Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola8999 wrote:Hej. Byłam wczoraj na wizycie i po rozmowie w tym cyklu się nie staram, wyjeżdżamy. Mąż i tak chory gorączka itd. W lutym histero a w marcu planowo inseminacja jak nie będzie stanu zapalnego. Niestety lametta znowu będzie grana, oby za mocno nie zadziałała jak ostatnio (4 pęcherzyki)
@Kaliope widzę że brałaś metforminę, ostatnio endokrynolog mi to przepisała bo mam trochę za wysoki cukier, ale dawka 500.
Tak, dawka 500 to taki standard na początek, potem się przeważnie zwiększa. Jakby Ci dała od razu wysoka, to mogłyby być problemy jelitowe.Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Suzie - dawaj nam koniecznie znać jak po wizycie ❤️ jestem bardzo ciekawa co tam zobaczycie 🥹
Martolina - no co Ty gadasz! A ja już myślałam że będziemy czekać na Twoje testowanie.. czasem te cykle są tak beznadziejne, ja w poprzednim też miałam taki z dupy 19 dniowy bezowulacyjny 🫠 oby nowy lekarz to było też jakieś nowe i świeże spojrzenie
Kaliope - a wiesz już jak dokładnie będzie to wszystko dalej wyglądało? Co teraz Was czeka?
U mnie dziewczyny nic ciekawego, robię sobie testy owulacyjne i cały czas wynik niski nagatywny. Liczyłam że owulacja będzie jutro patrząc na to, że w sobotę rano pęcherzyk miał 1.22 cm.
Ale się nie nakręcam. Dziś mam wizytę wieczorem więc zobaczymy ile urósł przez te kilka dni. Może zdecyduje się wziąć Ovitrelle żeby chociaż z pęknięciem sobie pomóc, bo kiedyś już mi ładnie rósł ale się zatrzymywał na 2 cm i nic 🫠28 i 30 lat
starania od lipca 2024r.
6 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
🔴 PCOS -
Finch to dawaj nam znać. Na którym jajniku masz dominujący?
Nie, czekam na telefon z kliniki. Podejrzewam, że jeszcze trzy cykle na zwiększonej dawce gonadotropin, a jak się nie uda to in vitroJa: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Kaliope wrote:Finch to dawaj nam znać. Na którym jajniku masz dominujący?
Nie, czekam na telefon z kliniki. Podejrzewam, że jeszcze trzy cykle na zwiększonej dawce gonadotropin, a jak się nie uda to in vitro
Mam na lewym jajniku dominujący. Wolałabym na prawym bo jakoś mam wrażenie że on ładniej działa niż ten lewy 😂 lewy jest bardzo leniwy 😅28 i 30 lat
starania od lipca 2024r.
6 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
🔴 PCOS -
Witajcie kobietki
Wracam po 8 latach, kiedy to udało się zajść w ciąże przy pierwszej stymulacji (Aromek + Ovitrelle). Teraz mając 7-latkę staramy się o drugie dziecko i już tak łatwo nie jest. Jestem obecnie w trakcie trzeciego cyklu stymulacji (17.01 był zastrzyk), w tym cyklu było też sprawdzanie drożności jajowodów i pierwszy kontrast nie przepłynął w ogóle, dopiero drugi z ogromnym bólem i lekarz stwierdził, że albo zrobił się skurcz macicy przez balonik i dlatego nie poszło albo były trochę niedrożne. -
Finch11 wrote:Będziecie się starać o refundację przy in vitro? Po jakim czasie w ogole można zakwalifikować się na fundusz? Ja się narazie tym w ogole nie interesowałam.
Mam na lewym jajniku dominujący. Wolałabym na prawym bo jakoś mam wrażenie że on ładniej działa niż ten lewy 😂 lewy jest bardzo leniwy 😅
Tu jest cyrk w De z tym in vitro. Tak, jest refundacja- na 50% i tylko na świeży transfer. Zapłodnić i hodować do stadium blastocysty możesz tylko tyle zarodków, ile zamierzasz transferować na jeden raz. Czyli max 3. Resztę albo mrożą po 24 godzinach, albo wywalają. Nie chcę in vitro w De, bo tu są durne przepisy.Ja: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny