X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • ENDOGIRL+PCOS Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Wytrzymasz jeszcze tydzień ?😱 ja tez dziś zastestowałam hobbystycznie w 12 dniu po zastrzyku i widzę cień ale tez na 99% wiem ze to zastrzyk jeszcze 🙈

Nie wiem czy wytrzymam właśnie 🤣

▫️ 28 lat
    ▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
    ▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
    ▫️ półtora roku starań naturalnych
    ▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji

🍀 4 cs Lametta + Ovitrelle
    ➡️ histeroskopia

Wysłany: 25 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    To będziemy testować w jednym czasie :) tyle że ja bez zastrzyku w tym cyklu bo okazało się że pęcherzyk pękł sam. Bardzo ciekawi mnie temat minihisteroskopii w Barska jak długo czekałaś na termin , kto Cię kierował jeśli można wiedzieć i jakie badania trzeba mieć przed ?:)

Ja tak sama z siebie tam pojechałam do dr Zaczyka w ubiegłą środę, bo akurat termin się zwolnił. I on patrząc na moje wyniki, AMH, wiek i na to, że mam endometriozę i adenomiozę to stwierdził, że na razie stymulacja do kwietnia, ale w maju zrobiłby mi minihisteroskopię, żeby zobaczyć co tam się dzieje w środku. Dał mi swój numer telefonu i mam do niego pisać w kwietniu i sam mnie ma gdzieś tam wpisać w grafik na maj na ten zabieg :) Co do badań, jakie trzeba mieć to takie same, jak do drożności - cytologia, badania na infekcje pochwy ważne 6 miesięcy :)

▫️ 28 lat

➡️ histeroskopia
  • Amelia96 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Ja tak sama z siebie tam pojechałam do dr Zaczyka w ubiegłą środę, bo akurat termin się zwolnił. I on patrząc na moje wyniki, AMH, wiek i na to, że mam endometriozę i adenomiozę to stwierdził, że na razie stymulacja do kwietnia, ale w maju zrobiłby mi minihisteroskopię, żeby zobaczyć co tam się dzieje w środku. Dał mi swój numer telefonu i mam do niego pisać w kwietniu i sam mnie ma gdzieś tam wpisać w grafik na maj na ten zabieg :) Co do badań, jakie trzeba mieć to takie same, jak do drożności - cytologia, badania na infekcje pochwy ważne 6 miesięcy :)
    Hmm a jakie masz AMH? Bo u mnie też jest stwierdzona laparoskopowo endometrioza jestem po 6 symulacjach i 1 inseminacji i zastanawiam się czy nie wybrać się na tę histerokopię.Pytałam w swojej miejscowości to nie proponują mi tego bo twierdzą że więcej z tego powikłań niż dobra a skoro miałam już laparoskopię to już jest wszystko zbadane zresztą na USG widzą jeśli by były wskazania to by zrobili no ale zastanawiam się grubo nad tym :)

🍀IUI kwiecień
    Budyń śmietankowy,
    Daga121222,natalka94, dzenixa, Amelia96, Nelcia08,Aurora13, Julia24, Lillka, Fiolek100, Rosalia_, Fler,
    Lula_love, Ossik, Kwiecista94,Nat@laa

❤️Starania naturalne
    Lily1234, Szczęściara1,
    Ola8999
    📝Diagnostyka
    Alexa12, Sienia555, Montojka25

🤰Szczęściary
    Wixa, Natoszka, Szu_szu, ZNataliaMa, Ania89, Lilut

Wysłany: 25 lutego, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Hmm a jakie masz AMH? Bo u mnie też jest stwierdzona laparoskopowo endometrioza jestem po 6 symulacjach i 1 inseminacji i zastanawiam się czy nie wybrać się na tę histerokopię.Pytałam w swojej miejscowości to nie proponują mi tego bo twierdzą że więcej z tego powikłań niż dobra a skoro miałam już laparoskopię to już jest wszystko zbadane zresztą na USG widzą jeśli by były wskazania to by zrobili no ale zastanawiam się grubo nad tym :)

