Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola8999 wrote:Mój mąż ma takie podejście że chciałby ale jak nie będzie to też ok. Ale by chciał 🤣 nie nakręca się jak ja, nie przelicza, nie układa planów.. a ja tak. Jak mu mówię że jest biały test to mówi że szkoda i żyje dalej. Ale jak mu daje suple albo jakieś rady np żeby nie włączał podgrzewania w fotelu w samochodzie bo może zaszkodzić to wszystkiego słucha i stosuje 😺
No i moje planowanie wychodzi bokiem, wszystko poukładanie, a dziś telefon że moja histero odwołana, przeniesiona za miesiąc. Krzywej prolaktynowej nie zrobiłam bo potrzebuje receptę na tabletkę 🤨 i jeszcze naczytałam się o wirusach tropikalnych niebezpiecznych dla ciazy, a planowaliśmy wyjazd. Także ten. -
Martolina wrote:Mój się już nauczył i teraz jak słyszy że ktoś mówi „musicie się wyluzować, tylko spokojnie” to sam mówi że to tak nie działa 😅 Finch, to że się krócej starasz to nie znaczy że nie masz prawa do swoich emocji, to jest tak delikatna i indywidualna sprawa że każdy inaczej sobie z tym radzi. Jak sobie przypomnę siebie rok temu to byłam dużo bardziej rozemocjonowana, latałam co godzinę z testami owulacyjnymi, i tak jak mówisz, płakałam po usg, wynikach proga. Teraz już udaje mi się na chłodno podchodzić, jak ostatnio wydawało mi się że będzie cykl bezowulacyjny to pomyślałam tylko „ok, kończymy to i zaczynamy od nowa”, a kiedyś to by była depresja przez tydzień. Powiem Ci też że mi bardzo pomogło planowanie - w sensie żeby wiedzieć co zrobisz jak się nie uda. My teraz mamy w planach jeszcze 2 cykle stymulowane, jeśli się nie uda to drożność i histeroskopia, i potem działanie w zależności od wyniku.
A tak z innej beczki to ten cykl jest tak dziwny. Normalnie owulację mam bardzo bolesną, i moim wyznacznikiem że była jest ból piersi który zaczyna się dzień po, i ogólnie puchnę, głowa mnie boli i kiepsko się czuję. A w tym cyklu ani bólu jajników, ani bólu piersi, dobrze się czuję, totalnie żadnych objawów. Gdyby nie ten płyn w zatoce douglasa to bym pomyślała że coś się stało i ten pęcherzyk się jakoś magicznie wchłonął 😅Martolina lubi tę wiadomość
-
Finch11 wrote:To oby był ten cykl inny niż wszystkie pod każdym względem, szczególnie jego zakończenia 🤭😅 a idziesz jeszcze zobaczyć i potwierdzić czy jest ciałko żółte?
Właśnie bije się z myślami czy iść, ogólnie bym poszła ale boję się że moja lekarka mnie uzna za wariatkę bo ostatnio mi jasno powiedziała że skoro jest płyn w zatoce douglasa i endometrium 2 fazy to znaczy że owulacja potwierdzona i nie chce żeby pomyślała że nie ufam jej ocenie czy coś 😅 umówiłam wizytę na czwartek rano, jutro zdecyduje czy iść czy nie iść.
A odnoście twojego drugiego pytania to facet nie powinien nagrzewać jąder bo to może zabijać plemniki👩 1993
FSH 18 AMH 0,74 😢
🧔🏻♂️1986
Wszystkie badania ok
Starania na luzie od 01.2024
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro -
Dokładnie, plemniki lubią chłodek 😁
Kaliope lubi tę wiadomość
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, przeleczony 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne
➡️ IV IUI ❓ -
Martolina wrote:Właśnie bije się z myślami czy iść, ogólnie bym poszła ale boję się że moja lekarka mnie uzna za wariatkę bo ostatnio mi jasno powiedziała że skoro jest płyn w zatoce douglasa i endometrium 2 fazy to znaczy że owulacja potwierdzona i nie chce żeby pomyślała że nie ufam jej ocenie czy coś 😅 umówiłam wizytę na czwartek rano, jutro zdecyduje czy iść czy nie iść.
