za wcześnie ale przez to że te objawy mnie trochę opuściły już mam złe mysli 🥺 no i ten brzuch ciagle pobolewa jak na okres.. przysięgam że to najdłuższe 12 dni w moim życiu 🙈
    3 mam kciuki za Ciebie Daj znać co Ci wyszło ✊️✊️🥰

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaPiasek wrote:
    To takie trudne wytrzymać nigdy nie należałam do osób cierpliwych a wręcz do tych w gorącej wodzie kąpanych🙈 ja już pierwsze objawy miałam 3 dpt stracony bol piersi, wrażliwość na zapachy dosłownie czułam wszystko.. miałam też straszne bóle w podbrzuszu i tak jakby z boku brzucha wzdłuż tali po obu stronach jakby nerki ale nie nerki bo wyżej też - lekarz mówił że to normalne i kazał brać paracetamol i żadnej nospy ( leczymy się w Luxembourgu) dzisiaj czuję się już lepiej i nie wiem czy to nie był po prostu skok hcg po Ovitrelle czy co jednak to trochę za wcześnie ale wiadomo jak się bardzo chce to człowiek doszukuje się wszystkiego 🙈 aaa i strasznie się męczę dosłownie glupie odkurzanie i już zadyszka -odpuściłam siłownię ze względu na bóle i oczywiście spanikowałam żeby czasem tylko nie zaszkodzić 😅 dlatego też nie wiem jak interpretować te wyniki nie chce się cieszyć za wcześnie ale przez to że te objawy mnie trochę opuściły już mam złe mysli 🥺 no i ten brzuch ciagle pobolewa jak na okres.. przysięgam że to najdłuższe 12 dni w moim życiu 🙈

Nie nakręcajcie sie dziewczyny :) Z Ovitrelle trzeba uważać żeby nie narobić sobie nadziei.
    Co do objawów to Ovitrelle może mieć wpływ, do tego progesteron (nie wiem czy bierzesz).
    Ja po wszystkich transferach chyba miałam takie objawy. Dwa skonczone biochemami, ostatni w ogóle nieudany. Także spokojnie trzeba poczekać do wyznaczonej przez klinike bety :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Cześć dziewczyny! Od miesięcy czytam forum, a w końcu sama jestem w takiej sytuacji, że postanowiłam napisać 🙈

Staramy się z mężem półtora roku i końcem grudnia zmieniłam lekarkę, pojechaliśmy poza województwo. W 9 dc miałam robioną drożność - lewy jajowód był drozny tam, gdzie jest torbiel endo, a prawy udało się udrożnić kontrastem. I właśnie na tym prawym udrożnionym był pęcherzyk. Ten cykl jest moim pierwszym stymulowanym Lamettą i jednym zastrzykiem Ovitrelle w 12 dc (18 stycznia). Sprawdzałam monitoringiem i faktycznie pęcherzyk pękł i owulacja była. I teraz mało się nie wścieknę, bo już bym chciała testować, ale poczekam chociaż do piątku 🤣
    Tez robiłam zastrzyk 18 stycznia ale po tym jak kilka razy miałam cien cienia nawet 12 dni po zastrzyku to w tym cyklu czekam do testowania do 2 lutego :) No chyba ze okres przyjdzie wcześniej

Tez będę szykowała się do drożności i dokładnie tka jak ty mam na lewym jajniku torbiel endo a prawy czysty 😊

Powodzenia !

ENDOGIRL+PCOS lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

Suplementy: TenFertil ON

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 9 cs
    02.02 testowanie

Plan 2025:
    Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja
  • Agni97 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaPiasek wrote:
    No ja właśnie po samym zastrzyku nie miałam żadnych objawów 🤷🏻‍♀️ dopiero teraz jakieś tam objawy 🙈 ale no właśnie nie chce się nakręcać 😩

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    3.02. 🩸⏳ ???

Wysłany: 26 stycznia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Tez robiłam zastrzyk 18 stycznia ale po tym jak kilka razy miałam cien cienia nawet 12 dni po zastrzyku to w tym cyklu czekam do testowania do 2 lutego :) No chyba ze okres przyjdzie wcześniej

Tez będę szykowała się do drożności i dokładnie tka jak ty mam na lewym jajniku torbiel endo a prawy czysty 😊

Powodzenia !

Trzymam kciuki za drożność, żeby wszystko było w porządku. Ja przegadałam z mężem testowanie i czekam do 3 lutego i pójdę sobie na betę 😊

Widzę, że też masz endo 3 stopnia i AMH powyżej 4. Trzymam za Nas kciuki 🥹

Agni97 lubi tę wiadomość

▫️ 28 lat
    ▫️ PCOS
    ▫️ adenomioza

Wysłany: 26 stycznia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    No ja właśnie po samym zastrzyku nie miałam żadnych objawów 🤷🏻‍♀️ dopiero teraz jakieś tam objawy 🙈 ale no właśnie nie chce się nakręcać 😩

Ja też co chwilę znajduje sobie objawy 🤣 Ah, jak ja Cię rozumiem!

Agni97 lubi tę wiadomość

▫️ 28 lat
    ▫️ PCOS
    ▫️ adenomioza
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Trzymam kciuki za drożność, żeby wszystko było w porządku. Ja przegadałam z mężem testowanie i czekam do 3 lutego i pójdę sobie na betę 😊

Widzę, że też masz endo 3 stopnia i AMH powyżej 4. Trzymam za Nas kciuki 🥹
    A jaka metoda robiłaś badanie drożności ?