Moje AMH to 4,48 i dlatego jeszcze stymulujemy, bo jest dobre. Ja tam bym jeszcze skonsultowała z innym lekarzem Twoje wyniki, polecam dr Zaczyka, ja jestem zadowolona. Oczywiście byłam wpisana na listę rezerwową do dr Janowca, ale udało się szybciej do Zaczyka 😁

▫️ 28 lat

➡️ histeroskopia
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cari09 wrote:
    Czy robiłaś AMH w tym samym laboratorium i podobnym dniu cyklu? Jeśli nie, proponuję jeszcze raz sprawdzić, bo faktycznie mogą być wtedy duże odhylenia a nie jest to zgodne ze stanem rzeczywistym. Dla koksowania komórek, aby było dobrej jakości polecam koenzym Q10 jeśli jeszcze nie stosujesz w dawce 200-400mg dziennie.

Biorę koenzym już od dawna, ostatnie badanie robiłam w innym labie bo 2dc wypadł w niedzielę więc miałam ograniczony wybór a moja lekarska kazała zrobić koniecznie w tym dniu. Zdaje sobie sprawę że może być jakaś różnica między labami ale nie aż tak duża:/

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół
    1 ❄️ 4BB
    🗓️ 25.04.2025 FET ❄️ 4BB
  • Mati01 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Ja teraz mam drufi cykl z Ovitrelle i w poprzednim cyklu nie robiłam testu, a w sumie mogłam sobie sprawdzić, kiedy znika mi z organizmu zastrzyk, bo teraz zrobiłam w 8 dniu i no jest ta krecha i jestem ciekawa po jakim czasie u mnie się wypłukuje 😅

Zrobię jeszcze test w niedzielę po 14 dniach i zobaczymy, ale nie nastawiam się 😅

Ja raz robiłam po zastrzyku i w 12dp jeszcze miałam druga kreskę a w 13dp już biało

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    🔜transfer odroczony
    🔜 histeroskopia
  • Amelia96 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Moje AMH to 4,48 i dlatego jeszcze stymulujemy, bo jest dobre. Ja tam bym jeszcze skonsultowała z innym lekarzem Twoje wyniki, polecam dr Zaczyka, ja jestem zadowolona. Oczywiście byłam wpisana na listę rezerwową do dr Janowca, ale udało się szybciej do Zaczyka 😁
    Kurcze no to ja mam AMH niecałe 2 i jak pytam czy stymulacje wpływają na obniżenie rezerwy to gin mówi że nie, że w żaden sposób. Że i tak dokładnie tyle pęcherzyków by urosło bez Aromka co z Aromkiem.
    No i teraz już sama nie wiem czy to nie za mała rezerwa :/ z drugiej strony kawał drogi do tego Krakowa. Długo trzeba czekać na wizytę do któregokolwiek z nich?

🍀IUI kwiecień
    Budyń śmietankowy,
    Daga121222,natalka94, dzenixa, Amelia96, Nelcia08,Aurora13, Julia24, Lillka, Fiolek100, Rosalia_, Fler,
    Lula_love, Ossik, Kwiecista94,Nat@laa

❤️Starania naturalne
    Lily1234, Szczęściara1,
    Ola8999
    📝Diagnostyka
    Alexa12, Sienia555, Montojka25

🤰Szczęściary
    Wixa, Natoszka, Szu_szu, ZNataliaMa, Ania89, Lilut

Wysłany: 25 lutego, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Kurcze no to ja mam AMH niecałe 2 i jak pytam czy stymulacje wpływają na obniżenie rezerwy to gin mówi że nie, że w żaden sposób. Że i tak dokładnie tyle pęcherzyków by urosło bez Aromka co z Aromkiem.
    No i teraz już sama nie wiem czy to nie za mała rezerwa :/ z drugiej strony kawał drogi do tego Krakowa. Długo trzeba czekać na wizytę do któregokolwiek z nich?

No do Janowca to lista rezerwowa, ale do Zaczyka popatrz sobie na znanym lekarzu, ja zapisałam się z dnia na dzień, bo akurat się zwolniło, a tak to miesiąc czekania, więc tragedii nie ma. Barska Clinic w Nowym Sączu.

