Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_45 wrote:Nie dziwie że w sumie bo po takich przejsciach też bym sie obawiała kolejnego podejścia. Ja po punkcji czulam się kiepsko 3 dni może ale nie aż tak jak ty.
Dobrze że transfer odroczony. Jak tak kiepsko sie czujesz to myślę że to nie są dobre "warunki" dla zarodka.
Mam nadzieję że już w kolejnym cyklu będziesz miała transfer 🤗 Lelarz coś wspominal czy byłby na cyklu naturalnym czy sztucznym?
Ola nie wiem, czy już pytałam. Miałaś hodowlę do blastek? Ile udało się uzyskać i zapłodnić przy jednej procedurze?Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Cześć dziewczyny 💛
Melduję że mamy kandydata na lewym jajniku jak to moja ginekolog ładnie określiła 😅
Dziś 8 dc, endometrium cieniutkie bo tylko 3mm ale jeszcze wcześnie więc nie ma co się martwić na zapas, pęcherzyk 1.2, wizytę mam na środę więc już powinnam coś więcej wiedzieć, mam nadzieje że będzie ładnie rósł 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 12:58
Suzie, Kaliope, Martolina lubią tę wiadomość
28 i 30 lat
7 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
22.01 💉 Ovitrelle
03.02 ⏸️🥹💛
Beta 15,00 👉🏻 44,90 👉🏻 143 👉🏻 538 💛 -
Ja tez po monitoringu, pęcherzyk na prawym jajniku 20x23 mm, już właśnie zrobiłam zastrzyki wiec owulacja tu tuż ;d
Endometrium 11mm
Wyniki badania nasienia męża tak jak myślałam są słabe, ale zaczął już suplementację dodatkowo musimy wprowadzić zdrowsza dietę, orzechy i aktywność fizyczna
Za 3 miesiąca kontrolne badania i jak się nie poprawia to ginekolog zaleca inseminacje, ja jestem jak najbardziej za ale jednak spróbujemy te plamniczki ulepszyć
Co do mojej torbieli na lewym jajniku to jeśli się nie uda przez kolejne 2 cykle to będziemy ja nie usuwali tylko odsączamy z niej cała zawartość, nie pamietam jak ten zabieg sie nazywa cos na S….
Dostałam tez skierowanie na zrobienie wymazow MUCH pod drożność jajowodów, ktora będę robiła za 2 cykle wiec mamy już plan na kolejne miesiące
Ale tak jak pisałam kiedyś na wątku głównym, liczę ze luty będzie moim miesiącem i te wszystkie badania nie dojdą do skutku 🙈Finch11, Suzie, Kaliope, Ola8999 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja ? -
Finch11 wrote:Cześć dziewczyny 💛
Melduję że mamy kandydata na lewym jajniku jak to moja ginekolog ładnie określiła 😅
Dziś 8 dc, endometrium cieniutkie bo tylko 3mm ale jeszcze wcześnie więc nie ma co się martwić na zapas, pęcherzyk 1.2, wizytę mam na środę więc już powinnam coś więcej wiedzieć, mam nadzieje że będzie ładnie rósł 🤭
Ja w środę właśnie umówiłam się do ginekologa z Lux medu i spróbuje go naciągnąć na te wymazy żebym nie musiała robić prywatnie ;dFinch11 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Kaliope wrote:Ola nie wiem, czy już pytałam. Miałaś hodowlę do blastek? Ile udało się uzyskać i zapłodnić przy jednej procedurze?
A komórek miałam pobranych 9, ale tylko 6 dojrzałychWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 16:10
Kaliope lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Migotka96 wrote:No to ładnie ! Niech rośnie
Ja w środę właśnie umówiłam się do ginekologa z Lux medu i spróbuje go naciągnąć na te wymazy żebym nie musiała robić prywatnie ;d
Ja ostatnio tak naciągnęłam w medicover, powiedziałam że mam często powtarzające się infekcje i problem z zjęciem w ciąży i że podejrzewam jakieś bakterie i chciałabym zrobić wszystkie wamazy. Żadnych problemów nie robiliwięc trzymam kciuki żeby Tobie też zrobili bez problemu!
28 i 30 lat
7 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
22.01 💉 Ovitrelle
03.02 ⏸️🥹💛
Beta 15,00 👉🏻 44,90 👉🏻 143 👉🏻 538 💛 -
Finch11 wrote:Ja ostatnio tak naciągnęłam w medicover, powiedziałam że mam często powtarzające się infekcje i problem z zjęciem w ciąży i że podejrzewam jakieś bakterie i chciałabym zrobić wszystkie wamazy. Żadnych problemów nie robili
więc trzymam kciuki żeby Tobie też zrobili bez problemu!
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Z pomocą medyczną od 07.2024
AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
💊 Unidox
➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ IUI ❓
Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏 -
Ola8999 wrote:Ja mam Enel med i nie da się umówić do ginekologa. Czasem wyskakuje tylko jeden z średnimi opiniami i jakoś z twarzy mi nie pasuje 😅 nie wiem jak w placówkach współpracujących. Ale i tak podliczyłam ostatnio badania i wizytę endokrynologa ktore u nich robiłam i wyszło mi że zaoszczędziłam już jakieś 1400zl czyli prawie roczna opłatę, a mam pakiet od listopada 😅
Finch11, Ola8999, Kaliope lubią tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
he Dziewczyny
jak tam sytuacja u Was?
Ja: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Kaliope wrote:he Dziewczyny
jak tam sytuacja u Was?
