Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka96 wrote:Wytrzymasz jeszcze tydzień ?😱 ja tez dziś zastestowałam hobbystycznie w 12 dniu po zastrzyku i widzę cień ale tez na 99% wiem ze to zastrzyk jeszcze 🙈
Nie wiem czy wytrzymam właśnie 🤣▫️ 28 lat
▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
▫️ półtora roku starań naturalnych
▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji
05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle -
Amelia96 wrote:To będziemy testować w jednym czasie
tyle że ja bez zastrzyku w tym cyklu bo okazało się że pęcherzyk pękł sam. Bardzo ciekawi mnie temat minihisteroskopii w Barska jak długo czekałaś na termin , kto Cię kierował jeśli można wiedzieć i jakie badania trzeba mieć przed ?
Ja tak sama z siebie tam pojechałam do dr Zaczyka w ubiegłą środę, bo akurat termin się zwolnił. I on patrząc na moje wyniki, AMH, wiek i na to, że mam endometriozę i adenomiozę to stwierdził, że na razie stymulacja do kwietnia, ale w maju zrobiłby mi minihisteroskopię, żeby zobaczyć co tam się dzieje w środku. Dał mi swój numer telefonu i mam do niego pisać w kwietniu i sam mnie ma gdzieś tam wpisać w grafik na maj na ten zabiegCo do badań, jakie trzeba mieć to takie same, jak do drożności - cytologia, badania na infekcje pochwy ważne 6 miesięcy
▫️ 28 lat
ENDOGIRL+PCOS wrote:Ja tak sama z siebie tam pojechałam do dr Zaczyka w ubiegłą środę, bo akurat termin się zwolnił. I on patrząc na moje wyniki, AMH, wiek i na to, że mam endometriozę i adenomiozę to stwierdził, że na razie stymulacja do kwietnia, ale w maju zrobiłby mi minihisteroskopię, żeby zobaczyć co tam się dzieje w środku. Dał mi swój numer telefonu i mam do niego pisać w kwietniu i sam mnie ma gdzieś tam wpisać w grafik na maj na ten zabieg
Co do badań, jakie trzeba mieć to takie same, jak do drożności - cytologia, badania na infekcje pochwy ważne 6 miesięcy
-
Amelia96 wrote:Hmm a jakie masz AMH? Bo u mnie też jest stwierdzona laparoskopowo endometrioza jestem po 6 symulacjach i 1 inseminacji i zastanawiam się czy nie wybrać się na tę histerokopię.Pytałam w swojej miejscowości to nie proponują mi tego bo twierdzą że więcej z tego powikłań niż dobra a skoro miałam już laparoskopię to już jest wszystko zbadane zresztą na USG widzą jeśli by były wskazania to by zrobili no ale zastanawiam się grubo nad tym
Moje AMH to 4,48 i dlatego jeszcze stymulujemy, bo jest dobre. Ja tam bym jeszcze skonsultowała z innym lekarzem Twoje wyniki, polecam dr Zaczyka, ja jestem zadowolona. Oczywiście byłam wpisana na listę rezerwową do dr Janowca, ale udało się szybciej do Zaczyka 😁▫️ 28 lat
Cari09 wrote:Czy robiłaś AMH w tym samym laboratorium i podobnym dniu cyklu? Jeśli nie, proponuję jeszcze raz sprawdzić, bo faktycznie mogą być wtedy duże odhylenia a nie jest to zgodne ze stanem rzeczywistym. Dla koksowania komórek, aby było dobrej jakości polecam koenzym Q10 jeśli jeszcze nie stosujesz w dawce 200-400mg dziennie.
Biorę koenzym już od dawna, ostatnie badanie robiłam w innym labie bo 2dc wypadł w niedzielę więc miałam ograniczony wybór a moja lekarska kazała zrobić koniecznie w tym dniu. Zdaje sobie sprawę że może być jakaś różnica między labami ale nie aż tak duża:/👩 1993
FSH 18 AMH 0,74 😢
🧔🏻♂️1986
Wszystkie badania ok
Starania na luzie od 01.2024
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro -
ENDOGIRL+PCOS wrote:Ja teraz mam drufi cykl z Ovitrelle i w poprzednim cyklu nie robiłam testu, a w sumie mogłam sobie sprawdzić, kiedy znika mi z organizmu zastrzyk, bo teraz zrobiłam w 8 dniu i no jest ta krecha i jestem ciekawa po jakim czasie u mnie się wypłukuje 😅
Zrobię jeszcze test w niedzielę po 14 dniach i zobaczymy, ale nie nastawiam się 😅
Ja raz robiłam po zastrzyku i w 12dp jeszcze miałam druga kreskę a w 13dp już biało -
ENDOGIRL+PCOS wrote:Moje AMH to 4,48 i dlatego jeszcze stymulujemy, bo jest dobre. Ja tam bym jeszcze skonsultowała z innym lekarzem Twoje wyniki, polecam dr Zaczyka, ja jestem zadowolona. Oczywiście byłam wpisana na listę rezerwową do dr Janowca, ale udało się szybciej do Zaczyka 😁
No i teraz już sama nie wiem czy to nie za mała rezerwaz drugiej strony kawał drogi do tego Krakowa. Długo trzeba czekać na wizytę do któregokolwiek z nich?
-
Amelia96 wrote:Kurcze no to ja mam AMH niecałe 2 i jak pytam czy stymulacje wpływają na obniżenie rezerwy to gin mówi że nie, że w żaden sposób. Że i tak dokładnie tyle pęcherzyków by urosło bez Aromka co z Aromkiem.
No i teraz już sama nie wiem czy to nie za mała rezerwaz drugiej strony kawał drogi do tego Krakowa. Długo trzeba czekać na wizytę do któregokolwiek z nich?
No do Janowca to lista rezerwowa, ale do Zaczyka popatrz sobie na znanym lekarzu, ja zapisałam się z dnia na dzień, bo akurat się zwolniło, a tak to miesiąc czekania, więc tragedii nie ma. Barska Clinic w Nowym Sączu.
W sensie lekarz nie powiedział mi, że stymulacja wpływa na AMH, a z tego co czytam to nie wpływa na obniżenie rezerwy, ale on to tak powiedział, jakby moje "wysokie" AMH i wiek było dobrym pomysłem do półrocznej stymulacji bez spieszenia się do zmiany metody leczenia.▫️ 28 lat