W sensie lekarz nie powiedział mi, że stymulacja wpływa na AMH, a z tego co czytam to nie wpływa na obniżenie rezerwy, ale on to tak powiedział, jakby moje "wysokie" AMH i wiek było dobrym pomysłem do półrocznej stymulacji bez spieszenia się do zmiany metody leczenia.

Amelia96 lubi tę wiadomość

▫️ 28 lat

➡️ histeroskopia
  • Wiolonczela:) Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anw

• Pustynia Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, co do testowania wcześniej - ja testowałam wczoraj, 12 dni po, kreska wyszła.
    Poszłam na betę - 4,35 mIU/ml, a więc ciąży brak.

Myślę, że dobrze zatestować najwcześniej 14 dni po, ewentualnie jeśli wcześniej to wziąć pod uwagę czułość testu, żeby nie był to żaden super czuły (jak widać wyłapują naprawdę małe bety).

MoniaB, Migotka96, ENDOGIRL+PCOS lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania od 04.2024

Ona:
    PCOS ❌ stymulacja Lametta
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec
    koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌
    Plemniki żywe 55% / 15,36 mln ➡️ 66% / 27,42 mln
    Morfologia 2% ➡️ 1% ❌
    Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34% ❌
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    @Agni97 🤞🏼🤞🏼🤞🏼 za betę, kreska tłuściutka także podejrzewam ze to tylko formalność 🥰🥰
    Dawaj koniecznie nam tu znac !

U mnie od rana nastąpiła zmiana planów o 180 stopni 😱😱
    Byłam na diagnostycznym USG endometriozy i oprócz torbieli, która okazała się tylko wierzchołkiem góry lodowej to mam guza endometrialnego 6mm którego muszę wyciąć, zrosty grubości palca od lekarza (tak mi pokazywał 🤭) i w prawym jajniku dwie mniejsze torbiele 2cm, które tez będą sklerotyzowane. Miałam mieć zabieg w czwartek ale lekarz który dzisiaj mnie badał w szpitali powiedział ze zabieg potrwa ok 3h i chciałby mi go zrobić i ze cieszy się ze przyszłam na ta diagnostykę przed bo niezle by się zdziwili jakby zobaczyli to wszystko podczas zabiegu 🙈 muszę tez zbadać AMH żeby mieć świeższy wynik, ostatnio robiłam w sierpniu

Ogólnie cieszę się ze to przełożyłam na za dwa tygodnie, ja będę zaraz po okresie wiec będę pewna ze w ciąży nie jestem a zabieg przeprowadzi ten lekarz i moja nowa ginekolog oraz będzie tam tez lekarz który jako pierwszy zauważył problem i dał mi skierowanie, wiec ekipa samych swoich ze tak powiem 🤭

Dobrze, że poszłaś na tą diagnostykę. Teraz przynajmniej jest jakiś punkt zaczepienia. Jeśli juz będziesz miała robioną laparo i narkozę, niech Ci od razu zrobią histeroskopię z pobraniem wycinków na uNK i CD138. Będziesz miała odhaczone za jednym razem.

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Biorę koenzym już od dawna, ostatnie badanie robiłam w innym labie bo 2dc wypadł w niedzielę więc miałam ograniczony wybór a moja lekarska kazała zrobić koniecznie w tym dniu. Zdaje sobie sprawę że może być jakaś różnica między labami ale nie aż tak duża:/
    Może, może ;) Mojego rekordu i tak nikt nie pobije :)
    Laboratorium numer 1: badanie jakoś w styczniu 2024, AMH: 14,9 ng/ml
    Laboratorium numer 2: badanie kwiecień 2024, AMH 22,4 ng.ml
    Powtórz badanie :)

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Hejka, co do testowania wcześniej - ja testowałam wczoraj, 12 dni po, kreska wyszła.
    Poszłam na betę - 4,35 mIU/ml, a więc ciąży brak.

