X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    TRZYMAM KCIUKI!!! 🫶
    Dziękuję! Generalnie ja już miałam żałobę w tym cyklu, bo progesteron 7 dpo wyszedł <0,1 ng/ml, ale miałam badania z moim Dzidziutkiem i nie wiem, czy może nie pomylili probówek? Zrobiłam test innej firmy o mniejszej czułości i też wychodzi kreska. Ostatnio 12 dni po zastrzyku już miałam biel, więc no chyba to nie zastrzyk?

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?

4 cs 💉Ovitrelle ❌
    5 cs 💉Ovitrelle ❌

nadal kp 🤱🏻
  • MoniaB Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Dziękuję! Generalnie ja już miałam żałobę w tym cyklu, bo progesteron 7 dpo wyszedł <0,1 ng/ml, ale miałam badania z moim Dzidziutkiem i nie wiem, czy może nie pomylili probówek? Zrobiłam test innej firmy o mniejszej czułości i też wychodzi kreska. Ostatnio 12 dni po zastrzyku już miałam biel, więc no chyba to nie zastrzyk?

Ja Agni97 też jestem 13 dzień po zastrzyku. Waham się czy już testować. Skąd będziesz wiedziała czy beta dziś to od zastrzyku czy od ciąży? Od jakiej wielkości już to wygląda na ciążę? Może ja jutro zrobię?

Ja miałam 13.02 o godz. 16 zastrzyk. A Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:51

37💃❤️🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2023
    Strania intensywne od 08.2024
    IUI 02.2025

Wyniki ok.
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    Ja Agni97 też jestem 13 dzień po zastrzyku. Waham się czy już testować. Skąd będziesz wiedziała czy beta dziś to od zastrzyku czy od ciąży? Od jakiej wielkości już to wygląda na ciążę? Może ja jutro zrobię?

Ja miałam 13.02 o godz. 16 zastrzyk. A Ty?
    Wiesz co, no poprzednim razem w sumie w 12 dniu miałam już biel vizira. Teraz ta krecha wydaje mi się dość mocna, gdzie w zeszłym cyklu 10 dni po zastrzyku miałam ledwo widoczny cień na super czułym teście 🤷🏻‍♀️. Teraz zrobiłam dwa różne, o różnej czułości i na obu jest kreska. Myślę, że z krwi jak będzie jakaś wyższa wartość to raczej nie będzie już zastrzyk 🙈 ja brałam zastrzyk jakoś po 10, ale 12 lutego ja brałam. Trzymam kciuki, żebyś zobaczyła też dwie krechy! 🤞

MoniaB lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

4 cs 💉Ovitrelle ❌
    5 cs 💉Ovitrelle ❌

nadal kp 🤱🏻
  • ENDOGIRL+PCOS Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Wiesz co, no poprzednim razem w sumie w 12 dniu miałam już biel vizira. Teraz ta krecha wydaje mi się dość mocna, gdzie w zeszłym cyklu 10 dni po zastrzyku miałam ledwo widoczny cień na super czułym teście 🤷🏻‍♀️. Teraz zrobiłam dwa różne, o różnej czułości i na obu jest kreska. Myślę, że z krwi jak będzie jakaś wyższa wartość to raczej nie będzie już zastrzyk 🙈 ja brałam zastrzyk jakoś po 10, ale 12 lutego ja brałam. Trzymam kciuki, żebyś zobaczyła też dwie krechy! 🤞

Ja teraz mam drufi cykl z Ovitrelle i w poprzednim cyklu nie robiłam testu, a w sumie mogłam sobie sprawdzić, kiedy znika mi z organizmu zastrzyk, bo teraz zrobiłam w 8 dniu i no jest ta krecha i jestem ciekawa po jakim czasie u mnie się wypłukuje 😅

Zrobię jeszcze test w niedzielę po 14 dniach i zobaczymy, ale nie nastawiam się 😅

MoniaB lubi tę wiadomość

▫️ 28 lat
    ▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
    ▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
    ▫️ półtora roku starań naturalnych
    ▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji

05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle
  • MoniaB Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:

Aj. Pomyliło mi się. Też miałam 12.02 zastrzyk. Inseminację 13.02 :) Dziękuję za kciuki! Ja trzymam za Twoją betę ❤️

Agni97 lubi tę wiadomość

37💃❤️🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2023
    Strania intensywne od 08.2024
    IUI 02.2025

Wyniki ok.
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Ja teraz mam drufi cykl z Ovitrelle i w poprzednim cyklu nie robiłam testu, a w sumie mogłam sobie sprawdzić, kiedy znika mi z organizmu zastrzyk, bo teraz zrobiłam w 8 dniu i no jest ta krecha i jestem ciekawa po jakim czasie u mnie się wypłukuje 😅

Zrobię jeszcze test w niedzielę po 14 dniach i zobaczymy, ale nie nastawiam się 😅
    Zrób sobie może też pomiędzy, to będziesz wiedziała, czy 10 dnia jest cień i 12 czy też coś widać. Myślę, że właśnie w kontekście dwóch kresek jest to przydatna wiedza 😃 a z kolei jak kreska będzie ciemniała to będziesz wiedziała, że coś się dzieje 🤞

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

4 cs 💉Ovitrelle ❌
    5 cs 💉Ovitrelle ❌

nadal kp 🤱🏻
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    Aj. Pomyliło mi się. Też miałam 12.02 zastrzyk. Inseminację 13.02 :) Dziękuję za kciuki! Ja trzymam za Twoją betę ❤️
    Dziękuję ❤️😘

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

4 cs 💉Ovitrelle ❌
    5 cs 💉Ovitrelle ❌

nadal kp 🤱🏻

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Zrób sobie może też pomiędzy, to będziesz wiedziała, czy 10 dnia jest cień i 12 czy też coś widać. Myślę, że właśnie w kontekście dwóch kresek jest to przydatna wiedza 😃 a z kolei jak kreska będzie ciemniała to będziesz wiedziała, że coś się dzieje 🤞

Tak zrobię ❤️

Agni97 lubi tę wiadomość

▫️ 28 lat

• Migotka96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Agni97 🤞🏼🤞🏼🤞🏼 za betę, kreska tłuściutka także podejrzewam ze to tylko formalność 🥰🥰
    Dawaj koniecznie nam tu znac !

U mnie od rana nastąpiła zmiana planów o 180 stopni 😱😱
    Byłam na diagnostycznym USG endometriozy i oprócz torbieli, która okazała się tylko wierzchołkiem góry lodowej to mam guza endometrialnego 6mm którego muszę wyciąć, zrosty grubości palca od lekarza (tak mi pokazywał 🤭) i w prawym jajniku dwie mniejsze torbiele 2cm, które tez będą sklerotyzowane. Miałam mieć zabieg w czwartek ale lekarz który dzisiaj mnie badał w szpitali powiedział ze zabieg potrwa ok 3h i chciałby mi go zrobić i ze cieszy się ze przyszłam na ta diagnostykę przed bo niezle by się zdziwili jakby zobaczyli to wszystko podczas zabiegu 🙈 muszę tez zbadać AMH żeby mieć świeższy wynik, ostatnio robiłam w sierpniu

Ogólnie cieszę się ze to przełożyłam na za dwa tygodnie, ja będę zaraz po okresie wiec będę pewna ze w ciąży nie jestem a zabieg przeprowadzi ten lekarz i moja nowa ginekolog oraz będzie tam tez lekarz który jako pierwszy zauważył problem i dał mi skierowanie, wiec ekipa samych swoich ze tak powiem 🤭

Agni97, ENDOGIRL+PCOS lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
    27.02 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
    Kwiecień: powtórzenie badań nasienia
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    @Agni97 🤞🏼🤞🏼🤞🏼 za betę, kreska tłuściutka także podejrzewam ze to tylko formalność 🥰🥰

Byłam na diagnostycznym USG endometriozy i oprócz torbieli, która okazała się tylko wierzchołkiem góry lodowej to mam guza endometrialnego 6mm którego muszę wyciąć, zrosty grubości palca od lekarza (tak mi pokazywał 🤭) i w prawym jajniku dwie mniejsze torbiele 2cm, które tez będą sklerotyzowane. Miałam mieć zabieg w czwartek ale lekarz który dzisiaj mnie badał w szpitali powiedział ze zabieg potrwa ok 3h i chciałby mi go zrobić i ze cieszy się ze przyszłam na ta diagnostykę przed bo niezle by się zdziwili jakby zobaczyli to wszystko podczas zabiegu 🙈 muszę tez zbadać AMH żeby mieć świeższy wynik, ostatnio robiłam w sierpniu

Ogólnie cieszę się ze to przełożyłam na za dwa tygodnie, ja będę zaraz po okresie wiec będę pewna ze w ciąży nie jestem a zabieg przeprowadzi ten lekarz i moja nowa ginekolog oraz będzie tam tez lekarz który jako pierwszy zauważył problem i dał mi skierowanie, wiec ekipa samych swoich ze tak powiem 🤭
    Dam znać jak będę miała wynik!