A odnoście twojego drugiego pytania to facet nie powinien nagrzewać jąder bo to może zabijać plemniki
Ja bym zrobiła proga 7 dni po teoretycznej owulacji:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 21:05
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
📆18.03.2025 wizyta w klinice
📆23.04.2025 biopsja kontrolna -
Kaliope wrote:Ja bym zrobiła proga 7 dni po teoretycznej owulacji
:p
Myślałam o tym ale przyjmuję 400 mg na dobę więc i tak będzie wystrzelony w kosmos 😅 ale stwierdziłam że nie idę już na monitoring, skoro wczoraj mi mówiła że owulka była to już nie będę się kłócićKaliope, Finch11 lubią tę wiadomość
👩 1993
FSH 18 AMH 0,74 😢
🧔🏻♂️1986
Wszystkie badania ok
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Dziewczyny, nie wytrzymałam i poszłam… i mam zonka, nie wiem co myśleć. No więc ciałka żółtego jak było tak nie ma. Za to urósł na prawym jajniku nowy pęcherzyk który dziś ma 20 mm… endometrium 11 mm, drugofazowe. Tamten pęcherzyk był najprawdopodobniej torbielka albo coś z nim było nie tak i dopiero teraz urósł właściwy… także dostałam ovitrelle i jazda od nowa
Ola8999 lubi tę wiadomość
👩 1993
FSH 18 AMH 0,74 😢
🧔🏻♂️1986
Wszystkie badania ok
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Martolina wrote:Dziewczyny, nie wytrzymałam i poszłam… i mam zonka, nie wiem co myśleć. No więc ciałka żółtego jak było tak nie ma. Za to urósł na prawym jajniku nowy pęcherzyk który dziś ma 20 mm… endometrium 11 mm, drugofazowe. Tamten pęcherzyk był najprawdopodobniej torbielka albo coś z nim było nie tak i dopiero teraz urósł właściwy… także dostałam ovitrelle i jazda od nowa
Czyli widocznie dobrze znasz swój organizm i wiedziałaś, że bez tych wszystkich objawów co zawsze, owulacji mogło nie być.
Tu pasuje zasada - ufaj ale sprawdzaj 😂😂
Ale jakie endometrium ładne! Nigdy takiego nie miałam 🤭🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 14:35
Martolina lubi tę wiadomość
-
Finch11 wrote:O kurde.. ale ten Twoi cykl jest szalony 😂 jak dobrze, że posłuchałaś siebie i poszłaś, a już chciałam pisać jak zobaczyłam wcześniejszy wpis, że czasem trzeba lekarzowi zaufać 😂 a później zjechałam w dół i tam taka niespodzianka hahahah
Czyli widocznie dobrze znasz swój organizm i wiedziałaś, że bez tych wszystkich objawów co zawsze, owulacji mogło nie być.
Tu pasuje zasada - ufaj ale sprawdzaj 😂😂
Ale jakie endometrium ładne! Nigdy takiego nie miałam 🤭🥰
Hahah, to prawda, lekarka była w szoku że można swoj organizm na tyle znać że wyczujesz że coś nie zadziałało, szczególnie że USG mówi inaczej haha 😅 chociaż gdyby było ciałko żółte to bym pewnie nie drążyła ale to że nie było go widać + brak objawów był bardzo podejrzanyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 14:50
Finch11, Migotka96 lubią tę wiadomość
👩 1993
FSH 18 AMH 0,74 😢
🧔🏻♂️1986
Wszystkie badania ok
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Hej dziewczyny, nie było mnie ty kilka dni ale już nadrobiłam ! 😊
@Martolina jak ty dobrze znasz swój organizm ! Pozazdrościć 🫶🏼 dobrze ze poszłaś to potwierdzić i okazało sie ze jest pęcherzyk chociaż dziwi mnie ze wcześniej go nie było widać?