Myślę, że dobrze zatestować najwcześniej 14 dni po, ewentualnie jeśli wcześniej to wziąć pod uwagę czułość testu, żeby nie był to żaden super czuły (jak widać wyłapują naprawdę małe bety).
    Tak ja już nie dam się nabrać na te dwie kreski 😅🤭

Jedynie brak okresu i wyraźna kreska przekona mnie do zrobienia bety 🤭 ogólnie w tym cyklu mam jednak nadzieje ze w ciąży nie jestem i zrobię na spokojnie ta laparoskopię 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 09:48

ENDOGIRL+PCOS lubi tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 -> 4,63
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
    03/25 Jajowody drożne
    04/25 leczenie ⏳ Ureaplasma parvum, Gardnerella vaginalis, Prevotella bivia

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

12.05 pierwsza wizyta w Klinice Angelius - dr P.J.

Wysłany: 26 lutego, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:

Jedynie brak okresu i wyraźna kreska przekona mnie do zrobienia bety 🤭 ogólnie w tym cyklu mam jednak nadzieje ze w ciąży nie jestem i zrobię na spokojnie ta laparoskopię 😊

Odzywaj się do Nas po laparoskopii. Trzymamy kciuki!

▫️ 28 lat

➡️ histeroskopia
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Może, może ;) Mojego rekordu i tak nikt nie pobije :)
    Laboratorium numer 1: badanie jakoś w styczniu 2024, AMH: 14,9 ng/ml
    Laboratorium numer 2: badanie kwiecień 2024, AMH 22,4 ng.ml
    Powtórz badanie :)

Moja prof powiedziała że mam się nie przejmować amh bo najważniejsza jest liczba pęcherzyków antralnych więc w środę na USG się wszystko okaże. Siedzę już na szpilkach przed tą wizytą - mój mąż zdecydował że mnie wywiezie na weekend nad jezioro żebym się czymś zajęła i przestała stresować 😅

Kaliope, Finch11 lubią tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

4 cykle z ovitrelle

1 ❄️ 4BB
    🗓️ 25.04.2025 FET ❄️ 4BB
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:

Trzymam kciuki za laparoskopię ! Na pewno będzie wszystko dobrze

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

4 cykle z ovitrelle

1 ❄️ 4BB
    🗓️ 25.04.2025 FET ❄️ 4BB
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Moja prof powiedziała że mam się nie przejmować amh bo najważniejsza jest liczba pęcherzyków antralnych więc w środę na USG się wszystko okaże. Siedzę już na szpilkach przed tą wizytą - mój mąż zdecydował że mnie wywiezie na weekend nad jezioro żebym się czymś zajęła i przestała stresować 😅
    To też prawda :) trzymam kciuki. Z wywózką nad jezioro to bardzo dobry pomysł :)
    Ja mam wizytę dopiero 18 marca. Czyli trzy miesiące praktycznie mam stracone🤷

📍AMH 22 ng/ml
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ale kochany ❤️ takie wsparcie to skarb! Jedziecie na weekend sobie gdzieś teraz właśnie?

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 🧬 6 cm zdrowej córeczki 💛

preg.png
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 serduszko już bije widzę ❤️❤️❤️ dopiero co dwie kreski ujrzałaś 🙈 ale ten czas zapiernicza !

Jak się czujesz kochana ?

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 -> 4,63
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
    03/25 Jajowody drożne
    04/25 leczenie ⏳ Ureaplasma parvum, Gardnerella vaginalis, Prevotella bivia

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

12.05 pierwsza wizyta w Klinice Angelius - dr P.J.
  • toossiaa Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , byłam w środę na usg I lekarz stwierdził że mam fale pecherzykow I trafił mi się dzień owulacyjny (naturalnie) a ostatnia msc była w grudniu 😐 w ogóle wcześniej to były Lipne te usg bo nic ciekawego nie było. A w listopadzie miałam zastrzyk po którym dostałam torbieli i mi pękła..
    A teraz widział przecherzyki w obu jajnikach powyżej 15 na przekroju o średnicach 6 mm, a w lewym o średnicy 18mm I endriometrium 6mm. Wiadomo w środę były starania, wczoraj nie wyszło.. ale czy to wygląda obiecująco?

‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