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

1-3 cs naruralnie

🫶🏼 9 cs
    02.02 testowanie

Plan 2025:

Wysłany: 26 stycznia, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    A jaka metoda robiłaś badanie drożności ?

Z użyciem pianki. Dla mnie samo badanie totalnie bezbolesne. Jedynie przy zakładaniu balonika czułam rozpieranie w macicy, ale to było chwilowe. Dopiero po badaniu czułam udrożniony jajowód, ale mam tak bolesne miesiączki, że ten ból to było nic. Wzięłam tabletkę przeciwbólową i minęło :)

Migotka96 lubi tę wiadomość

▫️ 28 lat
    ▫️ PCOS
    ▫️ adenomioza
  • Mnia Nowa

Wysłany: 26 stycznia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny ja bralam ovitrelle poraz pierwszy 19.01 i to czekanie jest okropne. Od drugiego dnia mialam ucisk w jajniku gdzie był pecherzyk czułam jak by ktos go uciskał piescia. Ucisk przeszedl dzis. Dodatkowo po 6 dniach bardzo delikatnie krwawilam...
    Bylam u ginekologa w piatek mowił, że wszysko wyglada dobrze.
    Jak nie podziala to od 3 dnia cyklu bede przez 4 dni brala Letrozole Bluefish.
    Ale narazie nie moge sie doczekać testu. Milo sie czyta, ze duzo osob ma podobnie

• Finch11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnia wrote:
    Cześć, dziewczyny ja bralam ovitrelle poraz pierwszy 19.01 i to czekanie jest okropne. Od drugiego dnia mialam ucisk w jajniku gdzie był pecherzyk czułam jak by ktos go uciskał piescia. Ucisk przeszedl dzis. Dodatkowo po 6 dniach bardzo delikatnie krwawilam...
    Bylam u ginekologa w piatek mowił, że wszysko wyglada dobrze.
    Jak nie podziala to od 3 dnia cyklu bede przez 4 dni brala Letrozole Bluefish.
    Ale narazie nie moge sie doczekać testu. Milo sie czyta, ze duzo osob ma podobnie
    Ja czasem tez mam takie uczucia po zastrzyku :(

Teraz też mam podobnie, nawet zaczęłam się zastanawiać czy to nie LUF i czasem nie zrobiła się jakaś torbiel 🫠 przyznaje - to czekanie jest najgorsze, jeszcze dla kogoś kto nie ma cierpliwości 😅

28 i 30 lat <3

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60

🔴 PCOS
  • Agni97 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, jeśli tego 17 stycznia miałam zastrzyk Ovitrelle to kiedy wgl mogę się spodziewać pozytywnego testu spowodowanego ciążą? Dzisiaj zrobiłam test o wysokiej czułości i ledwo co widać cień cienia (nawet ciężko uchwycić na zdjęciu), wiem, że może to być pozostałość jeszcze zastrzyku, ale jeśli byłaby ciąża to kiedy mogłabym się spodziewać pozytywnego wyniku? W teorii w piątek powinnam dostać okres, więc wcale dużo dni nie zostało 🤷🏻‍♀️😓

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    3.02. 🩸⏳ ???
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    hej Dziewczyny, jeśli tego 17 stycznia miałam zastrzyk Ovitrelle to kiedy wgl mogę się spodziewać pozytywnego testu spowodowanego ciążą? Dzisiaj zrobiłam test o wysokiej czułości i ledwo co widać cień cienia (nawet ciężko uchwycić na zdjęciu), wiem, że może to być pozostałość jeszcze zastrzyku, ale jeśli byłaby ciąża to kiedy mogłabym się spodziewać pozytywnego wyniku? W teorii w piątek powinnam dostać okres, więc wcale dużo dni nie zostało 🤷🏻‍♀️😓
    Ja bym na 1 lutego się szykowała, żeby mieć 15 dni po zastrzyku jeśli nie wiesz jak długo się wypłukuje u Ciebie. Ja na przykład po 8 dniach mam już śnieżnobiały test, zawsze sobie robię 8 dnia po podaniu żeby mieć pewność że tym razem też się wypłukał i potem czekam już na ciążowe testowanie bez stresu ze będzie test zafałszowany.
    Tym bardziej że okres masz na piątek przewidziany - to jeśli nie dostaniesz to sobota będzie dobrym dniem na test 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 09:53

Agni97 lubi tę wiadomość

28 i 30 lat <3

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60

🔴 PCOS
  • Agni97 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Ja bym na 1 lutego się szykowała, żeby mieć 15 dni po zastrzyku jeśli nie wiesz jak długo się wypłukuje u Ciebie. Ja na przykład po 8 dniach mam już śnieżnobiały test, zawsze sobie robię 8 dnia po podaniu żeby mieć pewność że tym razem też się wypłukał i potem czekam już na ciążowe testowanie bez stresu ze będzie test zafałszowany.
    Tym bardziej że okres masz na piątek przewidziany - to jeśli nie dostaniesz to sobota będzie dobrym dniem na test 💛
    Dziękuję ❤️ naprawdę chyba oszaleje do weekendu 😩😬

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    3.02. 🩸⏳ ???
  • Agni97 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jeszcze ten cień cienia 😬

https://zapodaj.net/plik-N7reYmdYAs

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    3.02. 🩸⏳ ???
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Dziękuję ❤️ naprawdę chyba oszaleje do weekendu 😩😬
    Ja tez już nie umiem wyrzynać ale damy radę !
    Nie ma co marnować testów 😂

Agni97 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

1-3 cs naruralnie

🫶🏼 9 cs
    02.02 testowanie

Plan 2025:
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