Matko, naprawdę nie zazdroszczę Ci Twoich przeżyć.. najważniejsze, że lekarz zauważył te zmiany i mam nadzieję, że po wycięciu wszystko wróci na dobre tory i będziesz mogła cieszyć się z dwóch kresek. Tak jak mówisz, dobrze, że masz później ten zabieg, no i zespół lekarzy - marzenie! Trzymam mocno kciuki, zeby wszystko się dobrze skończyło ❤️

Migotka96 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

4 cs 💉Ovitrelle ❌
    5 cs 💉Ovitrelle ❌

nadal kp 🤱🏻
  • Cari09 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:

Jak dobrze, że trafiłaś na odpowiednich lekarzy i w porę. Endometrioza to przebiegłe dziadostwo, czasem potrafi być bezobjawowa u większości kojarzy się z bólem, ale nie zawsze tak jest. Cieszę się, że zdecydowałaś się na usg przed laparoskopia tak jak pisałam kilka dni temu. W jakim mieście będziesz miała laparo? Zbadaj koniecznie AMH przed i po laparoskopii. Podaje tip od mojej lekarki- zeby AMH badac w tym samym dniu mniej wiecej i najlepiej miwdzy 3-7 dc (wiem, ze w laboratoriach jest zaznaczone, ze dzien nie ma znaczenia, ale jednak w tych dniach co podalam wynik jest najbardziej prawdopodobny).Powodzenienia i dużo zdrówka. Koniecznie przejdź na dietę przeciw zapalną, z suplementów polecam dorzucić kurkumine.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:02

Wysłany: Dzisiaj, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:

Współczuję Ci tych przeżyć, a teraz tylko trzymam mocno kciuki!!!

Migotka96 lubi tę wiadomość

▫️ 28 lat

• Migotka96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cari09 wrote:
    Jak dobrze, że trafiłaś na odpowiednich lekarzy i w porę. Endometrioza to przebiegłe dziadostwo, czasem potrafi być bezobjawowa u większości kojarzy się z bólem, ale nie zawsze tak jest. Cieszę się, że zdecydowałaś się na usg przed laparoskopia tak jak pisałam kilka dni temu. W jakim mieście będziesz miała laparo? Zbadaj koniecznie AMH przed i po laparoskopii. Podaje tip od mojej lekarki- zeby AMH badac w tym samym dniu mniej wiecej i najlepiej miwdzy 3-7 dc (wiem, ze w laboratoriach jest zaznaczone, ze dzien nie ma znaczenia, ale jednak w tych dniach co podalam wynik jest najbardziej prawdopodobny).Powodzenienia i dużo zdrówka. Koniecznie przejdź na dietę przeciw zapalną, z suplementów polecam dorzucić kurkumine.
    W Katowicach ;)
    Tak tez cieszę się ze zrobiłam ta diagnostykę! Dziękuje za radę 😘
    Zamierzam właśnie zrobić AMH w początkowej fazie cyklu, mam nadzieje ze jak już to wszystko ze mnie powycinają to ułatwi mi to zajście w ciąże 🥰🥰
    Na izbie przyjęć jak zmieniałam terminy zabiegu to lekarz zażartował ze maja mnie zapisać za rok na porodówkę 😅 mam nadzieje ze termin mi nie przepadnie 🤭🤭🤭

ENDOGIRL+PCOS, Agni97 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
    27.02 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
    Kwiecień: powtórzenie badań nasienia

Wysłany: Dzisiaj, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    W Katowicach ;)
    Tak tez cieszę się ze zrobiłam ta diagnostykę! Dziękuje za radę 😘
    Zamierzam właśnie zrobić AMH w początkowej fazie cyklu, mam nadzieje ze jak już to wszystko ze mnie powycinają to ułatwi mi to zajście w ciąże 🥰🥰
    Na izbie przyjęć jak zmieniałam terminy zabiegu to lekarz zażartował ze maja mnie zapisać za rok na porodówkę 😅 mam nadzieje ze termin mi nie przepadnie 🤭🤭🤭

I takie podejście jest super! 💪

Zrobiłam sobie teścik dzisaj w 9 dniu po Ovitrelle i jest ledwo widoczna kreska, także już się wypłukuje, więc za tydzień zrobię test i zobaczymy czy coś będzie, a jak nie to odstawiam Duphaston i czekam na kolejny cykl 😁

Mnie w maju czeka minihisteroskopia w Barska Clinic i mam nadzieję, że po tym się uda ❤️

Agni97, Migotka96 lubią tę wiadomość

▫️ 28 lat

‹‹ 549 550 551 552 553
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