Ja mam jutro wizytę i się stresuje co mnie spotkaMartolina lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
Suzie wrote:Ja mam jutro wizytę i się stresuje co mnie spotka
Trzymam mocno kciuki ! Mam nadzieję że po wizytce trochę się uspokoisz, na pewno będzie wszystko ok!Suzie, Kaliope lubią tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro -
A ja w piątek poszłam zobaczyć czy pękł ten „drugi” pęcherzyk i okazało się że nie 😡 zrobił się luf 27 mm. A jak wróciłam do domu to dostałam okres. Przez to nie mogę w tym cyklu brać lametty bo jak jest niewchłonięta torbiel to nie można. Zmieniam lekarza i 5 lutego mamy wizytę w klinice - idziemy do lekarki u której leczy się moja przyjaciółka która właśnie zaszła w ciążę po 2,5 roku starań więc mam nadzieję że nam też pomoże.
Kaliope, a jak u Ciebie ? Byłaś wczoraj znowu u lekarza żeby uzupełnili te braki w opisie ?
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Koniecznie daj znac jak wrócisz do domu co tam u WAS !Suzie lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Martolina wrote:A ja w piątek poszłam zobaczyć czy pękł ten „drugi” pęcherzyk i okazało się że nie 😡 zrobił się luf 27 mm. A jak wróciłam do domu to dostałam okres. Przez to nie mogę w tym cyklu brać lametty bo jak jest niewchłonięta torbiel to nie można. Zmieniam lekarza i 5 lutego mamy wizytę w klinice - idziemy do lekarki u której leczy się moja przyjaciółka która właśnie zaszła w ciążę po 2,5 roku starań więc mam nadzieję że nam też pomoże.
Kaliope, a jak u Ciebie ? Byłaś wczoraj znowu u lekarza żeby uzupełnili te braki w opisie ?
Ojj to nie taki był plan, miała byc podwójna owulacja 😓 czyli okres dostałaś licząc od pierwszej owulacji zgodnie z planem czy tez za wcześnie ?
Czasem trzeba cos zmienić ! Ja pociągnę u swojej ginekolog do czerwca/lipca i później już pójdę do kliniki tylko jeszcze nie wiem jakiej…👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Migotka96 wrote:Ojj to nie taki był plan, miała byc podwójna owulacja 😓 czyli okres dostałaś licząc od pierwszej owulacji zgodnie z planem czy tez za wcześnie ?
Czasem trzeba cos zmienić ! Ja pociągnę u swojej ginekolog do czerwca/lipca i później już pójdę do kliniki tylko jeszcze nie wiem jakiej…
Tak, dokładnie ! Dostałam 7 dni po pierwszej owulacji - a tyle u mnie trwa faza lutealna bez progesteronu. Dokładnie tak jak mówisz, czasem zmiana jest potrzebna. Ja myślałam o tym od grudnia ale dopiero chyba do tego dojrzałam. A widzę że Twój plan na najbliższe miesiące też jest bardzo konkretny, super że twoja lekarka tak działa.👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Hej. Byłam wczoraj na wizycie i po rozmowie w tym cyklu się nie staram, wyjeżdżamy. Mąż i tak chory gorączka itd. W lutym histero a w marcu planowo inseminacja jak nie będzie stanu zapalnego. Niestety lametta znowu będzie grana, oby za mocno nie zadziałała jak ostatnio (4 pęcherzyki)
@Kaliope widzę że brałaś metforminę, ostatnio endokrynolog mi to przepisała bo mam trochę za wysoki cukier, ale dawka 500.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 02:00
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Z pomocą medyczną od 07.2024
AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
💊 Unidox
➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ IUI ❓
Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏 -
Martolina wrote:A ja w piątek poszłam zobaczyć czy pękł ten „drugi” pęcherzyk i okazało się że nie 😡 zrobił się luf 27 mm. A jak wróciłam do domu to dostałam okres. Przez to nie mogę w tym cyklu brać lametty bo jak jest niewchłonięta torbiel to nie można. Zmieniam lekarza i 5 lutego mamy wizytę w klinice - idziemy do lekarki u której leczy się moja przyjaciółka która właśnie zaszła w ciążę po 2,5 roku starań więc mam nadzieję że nam też pomoże.
Kurczę, szkoda👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
trzymamy kciuki
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Dobrze, że zmieniasz lekarza. Cholerny Luf. Boli Cię? Przykro mitrzymam kciuki żeby się wchłonęło w jednym cyklu .
Tak byłam. Mam opis operacji, który wysłałam już do kliniki z badaniem histopatologicznym. Czekam aż dodzwonią i dadzą mi termin. Trochę jestem niepocieszona. Cały czas miałam nadzieję, że skoro to lewy jajowód jest niedrożny, to zrosty były właśnie tam. Ale nie. Zrosty zostały wycięte z prawej strony, a endometrioza z lewej 🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 07:35
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Migotka96 wrote:Ojj to nie taki był plan, miała byc podwójna owulacja 😓 czyli okres dostałaś licząc od pierwszej owulacji zgodnie z planem czy tez za wcześnie ?
Czasem trzeba cos zmienić ! Ja pociągnę u swojej ginekolog do czerwca/lipca i później już pójdę do kliniki tylko jeszcze nie wiem jakiej…
Ja też noszę się z zamiarem zmiany i mamy ten sam dylemat. W okolicy nie ma nic, co byłoby polecaneJa: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