Trzymam kciuki za ten cykl! ❤️
@Kaliope widziałam ze miałaś zabieg, bardzo fajnie ze wiesz jak to wyglada „od środka”. Jeden jajowod to nic straconego, tym bardziej ze po zabiegu może coś się przeczyścilo jeszcze ! Ja tam myśle ze jak ma być ciąża to będzie ! I wierze ze już niedługo sie uda ❤️
@Ola_45 daj znac po jutrzejszej wizycie co nowego 🥰
@Suzie podziwiam bardzo za cierpliwość w oczekiwaniu na pierwsza wizytę u lekarza ! Przy takiej becie jak miałaś na początku to moze bije już serduszko ❤️
Mi w tym cyklu wyjątkowo sie bardzo dłuży, w sobotę 14dc i idę na monitoring, pewnie dostanę od razu zastrzyk. Śluz płodny pojawił się dzisiaj 😊Kaliope lubi tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Plan 2025:
12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
Kwiecień: powtórzenie badań nasienia -
Migotka96 wrote:Hej dziewczyny, nie było mnie ty kilka dni ale już nadrobiłam ! 😊
@Martolina jak ty dobrze znasz swój organizm ! Pozazdrościć 🫶🏼 dobrze ze poszłaś to potwierdzić i okazało sie ze jest pęcherzyk chociaż dziwi mnie ze wcześniej go nie było widać?
@Kaliope widziałam ze miałaś zabieg, bardzo fajnie ze wiesz jak to wyglada „od środka”. Jeden jajowod to nic straconego, tym bardziej ze po zabiegu może coś się przeczyścilo jeszcze ! Ja tam myśle ze jak ma być ciąża to będzie ! I wierze ze już niedługo sie uda ❤️
@Suzie podziwiam bardzo za cierpliwość w oczekiwaniu na pierwsza wizytę u lekarza ! Przy takiej becie jak miałaś na początku to moze bije już serduszko ❤️
Mi w tym cyklu wyjątkowo sie bardzo dłuży, w sobotę 14dc i idę na monitoring, pewnie dostanę od razu zastrzyk. Śluz płodny pojawił się dzisiaj 😊
Ale za Ciebie trzymam kciuki żeby pęcherzyk już był duży i dostojny - idealny do pęknięcia 😅🤭Migotka96 lubi tę wiadomość
-
Finch11 wrote:O! Ja też w sobotę uderzam na monitoring 💛 ale u mnie będzie to dopiero 8 dc, idę tylko zobaczyć co tam się w ogole dzieje.
Ale za Ciebie trzymam kciuki żeby pęcherzyk już był duży i dostojny - idealny do pęknięcia 😅🤭
Ja właśnie przestałam już chodzić wcześniej bo od 2 cykli pecherzyki ładnie rosną, szczerze powiedziawszy znów liczę na dwa dominujące jak w zeszłym cyklu 🫶🏼Finch11 lubi tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Plan 2025:
12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
Kwiecień: powtórzenie badań nasienia -
Martolina wrote:Dziewczyny, nie wytrzymałam i poszłam… i mam zonka, nie wiem co myśleć. No więc ciałka żółtego jak było tak nie ma. Za to urósł na prawym jajniku nowy pęcherzyk który dziś ma 20 mm… endometrium 11 mm, drugofazowe. Tamten pęcherzyk był najprawdopodobniej torbielka albo coś z nim było nie tak i dopiero teraz urósł właściwy… także dostałam ovitrelle i jazda od nowa
O matko 🙈👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
📆 Kalendarz wizyt
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
-
Migotka96 wrote:Hej dziewczyny, nie było mnie ty kilka dni ale już nadrobiłam ! 😊
Mi w tym cyklu wyjątkowo sie bardzo dłuży, w sobotę 14dc i idę na monitoring, pewnie dostanę od razu zastrzyk. Śluz płodny pojawił się dzisiaj 😊
Lekarz kazał przyjść w razie pozytywnego testu około miesiąc po owulacji, więc się słucham 😅Migotka96 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
-
Martolina haha, ale się uśmiałam
Widzisz sama, że Twój organzim usilnie chce być w ciąży i daje Ci drugie szanse w tym samym cyklu
nie no, żarty żartami, ale cieszę się, że jednak poszłaś. Masz klarowną sytuację.
Migotka Dziękujędziś idę na kontrolę. Mam nadzieję wyżebrać wypis i zobaczyć, co mi tam nabazgrolił. To ma być dla kliniki, więc mam nadzieję, że opis będzie szczegółowy. Mam też cichą nadzieję, że będzie choć część wyników histopatologicznych.
Fajnie że rosną dwato zawsze trochę większe szanse. Miałaś ostatnio dwa na jednym, czy po jednym na każdym? Trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:22
Migotka96 lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
📆18.03.2025 wizyta w klinice
📆23.04.2025 biopsja kontrolna -
Kaliope wrote:Martolina haha, ale się uśmiałam
Widzisz sama, że Twój organzim usilnie chce być w ciąży i daje Ci drugie szanse w tym samym cyklu
nie no, żarty żartami, ale cieszę się, że jednak poszłaś. Masz klarowną sytuację.
Migotka Dziękujędziś idę na kontrolę. Mam nadzieję wyżebrać wypis i zobaczyć, co mi tam nabazgrolił. To ma być dla kliniki, więc mam nadzieję, że opis będzie szczegółowy. Mam też cichą nadzieję, że będzie choć część wyników histopatologicznych.
Fajnie że rosną dwato zawsze trochę większe szanse. Miałaś ostatnio dwa na jednym, czy po jednym na każdym? Trzymam kciuki
Lekarka mi opowiadała że omawiali taki przypadek na studiach - że były bliźniaki które miały innych ojców i one właśnie były z takiej podwójnej owulacji - kobieta zaszła w ciążę z jednym facetem a potem w tym samym cyklu miała drugą owulację i zaszła w ciążę z innym facetem 😅 to jest oczywiście jakaś anomalia ale ponoć się zdarza 😅 teraz po drugim zastrzyku czuję się jak trzeba, kłuje mnie jajnik i piersi już się powiększają
Daj znać po kontroli - będziesz dzisiaj wiedzieć jaki jest dalszy plan działania ?👩 1993
FSH 18 AMH 0,74 😢
🧔🏻♂️1986
Wszystkie badania ok
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Migotka96 wrote:Ja właśnie przestałam już chodzić wcześniej bo od 2 cykli pecherzyki ładnie rosną, szczerze powiedziawszy znów liczę na dwa dominujące jak w zeszłym cyklu 🫶🏼
A na jakiej jesteś dawce lametty?👩 1993
FSH 18 AMH 0,74 😢
🧔🏻♂️1986
Wszystkie badania ok
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Martolina wrote:Lekarka mi opowiadała że omawiali taki przypadek na studiach - że były bliźniaki które miały innych ojców i one właśnie były z takiej podwójnej owulacji - kobieta zaszła w ciążę z jednym facetem a potem w tym samym cyklu miała drugą owulację i zaszła w ciążę z innym facetem 😅 to jest oczywiście jakaś anomalia ale ponoć się zdarza 😅 teraz po drugim zastrzyku czuję się jak trzeba, kłuje mnie jajnik i piersi już się powiększają
Daj znać po kontroli - będziesz dzisiaj wiedzieć jaki jest dalszy plan działania ?
No i fajnie, niech kłuje jeśli to ma zwiastować owulację! Teraz znowu będziesz musiała biedna iść na kolejną wizytę żeby ją potwierdzić? Jesteś już zapisana? -
Martolina wrote:Lekarka mi opowiadała że omawiali taki przypadek na studiach - że były bliźniaki które miały innych ojców i one właśnie były z takiej podwójnej owulacji - kobieta zaszła w ciążę z jednym facetem a potem w tym samym cyklu miała drugą owulację i zaszła w ciążę z innym facetem 😅 to jest oczywiście jakaś anomalia ale ponoć się zdarza 😅 teraz po drugim zastrzyku czuję się jak trzeba, kłuje mnie jajnik i piersi już się powiększają
Daj znać po kontroli - będziesz dzisiaj wiedzieć jaki jest dalszy plan działania ?
U koleżanki w rodzinie też była taka sytuacja. Urodziła dwie córki, które mają różnych ojców. 😅👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
-
Finch11 wrote:O rany, ale przypadek 😂
No i fajnie, niech kłuje jeśli to ma zwiastować owulację! Teraz znowu będziesz musiała biedna iść na kolejną wizytę żeby ją potwierdzić? Jesteś już zapisana?
Tak, ide jutro po robocie, już się cała stresuję co tam się dziejeFinch11 lubi tę wiadomość
👩 1993
FSH 18 AMH 0,74 😢
🧔🏻♂️1986
Wszystkie badania ok
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro