X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • ENDOGIRL+PCOS Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Wytrzymasz jeszcze tydzień ?😱 ja tez dziś zastestowałam hobbystycznie w 12 dniu po zastrzyku i widzę cień ale tez na 99% wiem ze to zastrzyk jeszcze 🙈

Nie wiem czy wytrzymam właśnie 🤣

▫️ 28 lat
    ▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
    ▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
    ▫️ półtora roku starań naturalnych
    ▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji

05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle

Wysłany: 25 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    To będziemy testować w jednym czasie :) tyle że ja bez zastrzyku w tym cyklu bo okazało się że pęcherzyk pękł sam. Bardzo ciekawi mnie temat minihisteroskopii w Barska jak długo czekałaś na termin , kto Cię kierował jeśli można wiedzieć i jakie badania trzeba mieć przed ?:)

Ja tak sama z siebie tam pojechałam do dr Zaczyka w ubiegłą środę, bo akurat termin się zwolnił. I on patrząc na moje wyniki, AMH, wiek i na to, że mam endometriozę i adenomiozę to stwierdził, że na razie stymulacja do kwietnia, ale w maju zrobiłby mi minihisteroskopię, żeby zobaczyć co tam się dzieje w środku. Dał mi swój numer telefonu i mam do niego pisać w kwietniu i sam mnie ma gdzieś tam wpisać w grafik na maj na ten zabieg :) Co do badań, jakie trzeba mieć to takie same, jak do drożności - cytologia, badania na infekcje pochwy ważne 6 miesięcy :)

▫️ 28 lat

• Amelia96 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Ja tak sama z siebie tam pojechałam do dr Zaczyka w ubiegłą środę, bo akurat termin się zwolnił. I on patrząc na moje wyniki, AMH, wiek i na to, że mam endometriozę i adenomiozę to stwierdził, że na razie stymulacja do kwietnia, ale w maju zrobiłby mi minihisteroskopię, żeby zobaczyć co tam się dzieje w środku. Dał mi swój numer telefonu i mam do niego pisać w kwietniu i sam mnie ma gdzieś tam wpisać w grafik na maj na ten zabieg :) Co do badań, jakie trzeba mieć to takie same, jak do drożności - cytologia, badania na infekcje pochwy ważne 6 miesięcy :)
    Hmm a jakie masz AMH? Bo u mnie też jest stwierdzona laparoskopowo endometrioza jestem po 6 symulacjach i 1 inseminacji i zastanawiam się czy nie wybrać się na tę histerokopię.Pytałam w swojej miejscowości to nie proponują mi tego bo twierdzą że więcej z tego powikłań niż dobra a skoro miałam już laparoskopię to już jest wszystko zbadane zresztą na USG widzą jeśli by były wskazania to by zrobili no ale zastanawiam się grubo nad tym :)

Wysłany: 25 lutego, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Hmm a jakie masz AMH? Bo u mnie też jest stwierdzona laparoskopowo endometrioza jestem po 6 symulacjach i 1 inseminacji i zastanawiam się czy nie wybrać się na tę histerokopię.Pytałam w swojej miejscowości to nie proponują mi tego bo twierdzą że więcej z tego powikłań niż dobra a skoro miałam już laparoskopię to już jest wszystko zbadane zresztą na USG widzą jeśli by były wskazania to by zrobili no ale zastanawiam się grubo nad tym :)

Moje AMH to 4,48 i dlatego jeszcze stymulujemy, bo jest dobre. Ja tam bym jeszcze skonsultowała z innym lekarzem Twoje wyniki, polecam dr Zaczyka, ja jestem zadowolona. Oczywiście byłam wpisana na listę rezerwową do dr Janowca, ale udało się szybciej do Zaczyka 😁

▫️ 28 lat

• Martolina Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cari09 wrote:
    Czy robiłaś AMH w tym samym laboratorium i podobnym dniu cyklu? Jeśli nie, proponuję jeszcze raz sprawdzić, bo faktycznie mogą być wtedy duże odhylenia a nie jest to zgodne ze stanem rzeczywistym. Dla koksowania komórek, aby było dobrej jakości polecam koenzym Q10 jeśli jeszcze nie stosujesz w dawce 200-400mg dziennie.

Biorę koenzym już od dawna, ostatnie badanie robiłam w innym labie bo 2dc wypadł w niedzielę więc miałam ograniczony wybór a moja lekarska kazała zrobić koniecznie w tym dniu. Zdaje sobie sprawę że może być jakaś różnica między labami ale nie aż tak duża:/

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle 💉✖️

🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro
  • Mati01 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Ja teraz mam drufi cykl z Ovitrelle i w poprzednim cyklu nie robiłam testu, a w sumie mogłam sobie sprawdzić, kiedy znika mi z organizmu zastrzyk, bo teraz zrobiłam w 8 dniu i no jest ta krecha i jestem ciekawa po jakim czasie u mnie się wypłukuje 😅

Zrobię jeszcze test w niedzielę po 14 dniach i zobaczymy, ale nie nastawiam się 😅

Ja raz robiłam po zastrzyku i w 12dp jeszcze miałam druga kreskę a w 13dp już biało

• Amelia96 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Moje AMH to 4,48 i dlatego jeszcze stymulujemy, bo jest dobre. Ja tam bym jeszcze skonsultowała z innym lekarzem Twoje wyniki, polecam dr Zaczyka, ja jestem zadowolona. Oczywiście byłam wpisana na listę rezerwową do dr Janowca, ale udało się szybciej do Zaczyka 😁
    Kurcze no to ja mam AMH niecałe 2 i jak pytam czy stymulacje wpływają na obniżenie rezerwy to gin mówi że nie, że w żaden sposób. Że i tak dokładnie tyle pęcherzyków by urosło bez Aromka co z Aromkiem.
    No i teraz już sama nie wiem czy to nie za mała rezerwa :/ z drugiej strony kawał drogi do tego Krakowa. Długo trzeba czekać na wizytę do któregokolwiek z nich?

Wysłany: 25 lutego, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Kurcze no to ja mam AMH niecałe 2 i jak pytam czy stymulacje wpływają na obniżenie rezerwy to gin mówi że nie, że w żaden sposób. Że i tak dokładnie tyle pęcherzyków by urosło bez Aromka co z Aromkiem.
    No i teraz już sama nie wiem czy to nie za mała rezerwa :/ z drugiej strony kawał drogi do tego Krakowa. Długo trzeba czekać na wizytę do któregokolwiek z nich?

No do Janowca to lista rezerwowa, ale do Zaczyka popatrz sobie na znanym lekarzu, ja zapisałam się z dnia na dzień, bo akurat się zwolniło, a tak to miesiąc czekania, więc tragedii nie ma. Barska Clinic w Nowym Sączu.

W sensie lekarz nie powiedział mi, że stymulacja wpływa na AMH, a z tego co czytam to nie wpływa na obniżenie rezerwy, ale on to tak powiedział, jakby moje "wysokie" AMH i wiek było dobrym pomysłem do półrocznej stymulacji bez spieszenia się do zmiany metody leczenia.

▫️ 28 lat

‹‹ 550 551 552 553 554
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